Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Fant Andrej iz Delovne akcije

Fant Andrej iz Delovne akcije

Ne gre mi iz glave 17 letni fant iz oddaje Delovna akcija. Kako je možno, da še obstajajo taki starši. Se mi zdi, da tudi če se vrne domov, ne bo nič boljše. A njegova starša sploh znata kaj delat? Da človek nič ne naredi v svoji hiši, da se takole zapusti. So jim podarili sušilni in pralni stroj. Bosta to sploh znala uporabljati? Zanimivo bi jih bilo obiskati v obnovljeni hiši čez kako leto, da bi videli kako jo bodo vzdrževali in čistili.

Nismo mi da sodimo, še dobro da je fant takšen, kakršen je, in da ima svoje starše rad in tudi oni njega. Lahko bi kradel in se drogiral in jamral, kakor mnogi drugi, ki izhajajo iz podobnih razmer.
Sem pa tudi jaz razmišljala, če sta starša sploh sposobna vzdrževati/čistiti dom in kakšen bo čez 1/2 leta.
Želim jim pa vse dobro in tamalemu
lep(š)o prihodnost.

mislim da stisto družino niso bili ravno prijatelji,oz mularija z andrejem.a upam da se motim.in bo kterra tisti ubogi mami pomagala pri uporabi aparatov

Jaz res ne razumem zakaj na tega fanta vsi gledate kot na 5 letnega otroka? So ga morda v oddaji namerno prikazali tako, da izgleda kot da se je pravkar naučil tvoriti osnovne stavke? Da bi se zasmilil ljudem? Mislim, halo folk! Ta fant bo počasi dovolj star, da si lahko ustvari lastno družino. Počasi bo dovolj star, da bo lahko šel študirati na drugi konec države. On pa bi se še kar držal maminega krila!
In zdaj vsi napadajo CSD, ker se fant še vedno ni vrnil domov in pišejo traparije, da bi se lahko fant še isti dan ko so bajto prenovili vrnil domov. Pa dajte malo vklopiti razum! Neurejene bivalne razmere so samo EDEN izmed razlogov za odvzem. Ne vemo kaj je še v ozadju.
Sosedje pa… Meni so bili simpatični in odkrito veseli. In ne bodite naivni, niso se sami javili da se bodo izpostavljali. Ekipa je prišla po njih. Tako so dodali vsaj malo čustev, ker poleg veselja sosedov in Anine ganjenosti, ni bilo od družine nobenih čustev. Kot da gledaš dr. Murphyja. Saj razumem, starša sta bolna, ampak ne razumem ljudi, ki pišejo kako se je opazilo, da sta srečna.

Fant res ni več otrok, ampak tudi odrasel še zdaleč ni. In razmere niso take od včeraj, ampak je verjetno kar nekaj časa odraščal v njih. To pa je pustilo določene posledice. Kaj je narobe, če ima starše rad in si pri 17ih, torej niti polnoleten še ni, želi živeti doma pri starših? Kje pa naj bi bil? Lahko bi se jih sramoval, lahko bi zapadel v slabo družbo, alkohol, droge, kriminal….. Ne. Je dober in priden fant, ki ima veliko srce. Marsikatera od vas popolnic tega svojim otrokom prav gotovo ni uspela privzgojiti.

Lepo zapisano.
Tudi jaz želim, da fant zaživi nekoč človeka dostojno življenje.
Vsi želimo biti sprejeti, ljubljeni, uspešni in zdravi.
Tako, da ja …. SREČNO Andrej. 🙏🍀🌈

Nisem gledala te oddaje. Ostale sem. Kako to, da ne najdem posnetka te oddaje na y tube?

Če se fant ne bo odmaknil od takih staršev, bo postal tak kot sta onadva. Nesposoben.

O slovenceljska preproscina z luknjo v mozganih.
Kaksni momentarji. Pa folk vi rrs ne razumete kaj je dusevna bolezen!!!!

Tema PRIJAVLJENA pravkar. Drhal slovenska zahojena. Brez kancka socutja in razumevanja ljudi. Samo obsojanje s polnimi ritmi.
Delovni akciji pa cestitke. Andrej, glavo gor in najvec srece in ljubezni ti zelim skozi zivljenje.

