FAZ: Stare komunistične naveze dobro držijo
V Sloveniji so se komunisti pod novimi oznakami vrnili na oblast, reorganizirali svoje mreže, njihovi sodniki pa so ostali na položajih, nemški Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) komentira razsodbo v zadevi Patria.
Navkljub dogodkom konec osemdesetih, ki so končali politični monopol komunistov in Sloveniji prinesli neodvisnost, prave menjave elit v Sloveniji ni bilo, ugotavlja FAZ. Ugledni pravniki so sprožili alarm – obsodba Janeza Janše je v nasprotju s slovensko ustavo in Evropsko konvencijo o človekovih pravicah, v Sloveniji pa je znova odprla debato o politični zlorabi pravosodja, piše FAZ.
Janša obsodbo komentira kot “zaušnico vsem, ki so imeli Slovenijo za pravno državo, v kateri ni politično motiviranih procesov”. Obtožnica ni ponudila nobenih dokazov o Janševi vpletenosti v afero Patria in je “prvorazredni škandal”, pravi harvardski pravnik Klemen Jaklič. V njej ni naveden ne čas, ne kraj in ne način, na katerega naj bi bil izveden očitani zločin. Kršena je bila v Evropski konvenciji o človekovih pravicah zagotovljena pravica do poštenega sojenja, je oster Jaklič.
FAZ navaja tudi očitke Janševe SDS, ki stanje slovenskega pravosodja primerja z beloruskim in ukrajinskim. Slovensko sodstvo ni dalo skozi pravih reform, pravi slovenska opozicija, na položajih ostajajo številni sodniki in tožilci, ki so kariere pričeli že v komunističnem režimu. FAZ izpostavi predsednika vrhovnega sodišča Branka Maslešo in generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja, ki sta bila v času totalitarnega režima udeležena pri kršitvah človekovih pravic in svoboščin. Tožilec v zadevi Patria je sodeč po arhivskih zapisih sodeloval s komunistično tajno službo, tožilka, ki je vložila obtožni predlog, pa je soproga agenta tajne policije, ki je leta 1988 sodeloval pri aretaciji Janeza Janše, še navaja FAZ.
In zdaj lahko samo čakamo, kdaj bodo ukinili zasebno lastnino in uvedli kolhoze, ne?
A samoupravljanje se bomo tud spet šli?
TOZDi pa to? Kok bo fajn, ko bomo podržavili vso lastnino tajkunov in bo vse spet last ljudstva :-)))
(nej mi nekdo lepo prosim razloži, kaj je v današnjem času “komunist” in kaj so njegovi cilji?…al samo
pokorno blejate floskule in upate, da dovoljkrat ponovljena bedarija postane resnica?)
Zato pa je tvoj lider Janša lahko po gospodarskih družbah v državni lasti zaposlil vse svoje potomce in njihove partnerje. Plus enako so naredili vsi pomembnejši veljaki SDS, a ne? No, da ne bo pomote, levičarji so isto počeli.[/quote]
Ne trdim, da se to ni dogajalo, tudi iz strani SDS, vendar pa bodimo realni: Janša je bil na oblasti vsega skupaj kakšnih 5 let, komunisti pa veliko več, sigurno 18 let …plus podlaga od leta 45.
Zato pa je tvoj lider Janša lahko po gospodarskih družbah v državni lasti zaposlil vse svoje potomce in njihove partnerje. Plus enako so naredili vsi pomembnejši veljaki SDS, a ne? No, da ne bo pomote, levičarji so isto počeli.[/quote]
Ne trdim, da se to ni dogajalo, tudi iz strani SDS, vendar pa bodimo realni: Janša je bil na oblasti vsega skupaj kakšnih 5 let, komunisti pa veliko več, sigurno 18 let …plus podlaga od leta 45.[/quote]
Čeprav ni bil veliko let predsednik vlade, je bil vsa ta leta Janša zraven in tudi pri koritu. Pa tudi prej, pred osamosvojitvijo je bil zraven ali pa je vsaj hotel biti, ko je bil hujši komunist od najhujših komunistov.
Ne trdim, da se to ni dogajalo, tudi iz strani SDS, vendar pa bodimo realni: Janša je bil na oblasti vsega skupaj kakšnih 5 let, komunisti pa veliko več, sigurno 18 let …plus podlaga od leta 45.[/quote]
Čeprav ni bil veliko let predsednik vlade, je bil vsa ta leta Janša zraven in tudi pri koritu. Pa tudi prej, pred osamosvojitvijo je bil zraven ali pa je vsaj hotel biti, ko je bil hujši komunist od najhujših komunistov.[/quote]
Nekaterim izmed vas bi imeli zares prazno življenje, če bi se Janša umaknil iz politike. Najbrž je on odgovoren tudi za vašo prebavo.
Drnovšek, Rop, Pahor, Bratušek, Peterle pa niso nič zaje…. ali kaj? Malo realnosti prosim.
