Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Eurosong: Stavnice Sloveniji napovedujejo zadnje mesto

Eurosong: Stavnice Sloveniji napovedujejo zadnje mesto

No, ena skrb manj, da bi morali naslednje leto pripravljati Eurosong v Sloveniji. Vsako slabo je za nekaj dobro.

http://24ur.com/ekskluziv/glasba/slovenija-je-zaenkrat-na-zadnjem-mestu.html

nego šta

Me sploh ne preseneča.

takle ste izbrali, takle mamo!

(pri nas ni kaj poslat na Eurosong, mogoče se bo najdu kdo med talenti za drug leto…)

Briga me če bodo zadnji….važno da je Langa odjebala in da smo končno poslali en domač komad…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

ne morš verjet, kakšne kriterije imate.

Presenečena sem!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Nad tistimi, ki so presenečeni!!!!! :))))

To je super. Do zdaj smo vedno kotirali zelo visoko in pristali zelooooooo nizkoooooo…morda bo zdaj ravno obratno:))

brez skrbi, da ne :-))

Tudi če pošljemo višek viška, ne bomo uspeli. Tudi evrovizija je še marsikaj drugega kot petje.

Sej že samo ime pove svoje…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

A dejte no mir, gre se za to, da je pesem nekvalitetna, kar sem rekla že takrat ko so zmagali. To je za domače veselice, kamor hodijo starejši kmečki ljudje, nekje bogu za hrbtom in niti slučajno ni za pred kamere… Debilna predstava kvazi rockerjev brez posluha in pristnih kmečkih fušatorjev. Ampak važno da je za slovenčke pristno domače… jao jao sramota! A mislite, da je cela Evropa tako brez okusa kot ste vi?

Najbrž blazno trpiš v tem kmečkem okolju,ti Evropejka s perfektinim okusom za vse.Čudno,da si še v Sloveniji,da te ni pot zanesla v kakšno bolj fensi državo. 😉

Kot da je evrosong ne vem kako pomembna zadeva. :)))

Upam, da bomo zadnji in da bodo na Rtvju koooončno dojeli, da je škoda denarja za to.

Najbrž blazno trpiš v tem kmečkem okolju,ti Evropejka s perfektinim okusom za vse.Čudno,da si še v Sloveniji,da te ni pot zanesla v kakšno bolj fensi državo. 😉

Kot da je evrosong ne vem kako pomembna zadeva. :)))[/quote]

Hja, na kupu gnoja ziher ne bom sedela in občudovala sranje okrog, tako kot ti;)

Dobrega kovača spoznaš ko zabije prvi žebelj. In za Slovenijo ne bi bilo slabo, če bi se predstavila s kvalitetnim izvajalcam, saj jih imamo dovolj. Če se že taka zadeva financira, naj bo vsaj nekaj truda vloženega, ne pa to norčevanje iz samega sebe.
Ampak za nekatere je vse dobro, ker ne znajo in ne zmorejo pogledati izza svojega dvorišča in varnega zavetja omejenosti.

Kot da je evrosong ne vem kako pomembna zadeva. :)))[/quote]

Hja, na kupu gnoja ziher ne bom sedela in občudovala sranje okrog, tako kot ti;)

Dobrega kovača spoznaš ko zabije prvi žebelj. In za Slovenijo ne bi bilo slabo, če bi se predstavila s kvalitetnim izvajalcam, saj jih imamo dovolj. Če se že taka zadeva financira, naj bo vsaj nekaj truda vloženega, ne pa to norčevanje iz samega sebe.
Ampak za nekatere je vse dobro, ker ne znajo in ne zmorejo pogledati izza svojega dvorišča in varnega zavetja omejenosti.[/quote]

Kvalitetni izvajalci se v SLO pač ne ukvarjajo z EMO …oni furajo svoj stil , imajo svoje oboževalce in večinoma ne tekmujejo med seboj……..

tipični slovenčki…mi bi lahko na evro poslali odličen komad, pa ne bi uspeli, zakaj ne, ker smo SLO…premali in od nas ni koristi…mafije pa tud nimamo , torej, junačijo srbi, hrvatje in ostali mafiozi veliko pred nami…evro je kuhna, kot vse take štale!

Saj kovači ne zabijajo žebljev, prej jih kujejo.

kovači tudi konje podkujejo.

A mi lahko kdo pripne link od te skladbe, jaz sploh ne vem katera je zmagala na emi

Saj za drugam kot na zadnje mesto itak niso.
Pa če bi poslal koga drugega, tko ne bi blo bistveno boljše (kolikor sem na brzino videla).
Sploh ne vem, komu se še da s tem ukvarjat …

Kdaj pa je Slovenija na Eurosong poslala odličen komad??? Niti enkrat samkrat ne. Nekaj svežega je obetala tista pesem Alenke Gotar, ampak na odru je delovala čisto razglašeno in nekomu, ki jo je prvič slišal, pač ni mogla priti v uho. Vse ostalo, kar je šlo na Eurosong iz Slovenije, pa ni omembe vredno. Ali neka zatežena stvar (npr. Tih deževen dan) ali hopsasta lajna v izvedbi kakšne kvazi estradnice (npr. Rebeka Dremelj) ali pa angleški plesni komadi, ki ga pozabiš, v trenutku, ko se izvajalec spravi z odra (Nuša Derenda in Quartissimo).

