Feministke. Takšne in drugačne.
V teoriji si zelo uspešna v praksi pa padeš. Delodajalci dobro vedo, da so samski zaposleni za njih večja vrednota kakor poparčkani. Kdo te bo pa dandanes gledal, da si na porodniški in ostale oslarije družinskih ljudi. Kdor ima delo rad, bo zanj živel in v tem užival, tudi takrat ko delavnik mine. Ampak seveda biti tajnica v neki xy firmi je drugače, kakor biti težje zamenljiv kader, ki občasno tudi poslovno potuje in tam ostane nekaj časa. To pač ni za manj uspešne družinske ljudi. Ampak seveda razne lepolaske in lepolasci, ki jim je bolj pomemben lasten videz, si pač izberejo enostavne poklice, kjer lahko zraven skrbijo še za frizuro in svoje lepo telo, glavno da mine delavnik. Če te mami doma hrani, ti ostane čas in denar še za šminko. Življenjskih področjih? Obstaja samo eno resno področje in to je kapital s katerim si omogočiš vsa preostala. Družina ni vsem prioriteta. Partner je klada, ki jo moraš vedno vključiti kot kriterij, preden sprejemaš nove odločitve in podvige. Japonska beleži skoraj največje število samskih ljudi, hkrati pa so gospodarska velesila. Sicer bo pa elita poskrbela, da bodo uspešni zaposleni bolj v stiku s podjetjem in se bodo itak morali odreči bednemu družinskemu življenju. Za vse ostalo so pa tukaj nočni klubi, za spolne iztirjence, ki ne zdržijo brez seksa. Natakarice, hostese in ostale, se bodo pa lahko zaposlile v nočnih klubih, če za drugo niso, bodo skrbele za reprodukcijo… Forumi s tretje-razrednimi tematikami, kako je tudi ta, pa ne bodo obstajali. Se vidi, da vas je vse skupaj povozil čas in se ne uspete odzivati na spremembe, niti na dejansko stanje.[/quote]
Nimam pojma kako je biti aseksualen, kakšna je pa praksa zaposlovanja, ti pa lahko povem kar iz prve roke. Za težje nadomestljiv kader namestiš nekoga, na katerega lahko računaš na dolgi rok, to pa je nekdo, ki ima družino in ne nekega samskega fičfiriča, ki se bo lahko že jutri premislil, da bo svojo srečo poskusil v tujini, ali pa prišel z idejo, da je pri konkurenci dobil boljše pogoje (in potem seveda čez 3 mesece privekal nazaj, da so ga tam nategnili), a v principu se mu itak je.be, ker je samski, živi pri starših in za tisto mobi položnico bo že nekako napraskal. Se ti ne zdi?
Japonska pa ni postala dežela samskih, ker bi tam nenadoma dojeli, da so kot samski uspešnejši in bi si tako želeli. Njih je pokopala vzgoja, ki narekuje delo, delo, delo, pred osebnim zadovoljstvom.[/quote]
@Asexual, ti si tipičen suženj sodobnega “zasužnjevalskega” sistema.
Lepo spisano. Delodajalci in ostala elita le še izkoriščajo ljudi do onemoglosti. Ugotavljamo, da je v razvitem svetu vse več samskih, kar je posledica tega, ker ljudje nimajo finančne varnosti, še večji pa, ker se cele dneve samo še dela in dela, k temu potem še pripomore stres na delovnem mestu ipd. ter psiho-fizična izgorelost in izčrpanost. To vodi v kopičenje materializma tistih na vrhu ter posledično v propad celotne družbe. Zanimivo bi bilo preveriti ali tak sistem sploh prinaša toliko višjo produktivnost ali gre le za placebo efekt delodajalcev.
Ljudje nimajo časa zase, so brez želja, živijo brez ciljev tja v en dan, mogoče še zaslužijo dokaj solidno (za 10 ur dela je solidnost zelo vprašljiva…), izkoristijo tistih nekaj dni dopusta in so še srečni, da lahko sploh preživijo. Ti ljudje seveda nimajo želja po razmerjih, kdaj pa kdaj kakšen seks, to pa je tudi vse.
Tako neuspešno vse bolj živi večina prebivalstva pri nas ter tudi drugod po svetu. To je ena od problematik, ki bi lahko bila tema foruma…
A da je preveč sociale?
