Eucerin kreme – pigmentni madeži

A uporablja katera Eucerin kreme, ki se kupijo v lekarnah. Predvsem me zanima krema za sončenje, za obraz faktor 30. Imam namreč težavo, saj se mi hitro pojavijo pigmentni madeži. Kak nasvet?
Te kreme za sončenje so polne kemičnih spojin, ki nič kaj blagodejno dolgoročno ne delujejo na našo kožo/telo…. tako, da raje ostani v senci kot, da se pacaš s tem sr****m
Kreme za sončenje prevarajo našo kožo in omogočajo, da presežemo zdravo mejo izpostavljenosti soncu.
Če ne bi obstajale kreme, ki omogočajo, da človek zlorablja svoje telo, bi bolj pazili na to, koliko časa bomo na soncu.
Prav tako preprečujejo tvorbo D vitamina, ki “slučajno” deluje kot zdravilo proti raku.

kr je moja babica umrla za koznim rakom in sem tud bolj svetle polti ne grem na sonce ne da bi se namazala, uporabljam Vichy +50 faktor, ne povzroca mozoljev in je super, da nism vsa lisasta od sonca. Eucerin ima drgac linijo Even brighter, ki zredci ze nastalo obarvanost koze od sonca.

smesno, zenska sprasuje druge zenske, odgovorjajo pa moski….what a fail
Mogoče moški razmišljamo malo drugače in se čudimo čemu se je treba mazat z neko kremo in hodit na sonce, če ti stvar škodi. Škodi ji sonce, škodi ji krema….. Kaj je sploh vsega tega treba?
Čemu? O_o
Sama se sploh ne sončim – imam zelo svetlo polt, tako da me hitro opeče, poleg tega pa v samem sončenju sploh ne uživam. Če sem poleti direktno na soncu, je to ponavadi tistih pet minut, ko se sušim po prihodu iz vode, potem grem pa v senco, ker ne maram, da mi sonce “nabija v glavo”…
Se strinjam… sploh za tiste kreme s faktorjem nad 30 pravijo, da sploh niso nič boljše od tistih z nižjim faktorjem kar se zaščite tiče, le več svinjarije je notr, nanodelcev, ki še lažje prodrejo v kožo in delajo škodo.
Se je pa kljub temu včasih pač treba namazat, npr. če greš v hribe, te sonce ravno tako lahko ožge in se je treba zaščititi.
Kot dobra alternativa tem kremam naj bi bila razna naravna olja, seveda v kombinaciji s čim manjšim izpostavljanjem soncu.
ja, meni se sploh ni treba sončat, da me sonce dobi. že 10 min v vodi ali pa sprehod po mestu pa sem že čisto rdeča. me je opeklo že marca (po 1 uri martinčkanja v lokalu). enim se je treba pač mazat s kemikalijami pa če nam je všeč ali ne.
ja, nekatera olja (mislim, da jojobino, madeljnevo…)imajo nek naraven, NIZEK faktor, ostala pa še bolj “privabljajo” sonce. je treba paziti pri tem.
avtorica, mi smo lansko leto uporabljali eucerin 50+ (neko dojenčkasto zadevo) pa ni nihče dobil pigmentih madežev.:) letos jo imamo tudi, samo da je v spreju in ni prvotno namenjena dojenčkom.

Žal je tako, da , da pač imam takšno kožo, da se moram po obrazu zaščititi, da nisem vsa marogasta …. ampak ne zaradi tega, ker bi se namenoma sončila in se nastavljala sončnim žarkom … saj že ko grem peš iz službe recimo 20, 25 minut, ali v trgovino ali na sprehod, me sonce dobi …. lani sem uporabljala sun mix, ZF 30, letos pa te kreme ne najdem nikjer.
Lahko kdo priporoča katero drugo – učinkovito?

To kar sem navedla priporocam, Vichy Capital Soleil +50 faktor (je le za obraz), ce ne uporabljam te ali ktero drugo dobim po obrazu pege, rjave lise……
Forum je zaprt za komentiranje.