Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Facebook, prodaja, reklama…

Facebook, prodaja, reklama…

Nisem prav vešča Facebooka in zato se na vas obračam z vprašanjem. Izdelujem določene izdelke za končnega kupca. Dejavnost imam registrirano, imam davčno blagajno, skratka vse legalno. Ker se moram reklamirati, sem pomislila na FB. Zdaj pa ne vem ali je sploh dovoljeno reklamiranje na FB. Če odprem profil, prilepim fotko in napišem, da je izdelek naprodaj. Je to sploh dovoljeno ? Kakšne so možnosti reklamiranja oz. prodaje preko FB ? Za vsako informacijo vam bom zelo hvaležna.

Zdaj pravno jaz ne vem, ampak vidim da ljudje kar uporabljajo fb za oglaševanje, nekateri imajo tudi gumb Shop now ali nekaj takega. Kako pa si prijavljena, kot business ali kot fizična oseba? Sicer ne vem če ima to sploh vezo.

Lahko to narediš – a odpret moraš dva profila; svojega osebnega – in potem z njim še službenega, oz. stran podjetja/trgovine/znamke…
S svojega osebnega potem upravljaš poslovnega.

Obstajajo tudi skupine za prodajo – a to je vse bolj vprašljivo. Direktna prodaja na FB je ponavadi zelo dvomljiva stvar. Je pa OK za grajenje odnosa s strankami in predstavljanje ljudem.
Moraš pa vedeti, da je zastonj le osnova in dokler nimaš več sledilcev. Potem – če ne plačuješ objav – te vidijo le še naključno.

Hvala Rok. Zdaj pa kup vprašanj :-).
Kako preko zasebnega profila odprem službenega ? Kako in kam se plačuje objave ?

Hvala Rok. Zdaj pa kup vprašanj :-).
Kako preko zasebnega profila odprem službenega ? Kako in kam se plačuje objave ?
[/quote]

Zgoraj v modri črti, desno, imaš mali beli trikotnik. Klik tja gor ti pokaže možnosti – “ustvari stran“, “ustvari skupino”, itd.
Objave se seveda plača Facebooku. Lahko samo kupiš večji doseg za posamezno objavo strani ali pa ustvariš resne marketing kampanje z različnimi cilji. S kreditno kartico, po kateri te povpraša ko kreiraš kampanjo oz. kupiš razširjen doseg objave.
To je cela znanost – imaš pa na poslovnih straneh FB-ja, pa tudi splošno na netu zelo veliko pojasnil, vodičev (tutorial) in tudi plačljivih tečajev o tej temi.

Začni tule:
https://www.facebook.com/business/overview

Rok, ne bom te še izpustila iz krempljev :-).
Torej ustvari… ali lokalno podjetje, podjetje. Ena od teh dveh stvari pride v poštev. Po moje kakšne velike razlike ni. Nasvet ?

Jaz imam lokalno podjetje.

Če nisi multinacionalka, oz. če ne pošiljaš ali dostavljaš širše – potem bo verjetno lokalno podjetje prava izbira.

Hvala Rok. Res si mi dobro svetoval.

New Report

Close