Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Feministke?

Feministke?

Mene bolj zanima, kaj imajo tukajšnji anti-feministi za povedat….
K v glavnem sploh ne vejo, kaj bi radi….

A da bi povedali, da je feministka tista, ki ni pripravljena gospodinjiti med tem, ko njen mož/fant sedi pred tv ali visi na netu? Da je to tista, ki se odpravi na izlet, čeprav mož reče, da ona ne sme it, ker se njemu ne da in tako naprej? He, he, tega ne bi za nič na svetu priznali.

Ne, raj pišejo ful kunštne razprave, limajo linke in članke….kao ful znanstveno obravnavajo
“moderno kugo” feminizma….namest da bi lepo povedal, da so ajnfah leni….in da hočjo eno,
ki jih bo pedenala….pa po možnosti brez najedanja…

Itak. Samo, da tega ambiciozni ljudje zaradi svoje vneme ne razumejo. :)[/quote]

Ambiciozen ne pomeni, da si obseden z materialnimi stvarmi.
Ambicioznost lahko pomeni tudi to, da se želiš izobraziti, da se učiš jezike, da bereš, da se poglabljaš v neko tematiko, da športaš. REcimo ambicioznost je tudi to, da se trudiš kot prostovoljec, da ti je cilj, da pomagaš ljudem in tako naprej. Ambicioznost je lahko tudi to, da se trudiš narisati čim lepše slike, samo za dušo.[/quote]
V teoriji mogoče res. V praksi pa pomeni ravno to, za kar praviš, da ne pomeni. 🙂

Skela, po feministkah pljuvajo tisti moški, ki si to, kar pišeš želijo oz. kar zahtevajo. Pač, da jim ženska vse naredi in se čim manj pritožuej. Pa čez feministke pljuvajo tiste ženske, ki so prepričane, da je njihova edina vrednsot v tem, da znajo zlikat srajco in podobno in da moški brez nje ne bi preživeli. Ogrožene so pa s strani samostojnih žensk, ker njihovi moški, ki jim one tako lepo vse uredijo, raje skačejo čez plot k feministkam :).

Robi, ti imaš pomešane pojme glede ambicioznosti. Sem pa opazila, da sem izpustila eno besedo v prejšnjem zapisu. Ambiciozen ne NUJNO pomeni, da si obseden z materialnimi stvarmi.
Tako, da je ambicioznost zame pozitiven pojm. Ambiciozen človek pomeni, da ima neke cilje, da se potrudi za te cilje. Lahok na materialnem področju , še zdale pa ni nujno, da je to materialno področje. Ja, če smo pa pri materialnih stvareh pa je tudi pomembna določena ambicioznost. Lahko jamraš in stokaš, da imaš zanič plačo in da si ne moreš privoščiti dopusta. Lahko pa malo manj jamraš in se več izobražuješ, širiš znanje, širiš izkušnje in iščeš boljšo službo.
Pri avtu je to čisto enostavno pokazat. Recimo lahko imaš staro škatlo, ki se kar naprej kvari. Lahko se odločiš, da ostaneš pri tem, ker se imaš za nematerialista. Lahko si pa poskušaš nabaviti boljši avto, ker je bolj varen in zanesljiv, še vedno je pa recimo v rangu nekje okrog 10 jurjev, če govorimo o novem. Lahko pa si nabaviš avto za 30 jurjev in se zakreditiraš za več let. A misliš, da je ta zakreditiran ambiciozen? Ne, zame je samo obseden z zunanjim bliščem, ambiciozen pa ni.

Jaz govorim o tem, kako si večina predstavlja ambicioznost in ne to, kaj piše v nekih bukvah.
Saj dvomim, da veliko žensk prostovoljstvo doživlja kot ambicioznost. Večina ambicioznost pogojuje z denarjem in uspešnostjo.
Drugače se pa strinjam s tabo.

