Fantje, moški, prosim za mnenje
Pozdravljeni,
ne bom opisovala cele štorije, zanima pa me predvsem moško mnenje o zadevi.
Spoznala sem super fanta, s katerim sva se super ujela, že na prvem zmenku, kmalu je sledil drugi, tretji itd., in vse kar spada zraven. Sanjsko. V meni pa strah, da je preveč lepo da bi trajalo. Zadnja veza je bila namreč polomija, sedaj pa sem končno doživljala to, kako naj bi med dvema, ki sta si všeč, ki si želita več bilo.
Splet okoliščin je nanesel, da sva se zadnje tedne zelo malo videla. (njegova služba, moja bolezen) Nasplošno je komunikacija začela “šepati”. Saj sva se slišala, pisala, ampak po mojem ženskem mnenju premalo. Kolikor sem ga spoznala, je tak, da se umakne, ko je v krizi. Sicer pol pravi, da mu je žal, da je prav, da ga skregam in je potem nekaj časa spet o.k.
Nisem zateženka, ki bi “partnerja” omejevala, se prilepila na njega… Vse kar hočem je pač neka majhna pozornost, znak, da je tukaj.
Ko sem imela svoje panične “napade” me je vedno znal umiriti, postaviti na realna tla, da bo vse o.k., naj samo to obdobje mine. Odkrito mi je povedal, da me ima rad, da me pogreša, ampak da morava malo potrpeti, da se zadeve umirijo.
Prišel je čas dopusta. Seveda kot do pred nekaj časa samski fant je šel na morje še s tremi prijatelji. Vredu. Nič nisem imela oz. nimam proti. Konec koncev je imel življenje pred mano in glede na to, da sva midva skupaj malo več kot mesec dni, mu nimam pravice težiti. Sama zaradi posledic bolezni tako ali tako ne bi mogla nikamor. Drugi teden dopusta pa da bo najin.
Dan preden je šel sva se slišala, vse o.k., ponoči sem prejela še sporočilo z srčki in poljubčki in vse tako lepo. Ko so prispeli na destinacijo se je javil, da so varno prispeli. Naslednji večer, da se imajo fajn, da je vse o.k. Sedaj pa dva dni tema. NIč. Ne pišem mu, ne težim. Tudi odgovorila sem mu le, da naj maksimalno uživa.
Kaj naj si mislim? Po eni strani…vredu, na dopustu je z svojo družbo, pir teče v potokih, ampak, a je res tako težko si vzeti minutko in poslati en ušiv sms? Fantje, kaj pravite?
Priznam, zaradi preteklih izkušenj imam težave z zaupanjem, z samopodobo, v glavi najslabši možni scenariji. Ponoči ne spim. Preteklo je že litre solza. (zdravstvene težave, težave glede službe itd., v glavnem, ogromno stvari se je nabralo)
Vem, da je še samo nekaj dni do njegove vrnitve. Da moram zdržati. Ampak ta negotovost ubija. Dovolj bi bil en ušiv sms na dan, samo tisti občutek, da je vse vredu.
Sama sebi grem na živce, da sem taka. Trudim se ne biti zamorjena. Ali pričakujem preveč? Ali je to normalno, vsaj sedaj na začetku veze?
Ne vem, samo kako vzpodbudno besedo ali besedo razsvetljenstva rabim…
Hvala!
Pozabila sem pripisati, da sva delala plane za naprej. V bistvu bolj on, jaz sem samo potrdila. Kam morava iti. Na kateri koncert, kateri film pogledati, kako bo skrbel zame po operaciji čez 2m. Res tak dober občutek. Ampak sedaj me pa muči to njegovo nejavljanje.
Verjetno je bila zadnja veza polomija, ker se je moški počutil preveč utesnjenega ?
Razsvetljenstva ti ne more nihče dati, ampak ga najdeš v sebi, ko najdeš sebe in se prepoznaš v svojem življenju.
Noben moški ne bo rešil tvojih težav,. Bolj boš to pičakovala, bolj se bo odmikal.