Neverjetni ste, res. Kako vam uspevajo lastni dnevi in lastna vzgoja? Najbrž ste tudi vi čudni svojim sosedom pa tega ne veste, ker ste sami sebi še kako pomembni. Vsi udrihate (razen parih) kako to, kako ono, bodo znali, ne bodo znali itd…Mater vam zahojeno, da pa je parkrat v oddaji bilo omenjeno, da dobijo tudi strokovno pomoč za v naprej, pa ste prespali ali kaj? Koliko ste donirali za to družino, vsaj 5€? Niste? Torej se vzdržuje svojih umazanih komentarjev. Pa na sebe ne pozabite, ker življenje vedno vrne!

Preveč se obremenjujete s to delovno akcijo.
Itak je vse zaigrano.

Ne vem če sva gledali isto oddajo, ampak ste očitno videli in slišali samo to, kar ste hoteli. Glede na to, da je fant odličnjak, očitno le nista bila tako slaba starša.
Ja. Starša sta posebna, ampak jima v resnici manjka samo splošna izobraženost, srčnosti pa imata za vse nas skupaj.
Zakaj nista obnavljala hiše? Ker sta verjetno že celo življenje vajena tako živet.
Mi smo se tudi vajeni vsak dan tuširat in preoblačit, naše babice pa so vajene lavora in brisanja riti s časopisni papirom.

Pri tej oddaji smo bili priča temu, da socialna podpora in vse ostale pomoči res ne pridejo v roke pravim ljudem. Dobijo jo zavaljene matere, ki živijo s pijančki, kadijo Marlboro in imajo po 6 otrok.

Fant je že lahko odličnjak, ampak pogovarja se na nivoju 5 letnega otroka. In ni enako ali si odličnjak na neki prilagojeni poklicni ali na kakšni malo bolj verodostojni šoli.
In ne, nisem darovala niti evra za to družino. Darovanje ni pogoj za ogled oddaje, niti za pravico do komentiranja.
Kje nekateri vidite srčnost teh staršev? Verjamem, da ga imata rada, ampak čustev zaradi svoje bolezni ne zmoreta pokazati. Sta kot dva robota, enako tudi Andrej. Ko se je vrnil domov, sta ga komaj objela. V delu kjer je Ana zajokala, ko je povedala, da je njegova največja želja, da se vrne domov, sta gledala kot da jima je povedala, da je zunaj lepo vreme. Nobenih čustev, ničesar. Meni se je zdelo kot da jima je vseeno za vse, tudi za to obnovo. Zanima me ali bosta hišo dejansko vzdrževala in čistila. Če bo po enem letu vse enako, potem pomoč spet ni šla v prave roke.
V tej sezoni se mi zdi, da si je obnovo zaslužila samo gospa Zdenka v prvem delu. Gospa je dala v življenju marsikaj skozi, smrt otroka, ločitev, bolezen… Ampak vseeno ni obupala in jamrala in visela na socialki.

Očitno vas več kot pol ne razume kaj pomeni, če je nekdo psihični bolnik. Očitno sta tako zafiksana z zdravili, da funkcionirata, da nista sposobna pokazati ničesar, to vam mora biti jasno. Nista pokazala ničesar, ker ne moreta/ne znata in normalno, da je posledično tudi sin v tej smeri, saj sta ga ona dva vzgojila.

Saj sem napisala in mislim, da se vsi strinjamo. Starša sta psihična bolnika in žal ne zmoreta pokazati čustev. Ampak fant si zasluži biti v družini, kjer mu bodo pokazali ljubezen, ga motivirali, spodbujali, se z njim pogovarjali, mu svetovali… Ta dva tega žal nista sposobna.

Katera pa je zate verodostojna šola?
Gimnazija?

A da je bilo prikazanih premalo čustev? Si videla kako se snema oddaja? Nimaš pojma kaj pišeš. Ljudje na socialnem dnu naj pristno igrajo na sočutje gledalcev? Verjetno še kamere od blizu nista videla, verjetno so 10x morali ponavljat sceno, ker se nista znašla.

Verjetno jima še zdaj ni jasno, da jim je nekdo bil pripravljen pomagat..nista niti dojela kaj se je sploh zgodilo.

Res nimaš pojma.

A je kdo pomislil, da so bili tako togi, ker so imeli pred kamerami tremo? Najbrž jih ne snemajo vsak dan tako kot očitno vas kritike.
Gotovo Andreju doma ni tako hudo, če si želi samo nazaj k staršem.
Pa še to, me prav zanima ali bi vam uspelo s takimi dohodki, ki jih imata onadva, urediti hišo tip top.
Groza kako ste eni pametni.

New Report

Close