Feministke. Takšne in drugačne.
Po moje je najboljš, da ti svojga dons mal posvaljkaš na kavču :)))[/quote]
Abrahmec, mu malo pohajajo moči, nabira čez teden, za vikend pa mu lih znese za Lepolasko, če se ona dovolj potrudi z izvedbo gimnastične triatlonske discipline na njem, potem pa ima spet mir 5 dni v tednu. 😀
Margo, evo, ti si lep primerek zadovoljne ženske – priden možek, otroci, goveja juhca ob nedeljah, ki jo pripraviš z ljubeznijo brez manjvrednostnega občutka, da moraš kuhat, ni ga lepšega… :D[/quote]
Ni panike, vse naredim z ljubeznijo, itak dobim vse 100x povrnjeno. Tak da … a prideš na kosilo?
Še tortica bo. Presno borovničevo so si zaželeli :)))
Seveda v privat sektorju ni nobenih kvot, še… V parlamentu pa bodo obravnavali dopolnilo zakona, ki naj bi ravno te kvote vsilil še v privat sektor. Pa dodatno bi radi še dobiček obdavčili… Tudi to gre v parlamentarno proceduro. Tudi zato bom selil firmo drugam. Naša vlada se res trudi, da bi pokrpala proračun, a žal s sredstvi, ki odganjajo podjetnike.[/quote]
Tebi je nekaj zalilo možgane.
Povej mi eno državno firmo s kvotami.
Politika je nekaj drugega. Osebno sem sicer proti kvotam, ker sem tudi proti politični ureditvi, kakršno poznamo. Pa itak, prosto po Mazziniju, ženske smo prepametne za politiko in programiranje.[/quote]
Česa ne razumeš? V parlamentarno proceduro gre dopolnilo zakona, kjer so določene tudi kvote.
To še ni sprejeto, zato ne velja. Mislim, da tudi ne bo sprejeto, ker je v nasprotju z ustavo, saj lastniku preprečuje svobodno upravljanje z lastnino.
Predelana vsa razmerja za nazaj. Sem bil pač naiven in misli, da moja ljubljena oseba ljubi mene enako kot jaz njo. Nope. Ljubila je udobje, razvajanje in moj denar. Obžalujem to, da sem bil slep, da nisem videl realne slike in ja, lahko bi preprečil, če se ne bi prepričeval, da bo bolje. Zato danes živim po svoje, počnem tisto kar počnem z veseljem in se ne ukvarjam s starimi zamerami ali z ljudmi, ki ne razumejo in ne znajo uživati v tem kar imajo.
Ampak, kar je res je res in zanikanje tega je zanikanje lastne biti.[/quote]
Bil si naiven. Kaj to pomeni? Da si zdaj izkušenejši. To pomeni, da je večja verjetnost za boljše odnose z žensko oziroma, da si izbereš bolj zate primerno. Vsak ima rad udobje, tudi mi moški. ;)[/quote]
Ja, če pride mimo taka, ki mi bo pasala. Udobje… Boljši odnos? Seveda, ženske spoštujem enako kot moške. Težave pa imam pri enih in drugih, če lažejo, kradejo, manipulirajo.
Izkušenejši za eno izkušnjo, ampak še vedno neizkušen, žal.
Abrahmec, mu malo pohajajo moči, nabira čez teden, za vikend pa mu lih znese za Lepolasko, če se ona dovolj potrudi z izvedbo gimnastične triatlonske discipline na njem, potem pa ima spet mir 5 dni v tednu. 😀
Margo, evo, ti si lep primerek zadovoljne ženske – priden možek, otroci, goveja juhca ob nedeljah, ki jo pripraviš z ljubeznijo brez manjvrednostnega občutka, da moraš kuhat, ni ga lepšega… :D[/quote]
Ni panike, vse naredim z ljubeznijo, itak dobim vse 100x povrnjeno. Tak da … a prideš na kosilo?
Še tortica bo. Presno borovničevo so si zaželeli :)))[/quote]
Seveda, vendar le pod pogojem, če obljubiš, da ne boš feministično razpoložena in bom rabil pomiti krožnikov za sabo, kakor tvoj, bi bil moj moški ponos preveč ranjen, da bi opravljal ženska dela, ne morem se tako ponižat.
