Feministke. Takšne in drugačne.
Aha… zdaj te je pa malo stisnilo pa je tudi izgovor, da ne maraš zmrznjenih rib, dovolj dober.
:))))))))
Kaj pa fali zmrznjeni ribi? Je čisto ok, dokler je pečeš na žaru. V pečici bo še vedno odlična.
[/quote]
Ma ja. Od morskih so najboljše samo direkt iz čolna na žar. Menda se boš strinjal, ti, ki boš živel na morju in gledal sončne zahode.
[/quote]
Aha… boginja torej.
Za boginjo samo najboljše….
:)))))))
Ma ja. Od morskih so najboljše samo direkt iz čolna na žar. Menda se boš strinjal, ti, ki boš živel na morju in gledal sončne zahode.
[/quote]
Aha… boginja torej.
[/quote]
Em…kaj?
Aha… boginja torej.
[/quote]
Em…kaj?
[/quote]
Hm… khm…. ja. :)))))))
Kaj ti bo akvarij na morju?
Kaj ti bo akvarij na morju?
[/quote]
Nekaj si stavila…. pa me zanima ali bi rada, da ribica preživi ali da jo spečem na ponvi. 😛
Vidim, da ste se “stari prijatelji” spet zbrali v mojem topicu, da bi konstruktivno pripomogli k debati s tem, da žalite drug drugega.
Pa pustimo to in gremo po vrsti.
Me zelo veseli tvoj optimizem, vendar mislim, da je preuranjen.
Trump ima že tako ali tako dovolj težav z njemu nenaklonjenimi mediji, prav tako pa mu ni uspelo niti narediti reda v svoji hiši. Največjo nevarnost mu namreč predstavljajo ljudje znotraj njegove lastne stranke, kjer jastrebi iz vrst establiranih republikanskih politikov kar prežijo na njegove napake.
Ravno zaradi tega se predsednik Trump nima ravno časa ukvarjati z raznimi obskurneži, kot so feministke, LGBT, SJW in podobni, saj se mu je zataknilo pri njegovih ključnih projektih, kot sta zdravstvena reforma in gradnja zidu. Za nameček se je pa še odločil, da bo kot vsi njegovi predhodniki igral vlogo svetovnega policaja.
Bi se pa morda le strinjal s tabo, da se “trendi počasi obračajo”. Vsaj če sodim po socialnih omrežjih. Mnogo feminističnih in SJW kanalov izgublja svojo ostrino. Verjetno so avtorji sami spoznali, da so vsa ta leta prodajali meglo v zameno za všečke in monetizacijo na youtubu. Pa tudi članstvo se jim počasi osipa, Glede na backlash je videti, da so jih ljudje spregledali in jim obračajo hrbet. A to so bolj trendovski feministi in feministke.
Večdesetletno pranje možganov je vendarle pustilo svoje sledi in potrebna bo najmanj ena generacija, da se tej norosti naredi konec.
Vsa ta feministična norost se je začela že v 70 tih letih prejšnjega stoletja s CIA agentko Glorio Steinem, ki je priznala, da je bila vpletena v načrtni socialni inženiring. Zgleda, da je CIA bolj v službi tvorcev nove svetovne ureditve, kot pa ameriške vlade.
Je bila v ozadju agenda, da se z zmanjšano nataliteto oslabi belo raso, zmeša narod in proizvede mešane ovce s črednim nagonom? Ne vem.
Vem pa, da je to najlažje storiti tako, da spreš spola med sabo. In feminizem je več kot priročen za kaj takega. Moškim je pač malo težje oprati možgane kot ženskam.
O povezavi med islamom in feministkami pa tole:
Lahko da je:
1.)Resnično v ozadju podzavestna ženska želja po podrejanju. Zdajle se mi ne da iskati na kateri strani sem to že pisal, ampak da na hitro ponovim:
Ženske nikakor niso več zadovoljne s sodobnim, poženščenim moškim, ki kaže občutke, se o vsem posvetuje in vpraša za mnenje. Hočejo alfa samca, ki zna stvari vzeti v svoje roke in stvari postaviti na svoje mesto.
