Najdi forum

Splash Forum Politični čvek EU volitve

EU volitve

pahor mora nujno prevetriti vlado.
kateri ministri so zreli za takojšnjo zamenjavo?

franc križanič – minister za finance
gregor golobič – minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo
katarina kresal – ministrica za notranje zadeve
ivan svetlik – minister za delo, družino in socialne zadeve
patrik vlačič – minister za promet

Volitve v Evropski parlament

http://volitve.gov.si/
http://volitve.gov.si/ep2009/rez_ve.html
http://volitve.gov.si/ep2009/rez_sl.html

Zelo slaba udeležba

Neveljavnih glasovnic veliko, 18223

Zanimivi rezultati po volilnih enotah

Klikajte še sami, kar vas zanima

PRABABI, evo prečekirala sem tvoj link, naredila diagnozo :))))). Zgleda, da folku ni važn, katere volitve so (za župana, državnozborske, EU), eni (večina) vedno voli človeka in ne stranke. To je fajn poštudirala SD, ki je lani na svoje liste za volitve v državni zbor dala župane občin, ja valda, oni so itak tam na mikrolokaciji priljubljeni, če so že bili izvoljeni za župane, a ne. In jim je ratal, takrat.

ekskluziv,
verjemi, da me izidi volitev za EU pravnič ne brigajo, jaz sem le linke od RVK posredovala.
Posredovala sem jih zato, ker ji ni nihče drug, da kogar zanima, da lahko pogleda.
Ne sekiraj se zaradi izvoljenih v EU, se ti ne splača, razen, če si kandidirala in izpadla? To je pa že druga reč!? 🙂
Lp.

Kritični poslanci SD

Prve kritične glasove zaradi slabih izidov pa je bilo dan po volitvah slišati iz največje vladne stranke SD. Doživeli smo poraz. Samo akrobati lahko iz tega postavijo kakšne drugačne interpretacije. Razočarali smo svoje volilce z 21. septembra 2008, to je dejstvo je na spletni strani SD zapisal poslanec te stranke Matevž Frangež. Poslanec Dejan Levanič pa je dodal: Z vsem spoštovanjem do tistih, ki poskušate potolažiti sami sebe ali druge, je dejstvo, da smo volitve izgubili. in najhuje, od strank koalicije smo edini, ki smo plačali ceno za stanje v državi.

---------------------------------------------------------------------------------------- ....... MAJ 2009 registriranih 84.519 brezposelnih oseb ---------------------------------------------------------------------------------------- ..... JUNIJ 2009 registriranih 86.481 brezposelnih oseb ---------------------------------------------------------------------------------------- V primerjavi z decembrom 2008 se je brezposelnost do julija 2009 povečala za 30,6 %.

Če sem iskren, sem z rezultatom zadovoljen tudi jaz. Pravzaprav bi S(d)S-ovcem privoščil celo kakšno poslansko mesto v EP več. Več, kot bi jih bilo izvoljenih, manj jih bo ostalo tu in imelo čas delat štalo.

Boom torej bi rad spet enopartijski režim, če meniš, da je opozicija nepotrebna? V bivši komunistični državi je šele bila štala.
Koliko so pokradli ne ve nihče, ker ni bilo nadzora.
Čeprav jih tudi danes bore malo odkrijejo so pa vsaj določeni čas na “tapeti”.

---------------------------------------------------------------------------------------- ....... MAJ 2009 registriranih 84.519 brezposelnih oseb ---------------------------------------------------------------------------------------- ..... JUNIJ 2009 registriranih 86.481 brezposelnih oseb ---------------------------------------------------------------------------------------- V primerjavi z decembrom 2008 se je brezposelnost do julija 2009 povečala za 30,6 %.

Ja, imaš prav. To ne bi bilo dobro. Mogoče je bolje, da bi samo JJ kam poslali. Pa ne v EU parlament. Lahko bi odprli kakšno novo veleposlaniško mesto. Recimo v Burkini Faso.

Zanimivo! Vedno bi nekam pošiljali ravno Janeza Janšo in SDS. Saj sta SNS in SLS tudi opozicija 🙂

Kaj je glavni problem aktualne vlade? SDS, ki sedi v opoziciji in ima v vsakem trenutku vsaj 27 glasov. Tako lahko praktično kadarkoli zbere 30 podpisov in zahteva referendum o določenem predlogu zakona.
Prav zato vlada ne posveča toliko pozornosti SLS in SNS, ki imata SKUPAJ “le” 10 poslancev v parlamentu in bi sami težko organizirali kakšen referendum 🙂

Torej vprašanje: Zakaj se vsi tako bojijo Janeza Janše in “njegove” SDS?
Odgovor: Ker je SDS kot samostojna stranka že premočna opozicija. 🙂

novinci prihajajo….

http://www.shrani.si/f/o/iW/1siak1BF/prikoritu.png

Ker je SDS kot samostojna stranka že premočna opozicija. 🙂

hja kle se pa strinjam, je tudi edina opozicijska stranka, kje zavraga so ostale???:)

A SLS in SNS ne štejeta? Še posebi SNS lepo sodeluje z SDS.

