Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek fant zelo navezan na družino

fant zelo navezan na družino

Živjo!
Na vas se obračam s sledečim vprašanjem: Zanima me, če bi vi še vztrajale v zvezi s fantom, ki svojo primarno družino vedno postavlja na prvo mesto. Prazniki pri njih doma, večkratno druženje z njegovimi sorojenci in njihovimi partnerji, novo leto vsakič preživljamo z njimi, ko imajo doma na obisku sorodnike, pride k meni šele zvečer ko gredo in ne popoldne, čeprav se vidiva samo za vikende, ker jaz še študiram. Če pa imamo npr. mi obiske pa je nekaj časa tu, potem pa more iti domov, ker more kao delat. So zelo povezana družina, tudi s svojimi sestriči in sestričnami, s katerimi smo bili letos tudi na morju skupaj. Drugače med nama vse štima, je inteligenten, delaven, pozoren, zabaven, seks je super. Problem je, ker je njegova družina zelo velika in so vsi med sabo povezani, vsi si tudi zelo prijetni, tudi meni je z njimi super, ampak bojim se, da se bo sedaj preveč navadil, da sma veliko z njimi in bo tudi potem tako, ko bova že imela družino. Mi smo manjša družina, imam samo eno mlajšo sestro, ki še nima fanta, in se tudi ne moremo tako družiti. Moji sestriči po mamini strani mu niso najbolj všeč, ker so bol glasni, divji, pač takšni mestni fantje, drugače so super, po atijevi strani pa sta zelo pridna v šoli, imata veliko obšolskih dejavnosti in moj fant se tudi kdaj obregne čez njiju, češ da sta piflarja. Z mojo mamo se super razumeta, saj je res super oseba, oče pa je bolj težkega karakterja in si nista najbolj, zato tudi ni moj tako rad pri nas. Jaz bi rada, da bi midva šla kdaj kam skupaj, npr, za novo leto, na morje, pa gremo vedno z njegovimi sorodniki, ker smo vsi približno isto stari. Saj, če bi šli to parkrat, ni panike, ker se super razumemo, malo pa me skrbi, da bo vedno tako.

taprav dec, taprava ženska bi si prste obliznila.

Seveda bo ostalo tudi po poroki tako.

Njegovi starši, njegovi bratje, sestre… bodo VEDNO njegova družina. Ženska, ki hoče partnerja ločiti od njegovih sorodnikov, ni vredna prebite pare. Mislim, da je ON tisti, ki se mora vprašat ali resnično želi ostati s tako osebo.

Sem se porocila z enim takim in je po 20+ letih se vedno vse b.p.
Ampak pri tebi ne bo!
Vse do stavka, kako mu niso vsec tvoji sorodniki, sem mislila, da gre za fajn cloveka, ampak po tem stavku pa… Ne spostuje drugega kot le svoje in to ni recept za dobro in dolgo zvezo! Zal mi je.

Srečna ti, če nimaš drugega problema. Normalno, da je fant navezan na svojo družino in tudi vedno bo.

Kaj? Praznike in novo leto pri njih doma? Katastrofa! Takoj ga pusti!

------------------------------------------------------------------------------ Starši pazite na svoje najstnice. https://www.youtube.com/watch?v=Urw-iutHw5E

…navezan na svojo družino.
Ampak…
Tudi mene je zelo zmotilo to, da ima pripombe čez tvoje sorodnike.
Postavi mu mejo!
Povej mu, da ne dovoliš, da govori čez tvoje sorodnike.Samo TI imaš to pravico.
Kot ti ne smeš govoriti čez njegove!

In ja, zakaj ne bi šla kdaj kam sama?
Če te ne bo upošteval, če te ne bo slišal…zdaj…potem te ne bo nikoli.

Odnos v partnerstvu mora biti :ZMAGAM – ZMAGAŠ.