Kaj takega lahko napiše zgolj nekdo, ki je egoist (od tu tudi želja “živeti kakor jaz hočem”). Takoj ko bi te mal pošlatala Matilda in bi denimo ostal napol hrom, bi pa cvilil kako te nihče niti ne pogleda….
Da o družini in otrocih niti ne razpredamo…. itak nisi primeren zanje dokler tako egoistično razmišljaš.
Žal nisi osamljen v tem tvojem razmišljanju zato pa smo v takšnem sran…u kot smo.
Visoke davčne obremenitve niso posledica velikih socialnih ugodnosti ampak pohlepa ljudi na oblasti, ki razmišljajo na tvoj način. So države, kjer imajo več socialnih pravic pa imajo mnogo nižje davke.[/quote]
Premalo prerazporajamo. To bo problem, ja.
Da nimate denarja in službe, je kriva država.
Da ste pijanci, so krive ženske.
Da ste nesposobni propadli podjetniki, so krivi davki in pomanjkanje začetnega kapotala.
Da ste nesposobni dobit žensko, so krive feministke.
Da se ne izselite, je krivo to, da “ni pravi čas”.
Ja, revčki ubogi. Vi ste tako sposobni, da bi zmogli vse – ampak kaj ko vas okolica zatira in vam vsi nagajajo. :)))))))
Ne bom ugibal, komu vse je bil sedaj ta izpad namenjen. Pravzaprav mi je vseeno za primarno temo oz. feministke. Odg. sem, ker se strinjam z Margot. Mi je prav vseeno, kaj sem jaz osebno sposoben in kdo me zatira, gre za to, da tako pač je in ni prav, da ljudje pristanejo na vse mogoče, ampak smo včasih žal prisiljeni. Sicer pa ne poznaš ozadja ljudi in težko komentiraš.
Daj bodi enkrat normalna no. Tudi mali podjetniki delajo cele dneve, zato da lahko preživijo. Sploh tukaj ne gre samo za sposobnost ljudi. Treba je pač strmeti k izboljšanju družbe. Ker si pa ti tako sposobna/pametna rojena (tak kot tisti lepi rojeni), boš pa verjetno poskrbela in našla rešitve, da nam bo bolje v tej idealni družbi.
No pa eno zanimivo vprašanje zate: Zakaj so si recimo tisti zaslužili naziv “luzerji”, ki so dejansko resnično rojeni manj inteligentni, manj privlačni, v revnih okoliščinah ali neiznajdljivi?
Kot nek gospodar “države” moraš poskrbeti za preživetje vseh slojev ali pa razpusti sistem, pa naj vsak preživi kakor mu bo uspelo.
Če si butec in lenuh, ti nobena država ne more pomagat. Tudi v prejšnjem sistemu, kjer je imel službo vsak, ki je želel, je bilo kup klošarjev. Le videt jih ni bilo, ker so se skrivali, drugače so fasali batine od milice. Probat pomagat takim, kot jih ti imenuješ, “neiznajdljivežem”, je podobno, kot bi hotel pobrat pasji drek tako, da ga primeš s čistega konca.
Ona je itak top of the top, tako namreč pravi hahaha. Pa kristalno kroglo ima, v kateri vidi vse podrobnosti o življenju drugih ljudi s tega foruma, zato tako suvereno ostro naziva druge in jim pravi kakšne zaostale zgube so, pa kako morajo delati, ne zaveda se pa dejstva da večini (inteligentnim) ljudem gre njen karakter izredno na živce. Lapanje v tri krasne je kar pač premore in fila teme s tem balastom, ki ni za nikamor.
Pa saj bolje biti lenuh, so zadnje čase uspešnejši od tistih, ki niso. Lenuhi so ustvarili naprave, da jim ni bilo treba “peš”.
Vzemiva primer skupine zelo sposobnih ljudi, pa te dodamo med njih. Ugotoviš, da si na repu, kdo ti je kriv? Dejansko nobeden, ampak še vedno si pa zadnja…
Če problema ni ravno na tvojem domačem gnojišču, to še ne pomeni, da problema sploh ni.
In ta problem se na zahodu že kar krepko kaže. In običajno vse kar se dogaja na zahodu, pride čez čas tudi k nam.
