Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute euro??????????

euro??????????

Mene zanima nekaj. imam privarčevani denar na banki v tolarjih.
Kaj mi predlagate, ME ZELO ZANIMA!!!!!!!!!!!
Ali naj ta denar spremenim sedaj v euro ali 1.1.2007.
Nevem kdaj se bolj splača, ali bo potem dobro razmerje?

Pozdravljena nataša iz lj!

Menjalni tečaj bo določila Banka Slovenije, ali bo ostal in kakšen bo se še ne ve.

Za samo varčevanje v Tolarjih so ponavadi boljše obresti, ni pa nujno.

Če ta denar letos ne boste potrebovali vam svetujem, da ga spremenite v EUR in ga daste vezat za eno leto. Je bolj varno in boste mirneje spala.

Po mojem mnenju je Tolar precenjen, kar pa je lahko tudi slabo.

Lep dan želim!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Koliko prej se bo vedel menjalni tečaj, po katerem se bo 1.1.07 preračunal tolar v €?

Zakon o dvojnem označevanju cen v Tolarjih in Evrih (ZDOCTE) govori sledeče:

»centralni paritetni tečaj« je menjalni tečaj, določen ob vstopu Republike Slovenije v ERM II (1 evro = 239,640 tolarja);

– »tečaj zamenjave« je nepreklicno in trajno menjalno razmerje med tolarjem in evrom, ki ga določi Svet EU, v skladu s členom 123(5) Pogodbe o ustanovitvi Evropske skupnosti (Uradni list RS – Mednarodne pogodbe, št. 7/04);

Sedaj velja centralni paritetni tečaj. Tečaj zamenjave, ki ga določi Svet EU, naj bi bil po nekih predvidevanjih določen meseca julija. Napovedovati je nehvaležno, vendar, ker Slovenija izpolnjuje vse formalne pogoje za prevzem Evra, naj ne bi bilo zapletov. Seveda nas pa v EU pozorno spremljajo in nam bodo dali zeleno luč, ko bodo dokončno prepričani da smo zreli za Evro, ter nam določili tečaj menjave. S tem Slovenija izgubi monetarno suverenost in jo prenese na Evropsko Centralno banko (ECB).

Lep vikend!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close