Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Feancoski buldog ali bostonski terier?

Feancoski buldog ali bostonski terier?

Odločam se med tema dvema pasmama psa in bi prosila za vaše izkušnje, če ima kdo enega ali drugega. Sem se pa vse pozanimala glede pasem s kratkim gobčkom itd. Hvala!

Odgovor na objavo uporabnika
Ena628, 31.01.2024 ob 23:48

Odločam se med tema dvema pasmama psa in bi prosila za vaše izkušnje, če ima kdo enega ali drugega. Sem se pa vse pozanimala glede pasem s kratkim gobčkom itd. Hvala!

NImam ne enega ne drugega..ne izbiram psa po videzu ali splošnih značilnostih pasem ampak po energiji..oba psa ki sem ju do sedaj izbrala sta bila splet naključij in takojšnja “ljubezen”. Oba sicer zavetiščarja, a to ni point. Pasma psa ni pomembna, karakter je..najdi soul mate pa je vseeno ali je Boston ali “frenči” ali xy..

Ne kupuj pasme s kratkimi nosovi. Ti psi so revezi vse zivljenje, ker ne morejo normalno dihati. Gotovo ne bi hotela tako izmalicenega otroka, zakaj hoces psa, ki bo trpel vse zivljenje?

To sploh obstajati ne bi smelo. Pa mops tudi ne. Kaj vam je, da se odločate za pse, ki se bodo zdaj zdaj zadušili?

Pripravi jurja na leto za veterinarja. Vsaj. Bolni in izrojeni pasmi. Zelo trpijo v vročini, težko dihajo, ob najmanjšem naporu jim grozi zastoj – največkrat se zgodi pri igri z drugimi psi, hudi alergiki, stalne težave s kožo, težave z zobmi in čeljustjo, vnetje oči.
Nikoli pasme s potlačenim gobcem!

Sebi daj potumfat gobec, da občutiš kako je pasjim spančenčkom  narejenim za vaše bolne glave.

Za nobenega od teh.

Za nobeno od potučkanih pasm!

Frenčiji so res najboljša pasma, so pa zelo občutljivi, sensibilni. Jaz pasme ne morem prehvaliti. Ni tako posebne pasme kot so francoski buldogi. Je pa frenči drag za kupi ampak je to potem minimalni strošek v primerjavi z vsem kar še rabi skoz življenje. Ni vsak rojen za lastnika frenčija.

Bostonček je terier, tererji so zoprni in živčni psi. Med enim in drugim sploh ni primerjave.

Imamo bostončko že nekaj let. Pri veterinarju smo bili le zaradi cepljenja in sterilizacije. Jih poznam še nekaj, pa tudi nimajo težav. Zdrava, živahna, ljubezniva in prisrčna psička, ki je zelo navezana svoje ljudi. Rada je aktivna, le mraz ji ne ustreza. Bi se pa naslednjič odločila za psa iz zavetišča.

Sploh ni res, kar govorite. Ne posplošujte. Brahocefalične pasme so res pasme, ki imajo potlačen gobček, ampak ob ustrezni skrbi za njih praktično ni težav z dihanjem. To niso pasme za tekanje in da jih pri aktivnostih ženete preko meje. Lahko so aktivni, ampak ne rabijo veliko. Ob slabših vremenskih razmerah jih ne smete peljati za preveč dolgo časa ven, pa četudi jih oblečete.

Mislim, da imajo toliko težav z zdravjem tudi ostale pasme in francoski buldogi, mopsi, bostonski terierji ne odstopajo.

Pazite pa, kje kupite psa teh pasem. En znanec je kupil psa, ki je imel srčno okvaro praktično od rojstva. Seveda mu je to zamolčal. Poznam pa primere, ki imajo pse teh pasem, pa nimajo prav nobenih težav. Paziti je treba na zmerno aktivnost in da se ne zredijo preveč, pa ne dajajte jim hrane z mize oz. hrane, ki jo mi uživamo, pa bodo zdravi.

Odgovor na objavo uporabnika
Freelencerka, 02.02.2024 ob 00:27

Frenčiji so res najboljša pasma, so pa zelo občutljivi, sensibilni. Jaz pasme ne morem prehvaliti. Ni tako posebne pasme kot so francoski buldogi. Je pa frenči drag za kupi ampak je to potem minimalni strošek v primerjavi z vsem kar še rabi skoz življenje. Ni vsak rojen za lastnika frenčija.

Bostonček je terier, tererji so zoprni in živčni psi. Med enim in drugim sploh ni primerjave.

Daj, ne govori na pamet. Boston ima v primerjavi z večino ostalih terierjev tako malo njihovega karakterja v sebi, da le ta bolj ali manj ostane samo v imenu pasme. In ne, nimam bostona, sem bolj pristaš terierjev.

Mi imamo francoskega buldoga. Razen rednega cepljenja in pika čebele (v gobček), ni bil pri veterinarju. Ponoči smrči, ampak ni tako moteče, smo se navadili. Naš je zelo aktiven, vsak dan zunaj, laufa, hodi, se igra z ostalimi psi… res je pa pol čist crknjen, ko pride v stanovanje 😁 Drugače pa zelo prisrčen, zvest, cartljiv, skrben pes. Na trenutke je želel bit mal trmast, pa smo to hitro uredili. Hitro je bil čist, s prebavo nima težav, če jé tisto, kar mora (torej ne dedkovih dodatnih obrokov od mize 🤦‍♀️). V glavnem: stroga vzgoja = vsi zadovoljni. Bolni in z napakami smo pa lahko vsi, ne? Tudi pes.

Najprej je treba najt dom psom, ki ga nimajo. Potem bomo pa stepali nove

Glasujem proti stlačenim gobčkom. Omenjeni pasmi zelo težavni bolezensko. Vročina jih ubija. Išči normalnega psa z ravnim gobcem.

Moj brat ima frenčije že vsa leta, vsi dočakajo lepo starost 13, 14 let, res nima zdravstvenih težav z njimi. Poznam pa tudi dva bostona, tudi ni kaj posebnega okrog zdravja, stara sta 6 in 7 let. Se mi pa zdi boston malo bolj živahen, bolj kot sprehode rabi igro, tako se mi zdi ob druženju s prijatelji z bostonom.

Jaz odsvetujem francoskega buldoga, enkrat smo bili na otroškem rojstnem dnevu. Ena družina je prišla s tem buldogom, takoj ko so ga odvezali je napadel ženo od gostitelja. Raztrgal jo je ko papirnato vrečko. Niso mu mogli razkleniti gobca, gospe je visela noga dol (čisto zraven žara, kar je bilo dosti moteče, če bi kri kapljala na čevape).

New Report

Close