Na Eurosongu uspejo spevne melodije, ki grejo v uho ali pa nekaj, kar po kvaliteti hudo prekaša ostale. Norveška zmagovalka je tipični primer prvega (zelo spevna), enako npr. Ruslana, ki je bila pač precej drugačna od zlajnanega popa. Lordi itak niso imeli konkurence, ker so se ljudje že naveličali pop popevk. Vsake toliko pa se Eurosong malo ˝nostalgično˝ vrne v svoje gejevske čase in zmaga kakšna pop lajna z dodelano koreografijo (npr. oni ruski fantič lani ali Grki pred par leti). Zadnja leta so izredno popularne etno obarvane skladbe. In v tem kontestu bi Langa dejansko imela možnosti za dobro uvrstitev, narodnozabavni ritmi pa Evropejcem (razen Slovencem in Avstrijcem) zvenijo čisto tuje in brezveze, da ne rečem kmetavzarsko (mnenje mojih znancev iz tujine!!).

Srbija in Bih sta bili nekajkrat izredno uspešni, pa ne zaradi mafije, ampak ker sta takrat poslali res dobre komade. Molitva, Lane moje in Leila so in bodo ostali komadi, na katere so upravičeno ponosni. Zelo čustveni, vrhunska koreografija in dobri vokali, krasni predstavitveni video.
V Srbiji in Bih imajo precej dobrih izvajalcev, predvsem pa skladateljev in piscev besedil in jemljejo Eurosong malo bolj resno od Slovenije. Dejansko na svojih izborih izberejo boljše predstavnike, ker imajo boljšo izbiro, poleg tega so ljudje navajeni takšne glasbe in glasujejo zanje na lokalnih izborih.Pa VEDNO, ko so bili uspešni, so peli v svojem jeziku, brez angleščine. V Sloveniji je folk navajen narodnozabavne muzike in par kvaziestradnikov in praktično ne more na glasovanju izbrati kaj boljšega, tudi če se na Emi pojavi. Glasbeni okus Slovencev je v povprečju pač čisto jodlarski. V kakšni Avstriji ni nič drugače, zato sta Avstrija in Slovenija na Eurosongu podobno uspešni.

Vsi, ki se v zadnjih letih nikamor ne uspejo uvrstiti (države zahodne Evrope), užaljeno jamrajo, da je Eurosong sama kuhna, pa politika, pa podobno sr….. Pa nič ne naredijo glede tega. No, eni nehajo tekmovat, kar načeloma ni tako slabo (sploh finančno gledano), samo s tem ne dosežejo nič drugega, kot izpadejo otročje. Edino pametno potezo je naredila Anglija, ki je po letih neuspeha lani poslala skladbo, ki jo je spisal A.W. Lloyd, priznan in kvaliteten ustvarjalec. Niso sicer zmagali, so se pa uvrstili veliko bolje kot prejšnja leta.

Saj Eurosong res ni nič pomembnega. Je pa največjo šov v Europi, ki ga vsi gledajo in nekaj časa o njem vsi govorijo. In je za Slovenijo ostaja ˝kislo grozdje˝.

Zdej kar se tiče eurosonga, ga spremljam od zmage NICOLE z ein Bischen Frieden leta 1982, REDNO !!!!!!! Glede na to kar slišim zadnja leta je zelo zelo kritično. Samo problem je v nečem drugem, ne v glasbi. Sej a se še nismo v SLO naučili, da mora nekdo imeti tudi od tega korist, kakšna glasba, pa komu mar kaj bomo tja poslali, zato pa so dali na voljo folku naj sam izbere kar si želi ! Od Miške Molkove pa je vse utihnilo ( najbrž sama želi tako). No enega že imamo ki ,je tam pri koritu in ki mu je vseeno kaj gre tja ” promovirat” našo kleine Slovenijo !
Meni je bil veliko bol všeč prejšnji sistem z orkestrom, ki ga ni že od 1998 leta, ko je bil eurosong v UK, po krivdi KATRINE & THE WAVES.Že svaj 5 let moledujem, da bi odstopili od tekmovanja, pa ne vem kdaj se mi bo željua izpolnila! Naši bližnji sosedje prav tako tahanirajo, enkrat so enkrat s5 par let niso ( SLOVAKI, ČEHI, MADŽARI ). Zanimivo se mi zdi, da se je leta 2008 prišel pokazat SAN MARINO, ampak samo to leto in CAU, to je vse kar se tiče italijanskega jezika na tem šovu ! Enkrat je rekla mislim, da Miša Molk , kot komentatorka, da brez italijanskega jezika, Eurosong ni popoln, s tem se pa z njo popolnoma strinjam ! Ko že omenjam leto 2008 in Eurosong v Beogradu, takrat sta obe pesmi v italijanskem jeziku ” popušili ” do kraja, nobena od njih se ni uvrstila v finale . Takrat sem bil kar malce šokiran, kako da švicar s pesmijo ERA STUPENDO ni prišel niti v finale, imel sem ga sicer za težkega favorita !
Nekaj bi še rad omenil !! SRBIJA, RUSIJA, ESTONIJA, LATVIJA, UKRAJINA so vzhodne države, ki so v EUROSONG stopile za nami, so že okusile zmago, Slovenija se še do Danielovega 4. mesta ni dokopala, in se tudi po takem sistemu najbrž ne bo !!!
Glede na komade, ki jih nekdo pošilja v Evropo v ” imenu” še ostalih Slovenčkov???? Ne vem če je pri nas sploh kak interes organizirati Evrosong. Dvorana zgleda da bo enkrat končno zrasla ena bolj dostojna, ampak evrosonga najbrž ( nikoli) ne bo videla !

Človeku je pa ja slabo ko bere nekatere komentarje.

New Report

Close