EU (Avstrija) – obvezen potni list??!
Tega pa res ne morem. Ker v presledkih pa res ni zaznati neumnosti. V ostalem med presledki pa so ti že drugi prilepili. Tole sprenevedanje je res že čisto neokusno.
[/quote]
jaz sem zasledil kar nekaj podtikov, ki jih nisem natipkal … in to so mi “prilepili”
Zagovarjam pa tezo, da je potni list pač bolj pomemben v tujini (tudi v Šengnu) kot osebna. In, da policaj v Šengnu lahko zahteva potni list (ali osebno) – in če mu ne daš dokumenta, ki ga ima pravico!! zahtevati si ti v težavah ne pa policaj (pa se je policaj lahko samo naprdnil, da hoče potni list)
Tvoje nabijanje “per se” pa je nagnusno – ampak kaj čmo, takno pač si
[/quote]
Edino, kar je nagnusno, je takšno sprenevedanje. Ma, car si, stari, res.
Tega pa res ne morem. Ker v presledkih pa res ni zaznati neumnosti. V ostalem med presledki pa so ti že drugi prilepili. Tole sprenevedanje je res že čisto neokusno.
[/quote]
jaz sem zasledil kar nekaj podtikov, ki jih nisem natipkal … in to so mi “prilepili”
Zagovarjam pa tezo, da je potni list pač bolj pomemben v tujini (tudi v Šengnu) kot osebna. In, da policaj v Šengnu lahko zahteva potni list (ali osebno) – in če mu ne daš dokumenta, ki ga ima pravico!! zahtevati si ti v težavah ne pa policaj (pa se je policaj lahko samo naprdnil, da hoče potni list)
[/quote]
Seveda lajko policaj v schengenskem obmocju zahteva potovalni identifikacijski dokument – a ce mu pokazes veljavno osebno izkaznico, ne more zahtevati potnega lista, ker je osebna izkaznica zadostna.
Tudi za majhne prekoračitve hitrosti pošiljajo kazni že nekaj časa na dom lastnika vozila.
Če osebna izkaznica ne bi bila dovolj za vstop v Avstrijo, je tudi po plačilu kazni ne bi spustili čez mejo!
P.s.: Na mejnem prehodu praviloma ni samo en policist. In če so spustili preko vse Slovence z osebnimi izkaznicami v koloni pred in za njo, zakaj bi samo njej nekdo nagajal?
[/quote]
No, ja tisto glede prekoračitve hitrosti sem jaz “pridala” zraven, ker je moj dragi pred cca. dvema letoma dvakrat zaporedoma na tak način kot sem prej opisala v kratkem časovnem razmaku plačal kazen zaradi radarja v Avstriji, tako da je dobil le en “pildek” in bil zadovoljen, da kazen ni bila višja (glede na naše razmere). Lahko da danes pošiljajo kazni tudi že iz Avstrije v Slovenijo, res ne vem.
Hja, ne nameravam se več “zagovarjat” in dokazovat, kako je dogodek potekal, vendar je bilo tako, kot sem napisala. Ja, policistka ji je rekla, da če plača “kazen”, da gre lahko naprej. Veste pa tudi to, da ni prijetno tam zadrževat kolono, če te ne spustijo naprej in druge spraševat ali imajo samo osebno izk. ali potni list. Vsi samo želijo, da gredo po dolgem čakanju čimprej naprej in se nihče ne želi ukvarjati s tvojimi težavami. Tako, da se ne mislim več ponavljati. Edino bi svetovati tistim, ki razpolagajo poleg osebne izkaznice še s potnim listom, da ga naj imajo ob odhodu v Avstrijo za vsak slučaj v avtu. Moja kolegica (in jaz) ga bo drugič že imela.
[/quote]
Mi na kraj pameti ne pade, da bi nosila poleg osebne izkaznice za poti po EU še potni list.
Še pri vseh dosedanjih legitimacijah tako na mejah (če se jim je že ravno dalo pogledati dokumente in niso samo zamahnili s roko, da naj gremo čimprej dalje) ali v notranjosti države je zadostovala osebna izkaznica.