Enkrat se morajo upoštevati njegove želje, drugič tvoje.Samo tako bosta oba zadovoljna.

kaj resno nihče od vas nikoli ni želel s partnerjem v začetni zaljubljenosti sam na dopust, pa sam kam odpotovat, pa kje drugje silvestrovat???
vedno pri tipovi familiji????

hvala, ampak ne, hvala

TIPOVI ???????????

TIPOVI ???????????[/quote]

in kako bi ti tvorila svojilni pridevnik??

od tipa družina???????
bratova družina/tipova družina

daj si vzemi slovnico v roke, tam.. tretji razred oš

TIPOVI ???????????[/quote]

in kako bi ti tvorila svojilni pridevnik??

od tipa družina???????
bratova družina/tipova družina

daj si vzemi slovnico v roke, tam.. tretji razred oš[/quote]

He he, tebi ni pomoči. A res ne razumeš ali se delaš????

To si ze sprasevala 🙂

imaš prav.
ta tip bi šel s kolegi na pivo, potem pa naravnost domov k svoji družini, ženi in otrokom in pustil prijatelje same v gostilni.
ker že od malega ve, kaj je to družina…

Če je res VEDNO tako, potem ne bi. Če bi se mu zdelo samoumevno, da vedno praznujeva skupaj z njegovimi sorodniki, mojih pa ne bi maral – v tem primeru tudi ne bi. Do neke zdrave meje se mi zdi pa lepo, da je navezan na družino. Tudi moj mož je iz tople, zelo povezane družine, ki je tudi mene zelo lepo sprejela, kar se mi zdi super, imam res srečo. Ampak je pa že na začetku postavil meje, da nisva bila stalno z njimi, kot so bili prej sicer res navajeni. Sva se strinjala v tem, da morava imeti kot par tudi čas samo zase, pa seveda tudi za moje sorodnike. Vse se da, če sta oba partnerja prilagodljiva. Če pa mora biti vse po njegovo ali pa nič, potem pa ne, hvala, rajši izberem nič.

Pri južnakih (izdajaš veliko, da gre beseda o njih)je vedno tako, da je familija na prvem mestu. Ti kot ženska pa nimaš pravic glasovanja. Pozabi na demokracijo v zakonu.

Preberi si knjigo, ki opisuje tovrstno problematiko:
Marjan Košiček – Ne boj se ljubiti

Tak bo ostal oziroma še huje zna biti. Nima veze, poroka, otroci, ta navedava je premočna, prioritetna, zanj nekaj povsem samomevnega. In če te moti zdaj, te bo motilo vse bolj. kaj boš naredila, veš sama in se boš sama odločila, samo imej v zavesti, pred kakršnim koli naslednjim korakom … ostal bo isti. Jaz nisem bila in nisem za taka razmerja. Hvala lepa in adijo. me pa vedno znova preseneča naivost marsikatere, ki je sveto prepričana, da tak ant/moški, ki ima tako zelo rad svojo mamo, svojo družino, svoje sorodnike … da tak bo ziher super mož in očka in bo imel super rad svojo novo družino … pol se pa zajeb … do konca in naprej.

S takim tipom ne bi bila nikoli. Kaj so pa njegovi več od njenih, da morata biti VEDNO pri njih? In da ima pripombe čez njene sorodnike? Fanta ki bi žalil moje sorodnike bi v pm poslala po prvem izpadu. Sploh ker mu nihče ne paše. Njegovi so pa najbrž svetniki in popolni. Se pa vidi da ste tisti ki ga zagovarjate isti kot on. Vse po vaše, samo vaši so oh in sploh, zelo cas čudi da ona hoče da se tudi z njenimi družita… Res zelo je čudna, ker noče VEDNO tičati skupaj z njegovimi in nikoli z njenimi. Katastrofa! In ja tak ded je pa res za oženit ni kaj. Se sploh ne čudim več da ste vse ločene, če so vam pa taki tipi oh in sploh. In ja napisala sem tipi. Be moreš verjet ne? Da ne bo katera fršlok doživela!

New Report

Close