Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Fabijan in judo

Fabijan in judo

Ali podpirate njegove prijeme. 26 let stara punca nima niti mature…

In zakaj tebe to peče?

Peklo bo punco brez šole… Jaz pač komentiram.

Peklo bo punco brez šole… Jaz pač komentiram.[/quote]

Saj bo njo, ne tebe. Mislim wtf v kaj se pa eni vse ne vtaknete. Get a life.

Pa kaj če nima mature. Kaj pa bi z njo. Bila bi na Zavodu za zaposlovanje brezposelna leta in leta.
Moč, pogum, medalja, to so aduti za radost življenja, ne pa matura, s katero vegetiraš na Zavodu.

Peklo bo punco brez šole… Jaz pač komentiram.[/quote]
Njena izkušnja in znanje drugačno od tvojega in tvoje niti približno ni primerljivo z njenim.

Punca bo maturo naredila na kateri od ustanov za izobraževanje odraslih. Ni nič zamudila.

In kaj ima Fabjan z njeno maturo? A misliš, da jo je za kimono nazaj vlekel, da ni mogla na maturo? A jo je kam prilepil? Halo….vseeno je nekaj privat življenje, nekaj pa šport…. za maturo bo pa še vedno čas….

In kaj ima Fabjan z njeno maturo? A misliš, da jo je za kimono nazaj vlekel, da ni mogla na maturo? A jo je kam prilepil? Halo….vseeno je nekaj privat življenje, nekaj pa šport…. za maturo bo pa še vedno čas….[/quote]

Saj ta punca ni edina, ki je brez mature in trenira pod Fabjanom. Večina judoistk in judoistov je brez izobrazbe. Do računalnika in interneta jih baje ne mika. Telefonov ne smejo uporabljati. So pa odlični judoisti (kar je pohvalno). Ampak, da jih mora pol FURS in carina zaposliti, je pa malo nenavadno. Če se že tako dobro znajdejo v življenju, naj bodo zaposleni v judu oz. v klubu.

Večina njegovih športnikov ima končano vsaj srednjo šolo, TT je pač nima, pa ne zaradi trenerja.

In ja, računalniki, telefonu … so v času velikih tekmovanj prepovedani – kako si predstavljaš, da nekomu še pol ure pred finalno borbo zvoni telefon?

In vrhunski judoisti imajo tako kot ostali vrhunski športniki ob izpolnjevanju pogojev zaposlitev države (FURS, policija, vojska).

Saj ni samo Fabjan, on ima svoje špartanske metode, uspešne so pa zato, ker drugih resnih klubov do sedaj sploh ni bilo. V Krškem je recimo odlična judo šola, mlada v rhunska trenerja Ivan Širola in Tamara Strnad. Človek lahko zgolj strmi ob pogledu na predanost, številne aktivnosti in pomoč tudi tistim , ki niso v judo, organizacija rekreacij, ukvarjanje z otroci povsod. Toliko ene pozitivnosti in vsestranske aktivnosti, energije in časa , ki ju ta dva vložita, si človek sploh težko predstavlja. Tako da sem prepričan, da bo ravno iz tega kluba v prihodnosti prihajli zmagovalci. In morda še katerega, ki ga ne poznam.

Da ne boste rekli da na pamet govorim. https://sl-si.facebook.com/Judo-klub-Kr{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1ko-164475923629731/

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Kaj pa vsi magistri in doktorji prijavljeni na zavodu za zaposlovanje? Z leti tudi depresivni, ker neuspešno iščejo službo v SLO.
Veš to mene bolj boli. Toliko sredstev vloženih v njihovo znanje, pa popolnoma brez koristi.

Nič ni niti zamudila niti izgubila, če še nima mature, ima pa medalje. Jaz sem maturirala pri 49-ih letih.

Pa še medalje nimaš, ne? :-))) No vidiš, tudi to ni nič kaj takega.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Imam diplomo, imam skoraj 40 let pa se lahko skrijem pred temi judoistkami. Ne dvomim v to, da slabše zaslužim, delam čisto nekaj drugega, kar sem študirala. Nezanimivo delo, slab zaslužek. To je rezultat diplome. Judoistke pa mlajše od mene, zaslužek boljši, delo boljše, potovanja, izkušnje… bravo punce. Pametno pot so izbrale.

Podpiram njegov način treniranja. Njegovi učenci se naučijo vse tisto, kar se v šolah več ne uči – reda in discipline. Kar se tiče same izobrazbe… Za to imajo še čas, da se bodo našli in se izobraževali.

Če njegov način trenirarnja ne bi ibl uspešen potem ne bi bilo toliko uspehov. To je šport zdaj pa odvisno kako ga treniraš rekreativno ali pa na polno in tukaj so odrekanja taka in drugačna in rezultat je olimpijska medalija.

Veš koliko odraslih ljudi jaz poznam, ki delajo maturo pri 40 letih ali še kasneje tako, da ne vidim nobenega problema punca je dosegla nekaj kar 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ostalih Slovencev ne bomo nikoli maturo pa lahko naredi kadar hoče.

In Tina Maze pri 32 še ni imela diplome, šele pri 33 ji je to uspelo
res katastrofa

pa kaj ti nimaš drugega dela….

Ne to, počakja par let, da začno negativnosti prihajat na plan. Ker se bo kmalu nekdo znašel, ki mu bo presedlo in bo se morda ravno prav pisal, da mu uspe da bo ta do zdaj nedotakljiv trener za žaljenje, maltretiranje odgovarjal. ker resnih pritožb je precej, naletijo pa na gluha ušesa.

