Naslovnica Forum Starševski čvek Fakulteta Doba – izkušnje?

Fakulteta Doba – izkušnje?

Ali kdo študira na tej fakulteti iz MB? Predvsem me zanima online študij, kako ja pravzaprav s tem, ali diploma velja enakovredno kot če študiraš po klasičnem sistemu? Potem: če je izpit online in ga rešuješ od doma, ti seveda lahko kdo pomaga oz. imaš na voljo google in vse informacije…

Kolikor je meni znano, imaš nadzor s kamero, tako da ti težko kdo pomaga. Poleg tega pa je izpit časovno omejen in dvomim, da bi v tistem času brez vsakega znanja, našel vse odgovore na guglu. Itak bodo pa sedaj vsi povedali, da je to kr neki…….

pomoje da obstajajo že kakšni prijemi, da to ne gre kar tako “u izi”, ziher te nekako nadzirajo. za diplomo pa je verjetno enakovredna če delaš po klasičnem načinu.

Sem študirala na tak način, takrat se mi je zdelo, da je to idealen študij ob delu in majhnem otroku. In ti povem, da je sam študij na ravni srednje šole, vsaj kaj se težavnosti tiče. Z diplomo na tem študiju te pa nihče ne šmirgla, še EPF-ovci težko dobijo zaposlitev. Meni je ta študij smiselen samo, če imaš veze ali službo in potrebuješ še samo papir. Škoda denarja.

tudi na lublanskih fakultetah ni znanje na kaj višjem nivoju…

Podoben shit kot Gea College; kot je ena zgoraj rekla: nivo ne preveč zahtevne srednje šole, papir ni nič vreden

Moja sestra je kadrovnica v enem podjetju, pravi da DOBA, GEA, B2,…in še nekaterih diplomantov ne zaposlujejo, ker imajo z njimi slabe izkušnje.
Kako pa zgleda nadzor preko kamere?
Vem da sem na faxu lahko plonkala le pri enem prfoksu, pa še tam si moral zadevo full obvladati, da je bila pozitivno!

Znanje iz teh čudnih faksov je neuporabni. Ti faksi so sami sebi namen in njihov interes je, da te s plačilom ogulijo.

Njihove diplome so neki neuporaben papir, ki je važen in ti pride prav samo če si v JS (javnem sektorju)

Žal se ne strinjam z zgoraj napisanim
Ne morem reči, da je diploma iz Doba ,manj vredna kot diploma od kjerkoli drugje…ZAKAJ pa bi bila
Mogoče se je pred leti lahko počelo karkoli, ampak temu danes ni več tako. kolegica ki sedaj opravlja študij na tej fakulteti pravi, da izpiti potekajo preko kamere, študij je kar zahteven…nič manj kot na kateri koli klasični fakulteti. Največkrat imajo neumesne pripombe o kvazi šolah prav tisti, ki so ostali na izobrazbi srednje šole in modrujejo kako in kaj. Sama sem opravila obe diplomi preko klasičnega študija ampak povem ti, da če bi imela možnost bi se takoj odločila za študij on line.
V naši inštituciji pa imamo kar nekaj zaposlenih, ki so diplomirali na Dobi pa res ne vidim razlike od tistih ki so diplomirali na npr. Ekonomski fakulteti. Imam pa znanca, ki lahko pove točne cene za nakup izpita na Ekonomski fakulteti…tako da…kar korajžno prav vsaka diploma nekaj velja….

neonka, ja diploma (ekonomska, FDV, pa taka jajca, čisti bullshit) danes res kaj velja, dej ne bluzi…rit si lahko z njo obrišeš…ko vas je že tolk ko smetja, čisto neuporabni na trgu

folk dobronameren nasvet, študij se več ne splača (z redkimi izjemami), velik denarja za prazen nič, poglejte trg dela pa vam je lahko vse jasno…kaj bodo samo vsi študirani, kdo bo pa delal, ustvarjal, zato pa ni čudno v kakšnem stanju smo…pamet v roke rabijo se mizarji, kovinarji, krovci, keramičarji…tu je denar samo delat je treba…ne pa neka ekonomija, FDV, uprava, tega je že preveč za dve desetletji vnaprej – da se ne boste pol jokali, da ni služb…

Cisti sit
Nimam nobene od navedenih diplom (pa imam dve in magisterij na dveh področjih) in če bi bila v situaciji bi z veseljem delala on line (to sprašuje avtorica).
Vsak pa ima svoje mnenje…meni je moja izobrazba pripomogla k dobri službi, res pa je da rabimo tudi mizarje, trgovce,…..
Nikakor pa se ne strinjam, da je danes izobrazba brez veze.Če pa se ti nisi odločil/a za nadaljevanje študija pa ne pomeni, da se ne izplača. Pač vsak po svoje
Lep dan

Ravno letos sem zaključila višje šolski program na Dobi – on line. In moram reči, da je bilo s samim študijem veliko sprotnega dela. Izpite se sedaj opravlja pod kamero, tako da ti ne more noben pomagati, tudi ne moreš istočasno srfat, ker je izpit na posebnem zablokiranem programu.

