Feministke?
Natanko tako. Vsak gleda skozi svoje oči, vsak misli, da ve, vidi prav, pozna resnico, dejstva itn.
http://radioprvi.rtvslo.si/prispevek/17584%5B/quote%5D
Pravilno po moje bi bilo “Drage poslušalke in dragi poslušalci”…a je tok
težko?
Feminizacija jezika….o madona, no. Za začetek bi bla jest čist
zadovoljna, če bi v medijih dosledno uporabljali dvojino….
Si že podpisal peticijo za pravice očetov?
P.S. Jaz mislim, da je 4% dovolj velik delež, da bi bilo smiselno zgraditi vsaj eno hišo.
Si poslušala prispevek?
V njem eden od profesorjev pove kako študente naslavlja/nagovarja v ženski slovnični obliki in da mu nihče ne oporeka (kdo pa bi mu, če želi opravit izpit? ;).
V čem je smisel take feminizacije, da feminizem zamenja “moški šovinizem”?
Si poslušala prispevek?
V njem eden od profesorjev pove kako študente naslavlja/nagovarja v ženski slovnični obliki in da mu nihče ne oporeka (kdo pa bi mu, če želi opravit izpit? ;).
V čem je smisel take feminizacije, da feminizem zamenja “moški šovinizem”?[/quote]
Ga ni. Za moje pojme so to vse poskusi, kako s pretiravanjem osmešiti
in razvrednotiti pravi feminizem in osmešiti pravo zapostavljanje…
Nič novega….malo si poglej stare cajtenge oziroma vice na temo
sufražetk….žensk, ki so se davno tega borile za volilno pravico…to je
bilo smeha in javnega smešenja po tisku…
In to je podobno. Delat se norca….to je najlažje in najceneje…
Slovenci smo vsi dobili volilno pravico leta 1990, ne glede na spol.
P.S. Jaz mislim, da je 4% dovolj velik delež, da bi bilo smiselno zgraditi vsaj eno hišo.[/quote]
Očetje naj se sami brigajo za svoje pravice, če jim kaj ne paše. Taki očetje pol mene po forumu poučujejo, da je smisel življenja razmnoževanje, da sem jaz evolucijsko suha veja…ne rabijo oni podpisov suhe veje. Naj se sami zmenijo z materami svojih otrok, kaj imam jaz s tem?
P.S. Jaz mislim, da je 4% dovolj velik delež, da bi bilo smiselno zgraditi vsaj eno hišo.[/quote]
Očetje naj se sami brigajo za svoje pravice, če jim kaj ne paše. Taki očetje pol mene po forumu poučujejo, da je smisel življenja razmnoževanje, da sem jaz evolucijsko suha veja…ne rabijo oni podpisov suhe veje. Naj se sami zmenijo z materami svojih otrok, kaj imam jaz s tem?[/quote]
Kolikor prebiram ta forum, med tistimi, ki ti očitajo, da si evolucijsko suha veja (to, da se z nazivom strinjaš, je že druga stvar, ampak jebiga, pač hitro padeš pod tuj vpliv), ni očetov, ki bi jim bivše odrekale stike z otroki, tako da ne razumem, zakaj jih med seboj enačiš.
Meni je en tip solil pamet že pred 6 – 7 leti, kako je smisel življenja imeti babo in froce. In to na podobno vsiljiv patetičen način, kot eni tu gor. Smešno pa je, da je modela že pred tem ena vrgla skoz vrata, v času, ko je to pametoval, je imel novega otroka z neko Ukrajinko. zdaj sem seznanjen, da mu je tudi ona že dala nogo. Tipa nekako ni več na spregled, ne dela se več tako pametnega..
Kaj hočem povedati, jaz sem nekako prepričan, da se najbolj pametne delajo o tem, kaj bi jaz kakor moral početi tisti, ki pri sebi nimajo pošlihtano.
To pa niti slučajno ne drži.[/quote]
Okej, kdo mu je očital, da je evolucijsko suha veja? In kdo od teh je oče, ki se bori za stike z otroki?
Si poslušala prispevek?
