Feministke?
Men so one dobre. Da se kaj potegnit iz njih, seveda moraš malo obrniti. Človeka moraš poznati, da lahko upravljaš z njim.
kak pa potem zgledajo SOVINISTI? Grdi,debeli pa prijatelj jih ne uboga?
kak pa potem zgledajo SOVINISTI? Grdi,debeli pa prijatelj jih ne uboga?[/quote]
teh pa naš mojster jaka ne pozna hahaaaaaaa
pozna feministke in take k ga ne znajo vlečt :))
aleksandra
Nisem vedel, da ste blondinke tako lucidne, da imate tako ostro sokolje oko za opažanja.
Zelo sem uvideven, samo zate sem se potrudil. Nameraval sem že tretjič oddati enak post,
ko sem pomislil, da pa mogoče imaš kak pramen malce temnejših las ali pa morda sivih, tako da boš že v drugo razumela. 😉
Ponosna
Lepi, postavni, s smislom za humor, šarmantni, čutni, čustveni, prijazni, inteligentni, ustrežljivi in razumevajoči… 🙂
neverland
Obrnit? Aha, da potem one iz tebe kaj ven potegnejo…. Kaj to, kak evro? 🙂
Nisem vedel, da ste blondinke tako lucidne, da imate tako ostro sokolje oko za opažanja.
Zelo sem uvideven, samo zate sem se potrudil. Nameraval sem že tretjič oddati enak post,
ko sem pomislil, da pa mogoče imaš kak pramen malce temnejših las ali pa morda sivih, tako da boš že v drugo razumela. 😉
Ponosna
Lepi, postavni, s smislom za humor, šarmantni, čutni, čustveni, prijazni, inteligentni, ustrežljivi in razumevajoči… 🙂
neverland
Obrnit? Aha, da potem one iz tebe kaj ven potegnejo…. Kaj to, kak evro? :-)[/quote]
sem se za druge potrgnila mal, jaz sem rdeča hahaaaaa
Aha, barva krvi, ki je simbol za življenje, čustva, strast, impulzivnost….
Saj to mi ni nikakor šlo v račun, da bi bila plavolaska, ker sem razmišljal, od kod ti ta neukročenost in divjost v sebi. Zdaj pa mi je vse jasno – rdečelaska torej! 😉
Aha, barva krvi, ki je simbol za življenje, čustva, strast, impulzivnost….
Saj to mi ni nikakor šlo v račun, da bi bila plavolaska, ker sem razmišljal, od kod ti ta neukročenost in divjost v sebi. Zdaj pa mi je vse jasno – rdečelaska torej! ;-)[/quote]
whild child hahaaaa
Kaj ko bi še o sebi kaj povedala. O meni kao veš več kot jaz sam.[/quote]
ja hvala za kompliment haha
kaj bi te pa recimo zanimalo :)??
Kaj ko bi še o sebi kaj povedala. O meni kao veš več kot jaz sam.[/quote]
ja hvala za kompliment haha
kaj bi te pa recimo zanimalo :)??[/quote]
Po moje ga zanima tvoja številka čevljev. 🙂 hehe
ma za čevlje bi mu povedala, ne bi komplicirala velik :))
Ja, koliko imaš zdaj številko čevljev? Menda nimaš platfusa, ker nočeš povedati? 🙂
Ja, koliko imaš zdaj številko čevljev? Menda nimaš platfusa, ker nočeš povedati? :-)[/quote]
41 – stabilna osebnost :)) bog foot
Ja, koliko imaš zdaj številko čevljev? Menda nimaš platfusa, ker nočeš povedati? :-)[/quote]
41 – stabilna osebnost :)) bog foot[/quote]
moj foot ni bog(i) ampak big, to sem hotla povedat :))
moj foot ni bog(i) ampak big, to sem hotla povedat :))[/quote]
big foot mama))
moj foot ni bog(i) ampak big, to sem hotla povedat :))[/quote]
Pa ti bi lahko bila prava feministka, pa to pregaziš moške kot za šalo! 🙂
Drugače pa to prav pride pri plavanju, manj zamahov z nogami narediš, zelo priročno, tudi pri fuzbalu bi se dobro odnesla…. 🙂
Tudi tisti, ki ti jih masira, ima večje zadovoljstvo, ko ti jih gladi in se s prsti sprehaja po večji površini, da ne omenjam raznih fetišistov na stopala. 🙂
nisem še tko tržno razmišljala o mojih footih :))
za plavanje je res fajn, moram pohvalit :), čeprov so mi noge šibka točka pri plavanju, kljub velikim tačkam haha
po moških ne maram hodit, ker so eni že itak tok v podnu, da bi morala brskat po tleh in pol bi rekli, da sem kura :)))
hm, o fetiših bom pa še mal razmislila :))
dobro matjaž, zabavno 🙂
Feninistka – v meščanski družbi ženska, ki si prizadeva za enakopravnost z moškimi
SSKJ ljudje
Avtorica teme si očitno želi odgovorov določene vrste.