Mislim, da je bilo v temi dovolj jasno napisano in podkrepljeno z uradnimi viri, da osebna izkaznica za prehod meje zadostuje.
Še to: če se morebitni prehod meje zakomplicira, se vozilo s takšnimi potniki izloči iz kolone in se težave rešujejo tako, da ne ovirajo prehoda vozil, ki so pripeljale za njim.
[/quote]
Seveda lajko policaj v schengenskem obmocju zahteva potovalni identifikacijski dokument – a ce mu pokazes veljavno osebno izkaznico, ne more zahtevati potnega lista, ker je osebna izkaznica zadostna.
[/quote]
Za tebe. Policaj pa hoče videti potni list. In ker mu ga ne pokažeš te policaj lahko prekrškovno procesira.
In to je tema te teme – prekškovno procesiranje.
Ta osebna ALI potni list obravnavani osebi ne pušča svobodne volje
[/quote]
Za tebe. Policaj pa hoče videti potni list. In ker mu ga ne pokažeš te policaj lahko prekrškovno procesira.
[/quote]
Česa ne razumeš? Policist NE more od tebe kot državljana EU zahtevati, da mu pokažeš še potni list, če si mu pred tem pokazal veljavno osebno izkaznico.
Prav tako ne more izrecno zahtevati, da mu pokažeš potni list, ampak lahko zahteva, da mu pokažeš osebni dokument, t.j. potni list ALI osebno izkaznico.
Enako kot v Sloveniji lahko kot slovenski državljan pokažeš ALI osebno izkaznico ALI potni list ALI vozniško dovoljenje.
[/quote]
[/quote]
Ne, policist za drzavljana iz schengenskega obmocja, ki se nahaja v drugi drzavi schengenskega obmocja, ne more zahtevati poleg osebne izkaznice se potnega lista. Ima pravico zahtevati kot identifikacijski. dokument potni list ali pa osebno izkaznico kot enakovreden dokument. In seveda lahko uvede postopek, ce ima s sabo samo voznisko dovoljenje, ki ni veljaven identifikacijski dokument izven maticne drzave.
[/quote]
Česa ne razumeš? Policist NE more od tebe kot državljana EU zahtevati, da mu pokažeš še potni list, če si mu pred tem pokazal veljavno osebno izkaznico.
Prav tako ne more izrecno zahtevati, da mu pokažeš potni list, ampak lahko zahteva, da mu pokažeš osebni dokument, t.j. potni list ALI osebno izkaznico.
Enako kot v Sloveniji lahko kot slovenski državljan pokažeš ALI osebno izkaznico ALI potni list ALI vozniško dovoljenje.
[/quote]
Ne lapaj. Točno potni list lahko zahteva.
V SVN je izrecno določeno, da zadošča dokument s sliko
Itak pa jaz nimam težav ker imam vse dokumente s sabo v tujini.
Kaj bi mi radi dopovedali?
Da sem idijot ker imam vse dokumente?
Ko potujem po Šengnu zaidem tudi ven in je vse OK
[/quote]
Ne lapaj. Točno potni list lahko zahteva.
V SVN je izrecno določeno, da zadošča dokument s sliko
Itak pa jaz nimam težav ker imam vse dokumente s sabo v tujini.
Kaj bi mi radi dopovedali?
Da sem idijot ker imam vse dokumente?
Ko potujem po Šengnu zaidem tudi ven in je vse OK
[/quote]
Končno spregledal? Aja, pa piše se idiot, brez j.
http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/eu-citizen/index_en.htm
If you are an EU national , you do not need to show your national ID card or passport when you are travelling from one border-free Schengen EU country to another.
Even if you don’t need a passport for border checks within the Schengen area , it is still always highly recommended to take a passport or ID card with you, so you can prove your identity if needed (if stopped by police, boarding a plane, etc.). Schengen EU countries have the possibility of adopting national rules obliging you to hold or carry papers and documents when you are present on their territory.
Driving licences, post, bank or tax cards are not accepted as valid travel documents or proof of identity.
