Fakulteta za arhitekturo
Mislim, da si na napačnem forumu, ampak ker je en prijatelj obiskoval ta faks, ti lahko povem, da je zelo naporen. Oddaja projektov tik pred zdajci, delo brez spanja, ipd.
Moje čisto osebno mnenje je, da je arhitektov v Sloveniji kar dosti in da notranjega dizajna na samem faksu ni dosti, pa se mi zdi, da jih dosti želi delati to, na koncu pa životarijo ali celo ne delajo v svojem fohu.
Ker je projektiranje delo, ki vzame ogromno časa in vedno pridejo vmes nepredvidene stvari, se lahko zavleče v noč ne glede na to, da delaš sproti. Ne računaj, da bo vse šlo gladko.
To je recimo tako, kot če rečeš, zdaj bom pa na hitro pospravil eno kuhinjsko omaro, pol ure in bo. Potem pa najdeš molje in moraš vse pregledati, polovico vreči stran, nekaj dati v nepredušne posode, pa na spletu poiskati informacije, kaj je proti moljem, pa potem s tistim pobrisati in pospraviti in sčistiti še ostale omare. Te pol ure postane pol dneva, če imaš majhno kuhinjo.
Vem, da je butast primer, ampak tako je pri takšnih stvareh. Ne moreš vnaprej splanirati dobro in ne spomnim se arhitekta, da ne bi delal čez noč.
Avtorju/ici odgovora ne morem dat…ampak vseeno bi malo kompentirala odgovore, kako naporej je ta faks… moja znanka je imela sina na arhitekturi v Mariboru. Fant, kolikor ga poznam, ni bil kaj preveč genialen v gimnaziji, niti pravdobrega uspeha ni uspel pridelati. Tudi učnih navad ni imel dobrih. Končal arhitekturo (UNI program) v MB, po besedah znanke je bil eden najboljših študentov z zelo malo učenja. O tem sicer malo dvomim, ker ženska ponavadi rada zelo pretirava, sam je pa omeil, da je večino izpitov naredil s 6 (in da ni boljših študentov v letniku ? Pa jade…)
Pa me sedaj res zanima …a je res taka razlika med arhitekturo v LJ in MB? Sama tega ne verjamem.
Zanimivo, da nekateri pišete, kako naporen je ta faks. Mogoče je danes res tako. Ko sem bila še sama študentka (študirala sem sicer nekaj drugega), se je arhitekturi reklo “texas faks”. S tem je bilo mišljeno, da ni preveč resen. Res so študentje arhitekture včasih pred oddajo projekta tudi risali celo noč, ampak to zato, ker niso pravočasno začeli. Sicer pa jim ni bilo treba nikoli toliko študirati kot npr. pravnikom, medicincem. Sicer pa se stvari lahko z leti tudi spremenijo. Mogoče je danes povsem drugače.