Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek faks novo mesto-fizioterapija

faks novo mesto-fizioterapija

Hej
Zanima me, če je ta novi program(letos se je začel prvič) v nm fizioterapija(redni) plačljiv ali brezplačen? Kakšne so bile omejitve letos?
hvala za vse odgovore,
simona

https://fzv.uni-nm.si/uploads/fzv/public/document/66-rv_fizioterapija_2020-2021_podaljsanje_prijavnega_roka_sl.pdf

NAČIN ŠTUDIJA
Fakulteta bo v študijskem letu 2020/2021izvajala redni inizredni študij.
Redna oblika študija se bo izvajala, če bo vpisanih najmanj 20 študentov.
Obe obliki študija sta plačljivi.

Končno bodo večje možnosti vpisa za tiste, ki bi bili radi fizioterapevti, pa niso imeli ravno odličnih ocena. Saj ni bilo normalno, da si na eno navadno fizioterapijo prišel le z odličnim uspehom! Sem slišala, da se v LJubljani bojijo, da se jim bo znižal vpis. Kar naj se, bi se pa potrudili, da bi že prej dobili kakšen oddelek ali dva več. Pa še Fakulteta v Izoli bo odprla program, kar je odlično.

Jaz sem na zdravstveni fakulteti v Nm.

Moja kolegica je na zdravstveni v Ljubljani in vam lahko povem, da je v Nm program veliko bolj življenjski, več je praktičnega dela in tudi zaposliš se lahko takoj po zaključku študija, v SB Novo mesto recimo diplomante iz novomeškega faksa zaposljujejo prednostno.

Ni pa to larifari faks in tudi v Novem mestu se je potrebno učit, veliko jih je v prvi letnik prišlo z mislijo, da jim ne bo treba pretirano delati na tem faksu, ker to ni Ljubljana in rezultat je bil, da skoraj 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} letnika ni naredilo.

Zdravstvena fakulteta v Novem mestu je na zelo visokem nivoju.

Zgoraj nekdo piše o Primorski univerzi v Izoli (smer fizioterapija).
Pred leti je bila afera okoli priznanja teh diplom.
Saj posvetit čas in denar na koncu pa figa.
Kako je sedaj s tem ?

Kako so te diplome vrednotene od novomeške in podobnih ustanov ?

Jaz sem na zdravstveni fakulteti v Nm.

Moja kolegica je na zdravstveni v Ljubljani in vam lahko povem, da je v Nm program veliko bolj življenjski, več je praktičnega dela in tudi zaposliš se lahko takoj po zaključku študija, v SB Novo mesto recimo diplomante iz novomeškega faksa zaposljujejo prednostno.

Ni pa to larifari faks in tudi v Novem mestu se je potrebno učit, veliko jih je v prvi letnik prišlo z mislijo, da jim ne bo treba pretirano delati na tem faksu, ker to ni Ljubljana in rezultat je bil, da skoraj 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} letnika ni naredilo.

Zdravstvena fakulteta v Novem mestu je na zelo visokem nivoju.
[/quote]

Ja, saj zdravstvena se mi tudi dopade. Lahko kaj več še poveš ali pa kdo drug kako je. Si iz poklicne mature ali splošne? Koliko porabiš za učenje je veliko seminarskih, kako je s prakso?
Hvala vsem, lp

Sedaj se bo pa vsaka mona z denarjem lahko vpisala če le ima denar.

problem da se diplomant ne more zaposliti v javnem zavodu. To pomeni ne v bolnišnicah in zdravstvenih domovih, ki so finansirani iz javnih sredstev.

Predvsem pa v našem rehabilitacijskem centru Soča ( alfa in omega na področju rehabilitacije ) tega ne podpirajo.

Tako tej diplomanti lahko odprejo sami dejavnost , če jim bo kdo plačeval, ker na napotnico pač ne bo šlo.

Malo si pomešalo tole, seveda se lahko zaposlijo.

A si malo zavidljivo?

Malo si pomešalo tole, seveda se lahko zaposlijo.

A si malo zavidljivo?
[/quote]

Nič nisem pomešala. Seveda se lahko zaposlijo. Samo ne v javnih ustanovah.

To je takokot te instant fakultete tipo DOBA………..

Res ima nekdo lahko neverjeten potencial, pa učno ni močan ali za las izvisi. Če denarno možnost si bo s svojim znanjem lahko uspešno ustvaril svojo dejavnost in bodo samoplačniki več kot hvaležni za storitev.

Gre mi pa v nos ( nisem ljubosumna in nisem iz foha ) da nekdo ki v srednji šoli nima niti toliko motivacije da bi pridobil ustrezni nivo znanja, dobesedno kupi vpis oz. njegovi starši na fakulteti, ki ni pod okriljem univerze.

Ja no, če ti želiš da ti tak fizioterapevt izvaja terapije pa izvoli. Mene ne prepriča.

Profesorji so pa tapravi. Vsi imajo ustrezno izobrazbo in svoje delavno mesto po faksih ( razen mogoče nosilca dejavnosti ) – in kdo je poleg svoje redne plače zavrnil še dodaten zaslužek.
Za mene je to zavajanje bodočih študentov ali pa bodoči študentje ne vidijo – ne želijo videti?!

Nič nisem pomešala. Seveda se lahko zaposlijo. Samo ne v javnih ustanovah.

To je takokot te instant fakultete tipo DOBA………..

Res ima nekdo lahko neverjeten potencial, pa učno ni močan ali za las izvisi. Če denarno možnost si bo s svojim znanjem lahko uspešno ustvaril svojo dejavnost in bodo samoplačniki več kot hvaležni za storitev.

Gre mi pa v nos ( nisem ljubosumna in nisem iz foha ) da nekdo ki v srednji šoli nima niti toliko motivacije da bi pridobil ustrezni nivo znanja, dobesedno kupi vpis oz. njegovi starši na fakulteti, ki ni pod okriljem univerze.

Ja no, če ti želiš da ti tak fizioterapevt izvaja terapije pa izvoli. Mene ne prepriča.

Profesorji so pa tapravi. Vsi imajo ustrezno izobrazbo in svoje delavno mesto po faksih ( razen mogoče nosilca dejavnosti ) – in kdo je poleg svoje redne plače zavrnil še dodaten zaslužek.
Za mene je to zavajanje bodočih študentov ali pa bodoči študentje ne vidijo – ne želijo videti?!
[/quote]

Kako ni pod okriljem univerze?

Zdravstvena fakulteta v Novem mestu je pod okriljem Univerze v Novem mestu.

Mislim, da je pod njenim okriljem že ene 5 let.

Kako ni pod okriljem univerze?

Zdravstvena fakulteta v Novem mestu je pod okriljem Univerze v Novem mestu.

Mislim, da je pod njenim okriljem že ene 5 let.
[/quote]

https://fzv.uni-nm.si

Ti še prilepim, v kolikor mi ne verjameš.

Daleč od tega, da bi bil to enostaven faks in tudi z denarjem se ne da kupiti znanja, lahko si kupiš vpis, ampak letnika pa brez znanja ne boš naredil.

https://fzv.uni-nm.si

Ti še prilepim, v kolikor mi ne verjameš.

Daleč od tega, da bi bil to enostaven faks in tudi z denarjem se ne da kupiti znanja, lahko si kupiš vpis, ampak letnika pa brez znanja ne boš naredil.
[/quote]

Nisem vedela, da je temu tako, se posipam s pepelom.

New Report

Close