Ti dve stranki sta za koalicijo “nepomembni” oz. nimajo rešpekta do njiju!
SDS – teh se pa bojijo kot hudič križa. Zato pa sta JJ in SDS skoz na tapeti. Če bi recimo imela SNS ali SLS kakšnih 15 poslancev bi pač poleg JJ in SDS poslušali še imeni Žerjav in Jelinčič. 🙂

eh saj veš da ni čist tako!!!

SNS pa itak sodeluje s tistim ,ki mu tisti trenutek lahko ponudi več, kaneda!!!:)

Jaz bom pa ostala v stilu Janše in rekla malce drugače, vsa čast vsem, ki ste šli na volitve, pa če ste volili levo ali desno.
Moram pa priznat, da sem zadovoljna z ekipo poslancev, ki odhajajo v Bruselj.

Tole pa podpišem tudi jaz.

Glasovnice iz tujine niso spremenile volilnih razmerij

Vrstni red kandidatnih list se ni spremenil, tudi razmerja v odstotkih so podobna. SDS ima tako 26,65 odstotka, SD 18,45, NSi pa 16,53 odstotka glasov.

NSi: Slovenci v Južni Ameriki niso prejeli glasovnic za volitve po pošti

Poleg tega bodo obravnavali vlogo predstavnika liste NSi v zvezi z izvedbo glasovanja po pošti za območje Argentine. Kot je znano, so v NSi 12. junija opozorili, da glasovnic za evropske volitve po pošti ni dobil nihče od slovenskih državljanov v Južni Ameriki in tudi nekateri v Evropi ne.

———————————————————————-
Tajnik DVK Marko Golobič je tedaj potrdil, da so pošto poslali, domnevajo pa, da so trditve NSi resnične, ker nekateri argentinski poštarji stavkajo.
———————————————————————–
ZANIMIVO
———————————————————————–
Še prepis s spletne strani NSi

Slovenija naj za svoje državljane uvede glasovanje preko interneta. Danes ob 12h je potekel rok za oddajo glasovnic za volitve v Evropski parlament na DVK po pošti iz tujine.

Mnogi slovenski državljani, ki živijo izven meja Slovenije pa glasovnic po pošti sploh še niso prejeli, čeprav so jim bile te po podatkih DVK poslane. Ugotovili smo, da glasovnice ni dobil nihče od slovenskih državljanov v Južni Ameriki in tudi nekateri slovenski državljani v Evropi. O tem obstaja zapisnik veleposlaništva Republike Slovenije v Buenos Airesu ter mnogi ugovori na DVK – v vednost smo tudi mi prejeli sedem ugovorov iz raznih koncev Argentine, dva iz Brazilije ter enega iz Luksemburga.

**

Glede na 82. člen Zakona o volitvah v državni zbor, ki se v tem primeru uporablja tudi za volitve v Evropski parlament, bi glasovanje po pošti moralo biti omogočeno vsem slovenskim državljanom s stalnim prebivališčem v tujini.

Težko verjamemo, da je za nedostavljeno volilno gradivo kriva izključno pošta, saj so prav vsi Slovenci v Južni Ameriki ostali brez glasovnic in s tem tudi brez možnosti glasovanja.

**

Pozivamo DVK, da preveri, zakaj je bilo toliko slovenskim državljanom onemogočeno izvrševanje volilne pravice, ki jim je dana celo z ustavo.

Predlagamo, da se za Slovence v Južni Ameriki podaljša rok za oddajo glasovnic po pošti ali pa se glasovanje tam ponovi.

Ker vsakokrat znova prihaja do zapletov pri izvajanju glasovanja slovenskih državljanov, ki živijo v tujini, predlagamo resen razmislek o uvedbi sistema internetnih volitev. Možnosti sta vsaj dve: ena je sistem, ki temelji na certifikatih, kot je to pri nas že uvedeno za spletne banke ali DURS; druga možnost pa je način elektronskega glasovanja, kot so ga tudi na teh volitvah uporabili v Estoniji in se je dobro obnesel ter zagotovil višjo volilno udeležbo – kar 14{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od skupno 43{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} volivcev je na teh evropskih volitvah v Estoniji glasovalo prek interneta.

**

Nova Slovenija želi zagotovilo, da se take napake in malomarnosti popravijo in da se sistemsko zagotovi, da se kaj takega ne bo moglo več zgoditi. Čas je, da nas Slovence po svetu tudi država Slovenija začne jemati resno.

Klemen Žumer
Podpredsednik NSi za Slovence po svetu in kandidat na letošnjih evropskih volitvah

mene pa čudi,da se je Zver sploh lahko pojavil na volitvah,ker uničil šolstvo,vsaj za 10 let.

očitno so že!!!:)

Tajnik DVK Marko Golobič je tedaj potrdil, da so pošto poslali, domnevajo pa, da so trditve NSi resnične, ker nekateri argentinski poštarji stavkajo.

http://www.finance.si/250102/Volivci_na_tujem_niso_spremenili_izidov

hja stavka je huda reč!!!:)))

Tudi jaz do sedaj nisem prejel še nobene glasovnice, ko so bile volitve v Argentini.

ravno danes sem gledal končno objavo, moji so bili predzadnji z 0.45{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} glasov.
sem zadovoljen, in je po mojih pričakovanjih.

New Report

Close