Še tortica bo. Presno borovničevo so si zaželeli :)))[/quote]
Seveda, vendar le pod pogojem, če obljubiš, da ne boš feministično razpoložena in bom rabil pomiti krožnikov za sabo, kakor tvoj, bi bil moj moški ponos preveč ranjen, da bi opravljal ženska dela, ne morem se tako ponižat.[/quote]
Ne boj se, ne boš rabil krožnikov pomivat, Margot bo na koncu samo pospravila tvoje kosti, potem ko te poje(jo). :))
Najbolj za crknit smešno je, ko slovenska moška proletarska smetana z dohodkom, ki se vrti okoli 700 eur, 15-letnim kreditom za avto in še enim 30-letnim za 25 m^2 garsonjero, vpije, kako jih ženske izkoriščajo in so pri njih ljubile samo denar.
Kakšen denar neki, bedaki zmešani??? A ste prizadeti? Komu razlagate, da so ženske z vami zaradi financ, ko niti enega ubogega jurja ne morete napraskat na mesec?
Nehajte lagat, kako ste srečni, da ste se je rešili in (si) raje priznajte, da vas je zapustila po svoji lastni volji – ker ste preveliki lenuhi in egoistične riti. Moški, ki si domišlja, da je center sveta, ni uspešen biznismen, ampak nedozorela razvajena zguba. Ženske so vas zapustile, ker ste nesposobni razmerja.
Če bi ti butelj imel vsaj za dlako pojma, bi znal na kratko povedat: feminist je tisti, ki se bori za enakopravnost (in ne za enakost). Kar pomeni, da je feministka npr. tudi ženska, ki se bori za moške pravice.
Če kavsaš tako kot nakladaš, si od divjega mahanja s tičem v prazno zagotovo že vsaj 3x fasal pljučnico.
Seveda, vendar le pod pogojem, če obljubiš, da ne boš feministično razpoložena in bom rabil pomiti krožnikov za sabo, kakor tvoj, bi bil moj moški ponos preveč ranjen, da bi opravljal ženska dela, ne morem se tako ponižat.[/quote]
Ne boj se, ne boš rabil krožnikov pomivat, Margot bo na koncu samo pospravila tvoje kosti, potem ko te poje(jo). :))[/quote]
Jah lej, tudi pes mora kej jest, ane? :)))
Ideološki feminizem izhaja iz ranjene ženstvenosti, faličnost pri Lepolaski je vzorčni primer tega ekstrema, če ne upoštevamo fakta, da še ji že po naravni danosti manjka kar nekaj keleščk, tipična konfliktnost, vulgarnost, ampak ti niso povezani s feminizmom. 😀 Vesna Godina se mi zdi tudi takšna, seveda ima ona vse kolesca na mestu za razliko od gospodične L. :), ampak karakterno ni zdržna za moškega, ker goji neko globoko zamero do moških, kar radikalizira njeno mnenje in jo oddalji od objektivnosti, zmernosti, poklicne strokovnosti in zapade v Rugljevske ekstreme, kot npr. njena trditev, da opozarja svoje študentke, da je mogoče od 10 moških kvečjemu 1 primeren za zvezo oz. za družino. 🙂
Vizionarska feministka pa je žensk, ki globoko čuti svojo ženstvenost in ima rada moške. Opozarja pa pač na nepravilnosti, krivičnosti in išče skupni jezik, komunikacijske mostove z moškimi. Napad je redko kdaj rešitev konflikta, vedno se išče skupen jezik in komunikacija, za katera je potreben spoštljiv pristop.[/quote]
Za zadnji odstavek bi lahko tudi dal kakšen primer. Mene recimo :))))
No, da se bo izlilo toliko žolča, pa res nisem pričakoval. Neverjetno kako čuden je tale kult feminizma, da mu je uspelo iz žensk narediti pošasti.
