Feministke?
ampak f*u*k s feministko je pa fenomenalen … ko se trudi, da ima tip toliko časa trdega, da tudi njej pride je enkratna ☺ ni, kaj ne naredi za to, da ga faše ☺
Se strinjam. Se mi je že parkrat zgodilo na zmenku preko portala ona-on, da on ni plačal niti svojega dela.
Prvo kot prvo ne poznaš mojega dela in ne veš kaj je moja usmeritev znotraj študij spola. Medtem pa bodi lepo tiho in ne delaj sranja. 😉
A sem sodi tudi tvoja nosečnost? :)))))
Jaz sem popolnoma za, da se uzakoni enako dolga delovna doba za oba spola, vendar sem proti, da se vedno bolj bliža 60-im oz. jih celo preseže. In sem popolnoma za, da so ob ENAKIH izpolnjenih pogojih tudi pokojnine enake. O višji ali nižji življenjski dobi se mi pa na tem mestu ne zdi primerno razpravljati, saj ta ni nekaj, kar bi si ženske izbrale (tako kot si ne izberejo barve kože, narodnosti, ipd.) – nihče si namreč ne želi, da bi na stara leta životaril namesto živel.
Sama niti na zmenkih nikoli nisem od nikogar pričakovala zastonj pijače, večerje, ogleda filma itd. Fake kavalirstvo je na splošno nekaj, kar zavračam.
Drugače je, kadar je odnos že prijateljski, lahko tudi partnerski – takrat je pogosto plačnik enkrat eden, drugič drug – se vse nekako “pogliha”, ker je tudi vse nekako vzajemno (vsaj v mojem krogu prijateljev to funkcionira na ta način, pa tudi s fantom ne komplicirava, kdo bo danes plačal kavo, kdo pa jutri).
Ti pa svetujem, da se malo pozanimaš, o kakšni enakopravnosti je sploh govora, ker si očitno nekaj pomešal – biološko gledano se moški in ženske ne razlikujemo samo po tem, da ima moški penis, ženske pa prsi in vagino. Naša telesa so ustrojena drugače in posledično so moški fizično močnejši, ženske pa manj, zato je tudi že zelooo dolgo nazaj prišlo do delitev dela. Ne pozabi, da smo bile ženske nabiralke, moški pa lovci.
Si predstavljaš barvno slepega moškega, ki nabira jagodičevje? 🙂
ammm, ne. to so “feminazi” (jp mal šaljiv izraz); one pravjo da so VEČ od moških.
Ta prave feministke si sam želijo bit enakovredne moškim. ubistvu majo take fore: tud če so mal bl TKO oblečene, da ne prosjo da jih posiliš, da niso sam stvari, igrače za moške ampak prou tko ljudje. ne vem no, men so kul. tud majo proteste za volilne pravice, pa npr. savdska arabija je blo da ženske lahko vozjo, arabski emirati proti kamenejanju…
zanimiv, no.
uglavnm, nikakor pa niso neki slabga. ne razumem zakaj jih cel internet meče v slabo luč. mal poglejte na tumblrju: why i need feminism.
Se strinjam, feministkam se skoz podtika nekaj, kar je čist v nasprotju s feminizmom. Ker folk sploh večinoma ne pozna definicije feminizma in misli, da so kar vse ženske feministke. Niso. Egocentričnih žensk, ki mislijo, da se svet vrti okoli njih, ne manjka (kot ne moških), ampak za feministke jih imajo samo nevedneži (ker so to že po definiciji težko).
Feminizem je boj za enakopravnost spolov, to je definicija, pika. V feminizmu ni nobenega sovraštva do moških. Če ga najdete, ste po definiciji ven iz feminizma in v ženskem šovinizmu/seksizmu.
Zadnji val feminizma, forsiran predvsem od lezbijk in prepotentnih militantnih razocarank, na veliko zabij noz v hrben heteroseksualk.
Iz clanka Sexodus 2 del.
Več ni za dodat 🙂
Tocno to! Sam zal se feminizem se zmer povezuje lih s sovrastvom do moskih in s tem, da se zeli navlado zensk.
Emma Watson je mela nedolgo nazaj v UN govor o feminizmu, o tem kaj pomeni in kako ga dojema. Odlicno.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gkjW9PZBRfk
Iz clanka Sexodus 2 del.[/quote]
Aha, a od tukej jemlješ svoje umotvore…
Kere buče, sam res.
A zdej smo pa ženske krive, če so moški samodestruktivni?
Če ne sfolgajo dveh generacij brez vojne (ja, ta je res pametna, zdej naj bi šle še ženske v
vojsko….nisem neumna, da se bom šla pobijat , a ste na glavo padl?)
Če so podvrženi samomorom, alkoholizmu, drogam….to so itak krive feministke. Logično
popolnoma, res.