Jaz izkušenj s klasičnim študijem nimam, sem pa šla v ta študij pri mojih 40+ letih, tako da mi je veliko dal, saj se je znanje v teh 20 letih, odkar sem končala srednjo šolo precej spremenilo. Resda se mi je zahtevnost dostikrat zdela na nivoju srednje šole, ampak – važnejše se mi zdi, da mi je dala samozavest in dodatno znanje. Koliko bo pa kdo odnesel, pa je odvisno tudi od vsakega posameznika, koliko truda bo pač vložil.

Pejt raje na pravo , priznano fakulteto.

Neonka, a sem slucajno reko, da izobrazba ni vazna ? Je vazna, samo ne kakrsnakoli, ampak taksna, ki jo iscejo na trgu dela. Reko pa sem da se studij danes (sploh kaksno ekonomijo, fdv, upravo in ostala jajca) NE SPLACA in za tem trdno stojim. Govorim iz izkusenj ne iz teorije. Hocem povedat, da sluzb za te profile prakticno ni oz. jih je izredno malo. Naiven folk pa se kr rine na te faxe, te vrste diplom prakticno niso vredne nic, resnica je zal taksna in nic drugacna.

Ja prav če ti tako misliš
Jaz pa ti iz izkušenj povem (ker zaposlujem prav omenjene kadre), da je še kako povpraševanje po ekonomistih itd….
Samo pokazati moraš nekaj znanja ne samo nadutost, ki pa je žal prisotna pri veliki večini ko končajo fax.
nas res ne moti, kje je opravljena diploma, pomembno je kaj posameznik pokaže s svojm znanjem. lahko pa rečem da prav omenjeni faxi imajo dokaj širok spekter zaposlitve.

neonka lepo te prosim ne bluzi in ne pametuj, ker mi je kolegica rekla, da se na 1, ja eno samcato delovno mesto prijavi tudi do 700 kandidatov…tako da ponudba kadra presega povpraševanje tudi do 700 krat v najslabšem primeru…ja to je žalostna realnost, kapiš, in zato mi gre na bruhanje, ko profesorji hvalijo svoje fakultete, kako bodo študentje oh in sploh takoj zaposljivi ipd. my ass, neodgovornost in zavajanje profesorjev (ki delajo samo za svoje riti) ter slaba visokošolska politika je vidna na vsakem koraku, še posebej na trgu dela…zato pravim, ker želim mladim dobro in ne slabo, da je študij na teh kvazi faksih izguba časa in denarja…te fakultete lahko zapremo za 20 let, pa bo še preveč kadra, in ne mi govort da to ni res, država bi mogla že zdavnaj presekat financiranje teh fakultet, ker je to preseglo že vse razumne meje…pa naj še kdo drug napiše tle gor, če ima res takšne izkušnje kot neonka, pa da vidimo…

cisti sit
pa naj bo tako kot ti praviš….
lep dan še naprej

Sicer je tema že stara, a vendarle. Ne vem kako si zamišljate na Dobi študij ob delu, vendar je delo in to fakulteto težko usklajevati.

Ogromno je timskega dela, zahteve so visoke. S študijem dve uri dnevno, kot oglašujejo, ne prideš skozi. Veliko je tudi individualnih nalog. Zraven seveda gre sprotno študiranje literature.

Tedensko je ena individualna naloga, skozi predmet pa tudi dve do tri timske naloge, ena timska naloga se vleče skozi cel predmet. Ob timski nalogi so nujna srečanja na Teamsih in pisanje članov tima v skupni dokument. Pri vsakem predmetu se za vsako nalogo, ki se jo opravlja, pišejo refleksije in evalvacije. Vsaka naloga, pa naj gre za timsko ali individualno, mora imeti obliko kot diplomska ali magistrska naloga (prva stran, kazalo, uvod, jedro, zaključek, sprotno navajanje virov in viri na koncu). V zadnjem tednu predmeta je online izpit, ki se ne sme opravljati s slušalkami in nujna je zunanja kamera, tista na prenosniku ne velja. Na predmet, ki traja en mesec ali malo več, je tudi webinar, včasih kakšen več. Čas za opravljanje zahtevanega gre zelo na tesno skozi.

Jaz mislim, da se po zahtevnosti snovi Doba lahko primerja z drugimi fakultetami, po količini dela je pa težja, ker se vse dogaja veliko hitreje in z veliko manj predavanji. Snovi dejansko ne spredavajo.

@Študentka na Dobi

Ah, takole se morate reklamirat po forumu z nekimi pravljičnimi spisi…. c’mon.

Mah, rajš ne.

New Report

Close