Ironično, da se je feminizem vsa ta leta trudil spremeniti moške v copato, zdaj pa kar naenkrat feministke niso več zadovoljne s svojim lastnim “izdelkom”.
Muslimanski moški pa s svojo prvinskostjo vzbujajo prikrita čustva po submisivnosti.
ali pa:
2.) Feministke iščejo vsa mogoča in nemogoča zavezništva. In očitno se držijo pravila da je sovražnikov sovražnik naš prijatelj. Pa če je v resnici prijatelj, ali pa tudi ne. Vem, da se sliši neracionalno, ampak kaj v feminizmu je pa sploh racionalnega.
In ker je islam ideološko sovražnik zahodnega sveta, feministke se pa tudi borijo proti zahodni patriarhiji, je po njihovem logično, da so vzele islam za zaveznika. Ne zavedajoč se, da so prišle iz dežja pod kap. Oziroma še bolje iz dežja pod točo.
Ker namreč tole zavezništvo je bolj enostransko. Feministke so vzele islam za zaveznika, islam pa feministk ne. Pravzaprav jih celo ponižuje.
Verjetno je pa razlog za koalicijo med feministkami in islamom kombinacija obojega zgoraj naštetega
Ja, dejansko je to ena izmed možnosti, ki sem jo zgoraj opisal.
Jaz sem to napisal v skrajno sarkastičnem razpoloženju.
Ni dvoma, da si ženska želi moškega in obratno, a obstajajo tudi izjeme… 😉
Tudi če si bil sarkastičen, si morda celo zadel žebljico na glavico. Drugače pa tule govorimo (kot tudi naslov topica pove) o feministkah, ne o ženskah na splošno.
Tudi če si bil sarkastičen, si morda celo zadel žebljico na glavico. Drugače pa tule govorimo (kot tudi naslov topica pove) o feministkah, ne o ženskah na splošno.
[/quote]
Skozi debato sem žal dobil občutek, da “so vse iste”. :))))))
Skozi debato? Kje? Upam da ne od mene.
Jaz se namreč skušam izogniti posploševanju. Ženske seveda še zdaleč niso “vse iste”.
Je pa res, da v takšnih in podobnih debatah v glavnem sodelujejo ženske iz prve in druge skupine po moji razpredelnici (moj uvodni post) in dajejo občutek, kot da jih je zelo veliko in da zastopajo vse ženske. Ravno zaradi teh nekaj frustrirank morda občutek pri bralcih, da so “vse iste”.
Na splošno sem pa opazil, da je posploševanje priljubljena taktika zafrustriranih feministk, saj vsak topic, ki se dotakne feminizma takoj označjo za napad na vse ženske.
V upanju, da bodo dobile forumsko podporo preostalih žensk, katerih feminizem niti ne zanima in se niti ne nameravajo oglašati.
Nimam občutka, da se je feminizem red kdaj zavzemal za to, kar govoriš. Sicer pa, kolikšen odstotek je ekstremnih feministk od vseh žensk (pri nas)? 10%? Zakaj se ne ukvarjate z ostalimi 90%?
Kdor jih vidi več, kot 90%, je po moje preveč poženščen že sedaj. Takemu itak ni spasa, preostane mu le jamranje.
Zakaj se ne ukvarjam s preostalimi 90% ?
Ukvarjal se bom s tistim, kar se bo meni zdelo potrebno. Ta topic govori o feministkah, torej o tistih 10% (približno) žensk in če komu to ni povšeči, lahko naredi obvoz tega topica in nadaljuje razpravo tam, kjer se govori o preostalih 90 procentih.
Tvoj občutek je pa zelo subjektivna zadeva in ni nujno, da ga tudi drugi delijo.
Skozi debato? Kje? Upam da ne od mene.
Jaz se namreč skušam izogniti posploševanju. Ženske seveda še zdaleč niso “vse iste”.