Drugi val feminizma se je začel v 60 – 70 tih letih prejšnjega stoletja. Hkrati s tem pojavom pa je bil opazen porast ločitev in zmanjšanje števila porok. V zadnjih letih je izplen porok, ki se ne končajo z ločitvijo sicer malo boljši, ampak samo na račun tega, ker je skupno število porok občutno manjše in s tem tudi manjša možnost za ločitev.
Tole je ameriška statistika:
https://www.stlouisfed.org/~/media/Publications/Regional%20Economist/Image%20Issues/January-2008/divorce-fig1.gif?la=en
Pa tudi pri nas v Evropi slika ni kaj dosti boljša.
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/images/e/e8/Crude_marriage_and_divorce_rates%2C_EU-28%2C_1970%E2%80%932011_%28%C2%B9%29_%28per_1_000_inhabitants%29_YB16.png
vir: http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Main_Page
Istočasno opazno narašča število enostarševskih družin. Naključje? Ne bi rekel.
Svetujem, da si pogledate prispevke dr. Vesne Vuk Godina. Tudi na youtube jih je nekaj. Ko govori o deformaciji prebivalstva, poženščenih moških in ženskah brez vsakega moralnega čuta. Ker namreč generacija se je zamenjala, dolgoročne, katastrofalne posledice feminizma pa čedalje bolj izbijajo na plan.
Zahodna družba postaja čedalje bolj odtujena, moški si praktično ne upajo več ogovoriti žensk, da ne bi slučajno bili obtoženi spolnega nadlegovanja, nekateri so se celo popolnoma odmaknili v svoj svet MGTOW-a. Ampak jaz zato ne krivim žensk na splošno in njihovega x kromosoma, tako kot nekatere ženske tule krivijo moške, pač pa krivim religijo (feminizem), ki je ženskam oprala možgane.
Se pa definitivno strinjam s citirancem, da je v zgodovini moški šovinizem naredil veliko škode ženskam. Kljub temu, da so baje (ne vem, nisem ženska) ženske bile srečnejše, kot dandanes v feminizirani družbi.
In se mu hkrati iskreno zahvaljujem za nasvet, da naj se zbudim, mu pa vračam žogico s proti-nasvetom, naj se že končno preseli v 21. stoletje.
Točno zato ste zame posranci in luzerji – zaradi klošarske mentalitete. Jamrate, kako so pri nas slabe razmere, premalo podpore in sociale, pa se vam kljub temu najbolj splača ne delat. Bedniki, ki vas preživljajo starši, tako leni, da vam mah raste po hrbtu, službe pa nimate nobene, ker se vam “ne splača” delat. Zadovoljni ste z gajbo pira na teden. Jokcate, kako so za krizo krivi kapitalisti (spet nekdo drug, samo vi ne). No, v resnisi STE krivi vi, ste jama brez dna in zgube brez prihodnosti. Ker nimate denarja, tudi ne trošite. Črna luknja za pretok kapitala in rak sodobne družbe. Za vas je primerna samo kastracija in enosmerna vozovnica na goli otok
Točno zato ste zame posranci in luzerji – zaradi klošarske mentalitete. Jamrate, kako so pri nas slabe razmere, premalo podpore in sociale, pa se vam kljub temu najbolj splača ne delat. Bedniki, ki vas preživljajo starši, tako leni, da vam mah raste po hrbtu, službe pa nimate nobene, ker se vam “ne splača” delat. Zadovoljni ste z gajbo pira na teden. Jokcate, kako so za krizo krivi kapitalisti (spet nekdo drug, samo vi ne). No, v resnisi STE krivi vi, ste jama brez dna in zgube brez prihodnosti. Ker nimate denarja, tudi ne trošite. Črna luknja za pretok kapitala in rak sodobne družbe. Za vas je primerna samo kastracija in enosmerna vozovnica na goli otok[/quote]
Glej, meni je praktično vseeno, sem lahko tudi povsem tiho, če misliš, da je to bolje. Delavnik ni ravno za pohvalit, plača je preslaba za delo, ki ga opravljam. Ampak živim recimo bolje od povprečja. Alkohola ne maram, ker mi ni dober po okusu in mi smrdi. Starši bi me pa bolj težko preživljali, haha. Če se splača delati? Definitivno ne, kdor je pameten ne dela, ampak drugi delajo zanj. Heh, lahko sem tudi škrt pa ne trošim…
Jeb.iga, srečna si ti, ker seveda kapitalisti skrbijo za to, da imaš ti službico. Pretok kapitala zavirajo ravno kapitalisti. Ampak to boš ti težko razumela…
Kriza? A to je tisto, kar so si izmislili, kriza je samo za določene…
Ne vem koliko trošim, položnic je za kake 400 EUR, če ne drugo…
Po tvoji mentaliteti, bi preživeli samo tisti odstotek najbogatejših… Samo, da te opomnim, tudi ti si ena je.bena luzerka za tiste.