Ne vem no, enačiti ambicioznost z denarjem mi je mimo.
Recimo ambicije otrok, študentov v šolah po visokih ocenah se mi zdijo pozitivna stvar, dokler ne gre za grebatorstvo. Dokler gre za nek pozitiven trudi, ki ne gre na račun drugih.
Iskati službo, ki bo boljša, se mi tudi zdi super ambicija. AMpak boljša služba pomeni zame, da imaš boljše delo, boljši kolektiv, boljšo plačo in da DELOVNIK NI DALJŠI. Če moraš delat potem po 10, 12 ur na dan, potem to ni boljša služba. Če se trudiš za celodnevno garanje, je potem zame taka ambicija negativna.
Če je komu ambicija denar, drag avto, drago stanovanje, draga oblačila, da je zaradi tega pripravljen it preko ljudi, delati cele dneve, potem je tak človek zame bedak.

Ne, raj pišejo ful kunštne razprave, limajo linke in članke….kao ful znanstveno obravnavajo
“moderno kugo” feminizma….namest da bi lepo povedal, da so ajnfah leni….in da hočjo eno,
ki jih bo pedenala….pa po možnosti brez najedanja…[/quote]
Kakor kdo, meni bi šla taka zelo na živce. Govorim za pedenanje, ne za najedanje:-))

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

ki jih bo pedenala….pa po možnosti brez najedanja…[/quote]
Kakor kdo, meni bi šla taka zelo na živce. Govorim za pedenanje, ne za najedanje:-))[/quote]

Dobr, pol ti bom sam še najedala :-))

Mogoče ti bo bolj jasno kaj imam v mislih, če pogledaš, kakšni ljudje se imajo za ambiciozne.
Na primer, na tem forumu, se NS sigurno ima za ambicioznega.
In si zamisli, kako bi bilo s takšnim človekom živeti.
Ambicioznost je dandanes povezana z materialnimi dobrinami, aroganco….Kjer je za uspeh in za dokaz lastne ambicioznosti, skoraj nujno nekoga poteptati, da si dokažeš, da si vreden več in sposobnejši od drugih.

He, he, Robi, če se imajo za ambiciozne, še ne pomeni, da so res ambiciozni. To je eno.
Pa potem je drugo tudi to, da tisti, ki so res ambiciozni so eni pozitivno, drugi pa negativno ambiciozni.
Tisti, ki so pozitivno ambiciozni, ne gredo prek trupel, niso komolčarski, ne teptajo drugih, ne čutijo potrebe poniževati.
To, kar ti opisuješ, so negativni ambiciozneži.
Kaj pa, če rečem, da se mi zdiš ti ambiciozen, ker je tvoja ambicija biti sočuten, občutljiv za druge, razumevajoč? Imaš kaj ambicij v to smer :)?
Če so pa tvoji cilji popljuvati, potepatati čim več ljudi tu gor, in se imaš zato za ambicioznega, hja potem imaš težavo :).

Za tebe in za mene so res negativno ambiciozni.
Splošno mnenje pa je ravno obratno. Po mojem mnenju. 🙂
Moje ambicije so res vedno šle v to smer, kot jih opisuješ in ker je to v nasprotju s splošnim mnenjem, sebe nimam za ambicioznega.
Ambiciozni, ki so uspeli v svojih ambicijah, so danes na oblasti, so bogati…Družba zato preferira negativno ambicioznost in to je napaka.
Pozitivni ambiciozneži so potisnjeni bolj na rob družbe ali pa delujejo le nekje v ozadju.
Sem zdaj pogledal na Wiki in prebral, da mi je blizu bolj pozitivna ambicioznost:

http://sl.wikipedia.org/wiki/Ambicija

Aja, če si na oblasti in če je bogastvo posledica ambicioznosti, potem je s tabo nekaj narobe in si pokvarjen?:))) Kaj pa to, da nekam prilezeš, ker imaš vse, kar je v tistem trenutku potrebno in to je tudi pozitiven vidik ambicioznosti?

Pa misliš, da jim v življenju res uspeva našim monovskim samozvanim ambicioznežem? Meni se zdi, da si samo delajo utvare, da smo jim drugi kaj nevoščljivi.
Če bi bili sami s sabo zadovoljni, ne bi skušali drugih teptati in dajati v nič. Mogoče imajo ambiciozne misli, samo je treba tudi kaj narediti.
No, so pa tudi ambiciozne ženske, ki si za cilj postavijo dobiti bogatega moža, da bo on služil, one bodo pa dame :).TUdi to so ambicije, enim celo uspe :).

