Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Eventuelni rubež

Eventuelni rubež

Pozdravljeni, prosim info če morda kdo ve ali mi lahko rubijo če pride do rubeža za katerega je odgovoren polnoletni sin, ki živi v istem gospodinjstvu z mano? Ali lahko rubijo tudi na moji plači,čeprav s tem nimam nič? Hvala za odgovor.

Plačo ne, stvari v stanovanju/hiši pa lahko. Moraš potem ti dokazovati da so tvoje in ne njegove.

Odgovor na objavo uporabnika
plača, 15.05.2022 ob 22:15

Plačo ne, stvari v stanovanju/hiši pa lahko. Moraš potem ti dokazovati da so tvoje in ne njegove.

Kako to dokazuješ?

Jaz npr. nimam nobenih računov shranjenih.

Ja ljudje dragi. Računi za večje zadeve in aparate v domu so zato, da se jih shrani( garancija, pa tudi za primer rubeža kot vidite).

Jaz bi se skušala spomnit kje sem zadeve kupila in s številkami aparatov poizkušala v trgovini dobiti nadomestni račun. Vem, da se to da dobiti, ne morem pa trditi za koliki časa nazaj. Vem,da je kolegica pred desetletji, ko je hišo gradila tudi s 5 prijatelji “kopala” po raču ih za gradbeni material za 7 let nazaj, ker jih je nekdo prijavil. In ja, našli so vse račune od gradbenega materiala, kot o vseh aparatih, pohištvu. Poizkusite si najti zadeve- račune, sicer gredo iz hiše.

Sicer pa nasvet, da če meni oseba, ki živi z mano v stanovanju ali hiši na vrata pripelje rubežnike, je tisti trenutek bivši sostanovalec. Odjava bivališča, postavljen rok za izselitev. Naj gre v varno bivalšče, v najem in seveda na delo, ali pa pod most. Če ne boste ukrepali, boste kmalu pod mostom vi.

Koliko ti pa računi in/ali garancije pomagajo, saj niso poimensko izstavljeni?

Plačo vam ne morejo rubit vašo,stvari v stanovanju pa vse lahko poberejo. Ostanejo lahko samo stvari nujne za preživetje: omare,štedilnik,hladilnik,postelja. Razne televizije plazme,laptop računalnik in vse ostalo vredno-tudi avto-lahko rubijo.

Sem imela s tem izkušnje in zelo dobro poznam. Leta 2014 po bolezni sem ostala z dolgovi in šla potem v osebni stečaj. Zdaj imam vse ok.

Lahko rubijo. Hojs je delal kot rubežnik, da si lažje predstavljaš kaki so. Briga jih kdo je kupil, če ne more dokazati.

fghijk, 16.05.2022 ob 10:34

Lahko rubijo. Hojs je delal kot rubežnik, da si lažje predstavljaš kaki so. Briga jih kdo je kupil, če ne more dokazati.

Uff kva je vse Hojs delal. Se spomnim. To je mel modele,so pršli pred tvoj flet pa ti je reku “do jutr keš al pa boš zginil”. Pa take. To je blo stotine zgodbic. Ampak so ga odstranili končno,so mu dokazali. Ne dela več kot rubežnik. Sej je tle na MONu tema o Hojsu.. k je folk govoru svoje izkušnje. Grozno.

Odgovor za *fghijk*Dajte malo možgane uporabit. Na računu je napisan artikel npr. Štedilnik ima zapisan model in oonekod tudi kakšno identifikacijsko številko, ki je sledljiva na stroju. Te številke povedo kje, kdaj je bil aparat proizveden. Sicer pa imaš zraven navodila za uporabo, garancijske liste, knjižice. Malo je pa le potrebno biti razgledan in naj ne bo odgovor, da se tega ne da hraniti.

Ja,ja, 16.05.2022 ob 13:23

Odgovor za *fghijk*Dajte malo možgane uporabit. Na računu je napisan artikel npr. Štedilnik ima zapisan model in oonekod tudi kakšno identifikacijsko številko, ki je sledljiva na stroju. Te številke povedo kje, kdaj je bil aparat proizveden. Sicer pa imaš zraven navodila za uporabo, garancijske liste, knjižice. Malo je pa le potrebno biti razgledan in naj ne bo odgovor, da se tega ne da hraniti.

Štedilnika, hladilnika, pralnega stroja, pohištva ti sploh ne morejo rubit.

Ne prepričujte me, Pojdite na stran npr, enega sodišča in boste  nekje med obvestili našli tudi stran, kjer se najdejo zarubljeni  predmeti, ki jih sodišča tudi na dražbi prodajajo.

Poznam primer iz okolja, družina s 3 otroki je imela na rubljenju oz. kasneje že na dražbi od sedežne, tv, kuhalne plošče, hladilnik- pa so to bile njihovo edino premoženje.

Dražbe za vse te predmete se tudi ponovijo do 2x( morda še več, a ne spremljam pogosto). Sicer so pa pred prenovo spletnih sodišč bili ti podatki na strani le teh. pred letom ali 2 pa potekaj dražbe preko spleta.

Da te predmete prodajajo na dražbi, jih predhodno zarubijo in skušajo z dražbeno vrednostjo poravnati račune nekje kjer so bili dolžniki.

ja,ja, 16.05.2022 ob 15:34

Ne prepričujte me, Pojdite na stran npr, enega sodišča in boste  nekje med obvestili našli tudi stran, kjer se najdejo zarubljeni  predmeti, ki jih sodišča tudi na dražbi prodajajo.

Poznam primer iz okolja, družina s 3 otroki je imela na rubljenju oz. kasneje že na dražbi od sedežne, tv, kuhalne plošče, hladilnik- pa so to bile njihovo edino premoženje.

Dražbe za vse te predmete se tudi ponovijo do 2x( morda še več, a ne spremljam pogosto). Sicer so pa pred prenovo spletnih sodišč bili ti podatki na strani le teh. pred letom ali 2 pa potekaj dražbe preko spleta.

Da te predmete prodajajo na dražbi, jih predhodno zarubijo in skušajo z dražbeno vrednostjo poravnati račune nekje kjer so bili dolžniki.

Ja,jaz ti verjamem. Ko so prišli k meni je vse teklo gladko ker sem imela prisotnega odvetnika. Ker je vedel,da če lahko bodo vzeli tudi hladilnik in štedilnik. Jaz ti verjamem in je tako. Čeprav ne smejo. Vzamejo in zarubijo tudi avtomobile ki so na tem naslovu,čeprav niso od dolžnika. Tudi tak primer poznam.

New Report

Close