Delat se ti ne splača in položnic imaš za 400 eur? Za ta denar se komaj pokrije tekoče stroške, kaj šele, da bi se pogovarjali o stroških stanovanja ali hiše, ki jih je treba obnavljat, avtomobila, dopusta, itd.
Skratka, si en smrad, ki si domišja, da živi nadpovprečno (če se primerjaš s podsaharsko afriko, verjetno res). Če ne bi bil tako skrajno neumen, bi ti tudi potegnilo, da strojev in naprav niso iznašli luzerji tvoje sorte, ki se jim ni dalo delat, ampak nadpovprečni ljudje, ki so hoteli bolje in več. Je pa logično, da ne razumeš: inovatorjem se vedno splača delat. To je mindset, ki ga nekdo z možgani morskega ožigalkarja pač ne more razumet.
☺☺☺ moja lasata je spet v elementu ♥
Če problema ni ravno na tvojem domačem gnojišču, to še ne pomeni, da problema sploh ni.
In ta problem se na zahodu že kar krepko kaže. In običajno vse kar se dogaja na zahodu, pride čez čas tudi k nam.
Drugi val feminizma se je začel v 60 – 70 tih letih prejšnjega stoletja. Hkrati s tem pojavom pa je bil opazen porast ločitev in zmanjšanje števila porok. V zadnjih letih je izplen porok, ki se ne končajo z ločitvijo sicer malo boljši, ampak samo na račun tega, ker je skupno število porok občutno manjše in s tem tudi manjša možnost za ločitev.
https://www.stlouisfed.org/~/media/Publications/Regional%20Economist/Image%20Issues/January-2008/divorce-fig1.gif?la=en
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/images/e/e8/Crude_marriage_and_divorce_rates%2C_EU-28%2C_1970%E2%80%932011_%28%C2%B9%29_%28per_1_000_inhabitants%29_YB16.png
Svetujem, da si pogledate prispevke dr. Vesne Vuk Godina. Tudi na youtube jih je nekaj. Ko govori o deformaciji prebivalstva, poženščenih moških in ženskah brez vsakega moralnega čuta. Ker namreč generacija se je zamenjala, dolgoročne, katastrofalne posledice feminizma pa čedalje bolj izbijajo na plan.
Zahodna družba postaja čedalje bolj odtujena, moški si praktično ne upajo več ogovoriti žensk, da ne bi slučajno bili obtoženi spolnega nadlegovanja, nekateri so se celo popolnoma odmaknili v svoj svet MGTOW-a. Ampak jaz zato ne krivim žensk na splošno in njihovega x kromosoma, tako kot nekatere ženske tule krivijo moške, pač pa krivim religijo (feminizem), ki je ženskam oprala možgane.
Se pa definitivno strinjam s citirancem, da je v zgodovini moški šovinizem naredil veliko škode ženskam. Kljub temu, da so baje (ne vem, nisem ženska) ženske bile srečnejše, kot dandanes v feminizirani družbi.
In se mu hkrati iskreno zahvaljujem za nasvet, da naj se zbudim, mu pa vračam žogico s proti-nasvetom, naj se že končno preseli v 21. stoletje.[/quote]
Škoda te je, ker si drugače čisto artikuliran človek, imaš pa v sebi nek globok, nezdrav
strah pred ženskami, zaradi katerega je tvoj pogled na svet izkrivljen in na momente
grozljiv.
Ženske pretvarjaš v sovražnice družbe, v apokaliptične jezdece ki sejejo smrt in
uničenje, v rak rano človeštva, v konec civilizacije.
Vse samo zato, ker nočejo več biti ekonomsko odvisne (in s tem podrejene) od moških.
Pa je to res nekaj tako groznega, da te tako mrzlično okupira? Da presejaš internet in
izločaš neke drobce izkrivljenega ogledala, ki jim ti rečeš “argumenti”?
Da z vsemi topovi demoniziraš in napadaš feminizem?
Femnistke smo “sovražnice moških”, fanatične pripadnice religije uničenja civilizacije?