Za večino to res velja, da so pokvarjeni. O tem res ni dvoma. Vsaj zame. 🙂
Marsikdo pa se z mano ne strinja ravno iz tega razloga, ker možnost uspeha vidijo le skozi negativne ambicije.
Bistvo same delitve na pozitivne in negativne ambicije, pa je v sredstvih in samem načinu, kako je nekdo prišel do cilja.
V linku je vse razloženo. 🙂

Dvomim. Je tako, kot sama praviš.
In delujejo po principu negativne ambicije, zato se poslužujejo takšnih dejanj in je to za njih nekaj normalnega, da se počutijo uspešne.
To pa vodi v razdor družbe.
Rabimo več kolektivne zavesti:
http://www.sensa.si/duhovnost/kolektivna-zavest/

Kakor kdo, meni bi šla taka zelo na živce. Govorim za pedenanje, ne za najedanje:-))[/quote]

Dobr, pol ti bom sam še najedala :-))[/quote]
Ti se kar razpištolji:-)))

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Odvisno od števila trupel, ki jih puščaš za seboj.

Jaz tudi v to, da se počutijo uspešne, dvomim. Po mojem si samo želijo, da bi ostali mislijo, da so oni uspešni.
A ni smešno, da nekoga prepričuješ, da si uspešen, da ti vsi zavidjo, ker ti tako fajn gre? Če si res uspešen, ti tega ni treba razlagat, ker ljudje sami ugotovijo :).
Sicer pa saj veš, kupiš drag avto in potem verjameš, da te bodo imeli za uspešnega 🙂 in da ti bodo nevoščljivi.

Odvisno od števila trupel, ki jih puščaš za seboj.[/quote]

Nisem imela v mislih hojo čez trupla. Marsikaj se da tudi na čisto prijazen način:). Je pa še nekaj…če se kdo počuti kot da si ga pohodil, ni nujno da je temu res tako. Takšni ljudje so ljubosumni, ne privoščijo sreče drugim

Saj se tud to dogaja. Ljudje so ti lako nečesa fauš, pa tega še veš ne. Odvisno pač, v kakšnih odnosih si z njimi in če sploh si.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Saj se tud to dogaja. Ljudje so ti lako nečesa fauš, pa tega še veš ne. Odvisno pač, v kakšnih odnosih si z njimi in če sploh si.[/quote]

Hja, če kot samska ženska, ugotavljaš, da imaš težave z raznimi poročenimi ljubosumnicami, moraš res uporabiti možgane. Lahko se sekiraš, lahko pa ugotoviš, da so v resnici manj samozavestne, da vidijo v tebi konkurenco, da se te v resnici bojijo in potem se bolje počutiš :).

Saj se tud to dogaja. Ljudje so ti lako nečesa fauš, pa tega še veš ne. Odvisno pač, v kakšnih odnosih si z njimi in če sploh si.[/quote]

Hja, če kot samska ženska, ugotavljaš, da imaš težave z raznimi poročenimi ljubosumnicami, moraš res uporabiti možgane. Lahko se sekiraš, lahko pa ugotoviš, da so v resnici manj samozavestne, da vidijo v tebi konkurenco, da se te v resnici bojijo in potem se bolje počutiš :).[/quote]
Če si sama nezadovoljna, se boš prav tako sekirala. Če pa si zadovoljna, pa se boš še bolje počutila. 🙂

Robi, jaz sem nezadovoljna s kup drugimi stvarmi, zato mi je pravo olajšanje spoznanje, da so ljubosumne, ker smatrajo, da sem jim boljša konkurenca. Eno nezadovoljstvo manj :).

Vsaka ambicioznost ki potem nima kaj konkretnega za pokazat je stran vržen čas, in kot taka neefektivna. torej ambicioznost je v 99% primerov direktna predhodnica, da nekaj DOBIŠ.

Recimo Tina Maze je ambiciozna športnica…… kaj je njen cilj biti PRVA, zmagati, in to potegne za sabo €€€€€€€€€€€€€€€€€€€

Bolj si ambiciozen večji je uspeh, če je v pravi smeri (torej v tržni niši, tržnem spektru ipd) in v dovoljšnji meri. To da ti pomagaš dobrodelno, ni ambicioznost, ampak samo dobrodelnost, in nima pravih znakov ambicije…. ambicioznost je v VELIKI VEČINI, egoistična.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close