Je pa res, da v takšnih in podobnih debatah v glavnem sodelujejo ženske iz prve in druge skupine po moji razpredelnici (moj uvodni post) in dajejo občutek, kot da jih je zelo veliko in da zastopajo vse ženske. Ravno zaradi teh nekaj frustrirank morda občutek pri bralcih, da so “vse iste”.
Na splošno sem pa opazil, da je posploševanje priljubljena taktika zafrustriranih feministk, saj vsak topic, ki se dotakne feminizma takoj označjo za napad na vse ženske.
V upanju, da bodo dobile forumsko podporo preostalih žensk, katerih feminizem niti ne zanima in se niti ne nameravajo oglašati.
[/quote]
Igzekli!
…gre za splošni občutek, ne za občutek, ki bi ga dobil izključno iz tvojega pisanja.
Nimam občutka, da se je feminizem red kdaj zavzemal za to, kar govoriš. Sicer pa, kolikšen odstotek je ekstremnih feministk od vseh žensk (pri nas)? 10%? Zakaj se ne ukvarjate z ostalimi 90%?
Kdor jih vidi več, kot 90%, je po moje preveč poženščen že sedaj. Takemu itak ni spasa, preostane mu le jamranje.
[/quote]
Bojda je za spremembo mišljenja v družbi in celo za spremembo družbenega sistema dovolj, da je v družbi 8% takih, ki verujejo v neko “resnico”.
Podlaga za to je npr. dvig nacizma, zamenjava vere npr. v krščanstvo….
Tole s temi procenti je hecna igra.
[/quote]
Bojda je za spremembo mišljenja v družbi in celo za spremembo družbenega sistema dovolj, da je v družbi 8% takih, ki verujejo v neko “resnico”.
[/quote]
Hočeš rečt, da ne moreš izbirat, s kakšno žensko se boš ukvarjal? Da družba o tem odloča? 🙂
[/quote]
Hočeš rečt, da ne moreš izbirat, s kakšno žensko se boš ukvarjal? Da družba o tem odloča? 🙂
[/quote]
Ne beri med vrsticami, ker tam ni ničesar.
Povedal sem samo, da je za korenito spremembo družbe in spremembo dojemanja dogajanj v njej dovolj že majhen odstotek gorečnežev.
1.)Resnično v ozadju podzavestna ženska želja po podrejanju. Zdajle se mi ne da iskati na kateri strani sem to že pisal, ampak da na hitro ponovim:
Ženske nikakor niso več zadovoljne s sodobnim, poženščenim moškim, ki kaže občutke, se o vsem posvetuje in vpraša za mnenje. Hočejo alfa samca, ki zna stvari vzeti v svoje roke in stvari postaviti na svoje mesto.
Ironično, da se je feminizem vsa ta leta trudil spremeniti moške v copato, zdaj pa kar naenkrat feministke niso več zadovoljne s svojim lastnim “izdelkom”.
Muslimanski moški pa s svojo prvinskostjo vzbujajo prikrita čustva po submisivnosti.
ali pa:
2.) Feministke iščejo vsa mogoča in nemogoča zavezništva. In očitno se držijo pravila da je sovražnikov sovražnik naš prijatelj. Pa če je v resnici prijatelj, ali pa tudi ne. Vem, da se sliši neracionalno, ampak kaj v feminizmu je pa sploh racionalnega.
In ker je islam ideološko sovražnik zahodnega sveta, feministke se pa tudi borijo proti zahodni patriarhiji, je po njihovem logično, da so vzele islam za zaveznika. Ne zavedajoč se, da so prišle iz dežja pod kap. Oziroma še bolje iz dežja pod točo.
Ker namreč tole zavezništvo je bolj enostransko. Feministke so vzele islam za zaveznika, islam pa feministk ne. Pravzaprav jih celo ponižuje.