Kako se pa to manifestira? Mogoče tako, da je vsaj 90% oblasti in 95% svetovnega
bogastva v moških rokah? Pa ne vidim, da bi šlo to ženskam tako močno na živce, da
bi hotele to spremeniti, dokler se jim dopušča osebno in finančno neodvisnost.
Če bi bilo tako, kot ti trdiš, bi feministke namesto, da se ukvarjajo s posilstvi, otroškimi
porokami, izobraževanjem, pohabljanjem itd – raje preusmerile svojo energijo na
svetovne trge, banke, konglomerate? Namesto z obsojanjem nasilja, reševanja žrtev,
bi se raje ukvarjale z borzo, prevzemom podjetij, denarjem, igrami moči?
Zakaj torej ni tako? Zakaj ženske povsem mirno dopuščamo, da je razmerje med
opravljenim delom (na svetu) in deležem bogastva v lasti (tudi na svetu) tako odločno
v korist moških?
Aja, še zadnji biser. Ne, nismo bile bolj srečne v suženjstvu. Noben suženj ni.
In se mu hkrati iskreno zahvaljujem za nasvet, da naj se zbudim, mu pa vračam žogico s proti-nasvetom, naj se že končno preseli v 21. stoletje.[/quote]
Stvari moraš postavljat v kontekst.
Včasih se niso poročali iz ljubezni oz. bolje rečeno, veliko porok ni bilo iz ljubezni, ampak ker se je spodobilo ali ker je bilo to pripravno. In ker med zakoncema že v osnovi ni bilo ljubezni, tudi ni bilo vzgiba za ločitev. S tem, da se je ženska brez službe itak težko ločila … da o stigmi, ki jo je dobila s tem, niti ne začnemo. So pa moški imeli veliko bolj elegantno rešitev – odselili so se, ne da bi se ločili.
Včasih uradno tudi ni bilo toliko nasilja nad otroki in spolnih zlorab. Pa ne zato, ker se niso dogajale, ampak zato, ker se o tem ni govorilo in ljudje tega niso prijavljali. Število je bilo pa verjetno kar enako kot zdaj ali pa celo še večje, ker ni bilo strahu pred kaznijo. Ampak samo na osnovi uradne statistike ne moreš trdit, da so spolne zlorabe sodoben pojav.
Še vedno nisem dobila odgovora.
Zakaj bi se nekdo, ki si želi eno čist (recimo temu) klasično babo, ukvarjal z nekimi ekstremistkami? Zakaj bi se nekdo, ki mu sploh ni do žensk, ukvarjal z feministkami? Z ženskami nasploh. Jaz recimo v trgovino z alpinistično opremo nkol ne zavijem. Ker me te stvari absolutno ne zanimajo. Tudi če so v akciji ali pa 50 posto znižane me ne pritegne. Zato mi recimo ni jasno zakaj bi nekdo tratil svoj čas, reševal bi rad svet, ali kaj je na stvari? A v bistvu kao hoče živet sam … Meni bi bilo čisto vseeno kakšne so te babe, pa če so iz lesa ali pa kamna, kaj me briga, itak me ne zanimajo.
Tipičen odgovor za white knight mangina!
Prjatu, meni je vseeno kdo fura državo, kdo fura politiko in odnose dokler jaz lahko živim tako kot hočem in se ne politika, ne vera, ne neki izmi ne vtikajo v moje življenje.
Žal je feminizem le eden od teh izmov… Malo preveri kam so te reči prišle v angliji in kanadi, da ludih amerov niti omnenjam ne.[/quote]
Nič ni on nobena mangina. Vsi vi jokavci skupaj mu ne sežete do kolen.
Meni grejo tudi -izmi na živce, Kretenizmi še najbolj.
Me prav zanima kdo se ti kaj vtika v življenje, no to bi bilo prav zanimivo slišati.
Kaj ti kaj fali? Imamo čisto vsi enake pravice, če pa si ti življenja ne znaš organizirati, je pa to izključno tvoj problem.
Še dobr, da na drugem koncu sveta ne razumejo napisanega, sicer bi glih tko izpadlo, kot da so pri nas moški prisiljeni v zveze z ženskami, ekstremističnimi pras.icami, pa še tepeni da so 3x dnevno povrhu vsega. Mislim kake jokice so nekateri moški, ccc
In vedno znova me presenečajo (pravzaprav zadnje čase niti ne več toliko) tile že kar obupni poskusi feministk iskanja zavezništva z ostalimi ne-feminističnimi ženskami.