Ni res, da je to edini način. Uspehi so pri njem izključno zato, ker resnih klubov, ki bi vztrajali pri nas ni bilo, sedaj se pa razvijajo in to nez zmerjanjem nadiranjem in maktretiranjem.

hja, za olimpijsko medaljo je treba nekaj znat.
za slovensko diplomo pa niti ne.

za slovensko diplomo pa niti ne.[/quote]
Saj tudi drugi znajo brez skrbi. Teško je razlagat, ko si niti ne predstavljate teh športov, lahko ti povem, da že to mnogo pove, koliko je seminarjev v teh športih z udeležbo največjih naših in svetovnih mojstrov.

Sicer judo ni nek množičen šport in ni takerga zanimanja zanj, kar se vidi tudi v konkurenci na svetovnem nivoju, v primerjavi s kakim karatejem, ki je pri nas masovni šport. Pa vseeno karate recimo ni olimpijski šport, prav tako ne ju – jitsu, ki je celota obeh špotov, iz njega izhajata tako judo, kot karate in je potrebnega znanja še mnogo več. Ampak to je pa že druga anomalija, teh starcev, ki do smrti opravljajo z ogromnim debnnarjem in vse določajo.

Sicer vsa čast judoistkama.
Sam Fabjan pa marsikomu ni všeč, ker verjetno ne predstavlja človeka, ki bi bil odlika tega športa. Mnogo sem prebral pritožb na spletu in po mojem gre za maltretiranja, nasilje in neprimeren odnos, ki v tem športu nima kaj iskat, če je seveda vse to res, kar nekateri pišejo, pa verjamem da je. Verjamem, da imajo v drugih klubih, ki so in imajo tekmovalce stalno v svetovnem vrhu, ne le slučajno enkrat kakega na olimpijskih igrah, da imajo povsem drugačne odnose in spoštovanje.

za slovensko diplomo pa niti ne.[/quote]
Saj tudi drugi znajo brez skrbi. Teško je razlagat, ko si niti ne predstavljate teh športov, lahko ti povem, da že to mnogo pove, koliko je seminarjev v teh športih z udeležbo največjih naših in svetovnih mojstrov.

Sicer judo ni nek množičen šport in ni takerga zanimanja zanj, kar se vidi tudi v konkurenci na svetovnem nivoju, v primerjavi s kakim karatejem, ki je pri nas masovni šport. Pa vseeno karate recimo ni olimpijski šport, prav tako ne ju – jitsu, ki je celota obeh špotov, iz njega izhajata tako judo, kot karate in je potrebnega znanja še mnogo več. Ampak to je pa že druga anomalija, teh starcev, ki do smrti opravljajo z ogromnim debnnarjem in vse določajo.

Sam Fabjan pa marsikomu ni všeč, ker verjetno ne predstavlja človeka, ki bi bil odlika tega športa. Mnogo sem prebral pritožb na spletu in po mojem gre za maltretiranja, nasilje in neprimeren odnos, ki v tem športu nima kaj iskat, če je seveda vse to res, kar nekateri pišejo, pa verjamem da je. Verjamem, da imajo v drugih klubih, ki so in imajo tekmovalce stalno v svetovnem vrhu, ne le slučajno enkrat kakega na olimpijskih igrah, da imajo povsem drugačne odnose in spoštovanje.[/quote]

Ljudje očitno niste več vajeni, kakšna je razlika med maltretiranjem in učenjem reda ter discipline. Ura juda se pač ne bo pričela, dokler otroci ne zložijo svojih čevljev na ustrezna mesta (kot tudi ne tolerirajo učitelji “gostilniškega” načina sedenja za klopmi). Nekateri starši zgodbice svojih razvajenih otrok neverjetno napihnejo in tako nastanejo takšne ali drugačne teme na forumih…

Nihče nikogar ne sili, da mora trenirat judo. Če mu v klubu ni všeč, če mu trener ni ok, lahko gre. In to je to.

Ima pa zato olimpijsko zlato medaljo.
Maturo lahko še naredi kadarkoli. Če se ti to zdi tako življenjsko pomemben dosežek.
Kaj pa ti, ki maturo (mogoče) imaš? Lahko ti kdaj prideš do olimpijske medalje?
Mislim, vtikate se v stvari, o katerih nimate pojma – v “prijeme” enega najboljših judo trenerjev vsaj v Evropi če že ne v svetu. Japonci so posneli film o njem, če ti to kaj pove?

Sam Fabjan pa marsikomu ni všeč, ker verjetno ne predstavlja človeka, ki bi bil odlika tega športa. Mnogo sem prebral pritožb na spletu in po mojem gre za maltretiranja, nasilje in neprimeren odnos, ki v tem športu nima kaj iskat, če je seveda vse to res, kar nekateri pišejo, pa verjamem da je. Verjamem, da imajo v drugih klubih, ki so in imajo tekmovalce stalno v svetovnem vrhu, ne le slučajno enkrat kakega na olimpijskih igrah, da imajo povsem drugačne odnose in spoštovanje.[/quote]

Ljudje očitno niste več vajeni, kakšna je razlika med maltretiranjem in učenjem reda ter discipline. Ura juda se pač ne bo pričela, dokler otroci ne zložijo svojih čevljev na ustrezna mesta (kot tudi ne tolerirajo učitelji “gostilniškega” načina sedenja za klopmi). Nekateri starši zgodbice svojih razvajenih otrok neverjetno napihnejo in tako nastanejo takšne ali drugačne teme na forumih…[/quote]
Ljudje smo še kako vajeni, samo zmerjanje, žaljivke, isziljevnja, nasilja pač ni odlika nekega športa. Brez veze se usajaš, če ne veš nič o teh športih, ne veš, da je ta Fabjan eden izmed mnogih, in da imaš celo pri nas mojstre z še več znanja, spretnosti in izkušenj, pa delujejo na popolnoma drugačni ravni.

New Report

Close