fanatična tašča uničuje mene in hčerko
Pa saj ste čisto ponorele…..
… pa kaj če nekdo ne hodi k cerkev, zame je to enako pomemben podatek, kot da ne hodi v Spar, al pa v Mercator, al pa da ne smuča, al pa da nima psa….. karkoli že- nekaj počneš v življenju in edino kar je pomembno, je da to delaš s srcem in da se potem bolje počutiš- pa kjerkoli že…..še nikoli pa nisem gledala na obisku, če imajo Kardelja v vitrini- zarad mene- če jim paše- je njihov. Ni pa rečeno, da če ga ima nekdo v vitrini, da ga lahko še v mojo vitrino tlači!!!!!!
Pa kako so te napadle, saj te razumem, napsiala si v jezi- pa pač je tako napisala- očitno je lepše se pogovarjat na forumu o tem kako je katera drek v celofan papir zavila- da ni smrdel ven iz hiše.
Verjetno ti pa res ne preostane drugega kot da se pogovoriš z možem, nikjer nisem videla da bi povedala, kaj si mož misli o tem?
Pogovor z njim in če ne gre drugače- pojdita na svoje……
Ali pa jo ignoriraj.
Drage moje zgoraj napisane, da bi jo ven vrgle- kdo pa je rekel, da bi k vam sploh prišle živet? In kje piše da morajo otroci skrbeti za starše- meni je najbolj zanimivo to, da si to pravico umišljajo predvsem tisti starši, ki so zelo malo ali nič naredili za otroke.
No želim ti veliko volje in predvsem bodi vztrajna- pa bo. Mirna in vztrajna.
Nisem. In tudi ce bi, bi vrat ne bil zaklenil, ker sem mnenja da je to skrajno napacna resitev za resevanje problemov.
Torej, vrat ne bom zaklepal in pricakujem, da jih nihce ne zaklepa pred menoj. Kdor nima jajc stvari razcistiti drugace kot z zaklepanjem vrat, je itak slabic. Ne glede na to cigava je streha.
Ocka
Še malo o življenju tamladih pri starših:
Ne vem, zakaj nekateri mislite, da ta mladi niso sposobni živeti sami, če živijo (ponavadi) v zgornjih nadstropjih večjih večdružinskih hiš, ki so jih zidali včasih in jih še vedno zidajo nekateri.
Največkrat starši sami ponudijo zgornje nadstropje svojim otrokom, da se osamosvojijo. Marsikdo bi šel raje na svoje, pa poskuša ostati “doma”. Veliko tamladih s tem bistveno finančno razbremeni 2 penzionista, saj plačuje polovico (pri nas 3/4) vseh prispevkov in ostalih položnic, da ne govorim o ogrevanju in ostalem. Marsikdaj ravno ti “nevzgojeni” tamladi naredijo marsikaj okoli hiše, za kar so starejši že nekoliko okorni (ali pa je lažje ukazati tamladim). Največkrat je na začetku vse idealno, ko pa pridejo na svet vnuki, se začne stvar spreminjati, vsaj v večini primerov.
Stari starši nočejo razumeti, da sedaj niso več v vlogi staršev, pač pa babic in dedkov in niso več “kapo di banda”. To so bili pri svojih otrocih. PIKA!!!
Zaradi takšnih in drugačnih stvari se je že ogromno tamladih raje preselilo v podnajemniška stanovanja, samo da so imeli MIR. Jim ni za zamerit.
Pri nas imamo mir, hvala bogu in tast in tašča se res ne vmešavata v naše življenje.
Živim na ulici, kjer je veliko število skoraj praznih ogromnih večnastropnih stanovanjskih hiš, v njih pa po 2 osamljena penzionista, ki sta si za to stanje največkrat sama kriva. Položnice je pa treba plačat.
Je pa res, da je v kakšnem primeru lahko kriva tudi kakšna preveč napihnjena tamlada (tamlad), ki bi rad komandiral vse po spisku. Tudi takšni primeri se najdejo in jih ne zanikam.
Predvsem se je treba naučiti strpnosti, ampak mora biti na obeh straneh, ne pa da ena stran nonstop požira, zato da je mir pri hiši. Tako bi vsakemu prekipelo, slej kot prej. Če drugega ne, dobi človek čir na želodcu.
Ah, brez zveze. Škoda, da sploh pišem.
mimika
Mimika…BRAVO.
Dve kletvice, sebična, hinavska, primitivna??? Ojoj!
Seveda v Sloveniji smo navajeni biti pokorni in tiho….to nas je že večkrat popeljalo zelooooooo daleč!
Če pa slučajno kdo oporeka čemu, je pa ZMAJ!
Mislim, da je sta oba vesela, da smo sploh ostali na kmetiji. Kdo pa danes še hoče živet na kmetih?
Pa še to, tašča sploh ni stara boga ženica! Je gospa srednjih let!
Nima ti kaj težit. Moja mutrle je že imela plane kako bo mojega mulčka krstila, pa sem ji hvala-(bogu?) dopovedala, da sem sicer ateist, vendar mu bom dopustila svobodno voljo, da se bo sam odločil kaj bi rad bil, ko bo dovolj zrel, da bo razumel koncept vere in ateizma.
In je rekla, da ga bo krstila kar sama. In mu je prinesla za božička kipec angelčka….
Moja draga, če si ti ateistka, to tvoje tašče ne briga. Ti ji nisi nič. Vnuk ji pa pomeni VSE. In temu primerno bo napela vse sile, da bo direktno ali indirektno vplivala nanj, če je tak tip človeka. Lahko pričakuješ, da bo stopnjevala pritisk.
Krstili ste ga gotovo že, a ne? Za vsak slučaj in zgolj zaradi folklore, pa da bo mir pri bajti…… to je šele začetek.
Pri mojih sosedih je mala pri sedmih sama izjavila, da bi hodila k verouku. Totalen šok za starše. Samo kaj, ko pa je malo pazila taščica. Taščici ni bilo treba pritiskati na nobenega od odraslih, he he he. Mala se je odločila “sama”. In zdaj pač hodi k verouku.
Sej ta hčerka tudi hodi k verouku. Tle pa ta ženska neki joka.Berite sporočilo od te ženske na ženskem čveku. Za moje pojme ni čist gladka. Tle govori o možu kot o eni usrani revi tm se pa izkaže da je to fant ki ga zelo ljubi haha Nej gresta na svoje sej na gruntu itak samo fantova mama pa fant garata. Čist mem ženščina.
Men pa res ni treba razlagati, kako si ljubi domek prigaraš. Midva sva si ga prigarala, že 2,5 let živiva v svoji hiši, ki sva si jo prigarala in to od temeljev dalje. Če si to probala to veš, da pomeni ogoromno odrekanja in garanja, razen če nimaš ful keša, midva ga nisva imela. Sem pa prej živela pri tašči, zato vem kaj to pomeni in zato pravi, da tisti, ki tega ni nikoli doživel naj ne obsoja in ne bo pameten.