Nekaj odgovorov sodelujočim:
Odgovor Asexualu:
Deloma se strinjam s tabo. Zadnjih štirideset let so se feministke v imenu žensk intenzivno trudile, da bi spremenile moške. In to jim je povečini tudi uspelo. Največji paradoks vsega pa je, da pa zdaj kar naenkrat niso več zadovoljne s svojim “izdelkom”. Ker namreč produkt feminizma je čustven, poženščen moški brez hrbtenice, ki kaže čustva in včasih tudi joka. Moški, kateri ves svoj smisel bivanja vidi v tem, da ugaja ženskam, jih posluša in vse svoje želje postavi v drugi plan. Moški, ki že kar pretirano in osladno kaže čustva do svoje izbranke. V angleškem govornem področju pravijo takšnemu moškemu “mangina”. Torej moški, kateremu se je penis začel spreminjati v vagino. Figurativno povedano seveda.
A namesto, da bi ženske bile zadovoljne s svojo lastno kreacijo…moškim, katerega so same ustvarile, se zdaj veliko raje zatekajo k “bad guy-em”. Moškim, ki jih znajo postaviti nazaj na svoje mesto in z njimi ravnajo kot z lastnino.
Povedano iz ženskega stališča, k “pravim moškim”. Morda tule tiči vzrok za paktiranje in toleranco feministk do muslimanskih moških.
Ženska narava je preveč zapletena, da bi jo lahko razumeli. Očitno jo tudi ženske ne razumejo najbolje.
Ena izmed značilnosti feminizma in feministk je zavist. Ker namreč večina feministk je samskih iz takšnih in drugačnih razlogov. Večino sem jih naštel v svojem prvem postu. In v ženski naravi je pač tako, da ženska zavida drugi tisto česar sama nima. Oziroma so obupno želi imeti tisto, kar ima druga. In če ne more imeti sama, tudi drugi ne privošči. Ker težko si je drugače predstavljati že kar smešne obtožbe feministk, da moški, ki ne podpirajo feminizma, so tudi na splošno nastrojeni proti ženskam. Tule se jasno vidi že prav patetično iskanje zavezništva z ostalimi normalnimi ne-feminističnimi ženskami, katerim seveda ne želijo sreče, pač pa bi jih rade odvrnile od moških, da bi bile še te potem tako mizerne, kot so same.
Ja, tudi take ostajajo. Ampak so žal v manjšini. Rekel sem žal, ker ravno take feministke so edino sposobne realno opozarjati na probleme žensk v tretjem svetu, zatiranje muslimanskih žensk, pohabljanje ženskih genitalij v centralni in severni Afriki, pa da ne naštevam naprej. Na žalost tile feminaziji, ki se nam dandanes ponujajo kot feministke, odvračajo še tistih nekaj moških, ki so pripravljeni prisluhniti težavam, da bi se bolj angažirali. Še en dokaz, da feminizem dela več škode ženskam, kot pa koristi.
No, da vrnem žogico. Ker me zanima, če si sposobna spisati en post brez izlivanja žolča in žaljivk.
Najprej k “hecnemu” delu vprašanja.
Ženska, ki ni feministka je vsaka normalna ženska, nekje od 70-80 % ženske populacije (glede na statistiko), ki se ne deklarira za feministko. To je ženska, ki s svojim partnerjem deluje v timskem delu, ki podpira svojega partnerja in se tudi sama pusti podpirati. Če si socialna oseba, verjetno poznaš kar nekaj takšnih žensk, ki uživajo srečno zakonsko življenje.
Zdaj pa k tistemu, če je feminizem res sovraštvo do moških in favoriziranje žensk za vsako ceno.
Poglej si malo poste v tem topicu, pa tudi drugih in bi ti moralo biti vse jasno.
Ti se deklariraš kot feministka. Prav. Gloria Steinem tudi. Prav tako tudi Julia Bindel, Anita Sarkeesian, Zarna Joshi, Annaliese Nielsen, pa da ne naštevam dalje. In vse te feministke v svojih prispevkih, pa tudi v resničnem ne-virtualnem življenju prikazujejo odkrito sovraštvo do moških. In nobena feministka ni nikoli obsodila njihovih dejanj in pisanja. Verjetno se strinjava, da je toleranca do netolerance …..netoleranca, mar ne? Torej se ni za čuditi, da ste feministke v očeh javnosti prikazane kot pošasti.