/quote]
Nic si zenske ne zelijo biti podjarmljene. Ljudje smo sicer razlicni. Tako moski kot zenske, seveda. Z razlicnimi tipi osebnosti. Enim, vecini, bolj ustreza slediti. Drugi se bolje znajdejo v vlogi vodenja. Predvsem sebe. Ne nujno tudi drugih. Vendar to z zensko naravo nima nic.
Problem s katerim se sodobne zenske sirom zahoda srecujejo so posledice feminizacije druzbe in zenske narave, teznje po hipergamiji. Drugace povedano, zenska si zeli partnerja, ki je od nje boljsi. Ne pa enakovreden. Gre za bistvo zenske narave. V danasnji feminizirani druzbi, pa vecina zensk vec ni v poziciji, da izbira med taksnimi moskimi, ker jih enostavno ni dovolj. Zenske npr. ze dosegajo visjo stopnjo izobrazbe. Poglejte kdo je na vrhu Nemcije, Anglije in Svedske. Vse to so feminizirana okolja. S tem, da ni dosti manjkalo niti v ZDA in Franciji.
Kar se pa tice feminizma in islama, se je treba zavedati, da sodobni feminizem vec davno ni agenda za dobrobit zenske.
Nic si zenske ne zelijo biti podjarmljene. Ljudje smo sicer razlicni. Tako moski kot zenske, seveda. Z razlicnimi tipi osebnosti. Enim, vecini, bolj ustreza slediti. Drugi se bolje znajdejo v vlogi vodenja. Predvsem sebe. Ne nujno tudi drugih. Vendar to z zensko naravo nima nic.
Problem s katerim se sodobne zenske sirom zahoda srecujejo so posledice feminizacije druzbe in zenske narave, teznje po hipergamiji. Drugace povedano, zenska si zeli partnerja, ki je od nje boljsi. Kar nima veze s podrejanjem. Ne pa enakovreden. Gre za bistvo zenske narave. V danasnji feminizirani druzbi, pa vecina zensk vec ni v poziciji, da izbira med taksnimi moskimi, ker jih enostavno ni dovolj. Zenske npr. ze dosegajo visjo stopnjo izobrazbe. Poglejte kdo je na vrhu Nemcije, Anglije in Svedske. Vse to so feminizirana okolja. S tem, da ni dosti manjkalo niti v ZDA in Franciji.
Kar se pa tice feminizma in islama, se je treba zavedati, da sodobni feminizem vec davno ni agenda za dobrobit zenske.
[/quote]
[/quote]
Izbiras lahko zenske. Malo tezje pa izbiras druzbo v kateri zivi(s).
Zelo na mestu pripomba. A kljub temu sem mnenja, da misliva zelo podobno, le izbor besed je drugačen. Ti govoriš o hipergamiji–>o ženski želji po partnerju, ki je socialno, statusno in mentalno superioren, jaz pa o alfa samcu, ki zna stvari vzeti v svoje roke in jih postaviti na svoje mesto. Precej podobno, le druga izbira besed.
Seveda si ženske ne želijo biti podjarmljene. Vsaj ne v smislu, kot je to bilo še do kakih sto let nazaj.
Obstajajo tudi takšne, ampak so v manjšini. Kar si ženske dejansko želijo je alfa samec z vodstvenimi sposobnostmi, ki jih je, kot pravilno ugotavljaš ravno zaradi feminizacije družbe čedalje manj.
Se strinjam, da je feminizacija družbe socialno in finančno kastrirala dobršen del moške populacije, še večje posledice je pa ta feminizacija povzročila na moški psihi. Ravno to sem imel v mislih, ko sem govoril, da se sodobni feminiziran, poženščen moški (copatek, mangina po domače) ne vklaplja v koncept ženske želje po hipergamiji.
Definitivno se pa strinjam s tvojim zadnjim stavkom, ki je pravzaprav rdeča nit tega topica.
– Je feminizem res prinesel željeno dobrobit in srečo ženskam?
– Je finančna in socialna kastracija moških res v dolgoročnem interesu žensk?
– Kakšne bodo demografske in antropološke posledice?