Verjamem, da si inteligentna oseba in nisi spregledala, da topic ne govori o ženskah na splošno, pač pa govori o feministkah in feminizmu. Torej to počneš namenoma.
Pravzaprav ponavljaš vzorec feminističnih blogeric in forumskih razpravljalk, ki vsako kritiko feministk in feminzma na splošno takoj označijo za kritiko vseh žensk. V obupnem poskusu prikazati kritike feminizma kot sovražnike(ce) vseh žensk.
Je pa zanimivo, da toliko ljudi nasede takšnim provokacijam.
Ne bi sodil o inteligenčnem kvocientu ljudi katerih ne poznam, mislim pa, da je tule bolj v igri površnost pri branju in vsajeni predsodki v mišljenju in dojemanju okolja.
Mislim, da tule ni dosti moških, ki bi sovražili ženske, ali jih ne spoštovali. Jaz sicer ne morem odgovarjati za izrečene besede ostalih sorazpravljavcev in soprepirljivcev, domnevam pa, da je pri nekaterih moških bolj prisotna težnja po strateškem umiku v svoj svet in zavračanja vsakršnih stikov z ženskami, kot pa sovraštvo. Verjetno zaradi slabih izkušenj v preteklosti s pristranskostjo družbe in sodnega sistema.
No vidiš, tule sva si pa močno vsak na svojemu bregu. Nisem še namreč nikjer zasledil, da bi se feministke ukvarjale s posilstvi, otroškimi porokami, izobraževanjem, pohabljanjem itd. Če pa imaš kakšen dokaz o tem, kakšen link mogoče, bi ga pa z veseljem prebral. In če kje obstaja feminizem, ki se ukvarja z zgoraj naštetimi problemi, da z veseljem podpiram.
Ampak na žalost se feminizem zahodnega sveta bolj ukvarja z lažnim obtoževanjem spolnega nadlegovanja, kjer je vsak očesni kontakt, vsako kašljanje, žvižganje, kihanje, sedenje z razkrečenimi nogami….itd že kar spolno nadlegovanje. In to niso tako redki primeri, kot boš morda hotela prikazati.
Posilstvo je pa po mojem vedenju že sedaj težek zločin in se kaznuje z dolgotrajno zaporno kaznijo. Tako, da res ne vem, kaj bi feminizem lahko še kaj več storil od tega, kar je že storjeno.
Vem pa, kako je feminizem reševal probleme na Švedskem. In rezultat tega je, da je Švedska postala prestolnica posilstev v Evropi.
Ravno zaradi diskriminacije moških v švedski družbi so se moški raje posveča delu in hobijem, kot pa ženskam in družini. Saj jih je zaradi pristranskosti sistema dosti bilo zlorabljenih emocionalno, predvsem pa finančno. Posledica tega je staranje in degeneracija prebivalstva, saj se drastično povečuje število moških, ki uteho iščejo v gostilnah, po drugi strani pa drastično narašča število žensk s psi in mačkami, ki so se že zaletele v zid (starost, ko zgubijo privlačnost in feminilnost). In tvorci švedske ( in tudi evropske) demografske politike so se očitno odločili, da uvozijo nekaj milijonov nosilcev sveže krvi iz bližnjega vzhoda. Predvsem moških, ki naj bi osemenjevali evropske ženske. Žal so se pa po mojem mnenju malo ušteli, saj se je pokazalo, da se ti tujki nekako nočejo asimilirati in sprejeti evropske vrednote, pač pa so to jurišniki islama.
Tako nekako se rešujejo problemi po feministično.
No in tale “biser” je še ena manipulacija s tvoje strani.
V svoji izjavi sem zapisal “baje”. To pa zato, ker sreči ni izmerljiva po nobeni od do zdaj znanih metodologij. To je zgolj moja subjektivna ocena, podkrepljena z branjem člankov s podobno tematiko in nikakor ne “per se” trditev.
Ti pa si zapisala, da ste ženske bile sužnje. A res? Očitno sva imela zelo različne učitelje zgodovine in sociologije in imava zelo različne poglede na to, kaj suženjstvo sploh je.