V čem je smisel take feminizacije, da feminizem zamenja “moški šovinizem”?[/quote]
In to je podobno. Delat se norca….to je najlažje in najceneje…[/quote]
Samo ta oddaja ni posmehovanje, ti ljudje menda mislijo resno…
Mogoče pa bodo to nekoč postali. To je isti tip ljudi, vse so to tradicionalisti, prepričani, da je njihovo poslanstvo nadaljevanje vrste.
In to je podobno. Delat se norca….to je najlažje in najceneje…[/quote]
Samo ta oddaja ni posmehovanje, ti ljudje menda mislijo resno…[/quote]
Mislijo resno s tem, da moške nagovarjajo v ženski slovnični obliki?
Res, zelo resno, ja.
Ne nisem poslušala, HB. Če je tako, sem si prišparala nekaj živcev,
je pa res, da je tole tvoja interpretacija in si verjetno marsikaj izpustil…
Hja, z njihovega vidika pa ti nimaš pošlihtano, pa vseeno pametuješ. Sploh, ko se pohvališ, da ženske, njihovim partnerkam podobne, “vun popravljaš”.
Večina ljudi nas meni, da je poslanstvo v nadaljevanju vrste. Ne vem zakaj bi bilo to nekaj slabega. Aja, ker se ne zavedamo vesoljnega potopa oz. ledene dobe oz. whatever.
Mogoče pa bodo to nekoč postali. To je isti tip ljudi, vse so to tradicionalisti, prepričani, da je njihovo poslanstvo nadaljevanje vrste.[/quote]
Ohoho, to pa je argument. Jah, mogoče pa ne bodo…
To pa niti slučajno ne drži.[/quote]
Aja, drugič citiraj cel stavek…
Kolikor prebiram ta forum, med tistimi, ki ti očitajo, da si evolucijsko suha veja (to, da se z nazivom strinjaš, je že druga stvar, ampak jebiga, pač hitro padeš pod tuj vpliv), ni očetov, ki bi jim bivše odrekale stike z otroki, tako da ne razumem, zakaj jih med seboj enačiš.
Samo ta oddaja ni posmehovanje, ti ljudje menda mislijo resno…[/quote]
Mislijo resno s tem, da moške nagovarjajo v ženski slovnični obliki?
Res, zelo resno, ja.
Ne nisem poslušala, HB. Če je tako, sem si prišparala nekaj živcev,
je pa res, da je tole tvoja interpretacija in si verjetno marsikaj izpustil…[/quote]
Itak, da v dveh besedah ne moreš povzet celega prispevka zato ti predlagam, da poslušaš (če te zanima) kako se godi/diskriminacija krivica ženskemu spolu, ker se je v jeziku uveljavilo “moško slovnično poimenovanje”. Pa ne gre za posmehovanje.
Zgleda, da je postal pametnejši. 🙂
Zgleda, da je postal pametnejši. :)[/quote]Vsi čakamo dan, ko bo tudi pajki vsaj malo utihnil….. :))
Hja, z njihovega vidika pa ti nimaš pošlihtano, pa vseeno pametuješ. Sploh, ko se pohvališ, da ženske, njihovim partnerkam podobne, “vun popravljaš”.[/quote]
Najbolje hecno (žalostno) je, da njemu noben od nas ni pametoval, kako bi moral on živeti. Kvečjemu smo vedno vsak zagovarjali svoj način življenja. Če je on to razumel tako, da mora on tudi tako živeti, pa naj bo tako. Kaj češ. Ne moremo se vsi (pravilno) razumeti med sabo. 🙂
In potem bo kaj? Nič, utrujal boš dalje DX-ju, Matkicu, Sadnemu, Boomu-u, nekomu pač.:)
Ko občasno ni prisoten v debatah nihče od nas, potem se pa itak kregaš s skelo, Senzo, antilopo, pač nekom.
Lagali pa ne bomo…no…Robi in On_ sta kr veselo pametovala glede tega..
A ta forum še vedno niso porihtali tako, da bi lahko “na izi” (poudarek) z miško skočil iz 13-ste na 14-sto stran? Meni spodaj prikazuje le 9 strani, ostalo kot da ne obstaja. Pa to bi naj bila neka posodobitev?!
Forum je zaprt za komentiranje.