Ne vem, ali si prav predstavljam: skupaj sta malo več kot mesec dni, od tega se zadnje tedne (malo več kot mesec dni si jaz razlagam kot največ šest tednov, zadnje tedne pa vsaj tri tedne) bolj malo slišita in v teh petih ali šestih tednih, od katerih sta se pravzaprav videvala le tri tedne, panični napadi, umiki … Ne me tepsti, ampak mislim, da je bilo za par tednov čisto preveč vsega. Daj vzemi si malo bolj na izi, saj se šele tipata.
Rekla si mu, da naj maksimalno uživa.
Torej?
Maksimalni užitek je lahko tudi to, da nikomur nič ne pišeš…. 😛
Zakaj mu pa nisi rekla, da naj ti piše vsak dan, vsaj en ušiv sms? Ali pa, da si želiš z njim preživet dopust, naj zate spremeni plane?
Kaj pa on ve kakšna pričakovanja imaš ti?
Lahko mu je tudi crknil telefon, ko je zvečer rahlo opit, padel s pomola….
ali so mu pa dripci skrili telefon, ali pa…..
Ma, čist preveč kompliciraš….
Ce tezis ze na zacetku,… potem si tip misli kaj sele bo
Pusti človeku dihati … Ženske s svojo posesivnostjo res dušite, potem pa šimfate kako so vas cepci zapustili, “pa tko idealno sta se štekala”.
Če ti izkazuje naklonjenost jo samo sprejmi in mu zaupaj. Ne nalagaj njemu bremena iz preteklih vez, ker ni ne kriv in ne dolžan (po)skrbeti za tvoje slabe izkušnje. Vsaka veza je nov list.
Uffff, mogoce sem se v prvem postu malo nerodno izrazila na trenutke.
Vse kar “vlecem” iz prejsnje veze je to, da mogoce takoj ne verjamem, da bo ta novi dejansko naredil kar obljubi. Pa mu ne tezim. Niti omenila mu nisem tega. In ko je potem tako kot mora biti sem preprosto srecna.
Vmes se je oglasila predstavnica zenskega spola. Bi ti bile jasne spremembe v obnasanju. Ce bi ti bilo o.k, da te nekdo, ki ti zatrjuje da te ima rad in te pogresa dobesedno skensla iz enega na drugi dan?
Pa saj mu ne tezim no. Nikoli mu nisem rekla, da ne sme s kolegi ven. Ima svoj hobi. Na morju je s prijatelji. Hvala bogu. Tudi jaz imam svoj krog ljudi s katerimi se druzim.
Jaz sem bila tista, ki sem govorila, da se ne mudi, da greva pocas, ker se mi je zdelo prelepo, da bi bilo res in da bi trajalo. Njegove besede: Ja, ampak ne prepocasi.
Vem, da nihce ne more resiti mojih tezav, ampak, ce imas ob sebi nekoga, ki ti da vedeti, da mu nekaj pomenis, je vse lazje. Ali???
Izpadla sem kot neka posesivna kokoš, pa nisem. Ce bi poslušali kako bi reagirale prijateljice v tej situaciji…noro.
Res je, priznam, da verjetno prevec pricakujem naenkrat, ampak je res postal ena svetla točka v mojem zivljenju.
Bom pocakala, da se vrne…ampak zal, nimam najboljsega obcutka.
Problem je, ker ti gledaš na njegov molk, kot da te je skenslal. To pa izhaja iz tvojih preteklih izkušenj, zaradi lastne negotovosti najprej pomisliš na to, da te je skenslal, čeprav je še kup drugih, bolj logičnih in možnih opcij. Žal, te občutke boš morala pregurati, brez da zganjaš paniko.