Na koncu bi se še enkrat navezal na začetno temo. Tisto, ko sem govoril, da tale topic ne govori o ženskah na splošno, pač pa o feministkah. Kakšna je razlika?
Če malo karikiram. Starejše generacije se verjetno še spomnijo filma “Gremlini”. Žensko bi lahko primerjal z Gizmom pred preobrazbo. Ljubko, prijazno, puhasto, prisrčno živalco, feministko pa z Mogwajem po preobrazbi, ko se je zmočil z vodo in za nameček še najedel po polnoči. Takrat se je pa spremenil v grdo, zlobno in hudobno pošast.
Si ga, samo si ga nisi znala poiskati. Naj še enkrat citiram samega sebe:
“Če problema ni ravno na tvojem domačem gnojišču, to še ne pomeni, da problema sploh ni.
In ta problem se na zahodu že kar krepko kaže. In običajno vse kar se dogaja na zahodu, pride čez čas tudi k nam.”
. A se kdaj bereš?
Napisal si, da je moški sovinizem naredil več škode kot feminizem, zakaj potem nisi odprt teme o “sovinistih uničevalcih civilizacije” in tam navedel kopico več težjih argumentov kot tule, če nas tako zelo želiš razsvetliti z resnico?
Kako se pa meri feminizem in kaj so standardi? Si kdaj pomislil, da je mogoče bilo feministk sto let nazaj več ampak brez množičnih medijev niso mogle biti izpostavljene in povedati kaj želijo. Da ne govorim o stigmi in tretmanu družbe nekoga, ki bi zahteval enakopravnost sto ali več let nazaj.
Ti grafi so pa itak biser in smetana hkrati.
Feminizma se ne da izmeriti in za zakon in otroke sta potrebna dva, zakaj bi za upad bile krive le ženske? In konec koncev ne morejo biti nič krive tudi, če le teh ne želijo. Saj pa vsi moški in ženske imajo oziroma nimajo otrok, da ustrežejo sebi. Niti približno ni slabša tista ženska ali moški, ki jih ne želi.
To kar si povezal glede grafov in feminizma je itak sklepanje na ravni osnovnošolca. Prav tako bi lahko nekdo dodal k porastu feminizma (če bi ga lahko izmerili) odstotkovno zelo podobne padce ali rast nekaj sto stvari in rekel: “Glej kako identično gibanje števila družin in cene opek. Prekleti gradbinci! Krivi so za zaton družbe. ….Opeke so seveda naključen primer, lahko ga zamenjaš prav z vsako dobrino in med nekaj milijoni le teh bi jih sigurno bilo nekaj sto z identičnim odstotkovnim gibanjem skozi določeno obdobje kot padec rojstva otrok/druzin, ter rečeš isto kot si za ženske ali jaz opeke.
Seveda so ženski satani ampak moških je vsaj toliko pa še na velikem delu evolucije imamo vse zasluge za neenakopravnost, ki se v zadnjih desetletjih končno odpravlja. Koliko potlačenih čustev in igranja da je vse super je bilo na ženski strani samo zato, ker so družbo zakonodajno in fizično obvladovali moški? A bi naj ženska pustila kariero in vse njej ljube stvari zato, ker si Boris in vinko želita družine? Mogoče bo, če je v skladu z njenimi vrednotami ampak zaradi grafa družbe na monitorju in ppričakovanja okolice ji tega sigurno ni mus storiti oziroma NE SME. Tudi sam bi kdaj imel družino ampak, če bo konkurenca boljša, zanimivejša in z bolj trdim-JEBIGA.Isto tekmujemo kot živali, le bolj elegantno. Bo pač SpecialOne sam. Sem pa siguren da zato ne bo pisal nwbuloz po spletu.
In potem bi ti vabil v 21. Stoletje? Najprej pridi s svoje pleistocenske jame.
Ne enačim vseh žensk s feministkami, sploh, ker poznam kar precej moških, ki so feministi.
Tvoje primerjava z gremlini ne bom komentirala, ker pač ni vredna komentarja, ravno tako ti ne
grem limat linkov – človeku ki feminizem zreducira na famozne primere spolnega nadlegovanja
je to spet metanje želoda v votlo deblo.