Že zdaj je videti, da gredo svetovni demografski trendi močno v prid družbam z izrazito patriarharno ureditvijo. Zato je tragikomično gledati kako feministke najbolj udrihajo po zahodni družbi, ki je pravzaprav edina omogočila in dovolila feminizem in s tem povzročila demografski samomor.
-Morda pa prav zato.
-Morda pa zaradi tega, ker si v zahodnem svetu upajo, drugje pa ne.
Pa smo zopet pri alfa, beta, itd. Ne vem zakaj vztrajanje pri tem, da je priljubljenost pri zenskah pokazatelj kak alfa je moski. Temu sploh ni tako. Zenske privlacijo ATRIBUTI. Ne pa alfa/beta/zeta. Ene to, druge kaj drugega. Enotna pa jim je potreba po hipergamiji.
Zazeljeni atributi so sicer res pogosteje izrazeni pri alfah. Ker alfa bo tako ali drugace izstopal od vecine. Vendar dalec od tega, da beta tip moskega ne more biti high status “faca” za katero se zenske slinijo v tem ali onem obdobju.
Ker pa alfa tipu ni naravno, da se zenski, druzbi, vecini, … podreja, ker mu komformizem ni bistvo zivljenja, je z vidika zveze za zensko dolgorocno vse prej kot idealen. Zenska se mu mora tako ali drugace podrediti, ce zeli ostati z njim. Medtem ko je beta moskim nekaj najbolj naravnega, da zenski, druzbi, … sledijo. Do te mere, da zensko zivljensko agendo ponotranjijo kot svojo.
To, da 35-letnica, ki je dala za samo niz tipov, ki se niso zeleli podrediti njeni agendi, potem “pobere” mlecno beto s kariero, je naravni del zenske serijske monogamije. Ko so si zelele zabavo, se bile s tipi, ki so jim to lahko nudili. Celo mladost. Ne glede na to ali so tipi bili alfe ali bete. Ko gredo v projekt druzine, si za to najdejo kandidata, ki se jim za to zdi primeren. In bolj kot se desperate, bolj bodo pripravljene znizati kriterije. Ko jim bo kaj drugega postalo pomembno, pa bodo sle v lov za novim kandidatom. Druzinski lolek pa bo lahko se naprej placeval poloznice. Saj to je ravno bistvo serijske monogamije.
Danes, ko za interesi zenske stoji kompleten sistem, pa je ta korak, locitev, relativno gledano, mala sala. Zato se zenske tudi masovno locujejo, ko cutijo, da v zvezi vec ni hipegamicne koristi v kontekstu njenih morebitno novih potreb. Drzavne institucije bodo poskrbele, da bo dobila otroke. Ce je brez nepremicnine, bo se za to “drzava” poskrbela. S tem, da v najbolj feminiziranih okoljih zenska iztrzi se bistveno vec. Drzava poskbi, da bo dosmrtno preskrbljane. Od oceta se bo izterjalo vse kar se mu nalozi. Ce ne bo kje kaj vzeti, pa bo zopet drzava pomagala. Itd. Itd. Z ocetom se nihce ne ukvarja. E je cesa obtozen, se bo verjelo zenski besedi. Itd. Itd.
Aha zdaj vidim kaj tebe muci. Bojis se, da bi kateri bil druzinski lolek. In to pri taki izbiri, ki jo imas? 🙂
Ej, pa to me nobedn ne bo prepričal, da babnce nimajo želje po podrejanju. Kva so pa pol tolk drle u kino zijat tistih 50 odtenkov? Za kva se pa pol tolk derejo alah ahbar? Naše babe, feministke, ne muslimanke. Muslimanke že vedo da če ne nosjo hidžaba jih dobijo po pi*ki. Al pa kamen u glavo. Homiči pa s strehe dol letijo.
Pol jih pa gledaš na facebooku k trdijo, de jih islam osvobaja. Kure zarukane, ena bolj grda k druga.
Forum je zaprt za komentiranje.