Čeprav ni bil veliko let predsednik vlade, je bil vsa ta leta Janša zraven in tudi pri koritu. Pa tudi prej, pred osamosvojitvijo je bil zraven ali pa je vsaj hotel biti, ko je bil hujši komunist od najhujših komunistov.[/quote]
Nekaterim izmed vas bi imeli zares prazno življenje, če bi se Janša umaknil iz politike. Najbrž je on odgovoren tudi za vašo prebavo.
Drnovšek, Rop, Pahor, Bratušek, Peterle pa niso nič zaje…. ali kaj? Malo realnosti prosim.[/quote]
O, pa še kako so zajebali, ša še kako. Vsi so isti. Kar se mene tiče. Je pa tako, da Rop, Peterle in drugi nimajo fanatičnih oboževalcev, ki bi večkrat na dan tukaj odpirali teme, s katerimi bi jih hoteli povzdigniti. Takšnih oboževalcev, kot je avtor, ki je tukaj v eni uri odprl tri projanševske teme. Ki vsak dan to redno počne. Samo v tem je razlika. Naj mi odpre proropovo temo, se bom enako oglašala.
Drnovšek, Rop, Pahor, Bratušek, Peterle pa niso nič zaje…. ali kaj? Malo realnosti prosim.[/quote]
O, pa še kako so zajebali, ša še kako. Vsi so isti. Kar se mene tiče. Je pa tako, da Rop, Peterle in drugi nimajo fanatičnih oboževalcev, ki bi večkrat na dan tukaj odpirali teme, s katerimi bi jih hoteli povzdigniti. Takšnih oboževalcev, kot je avtor, ki je tukaj v eni uri odprl tri projanševske teme. Ki vsak dan to redno počne. Samo v tem je razlika. Naj mi odpre proropovo temo, se bom enako oglašala.[/quote]
Dvomim, da bi uporabljal/a enako, čustveno izrazoslovje. Nekateri ste pa res preveč čustveno navezani na Janšo (pristaši in sovražniki). To je meni najbolj problematično. Ker če bi to bilo res kar praviš, bi o tem tudi kaj napisala in ne šele na mojo pobudo. Razmisli.
O, pa še kako so zajebali, ša še kako. Vsi so isti. Kar se mene tiče. Je pa tako, da Rop, Peterle in drugi nimajo fanatičnih oboževalcev, ki bi večkrat na dan tukaj odpirali teme, s katerimi bi jih hoteli povzdigniti. Takšnih oboževalcev, kot je avtor, ki je tukaj v eni uri odprl tri projanševske teme. Ki vsak dan to redno počne. Samo v tem je razlika. Naj mi odpre proropovo temo, se bom enako oglašala.[/quote]
Dvomim, da bi uporabljal/a enako, čustveno izrazoslovje. Nekateri ste pa res preveč čustveno navezani na Janšo (pristaši in sovražniki). To je meni najbolj problematično. Ker če bi to bilo res kar praviš, bi o tem tudi kaj napisala in ne šele na mojo pobudo. Razmisli.[/quote]
Jaz nisem tista, ki odpira teme. In ja, enako čustveno se odzivam na vse lopove.
Samoupravljanje je to, da delavci na delavskem svetu izglasujejo to, kar jim je prej partija ukazala, da morajo izglasovati.[/quote]
Zadel si v polno! :)[/quote]
Seveda, ker vem kako je bilo.
Partija je odločila, potem je fabriški politkomisar to prenesel na vodstvo. Vodstvo, politkomisar in partijski agitatorji so to potem na sestankih prenesli v delavsko bazo. Baza je potem to premlevala in premlevala, dokler niso proletarske ovce dojele, da je to kao dobro za njih. Potem je sledilo potrjevanje v delavskem svetu in na koncu so delavci složno sprejeli samoupravni dogovor, da se plače zaradi vrlo složene politićke situacije ne bodo povečale … pa se je prelil denar iz dobro stoječega podjetja v zgubaško ker je potrebno bit solidaren.
Samo kaj ko to dones pojasniš mladini pa te ima za “reakcionarni element” ker jim rušiš mit o “samoupravnem socializmu s človeškim obrazom” ali po današnjem novoreku “demokratični socializem” :(((((((((((((((
Slovenci se pač ne moremo otresti rdeče mafije, ki izigrava in krade ta narod že preko 70 let. Rdeča mafija nas ob vsaki priliki znova izigra in nas prepelje žejne čez vodo. No ne ravno vseh. Nekateri imajo le nekaj od tega. Glede na dosedanje izkušnje nas bo rdeča mafija kradla in ropala še kakšnih 2000 let potem pa morda dobimo kakšnega, ki nas bo iz tega šmorna izvlekel.
Zanimivo, omenjeni avtor v juniju ni objavil nobenega takega članka, …