[/quote]
[/quote]
V bistvu je lahko tudi mentalna omejenost tista, ki osebi ne dopušča svobodne volje. :-p
Policist pa MORA znotraj schengenskega območja pustiti izbiro glede identifikacijska dokumenta (potni list ALI osebna ), pa če še tako vztrajaš pri svoji neumnosti.
[/quote]
V bistvu je lahko tudi mentalna omejenost tista, ki osebi ne dopušča svobodne volje. :-p
Policist pa MORA znotraj schengenskega območja pustiti izbiro glede identifikacijska dokumenta (potni list ALI osebna ), pa če še tako vztrajaš pri svoji neumnosti.
[/quote]
Aja … dej no dej. Ravno policaj si lahko zamisli kateri dokument hoče videti.
Ker ima na voljo ALI !!!
[/quote]
Ker ima na voljo ALI !!!
[/quote]
Igraš klovna?
[/quote]
Ker ima na voljo ALI !!!
[/quote]
A ti mu ga še potegneš, če on to želi? Čudi me, da ti sploh še kdo odgovarja..
A ti mu ga še potegneš, če on to želi? Čudi me, da ti sploh še kdo odgovarja..
[/quote]
Jah, sloves bedaka si je treba pa zaslužit. Nič ne pride kar samo od sebe.
[/quote]
Zašuštral se je že v štartu, zdaj pa mu ego ne dovoli, da bi priznal. Strašno, kot, da je prvič kaj zaj.bal. Če bo dovolj dolgo ponavljal, bo že začel verjeti, da ima prav.
Jah, sloves bedaka si je treba pa zaslužit. Nič ne pride kar samo od sebe.
[/quote]
Zašuštral se je že v štartu, zdaj pa mu ego ne dovoli, da bi priznal. Strašno, kot, da je prvič kaj zaj.bal. Če bo dovolj dolgo ponavljal, bo že začel verjeti, da ima prav.
[/quote]
v katerem presledku sem se zašuštral
btw: preberi otvoritveni post te temice – ženska je imela težave, ker je policajka hotela videti pasoš ne pa osebno
[/quote]
Ker ima na voljo ALI !!!
[/quote]
Civilist lahko izbere, kateri veljavni identifikacijski dokument izmed določenih pokaže uradni osebi, ne uradna oseba civilistu!
Pa kako lahko nekateri potujemo po EU samo z osebno izkaznico (in vozniškim dovoljenjem, če smo ravno za volanom) pa isto kot ti, ki nosiš zraven dodatni dokument, nimamo težav z identifikacijo ne na mejah ne znotraj posameznih držav?
Ker ima na voljo ALI !!!
[/quote]
Civilist lahko izbere, kateri veljavni identifikacijski dokument izmed določenih pokaže uradni osebi, ne uradna oseba civilistu!
Pa kako lahko nekateri potujemo po EU samo z osebno izkaznico (in vozniškim dovoljenjem, če smo ravno za volanom) pa isto kot ti, ki nosiš zraven dodatni dokument, nimamo težav z identifikacijo ne na mejah ne znotraj posameznih držav?
[/quote]
čak mal … kako ti to — greš do policaja in mu rečeš, če mu lahko pokažeš osebno
Kolikor jaz poznam te postopke ti policaj reče, da pokaži identifikacijski dokument. Ob tem pa zaradi “ALI” lahko zahteva (tudi specifično) osebno ali potni list.
btw: temica NI o meni ampak eni ženski – preberi prvi post
[/quote]
btw: preberi otvoritveni post te temice – ženska je imela težave, ker je policajka hotela videti pasoš ne pa osebno
[/quote]
Ne, ni res.
Naslovno sporočilo piše o tem, da naj bi imela težave s carinarko, ker ji ni pokazala še potnega lista.
In takšne težave naj bi imela samo ena oseba v koloni vozil. In, vsaj zame najbolj moteče, naj bi lahko vseeno brez za gibanje po Avstriji očitno nujno potrebnega potnega lista vseeno prestopila mejo, če bi plačala kazen. Če namreč nimaš zakonsko določenih in seveda da veljavnih dokumentov za vstop, te v državo ne spustijo, četudi plačaš kazen.