Počakaj, kljub občutku. Občutek nas lahko velikokrat prevara. Včasih je to dobro, včasih pa ni. Sam mislim, da tebe trenutno vara. Občutek. 🙂
Mogoče bi ti tudi on rad kaj napisal, pa ti noče, ker si mu tako samozavestno napisala, naj uživa MAX. Lahko, da ti noče težit oziroma pisat, da ti ne bi dajal vtisa, kot da zdaj pa ne uživa. 🙂
Ljudje, ki so vedno “bolani”, se postavljajo v vlogo majhnega otroka in se osredotočajo izključno na simptome (pogosto namišljene kot hipohondriki) ter pričakujejo od odraslih ljudi, da bodo sočustvovali z njimi – natančneje, jih trepljali po ramenih ter prigovarjali, kako so “ubogi”, kako jim to in ono manjka, in tičali skoz z njimi, ter se pretvorili v letečega dežurnega zdravnika, ki je vedno s “težkim bolnikom”, ga vzpodbuja, bodri…. Skratka gre za obliko obešanja na partnerja, čustveno prisesanje in črpanje njegove energije z omejevanjem svobode, da bi bil non-stop s tabo in se obašal po določenih vzorcih, ki jih ti zahtevaš, ker si ne znaš najti svojih hobijev, da bi se z nečim drugim zaposlila. Vsak človek rabi svobodo.
Torej ne bodi “bolna”, ker ti bolezen služi za manipulacijo, kar je dober začetek, da se te partner slej ko prej naveliča, če ima ob sebi “mlahavo coto”, ki ji mora žrtvovati ves svoj prosti čas, nagradi pa ga ne z dobro voljo, ampak z očitki in prebiranjem “bolezenskih simptomov”. Pusti človeka, naj bo sam nekaj časa, če mu tako paše, kakor pa da ti piše skoz osladne SMS, da zadosti tvoji predstavi romantični filmske zveze.
Nič ne bo drugače, pa če ti pošlje deset smsov, ni število le teh in javljanje dokaz ljubezni in garancije za forever
Zaposli se po svoje, s solzami delaš škodo le sebi, kaj misliš da boš dosegla z njimi. Izsilila, da pride domov? Mogoče bi popucala svojo preteklost tačas, ker tale s tvojim nezaupanjem nima nič. Da nekomu še prej, ko v enem mesecu utrujaš s paničnimi napadi, preveč časa imaš za premišljevat scenarije.
vsak dan spleti par nogavic, rokavic, šal, kapo … in mu pošlji slikco izdelka s pripisom: Misim na tebe ☺
Ojoj! Pa ti resnično razumeš za kaj gre! Ko bi bilo kaj več žensk na tem svetu, ki bi tako razmišljale!
Eh, ja… jaz sem tudi mel take “težave”. Greš na jadrnico, signala ni, potem pa se usujejo SMS-ji in očitki, kako da jo ignoriram… Al pa ko sem imel vrh glave dela je pričakovala, da ji bom še sporočila pošiljal… seveda sem ji že prej povedal, da me čaka težek dan pa je to ni odvrnilo od vsaj treh spročil na dopoldan… 😉
Posesivke ja…. 😉
Pa na štrikane kopalke iz muherja ne pozabi, če bi bila voda hudo mrzla bi mu prav prišle !! 🙂
Bravo Anna! Se popolnoma strinjam s stabo.Ko berem in tudi poslusam take zenske se vednoo sprasujem,kje hudica mate pa samozavest,ponos ipd.Sama neprenesem posesivnosti,ljubosumja in nezaupanja in razumem kako je to ce ti nekdo ne pusti dihat,pa sej rabimo vsi svoj osebni prostor in svobodo…
Res je sicer, da bi si lahko vzel čas in ti napisal sms. Si mu rekla, da si to želiš? Ali samo napisala, da naj uživa maksimalno?