Da dam še drug primer: pred kratkim se je na youtube pojavil video, kjer je določena samooklicana feministka javno najavila, da bo tožila moškega, ki je skočil v vodo in jo rešil, ko se je utapljala. Ker se jo je dotikal, ko jo je vlekel iz vode, za kar po njenem ni imel pravice. Video je bil zelo verjetno provokacija, zaskrbljuje pa dejstvo, da je ta ženska na twitterju dobila ogromno ženske podpore. V smislu :”prav si naredila, treba je zašiti prasca. Samo zato, ker je moški.” Zgolj ena ženska, ki se je tudi sama deklarirala za feministko in ni vedela, da gre za provokacijo, je v komentarjih obsodila njeno namero in rekla, da se ji kot ženska gnusi.
Upam,da vidiš kam merim.
Nasprotno so moški, ki izvajajo nasilje nad ženskami na najnižjem rangu tudi med samo moško populacijo. Verjetno ti je že prišlo na uho, kako sojetniki obravnavajo posiljevalca v zaporu.
Torej boste feministke morale same izločiti ekstremiste v svojih vrstah, če hočete, da vas bo kdo sploh resno jemal.
To je približno tako, kot da bi en lušten sposoben moški od tebe zahteval, da naredi harakiri. Kot totalni butelj in bluzer namreč kvariš sliko moških. Na srečo večina žensk ni totano bebavih (v nasprotju s tabo) in tvojega kroničnega stanja ne posplošujemo na celotno moško populacijo.
To je približno tako, kot da bi en lušten sposoben moški od tebe zahteval, da naredi harakiri. Kot totalni butelj in bluzer namreč kvariš sliko moških. Na srečo večina žensk ni totano bebavih (v nasprotju s tabo) in tvojega kroničnega stanja ne posplošujemo na celotno moško populacijo.[/quote]
Hm… Lepolaska je pobrala nekaj besed od svojega zdravnika na Studencu….
Zaradi ekstremizma v feminizmu je feminizem danes to kar pač je. Gibanje, ki nima niti enotnega cilja, in ko smo pa že pri ciljih, so ti pogostokrat nesmiselni in si med seboj celo nasprotujejo. Sem dostikrat slišal kako feministke izločajo ekstreme iz svoje skupine, ker imajo povsem druge cilje in nočejo, da jih imajo ljudje za norce.
Zaradi ekstremizma v feminizmu je feminizem danes to kar pač je. Gibanje, ki nima niti enotnega cilja, in ko smo pa že pri ciljih, so ti pogostokrat nesmiselni in si med seboj celo nasprotujejo. Sem dostikrat slišal kako feministke izločajo ekstreme iz svoje skupine, ker imajo povsem druge cilje in nočejo, da jih imajo ljudje za norce.[/quote]
Vsako gibanje, vsako prepričanje, vsak pogled ima manjši del ekstremistov.
No, sej pravim, v okolju, kjer jaz živim, nobena posebna gibanja niso potrebna. Hvala bogu.
Ampak mi je pa npr. hecno tole ko je tale napisal, da ena drugi ne privoščimo in da nekatere prav iščejo zavezništva. Mene recimo na tem forumu še ni nobena odvračala od partnerja ali od moških na splošno. Medtem ko samo malo višje lahko preberemo enega prav zagnanega dedca, ki je napisal, da bo zanj uspeh, če mu od žensk uspe odvrniti že samo enega moškega. Pa če ne omenjam Elfidelitota, pa Daterja, pa … saj se jih niti ne spomnim več kaj vse so bili. Jih je bilo pa več kot zadosti, tem na to vižo pa tudi kukr češ …
Sploh pa ne vem, od kod izvira ta strašna želja po prevzgoji vseh teh t.i. ekstremistk. Zakaj bi se z njimi sploh hotel kdo ubadat in tratit svoj cajt. Saj pa je ja normalnih zadosti. To je tako, kot če bi hotel na vlak, vozovnico bi pa na vsak način hotel kupiti na zaprtem šalterju. Zraven pa stoji kolona, vsi nasmejani, vsak cajt bodo odpotovali …
Nekoc so zenske, zgolj zaradi spola, tezje napredovala. V panogah, kjer prevladujejo moski, pa je danes ravno obratno. Zenska neredko napreduje predvsem zato, ker je zenska. Na to me opozarja celo prezentacija, ki jo imam trenutno na zaslonu racunalnika.