Naj še povem, kako razočarana sem nad številom šovinističnih izjav na tej strani in nepoznavanjem feminizma nekaterih. Feministke niso ženske določenega izgleda in seksualnosti, ampak ženske določenih prepričanj. Feministi/tke niti niso ljudje določenega spola, moram s ponosom povedat, da poznam vsaj 5 moških, ki se opredeljujejo kot feministi. In to so prijetni, razgledani, solidarni in zelo spoštljivi, samozavestni (prav nič “kastrirani”) fantje, katerih se nobena ne bi branila. 😉
Feministke so tiste, ki so nam izborile volilno pravico, pravico do ekonomske neodvisnosti, pravico do lastnine, socialno pravico do (brezplačne) kontracepcije. Dandanes smo feministke prve, ki se oglasimo, ko pride do poskusov krčenja reproduktivnih pravic, opozarjamo na integriteto teles, borimo se na enako plačilo žensk in moških, prve smo med prostovoljkami (sploh tiste s primerno izobrazbo – npr. psihologinje, psihiatrinje …) za žrtve domačega nasilja in žrtve posilstev. Opozarjamo in obsojamo tudi seksističen in šovinističen odnos do žensk, ki se lahko kaže v besednjaku, pobudah ali ravnanju, saj se zavedamo, da le-ta spodbuja neenakost in sovraštvo do žensk.
Jaz se kot feministka in raziskovalka študij spola ukvarjam tudi s problematiko moških in moškosti, ki pomeni ogromen pritisk za moške, povzroča ogromno tesnobe, nesigurnosti, strahu, ki jih “pravilno socializirani” moški ne izražajo drugače kot preko agresije in jeze, saj so druge oblike izražanja označene kot “poženščene”. Poženščenost (moških) pa ima v naši družbi na žalost tudi za ženske izjemno negativno konotacijo.
Glejte, ne vem, kako lahko katerakoli ženska zavrača feminizem oz. ga izrazito negativno konotira. Razložim si lahko le tako, da ne ve o njem praktično ničesar. Enako velja za moške. Feminizem zame namreč pomeni osvobajanje tako žensk in moških.
Kaj, koga bi ti rada osvobodila?
Vojne je ja konec, ti in tebi slične delate samo zgago. Jaz te sunem v rt, v kolikor bi me hotela osvoboditi. Resnično.
No potem pa feministke opomni da se morajo borit tudi za:
– enako dolgo delovno dobo kot moški, oz. vbistvu kar VIŠJO delovno dobo saj ženske v povprečju živijo dlje in pobirajo pokojnino DLJE
– enako količino plačil na zmenkih
– Enako zastopanost žensk na težkih delovnih mestih (ko bom vido žensko ki meče 50-70 kilske žakle bom pa doživel še nekaj)
itd itd itd.
Problem je ker se feministke borite za marsikaj dobrega in tudi marsikaj ŠKODLJIVEGA za celotno družbo… ko pa začno prihajat tiste zgornje teze ki jih pišem pa so vse feministke modro tiho in ne upajo odločno stopit v prid mojim tezam ker to pa za njih ni dobro ker bi si pljuvale v lastno skledo… ampak ali se boš borila za enakopravnost v vseh pogledih ali pa bodite lepo tiho in ne delajte sranja.
Feminizem je navadno zlo, ki za sabo pušča žrtve. PIKA.
Ravno jutri na materinski dan imamo ženske shod, ker si želimo več putike in bolezen prostate…
Joj Matkic ga ti včasih malo posračkaš :D:D:D
debata pa slabša kot na kurji farmi (zastopanost obeh spolov!!)
aja … pa po enem kupu gnoja brska veliko kokoši … kav*sa pa jih samo en petelin ☺
Forum je zaprt za komentiranje.