Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Feketija: Na mizi je predlog zvišanja upokojitvene starosti za 2 leti

Feketija: Na mizi je predlog zvišanja upokojitvene starosti za 2 leti

Na ministrstvu si želijo čim bolj spodbuditi delovno aktivnost starejših, zato razmišljajo o več ukrepih. V pogajanjih o pokojninski reformi se je tako med drugim na mizi znašlo tudi zvišanje upokojitvene starosti za dve leti.

Državni sekretar na ministrstvu za delo Igor Feketija je na strokovni konferenci Pokojninske družbe A o prihodnosti pokojninskega sistema v Sloveniji izrazil zadovoljstvo, da stanje na pokojninskem področju še ni tako pereče in da je dovolj časa za pripravo reforme. Je pa treba po njegovem opozorilu pripraviti družbo in posamezne sisteme na prihodnost in demografske spremembe.

Pozabilo si kopirati tisti del, kjer pravi, da osnovni pogooj, to je 40 let delovne dobe, ostaja.

Meni je vseeno, dokler bom zdrava se bom že kako znašla,če pa ne bom, bom šla v invalidsko. Pri teh letih imaš že poln karton verjetno.

Sem pa bolj kot ne deloholik, zato bo pri meni prej obratno, da se nikoli ne bom želela upokojiti 😅… no. Saj pravim, sedaj zdrava tako razmišljam, kako bo takrat bomo pa videli.

Prav bi pa bilo, da se ljudi upokoji pri 55.da imajo še kaj od življenja, delovno silo pa drugače dobi oz denar za pokojnine. Recimo, da manj ukradejo iz državne blagajne.. bi se našlo dovolj za vse, sem prepričana

Kje so sedaj vsi ti roboti in UI?

Aja ukvarjajo se z umetnostjo.

Ljudje pa dalje fizikarimo.

Odgovor na objavo uporabnika
Kje, 04.10.2023 ob 07:50

Kje so sedaj vsi ti roboti in UI?

Aja ukvarjajo se z umetnostjo.

Ljudje pa dalje fizikarimo.

Kmalu bomo morali delati do smrti. Se mi zdi, da bo šla upokojitvena starost proti 70 let in od penzijona ne bo imel nihče nič.

Naj nam raje izplačajo polno plačo, ker penzijona tako ali tako ne bomo dočakali. Si bomo vsaj zdaj lahko nekaj privoščili.

Bolni, dementni, inkontinentni delavci?

Me prav zanima, kdo bo kril škodo, ki jo takšni nehote povzročijo ?

Že če bi migrantom spraznili žepe, bi imeli dovolj za naše pokojnine.

Najbols da je pogoj za upokojitev smrt.

V  familiji kosovarjev, ki prihajajo v Sloveniji dela eden od desetih, in tudi ta prejema plačo v kuverti. Pametnemu popolnoma dovolj!

Odgovor na objavo uporabnika
Pollly, 04.10.2023 ob 21:54

Najbols da je pogoj za upokojitev smrt.

Nismo daleč stran od tega.

New Report

Close