Dobra. Eni se pač bojijo vožnje z vlakom, zato raje bentijo nad zaprtim šalterjem. Odvračajo pozornost od resničnega problema, kot diplomati. 🙂
No, da vrnem žogico. Ker me zanima, če si sposobna spisati en post brez izlivanja žolča in žaljivk.
Najprej k “hecnemu” delu vprašanja.
Ženska, ki ni feministka je vsaka normalna ženska, nekje od 70-80 % ženske populacije (glede na statistiko), ki se ne deklarira za feministko. To je ženska, ki s svojim partnerjem deluje v timskem delu, ki podpira svojega partnerja in se tudi sama pusti podpirati. Če si socialna oseba, verjetno poznaš kar nekaj takšnih žensk, ki uživajo srečno zakonsko življenje.
Zdaj pa k tistemu, če je feminizem res sovraštvo do moških in favoriziranje žensk za vsako ceno.
Poglej si malo poste v tem topicu, pa tudi drugih in bi ti moralo biti vse jasno.
Ti se deklariraš kot feministka. Prav. Gloria Steinem tudi. Prav tako tudi Julia Bindel, Anita Sarkeesian, Zarna Joshi, Annaliese Nielsen, pa da ne naštevam dalje. In vse te feministke v svojih prispevkih, pa tudi v resničnem ne-virtualnem življenju prikazujejo odkrito sovraštvo do moških. In nobena feministka ni nikoli obsodila njihovih dejanj in pisanja. Verjetno se strinjava, da je toleranca do netolerance …..netoleranca, mar ne? Torej se ni za čuditi, da ste feministke v očeh javnosti prikazane kot pošasti.
Da dam še drug primer: pred kratkim se je na youtube pojavil video, kjer je določena samooklicana feministka javno najavila, da bo tožila moškega, ki je skočil v vodo in jo rešil, ko se je utapljala. Ker se jo je dotikal, ko jo je vlekel iz vode, za kar po njenem ni imel pravice. Video je bil zelo verjetno provokacija, zaskrbljuje pa dejstvo, da je ta ženska na twitterju dobila ogromno ženske podpore. V smislu :”prav si naredila, treba je zašiti prasca. Samo zato, ker je moški.” Zgolj ena ženska, ki se je tudi sama deklarirala za feministko in ni vedela, da gre za provokacijo, je v komentarjih obsodila njeno namero in rekla, da se ji kot ženska gnusi.
Upam,da vidiš kam merim.
Nasprotno so moški, ki izvajajo nasilje nad ženskami na najnižjem rangu tudi med samo moško populacijo. Verjetno ti je že prišlo na uho, kako sojetniki obravnavajo posiljevalca v zaporu.
Torej boste feministke morale same izločiti ekstremiste v svojih vrstah, če hočete, da vas bo kdo sploh resno jemal.[/quote]
Vidiš, že vnaprej me označuješ, ko me pogumno izzivaš, če znam napisati sporočilo brez
žaljivk? Kje točno sem pa do zdaj izlivala žolč in žalila? Ker sem se predstavila za feministko
sem kar avtomatično ekstremistka, podobno, kot so pri nas vsi levo usmerjeni “komunisti”
vsi desno pa “janševci”. Metanje v en koš. Poenostavljanje. Nerazumevanje.
Jaz teh tet, ki jih ti naštevaš, ne poznam, niti me kaj preveč ne zanimajo, Niti me kaj preveč
ne zanima “mainstream” (ali kako bi temu rekli) feminizem, ker vsako gibanje takoj, ko
je vodeno in predvsem FINANCIRANO – postane orodje politike in orodje preusmerjanja
iz resničnih problemov v nek promoviran reality show. Da ne govorimo o rezultatih teh
kampanj, kot jih vidimo točno tukaj – videli ste, kar so vam ponudili in brez notranje cenzure
sprejeli, da je feminizem=sovraštvo do moških – in to je to.
