faak, kaj sem naredila ?? naložila win10, zdej ni več datotek!
prav slabo mi je …. zvečer sem kliknila da prenese win 10…. zdaj pa je namizje laptopa prazno — nikjer nobenega mojega dokumenta, muzke, slik,… več!
Kaj naj naredim? zmešalo se mi bo 🙁
Samo namizje je prazno? Poglej še kam drugam. Med tvoje dokumente recimo.
Predvsem brez panike. Pri nadgradnji na w10 se vse datoteke načeloma ohranijo.
Malo pobrskaj, kje so po mapah …
Celotna stara različica se načeloma nahaja v mapi C:\Windows.old
“vzel” mi je tud sliko namizja, pa tud v my documents ni nič, tud če v iskalnik vpišem kako poznano datoteko … niiiič, zjokala se bom….
pa ko se je zagnal, je napisalo: your documents are excactly where they were… a grem lahko nazaj na sedmico al kaj sm že imela … mi je ta 10 itak groooozna – ko vpišem kaj v search mi išče 300 let, prej je takoj zmetal vm rezulate …
c win.old obstaja, a je prazna :-(( tud size je 0
tud zaznamkov na firefox ni …. nč ni, sam klinčev win10
Če se ne motim, je pri namestitvi windows 10 na izbiro opcija, da ti ohrani ali povozi prejšnjo instalacijo. Ali je možno, da si to opcijo spregledala in “na slepo” klikala next,next,next… ? Sam še nisem instaliral desetice, vsakič raje počakam kako leto ali dve pred nadgradnjo. Ne glede na vse, upam, da si redno delala varnostne kopije svojih dokumentov, slik, podatkov, …
Pokliči vendar na pomoč računalničarja, ki se spozna na te reči. Zadeva se gotovo da rešit. Drugič pa se tako pomembnih reči, kot je zamenjava programa, ne lotevaj sama. Klikaj samo tisto, kar ti je znano, drugo pa prepusti strokovnjaku.
Soika namizja je en šit in isti klinc je katera je.Vse ostane na diskih in v mojih dokumentih.Nobenih računalničarjev ne rabiš
Verjetno se ti je ustvaril nov profil ki je prazen. Stari je sigurno še na disku.
Poglej v mapo C:\Users
Tam se nahaja po ena mapa (profil) za vsakega uporabnika. Ena izmed njih je verjetno tvoj stari profil in v njem so vsi tvoji podakti.
Privzeto bi se morala ohraniti stara instalacija. Če greš pod settings -> recovery in tam vidiš možnost za obnovitev stare verzije, potem imaš podatke od prej nekje na disku. Če tam možnosti za obnovitev nimaš, potem stare verzije ni več, ker je nova instlacija ni ohranila. To se zgodi, če izbereš opcijo “Install windows only” pri nadgradnji:
[img]http://cdn5.howtogeek.com/wp-content/uploads/2014/10/650x496xinstall-windows-10-technical-preview-in-dual-boot-with-custom-installation-option.png.pagespeed.ic.pC6N4FBdbK.png[/img]
hvalaaa… jeeeeeee, našla …. pod drug prodil sm se mogla prijavit …. ooo, kaj bi jst brez MONa :-))))
oziroma kaj bi jst brez vas :-))
me je čist zmedlo, vse je tk čudno, upam da se kmal navadim …. ko se je rač prižgal je on v sredino napisal en en profil neki 123 k naj bi bil zaradi toshibe, spodaj levo v kotu pa mi je dal možnost preklopiti na moj profil – samo kliknit sm ga mogla :-s
HVALAAAAA!!!
Zakaj tikate če se ne razumete. Sem eden izmed tistih, ki se strogo držim pravil : oupen jour kompjuter, forum čvek and klik. Okna (7) imam vsa stara in mašina laufa kot je treba. Aja pa slikce znam lepit.
Tudi na napakah se lahko učimo. Avtorica zdaj zna, ti pa ne boš znal nikoli in boš vedno rabil enega, da ti pomaga 😛
Forum je zaprt za komentiranje.