Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Facebook – kdaj?

Facebook – kdaj?

Hčerki sem dovolila, da začne uporabljati FB, ker ga uporablja že večina njenih prijateljev (stara bo 9 let). Sin je star 7 in pol in seveda si tudi on želi. Kaj storiti? Vem, da je veliko razlogov proti, vendar gesla bi poznala, nadzirala bi sprejemanje prijateljev… Kaj menite?

meni se zdi bolje, da otrokom določene stvari pustiš početi pod nadzorom, kot pa da ti počnejo nekaj za hrbtom…

dejstvo pač je, da je FB tu in da ga lahko še tako demonizirate, slej ko prej bo otrok zapadel v skušnjavo in si sam ustvaril račun. saj ne rabi drugega, kot 10 minut časa in dostop do interneta. tako da… naredi mu račun, verjetno se bo sine hitro naveličal…

moja bo imela letos 12 let, pa ji še ne dovolim. Sicer ji njen oče (sva ločena) dovoli in še meni govori, da zakaj ji ne dovolim…sam je tolk vsega in svašta gor na tem Fb. Saj vem, da bom mogla malo popustit kmalu, kako naj se tega lotim?

A nima FB neke omejitve glede starosti?
Le zakaj…?

hja, v pravilniku piše, da mlajši od 13 let niti ne smejo odpreti računa, sploh pa 7 letnik na družabnem omrežju?! že najstniki se ponavadi ne znajo obnašati na spletu, kaj šele otroci…

Ima omejitev starosti, ampak gor se sprehajajo 9-letniki. Za bruhat, starši a ste že čisto brez avtoritete???????

Če ga rabi za igrice, ga odpri zase in naj tam igra. Ne vem, jaz ne bi pustila, čeprav se ne morem spomniti nobenega argumenta proti. Moja 10 letnica ga še nima. Je enkrat omenila, pa sem povedala, da moraš bit dovolj star, da ga lahko imaš, pa smo s tem za nekaj let zaključili. 15 letnik ga jasno ima.

na fb je omejitev starosti 13 let in to ne brez razloga!! Ze 9 let se mi zdi malo, 7 let je pa absolutno prezgodaj…problem je v tem da 7 letnik se ne ve kaj dosti o varnosti na internetu ter o zasebnosti…na fb se namrec dogaja marsikaj!!

---- sledite mojemu blogu na: http://zygawehar.blogspot.com/

Pogoji uporabe:

You will not use Facebook if you are under 13.

Zato pa zna biti internet na trenutke tako bizaren. Bereš kakšne komentarje, bodisi na portalih ali pa na objavah facebook strani, in premišljuješ, če ga je napisal umsko zaostal odrasel človek, ali otrok.

Otroci so pač otroci, slej ko prej mu bo blazno kul nekam napisati kakšno bedarijo, itak ne mislijo na posledice. Starši, sorodniki in ostali znanci se lahko pa samo za glavo držijo.

Nimajo avtoritete niti pameti! Potem bo pa jok, ko bo kako sranje. Takim staršem bi vzel otroke!

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

reala je taka, da otroci na fejsbuku pač so, čeprav piše, da morajo bit starejši od 13 let.
reala je tudi taka, da je veliiiika verjetnost, da ima vsaj eno dete od mon, ki se tukaj zgražajo nad facebooku pri otrocih skriti facebook račun, za katerega mati sploh ve ne.

kaj je bolje?
da ti otrok nekaj počne za hrbtom, ker si to stroooogo prepovedal?
ali da ga nadziraš, kaj počne in se o tem pogovarjata?

ker kaj pri vragu se mu bo pa na facebooku zgodilo, če ga bo uporabljal pod vašim nadzorom???

presodite sami.

Če je omejitev 13 let se starši tega držite. Otoku bodite za vzgled. Če sami kršite pravila, jih bodo otroci tudi, potem se pa čudite kaj se dogaja z vašim otrokom. Igric je pa dovolj in ne potrebijejo FB.

Hahahaha, kako zategnjene ženske. Meni starša NIKOLI nista ničesar prepovedovala, sploh kar se tiče računalnika, pa sem odrasel v normalnega človeka. Že od malega sem igral igre na konzolah, uporabljal računalnik, internet dobil leta 95 in na njem počel vse možno, gledal tudi porniče in vse kar naj otrok po vaše ne bi smel. Lahko sem preživel za zaslonom cele dneve, lahko samo par uric, kakor mi je pasalo, omejeval me ni nihče. In zato sem jima več kot hvaležen. Prav smilijo se mi vaši otroci, ki ne smejo početi tistega, kar si res želijo in jih veseli.

Mimogrede, Facebooka nimam in ga ne nameravam uporabljati, je najbolj neumna stvar, ki so kdajkoli lansirali.

uh kako si kul, tak krasen človek kljub odsotnosti starševske avtoritete, obenem pa še tako inteligenten, samosvoj in malce alter, da si spoznal nesmiselnost facebooka… madona kakšen kerlc

tudi sama sem pred 13 letom uporabljala internet, saj se že od samega začetka bolje znajdem na računalnikih, kot starši… pa bi bilo bolje, da bi imela več nadzora

Se popolnoma strinjam s teboj! Moj danes 12 letnik je sprejel, da mu na FB ne bom ustvarila lažnega profila. Tudi sicer ni neomejeno in brez kakršnegakoli nadzora na računalniku. Ima sicer več svobode (in s tem tudi odgovornosti) kot njegova 8 letna sestrica ampak hkrati pa ve, da je še vedno pod kontrolo.

Je sicer pred kakimi 3 leti malo cvilil, da so VSIIIIII njegovi sošolci in sošolke na FB. Če bi bila jaz takrat na FB, bi mu mogoče celo dovolila, da od tam ob moji prisotnosti igral kakšno igro. Nikakor pa mu ne bi popustila in ustvarila profila, v katerem bi se zlagala o njegovi starosti. Pa saj bi s tem sama sebi kot staršu pljuvala v skledo… Mi je bilo pa seveda kristalno jasno, da bi si lahko on sam ustvaril tak profil (ko bi imel kje drugje kot doma dostop do interneta) in sem mu tudi to povedala. Vendar bi v tem primeru to bilo NJEGOVO kršenje pravil. Jaz jih za njega ne bom kršila (ker sem med drugim tudi sama mnenja, da otroci nimajo kaj počet na FB). Pav tako se tudi dostikrat pogovarjava o pasteh interneta in o odgovornosti, ki jo vsak od nas nosi za svoja dejanja (pa čeprav imaš na internetu občutek, da si anonimen).

Danes sine ne čuti več potrebe za FB. Mu je v vmesnem času kliknilo, da je en pravi prijatelj, s katerim se dobiš popoldan in ki ti stoji ob strani, vreden mnogo, mnogo več, kot pa množica “prijateljev” na FB. Za vzdrževanje stikov s prijatelji (ki na primer živijo daleč od nas, nekateri v tujini) uporablja e-maile in pa Skype. Za sošolce in prijatelje, ki pa živijo v bližini je pa na voljo telefon in pa seveda obiski v živo.

FB je sam dal omejitev 13 let in verjemite, da so dali najnižjo možno mejo, s katero so še prišli skozi.

Dragi starši, kako mislite, da se bo otrok držal drugih vaših pravil, če se že vi ne držite pravil in to s točno istim izgovorom – če ga imajo pa vsi drugi tudi? Grow up!

New Report

Close