Moderni evropski feminizem (feministk in feministov) se v glavnem ukvarja z ohranjanjem
dosežene ekonomske neodvisnosti žensk in njihove prisotnosti v javnem življenju. To ni tako
odvečen trud, kot boš ti vejetno takoj skočil ” saj to je že doseženo”. Je in ni. Ženske se (še
posebej v zadnjih nekaj letih) pospešeno “usmerja” v opustitev služb, v vsaj polovičen delovni
čas, če to ne gre, v delo od doma. Gre seveda za podaljševanje delovnih ur, dražitev vrtcev,
oteževanje zaposlitev žensk v rodni dobi, težave s porodniškimi in bolniškimi, vse to zdaj
samo po sebi umevne reči, če se želi doseči rast prebivalstva. Kje je logika, da se jamra o
upadanju prebivalstva, ISTOČASNO se pa otežuje varstvo in pogoje zaposlovanja žensk, ki
bi rade imele družino, pa je ne morejo imeti, če hočejo delati? To je resničen problem, ne
sedenje na široko.
Zgornje probleme s posilstvi itd. sem pisala za svetovni feminizem, kjer se recimo v Indiji
šele zdaj sploh ukvarjajo s tem , da ne naštevam pobud, da se ukine “skrbništvo” nad
ženskami v muslimanskem svetu, pa preprečevanje otroških porok..tega so polni mediji,
limanje linkov je res nepotrebno.
Tvoji poskusi, da bi feminizem obdolžil vsega, od migrantske krize ( a zdaj smo feministke
zakuhale voje v Siriji in Iraku, feministke smo krive za revščino v Afriki?), do popivanja moških
in njihove diskriminiranosti…celo degeneracijo prebivalstva si skupaj spravil….so smešni.
Nič ne komentiraš dejstva, sta zakonodajna in druga oblast skupaj s prevlado moči absolutno
in neizpodbitno v rokah moških. Oni krojijo svet, oni oblikujejo družbo. Oni kuhajo vojne,
prodajajo orožje , si talajo banke in korporacije, ustvarjajo krize in postavljajo in odstavljajo
vlade. Žensk je na vrhu piramide tako malo, da ni omembe vredno. Procent? Po mojem
manj.
In vendar je zate za vse zlo na svetu kriv feminizem. Kako naj se potem človek še resno
pogovarja s tabo?
Aja, še suženjstvo….kako pa ti imenuješ življenje, v katerem o tebi odločajo drugi od rojstva do
smrti, obsojen si na delo brez plačila, nimaš lastnine, nimaš pravic?
Vojne oziroma zunanja politika države so predvsem posledica geostrateskega položaja, lobijev in zgodovine države. Nemci so isti od druge svetovne vojne naprej tudi zdaj, ko je na vladi ženska, na drugi strani bo Amerika vedno kuhala pa lahko so vse ministrice ženske. Imajo moč in interes. Igrajo se boga, ker lahko. In tako bo ne glede na spol vodilnih, vedno.
Sicer pa volili smo jih oboji.
Bom pa zelo vesel, če bom čez dvajset let lahko tu napisal, da zdaj, ko je 2/3 najvišjih položajev v ženskih rokah vse drugače, ampak ne verjamem v to.
Govorim o igrah moči – tam, kjer je denar, tam, kjer je ena merkelca drobiž….korporacije,
lobiji….tam žensk ni.
Vinko Č., še vedno mi nisi odgovoril na vprašanje. Zakaj se TI ukvarjaš s tem problemom? Saj pa tebe babe ne zanimajo. Ne take, ne onake. In zakaj se že zdaj ubadaš s problemom, ki naj bi šele čez čas prišel k nam? Se sekiraš kar tako, malo na zalogo? In tudi če bodo kaki taki tebi nenaklonjeni časi zares prišli, boš ti že toliko star, da takrat ne boš nobene zanimal. Že zdaj si siten, z leti je običajno samo še huje.
Gremlini, je rekel :))) Ccc … Bi pa Sužnjo Isauro gledal ane?
Govorim o igrah moči – tam, kjer je denar, tam, kjer je ena merkelca drobiž….korporacije,
lobiji….tam žensk ni.[/quote]
Še dodatek: v bistvu si sploh ne želim, da bi bile.
V glavnem, vedno je obstajala in vedno bo obstajala sorta ljudi, k sreči peščica, ki jim nkol nič ne paše. Stalno eno nostalgično vzdihovanje za enimi preteklimi kao boljšimi cajti. A resnica je, da bi vi bili samski v vseh časih, ker pač niste za zvezo, jbt ga.
Forum je zaprt za komentiranje.