Eugene Ionesco: Plešasta pevka >>> Ali plešast Slonček po porodu :)))
Trenutno je približno 4 mes od poroda in izgubljam lase, da to ni res…
Sicer imam precej dolge lase in tudi v pomankanju niso (vsaj mislim, da so precej gosti in lepi)… ampak tole je pa too much… :)))
Vsako jutro jih v banji pustim okrog 100 ali več.
Sem pa zadnjič gledala Najšibkejši člen in je bilo rečeno, da ima človek s povprečnim številom las okrog 500.000 las na glavi… In recimo, če jih 2 meseca izgubljam ornk: 2*30*100=6000, torej mi jih ostane še 494.000 na glavi…
Ampak me pa vseeno nervira… :)))))
Sloncek
Punce, jaz sem se tolažila s tem, da bo po pol leta boljše :-))
Pri nas je bila smola še v tem, da naš ta srednji ni mogel zaspati brez da bi mi jih navijal na prst. Posledično je bila zjutraj cela postelja posejana z njimi in so se malemu ponoči lepili na usta in mu je šlo na bruhanje :-(((( Tudi čisto ta mičken je bil zjutraj ves lasat
Zdaj je od poroda že skoraj 8 mesecev in novi že rastejo, na žalost je večina njih sivih :((
nič se bat, jaz že drugič izgubljam lase, kot bi mi jih kdo namenoma pulil (drugi otrok). Je pa to čisto hormonska stvar, ki doleti vsako nosečko četrti mesec po porodu, potem pa zrastejo takšni majčkeni podmladki las, ki štrlijo iz dolgih kot ježek. Je pa ful nadležno. Vsak dan brišem po tleh, jih jemljem iz oblek vseh članov družine, pobiram po postelji, pultu … Kamorkoli se obrnem je 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kak moj las, če ne kar cela četica. Z dolgimi lasmi je pa še hujše, ker izgleda kar zajeten kupček že iz parih las – sem dostikrat šla zgroženo štet, koliko jih je, pa se je izkszslo, da številka le ni bila tako astronomska, čeprav majhna tudi ne. Bomo pa dobile nove porcijo las, kar pa tudi ni slabo.
no jaz pa komaj čakam da se začne obdobje izpadanja … ker tale moja kučma je že tu mač :)) tolk las da jih več nimam kam pospravit … sicer že v prvo ni izpadlo nevem kolk velik … ampak v drugo pa upam da bo bolje …
in ja … rastejo sivi :((( pa kr štrlijo nekam … imam pa kratke lase … mogoče če bi pustila dolge bi bilo bolje
B.
Živjo!
Tudi meni so izpadali. da jih je bilo povsod več kot na moji glavi….
Problem sem “rešila” zelo radikalno: škarje….. zdaj se tolčem po glavi, ker mi že štiri mesece štrlije na vse strani (trenutno se stanje izboljšuje-polega). Še dobro, da sem doma in ne v službi (učitelca), ker bi morala zjutraj vsaj eno uro prej vstat, da bi si jih zrihtala.
Moj frizer je rekel, da eni mal bolj eni pa mal manj izpadajo. Jaz sem med tistimi mal bolj….
Ne obupaj, bo minilo. Do takrat pa – metlo v roke, pa v koš z njimi!!
LP Tatjana
drage moje sotrpinke, meni pa bistveno manj odpadajo lasje odkar uporabljam ampule in šampon za regeneriranje las. Po 5 ampulah se je izpadanje skoraj popolnoma ustavilo, pa nisem mogla verjet po vsem kar sem poskusila in sem že razmišljala o lasulji, celo ogledala sem si jih in se tolažila, da bom pa vsaj frizuro imela vedno urejeno. Pa mi hvala bogu to sedaj ni potrebno.
lp
No jaz si just-a ne morem zdaj privoščit (okoli 11000 sit = šampon + kapsule), sem pa danes nabavila Fitoval plus – šampon proti izpadanju las (Krka), ki je stal v “sosedu” malo manj kot 800 sit. Losion nisem vzela, ker je bila cena skoraj 1600 sit; za ta denar sem raje vzela barvni preliv II, ki je iste cene, da ne bom tako siva strašila okoli :-P.
Samo povzetek iz navodil: Z redno uporabo izdelkovformule fitoval plus zmanjšamo dnevno izpadanje las, spodbudimo njihovo obnovo ter vidno izboljšamo vitalnost, volumen in lesk.
Šampon fitoval plus je energijski koktajl izbranih aktivnih učinkovin.Visoko aktivni glikogen celicam lasnih korenin zagotavlja dodaten vir energije, pšenični peptidi prodrejo globoko v las in ga okrepijo od znotraj, ne njegovi površini pa ustvarijo zaščitni sloj, ki varuje pred vsakodnevnim stresom. Izvlečka arnike in rožmarina izboljšujeta prekrvavitev lasišča.
Aja, pa vzeti moraš Fitoval PLUS in ne samo Fitoval.
ZA UPORABNICE JUST-A PA VPRAŠANJE:Zanima me, kaj je v tem justu, da zadevo tako podraži? Rada bi vedela, kakšne sestavine vsebuje njihov šampon, da tako zelo učinkuje? V kolikor mi fitoval plus ne bo pomagal bom vsekakor razmislila o nakupu justa, ko bom bolj “pri moči”.