Glede na to, da se nas je v temi oglasilo precej forumašev, ki ali večkrat ali pa smo v zadnjih dneh brez težav prečkali mejo samo z osebno izkaznico, seveda ne sprejmemo zgodbe, kot je zapisana, kot verodostojne.
[/quote]
čak mal … kako ti to — greš do policaja in mu rečeš, če mu lahko pokažeš osebno
Kolikor jaz poznam te postopke ti policaj reče, da pokaži identifikacijski dokument. Ob tem pa zaradi “ALI” lahko zahteva (tudi specifično) osebno ali potni list.
[/quote]
Prvi del tvojega zapisa je pravilen. Ja, policist od tebe v postopku zahteva osebni dokument.
Drugi del pa seveda ne. Ti se namreč odločiš, s katerim veljavnim dokumentom, ki ga imaš pri sebi, se mu boš legitimiral.
Če mu kot državljan EU pokažeš veljavno osebno izkaznico, nima od tebe pravice zahtevati še potnega lista. Enako tudi nima pravice vnaprej določiti, katerega mu moraš pokazati.
Če pa mu sam ponudiš na vpogled oba, pa lahko izbere, katerega bo vzel.
Zakaj se ukvarjamo s tvojim pisanjem?
Avtoričinega smo že analizirali in napisali svoje mnenje o zgodbici, tvoje izjave pa so še vedno zavajajoče. Četudi ti na osnovi izkušenj in zakonodaje pišemo, kakšna je praksa, ti še vedno trdiš, da smo mi vsi, vključno s policisti različni držav, v zmoti.
[/quote]
Ne, ni res.
Naslovno sporočilo piše o tem, da naj bi imela težave s carinarko, ker ji ni pokazala še potnega lista.
In takšne težave naj bi imela samo ena oseba v koloni vozil. In, vsaj zame najbolj moteče, naj bi lahko vseeno brez za gibanje po Avstriji očitno nujno potrebnega potnega lista vseeno prestopila mejo, če bi plačala kazen. Če namreč nimaš zakonsko določenih in seveda da veljavnih dokumentov za vstop, te v državo ne spustijo, četudi plačaš kazen.
Glede na to, da se nas je v temi oglasilo precej forumašev, ki ali večkrat ali pa smo v zadnjih dneh brez težav prečkali mejo samo z osebno izkaznico, seveda ne sprejmemo zgodbe, kot je zapisana, kot verodostojne.
[/quote]
na meji (A) / (SVN) so policaji !! Carinikov znotraj Šengna, celo EU ni na meji (so pa znotraj držav …)
Nikjer nisem zanikal ali kakorkoli spodbijal uporabo samo osebne izkaznice!!!
Za mene je pač smiselno imeti s sabo osebno in potni list. Simpl. In raje uporabljam potni list v tujini, ker mi osebna več omogoča doma in je pač ne “izpostavljam” v tujini. In pravzaprav mi ostali to oporekate kot oporečno dejanje
Kako pa sprejemate zgodbo … je.bat ga je niste doživeli.
Ne, ni res.
[/quote]
na meji (A) / (SVN) so policaji !! Carinikov znotraj Šengna, celo EU ni na meji (so pa znotraj držav …)
Nikjer nisem zanikal ali kakorkoli spodbijal uporabo samo osebne izkaznice!!!
Za mene je pač smiselno imeti s sabo osebno in potni list. Simpl. In raje uporabljam potni list v tujini, ker mi osebna več omogoča doma in je pač ne “izpostavljam” v tujini. In pravzaprav mi ostali to oporekate kot oporečno dejanje
Kako pa sprejemate zgodbo … je.bat ga je niste doživeli.
[/quote]
Avtorici nas je že več napisalo, da na meji SLO/A ni carinikov, kot je ONA zapisala v svoji zgodbi …
Tvoja osebna odločitev je, ali boš v tujini (schengen) uporabljal potni list ali osebno izkaznico, a ne moreš trditi, da osebna izkaznica ni zadosten dokument in da lahko tuj policist za identifikacijo zahteva izrecno potni list.