Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek fajne knjige

fajne knjige

Zaradi tvegane nosečnosti sem pristala v bolniški in ker zelo rada berem, bom jutri mojga poslala v knjižico, da me založi za prihodnje tede, da ne crknem od dolgcajta. Ker pa se on spozna na knjige NIIIČČČ, vas lepo prosim za kakšne dobre predloge, da mu bom dala kar spisek.
Rada imam kakšne ljubezenske, zgodovinske romane, pa tudi kakšne potopisne knjige ali kaj aktualnega.
HVALA!!!

Moj predlog je Alamut.

Romani Nore Roberts,Amanda Quicck, kaj od Waris Dirie ( Puščavska roža),Beležnica (če nisi gledala filma)…

Annie Hawes: Ekstra deviško

(avtobiografski roman: dve sestri, Angležinji, se preselita v majhno ligursko vasico)

AVTOR………………. : Hawes, Annie – avtor
ODGOVORNOST…………. : Benevol Gabrijelčič, Katja – prevajalec
NASLOV……………… : Ekstra deviško
IMPRESUM……………. : Ljubljana : Mladinska knjiga, 2004
FIZIČNI OPIS………… : 335 str. ; 23 cm
ZBIRKA……………… : (Zbirka Kapučino)
ISBN……………….. : 86-11-16819-4
OSTALI NASLOVI………. : Extra virgin

Poleg Alamuta še Tek za zmajem, Bralec, Osmi poverjenik, Ime rože, Sto let samote, Smrt slovenske primadone, Igra s hudičevim repom, Katarina, pav in jezuit, Afganistan, kamor se bog pride le zjokat, Neznosna lahkost bivanja, Zbiratelj, Norveški gozd, Psihologi, psihiatri in drugi norci …

Mmmmhhhhh,..kako podoben okus za knjige imava,…odličen izbor :)))
Dodal bi še 1000 veličastnih sonc, Tera nullius,,….

Če bi rada zgodovinske zelo romantične, potem ne moreš zgrešiti z nobeno od JUlie Garwood (Skrivnost, Dar, Nevesta, Nagrada….). Jih pa v knjižnici težko dobiš, so večinoma izposojene.

DOBRA INDIJSKA ŽENA, super knjiga, čeprav ni po resničnem dogodku je vsebina nepozabna

Izboru Bakrene opice predlagam še, da obvezno prebereš “Snežna roža in skrivnostna pahljača” (zgodovinski roman o usodi kitajskih deklet in povijanja njihovih stopal, izredno lepa in vsebinsko bogata), “Deček v črtasti pižami” (kljub temu, če si pogledala film, jezik je dober) ter “Žeparka”.

Obilo bralnega užitka in pozdravi se!

Miomau

Pride ženska k zdravniku, Vdovec – avtor: Kluun
Veronika se odloči umreti – avtor: Paulo Coelho
Senca vetra – avtor: Carlos Ruiz Zafon (te sicer še nisem prebrala, sem pa slišala da je res dobra – je naslednja na mojem spisku)

No .. tudi meni je bila zelo všeč “Ekstra deviško” je tako lahko branje. Žal si ne zapomnim avtorjev, sem in tja kak naslov.. tako da ne zameri..evo še moj izbor..
Hotel Pastis,
Roman za ženske, Roman za moške, Čudoviti pasji časi, Letoviščarji ( avtor Michael Veinweigh (upam da je prav))
Holonek ali dobri bog iz gline..
od krimičev pa (sem pač fanica te smeri)
cela serija beneških kriminalk od Donne Leon
perfektna Jaz Ubijam
od skandinavcev pa Henning Mankell s celo serijo
cela serija Colina Dexterja
uhh en italijan, ki piše krimiče ki se dogajajo na Siciliji.. ena iz serije je Lončeni pes
trenutno sem se preglodala čez Dnevnik srbske gospodinje, ki je definitivno eno tako sladko-grenko branje..

Poleg “bakrene opice”, DKR, MIomau, in “ene leve”, ki so vse podale ODLIČNE predloge, dodajam še:

– Kafka na obali, Južno od meje – zahodno od sonca
– Arija
– Bralec
– Krožna cesta
– Čefurji raus
– Čaj s kraljico
– Sestre Bovelyn
– Osmi poverjenik
– Dedu za petami
– Imenovali so jo dvoje src
-Imela sem 12 let, vzela kolo in se odpeljala v šolo
– Gejša
– Soba s cvetnim prahom

in še in še in še…………

skratka odvisno od tega kaj bo na voljo v knjižnici in kakšn žanr te sploh zanima

Oj,

Če so ti všeč ženski in ljubezenski romani, potem ti priporočam katerokoli knjigo od:
– Gabi Hauptmann
– Maeve Binchy
– Danielle Steel
– Sophie Kinsella
– Cecelia Ahern
– Sandra Brown
– Mary Higgins Clark
– Jodi Piccoult
– Nicholas Spark
– Amanda Quick
– Julie Garwood
– Kathleen Woodiwiss
– Ray Kluun
– Tony Parsons
– Candace Bushnell
– Barbara Taylor Bradford
– Nora Roberts

Zelo luštni sta tudi knjigi slovenskih avtoric in sicer:
– Panika od Dese Muck in
– Dnevnik Hiacinte Novak (3 deli) ter Smaragdna obzorja Aksinje Kermauner

Lp,
M

[img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83202/ticker7.png[/img] [img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83204/ticker2.png[/img]

Pokapuška – od Hugh Laurija, alias. dr. Haus.

Nekaj idej za poletno branje!

Alo ka kdo ve kake fajne knjige za za otroke stare 12 let.
sam ne ljubezenske ampak take napete pa z velik pustolovščin.
že vnaprej hvala!

New Report

Close