Vem, da slabe izkušnje vplivajo na sedanjo zvezo, a ne takoj paničarit, saj si lahko narediš štalo. Pošlji mu sms sama, da misliš nanj, da komaj čakaš, da ga stisneš k sebi in poljubiš. Boš videla, če bo odpisal. In potem mu pač povej, če ti lahko vsakodnevno pošlje en smsjek. Saj to ni nič takega. Jaz se tudi dobivam komaj mesec dni in moj je tudi na dopustu s družbo par dni, ker sama zaradi službe nisem mogla iti. Ampak on meni vsak dan pošle sms, več njih. Res pa je, da nisem imela nobenih izpadov, sva se pa o marsičem pogovarjala.
Tako da probaj malo manj te izpade furat, samo pogovarjaj se, povej o svojih strahovih. Kajti moški, ki mu je do tebe, bo tudi to dal čez. Drugače bo pa odšel. Ampak takega tudi nočeš, kajne? Glede na to, da je rekel, da bo ob tebi v času operacije in okrevanja, to že je nekaj. Ne ga odgnati z svojimi izpadi nezaupanja. Samo pogovarjaj se z njim. Povej mu, kaj si želiš. In poslušaj, kaj ti bo povedal.
Nimam mnenja, saj je zunaj vroče kot pes!
Se ti ne zdi, da po enem mesecu pretiravaš glede resnosti veze? Bo kakor pač bo, če si bo našel drugo, ti tu nič ne moreš. Raje razmišljajo tem, kaj lahko sama počneš. Joj, babe! Vedno samo, kaj on misli, kaj on čuti, že jok in kako te vara … on pa leži na plaži mrtvo pijan in ne misli na nič.
Obrnila si se bolj na pripadnike moškega spola, a vseeno… Morda ni nič narobe, a nekaj zagotovo vem. Ko je moški zagret za žensko, jo bo zasipaval s pozornostjo, jo klical, ji pisal, hotel bo biti v njeni bližini itd. Tudi če bi ga v družbi zafrkavali zaradi pogostih klicev in SMS-ov, bi vseeno kontaktiral s tabo, čeprav na WC-ju. Škoda, da točiš solze, ne spiš in se sekiraš. Če sta par, pa čeprav “frišen”, ne vem, zakaj se bojiš kontakta in čakaš le nanj. Nazadnje ti bo rekel, da imaš ti tudi telefon in bi ga lahko sama poklicala ali mu pisala. Na tvojem mestu bi ga preko SMS-a vprašala, kako se ima in mu poslala pozdrave, lahko še napišeš kako je s tabo, na čim bolj kratko, seveda, in počakaš odziv. Pa kaj je s tem narobe? Zdaj se matraš v svojem svetu, ko on uživa, namesto, da bi vzela stvari v svoje roke. Saj ne rabiš težit in obtoževat, a da ne bi smela kontaktirat? Ne vem, no, meni je malo trapasto, da samo čakaš, da se bo javil, če te to tako mori. Sicer pa si imela ti tudi življenje pred njim, tako kot praviš zanj, in se ukvarjaj s čim drugim, ne samo s tem, kaj dela in s kom. Dvakrat ti je napisal, da je o.k., zdaj pa najbrž nima kaj več napisati, saj je verjetno še vedno o.k. in se mu ne piše ene te iste vsebine. Da bi ti pisal, koliko piva je spil, kolikokrat je kozlal in koliko bab je poskeniral z očmi, nak, o tem ti pa noben ne bo govoril. Srečno!
Samske ženske z malo izkušenj z moškimi, ki veliko ugibate – življenje ni holivudska limonada, ki jo nekatere pričakujete od moških. Naštela si (južnjaški) tip moškega, katere značajske lastnosti (morda) ustrezajo TEBI. Vse to se lahko hitro sprevrže v posesivnost; na zažetku je lahko to prijetno, potem pa dušeče, ker gre za soodvisnost.
Da imaš nekoga rad, ne rabiš poustvarjati romantičnih atmosfer iz romanov in ljubezenskih serij, še manj pa, da skoz visiš na nekom.
Zapomni si en stari pregovor :
Boljše je ljubiti in izgubiti kot nikoli ljubiti.
Pa razmisli ….
spet ena čustvena vampirka … heh
Forum je zaprt za komentiranje.