excel-formule
Imam problem z izračunom v excelu. V enem stolpcu imam plan, v drugem realizacijo, v tretjem indeks.
V drugi del dokumenta se vnašajo vrednosti za posamezne mesece, na podlagi tega excel izračuna realizacijo in indeks. Rada bi, da excel indeks izračuna glede na posamezni mesec, ne pa na celotni znesek, ker to ne pokaze realnega stanja.
Npr. plan za celo leto je 120, v januarju je bilo realizirano 10, kar pomeni, da je indeks 100 (ker je samo 1 mesec), ne 8,3. Kako nastaviti formulo, da bi bil indeks pravilno izračunan, sploh potem ko bodo vstavljeni še podatki za februar in mesece naprej?
Lep pozdrav!
Ce bi rada,da ti izracuna pravi indeks moras imeti v tabeli plan za vsak mesec posebaj, ne pa vleci indeksa po mesecih na skupni plan…
Glede na tvoj primer in na zeljeni indeks, ki bi ga rada videla, naj bi bil plan za doticni mesec 10
In se nekaj…Pri nas, ce je realizacija enak planu pokaze indeks 1…Ce pa imas u okencu nastavljen procetualni zapis,ti pa potem res mora kazati 100…S tem da je poleg znakec %, in ne samo stevilka..
Popravi me ce se motim..Sem pa preprican,da se ne
LP
Ne motiš se, vendar to ali kaže 1, ali 100 ni problem. Rada pa bi mela celoten pregled, ne za vsak mesec posebej.
Ali se v Excelu res ne da oblikovati, tako da sam računa glede na vpise v ostalih celicah? Da bi oblikovala formulo, npr. :če je vrednost v stolpcu za januar večja od nič, ostali meseci pa so enaki nič, naj množi z 12 (da bo vidna trenutna realizacija), in potem , če je vrednost za jan. in feb. večja od nič, naj množi z 11, in tako dalje.
LP in hvala za odgovore.
Potem poizkusi z IF formulo,kjer se dolocene stvari vrsijo,ce je zadovoljeno pogojem, ki jih postavis
Ja, sej, pa ne znam! Pojma nimam kako bi to postavla.
Pisi mi, ce te zanima moja resitev tvoje tezave…Poslal bi ti excelov file s formulami in primerom
typing mistake
Forum je zaprt za komentiranje.