Kaj delajo resnične feministke po svetu na področjih šolanja, reševanja iz stisk, spreminjanja
grozljivih običajev in zakonodaj….to vas ne zanima, ko je pa ponujena verzija toliko bolj
slastna za seciranje na forumih.
Upam, da je bilo dovolj žolčno in žasljivo, da sem upravičila tvoje pričakovanje o pobesneli
furiji s peno na ustih….
Super! Ker bi si rad razsvetlil obzorja, me zanima kaj počno resnične feministke na področjih šolanja, reševanja iz stisk, spreminjanja grozljivih običajev in zakonodaj….
A bi lahko prosim predstavila nekaj konkretnih primerov?
Super! Ker bi si rad razsvetlil obzorja, me zanima kaj počno resnične feministke na področjih šolanja, reševanja iz stisk, spreminjanja grozljivih običajev in zakonodaj….
A bi lahko prosim predstavila nekaj konkretnih primerov?[/quote]
Ojoj, a je tole sarkazem? Ker drugače je ful zanimivo, kako se ti da guglat o raznih
sovražnicah moških, ekstremistkah in vse (tvoje poročilo je bilo kar temeljito, moraš
priznati) teh drugih podatkov pa ….oh joj , ne znaš najti?
Kako ti tole izpade glede žolča in žaljenja? Se popravljam?
Eni tipi so zatezeni bolj ko sto mater in da jim se kaka zenska ugovarja, je ze ektremna feministka. Toliko o njih. Stvar pogleda in pa lastne zatezenosti. 😉
Torej vprašanje je bilo, kaj počno resnične feministke na področjih šolanja, reševanja iz stisk, spreminjanja grozljivih običajev in zakonodaj….
…..
…..
…..
http://www.mojvideo.com/video-crickets/8b2db651ff12c1a63602
…..
…..
……
Ne bo šlo, a ne? Razumem tvojo tišino.
Ker tudi sam pri najboljši volji nisem našel ene same koristne stvari, ki so jo feminizem in feministke v zadnjih 30-tih letih naredile za človeštvo. Razen, če je koristna stvar seveda razbijanje družine in poglabljanje prepada med spoloma. Ter razkroj in slabljenje zahodne civilizacije napram drugim, predvsem muslimanskim civilizacijam. Feminizem je bil tisti, ki je povzročil men’s right movement (MRM) in kasneje MGTOW, kot odgovor moške populacije na sistemsko zlorabo priviligiranja vagine. In to ni dobro.
U Vinko, tebe je pa ena nepovratno kastrirala.
Vinko bi, kot pravi kleni slovenaki dečko, rad žensko, podobno svoji mami. Njeno bistvo je v tem, da se je s svojim sinetom vedno strinjala. Seveda ženske v reali, ki vedno kimajo, ne obstajajo, zato Vinko v svoji izkrivljeni realnosti vse ženske imenuje naci-feministke. Seveda še nikoli ni slišal za Azar Nafisi, Malalo ali kakšno podobno punco. Še sreča, kajti šele potem bi imel resne nočne more, v katerih bi glavno vlogo igral njegov nesposobni tič – vsa ta dekleta imajo precej večja jajca kot on.
Če bo nazadnje le dobil punco, bo to jasno spet tragedija. Ker bo ob njej mislil na svojo mater, ga seveda ne bo mogla spolno vzburjati. Torej je taka zveza že v naprej obsojena na propad, baba mu bo ušla, on pa se bo zapil v lokalni gostilni in na smrtni postelji šepetal, kako so mu feministke uničile lajf.
On je sodoben primer Janezka, ki je želel nasvet, kako osvojit žensko. Ko so mu svetovali krompir v hlače, si ga je namestil – zadaj. Janezek se je iz tega naučil, da nasveti ne delujejo, vsi ostali pa, da tudi nasveti ne pomagajo, če si butelj.
Forum je zaprt za komentiranje.