Če se raj odpovejo družinskemu življenju, kot da bi morali kaj prispevati v odnos (oni bi samo
jemali….dajanje je kaj…ne-moško?)
In tele kozlarije šele…da dobijo več skrbništev za otroke….bi rekla ja, enostavno zato, ker moški
skliznejo….več štipendij ….štipendije se podeljujejo GLEDE NA USPEH in ne na spol – so pač
bolj pridne v šoli in KONČNO se to tudi upošteva (itak samo zadnjih 40-50 let, prej nikoli),
tistega o zdravstvenem varstvu ne bi komentirala, ker ni res.
Tale članek čist odkrito in jasno pove, da moški lahko uspevajo samo, če so jim ženske
popolnoma podrejene…..ker drgač pa revčki zbolevajo za duševnimi boleznimi in propadejo…
Bravo, res.
In edina rešitev za moške, ki jo avtor vidi je ta, da ženske odpikajo in si ga mečejo na roke.
Se popolnoma strinjam. Vsi moški, ki tako razmišljajo, morajo narediti točno to….da lahko
evolucija naredi svoje in izumrejo….
Jaz sem pa ponosna na to, da sem feministka.
Ja, feministke, kaj vam naj recem? Uzivajte v feminizmu. Nisem vam kriv, ce ne vidite vec kot en korak pred sabo. Skela, ce bi se poglobila v razloge, bi marsikaj odkrila. Ena sama pavsalnost vas je. 😉
Kaj je pa s feminizmom narobe? Meni je feminizem super, ker se bori za enakopravnost spolov.
Kaj od tega, kar sem napisala ni res? No kaj?
Pavšalnost je vse, kar je v tistem članku….reale nobene. Kako so ženske PRIVILIGIRANE,
ker dobijo štipendije? Pa same take buče….tud ena nima kakšne koli osnove…kr neki..
Bo treba povohat realnost in ugotoviti, da poti nazaj ni in ne more biti…
Lahko je samo naprej.
Pa sej ne pričakujem zares odgovora…še nikol ga ni blo…ko se zaletiš v zid argumentov,
ponavadi ponikneš….
Tu tudi se nisi predelala dlje od “naslova”, a ne? 🙂
Tu tudi se nisi predelala dlje od “naslova”, a ne? :)[/quote]
Jaz vem kaj je feminizem, ni potrebe, da vse tvoje dolge litanije preberem.
Kopiram iz Wikice, da boste vedeli zakaj ste tako proti femenizmu eni:
“Feminízem je raznolika zbirka socialnih teorij, političnih gibanj in moralnih filozofij, pretežno motiviranih z izkušnjami žensk, posebej v socialnem, političnem in ekonomskem kontekstu. Kot socialno gibanje se feminizem v prvi vrsti osredotoča na zmanjšanje in izničenje neenakosti med spoloma in promoviranje pravic, interesov in zadev žensk v družbi.
V akademskih okvirih se nekateri feministi in feministke ukvarjajo z dokumentiranjem neenakosti med spoloma in spremembami v družbenem položaju ter zastopanosti žensk. Spet drugi izhajajo iz izhodišča, da je spol družbeni konstrukt, ter na podlagi tega konstrukta raziskujejo alternativne modele za preučevanje družbenih odnosov.
Nekateri feministični raziskovalci in raziskovalke izpostavljajo, da bi morale biti ustaljene hierarhije v poslovnem in političnem svetu ter na sploh v vseh organizacijah nadomeščene z decentralizirano ultra-demokracijo. Nekateri trdijo, da je obstoj osrednjega vodje v katerikoli organizaciji izpeljan iz paternalistične strukture družine, ki jo je zategadelj treba reformirati in zamenjati. Za te raziskovalce in raziskovalke je tematika feminizma širša in ni strogo vezana na zadeve, povezane s spolno determiniranostjo (glej tudi anarho-feminizem in post-strukturalizem).
Feministični politični aktivizem se navadno osredotoča na zadeve, kot so pravica do splava, nasilje nad žensko in nasploh nasilje v družini, porodniški dopust, spolna diskriminacija, spolno nadlegovanje in spolno nasilje. Teme, ki jih obravnava feminizem, vključujejo patriarhat, stereotipe ipd.
V 60-ih in 70-ih letih 20. stoletja se je feminizem v teoriji in praksi osredotočal predvsem na belke srednjega sloja z Zahoda, a se je obenem skliceval na zastopanost vseh ras in slojev. V novejšem obdobju številni feministični teoretiki in teoretikinje postavljajo pod vprašaj predpostavko, da prototipna »ženska« predstavlja homogeno skupino posameznikov z enakimi interesi. S pojavom feminističnih aktivistov in aktivistk iz različnih okolij se je za teoretike feminizma pojavila možnost, da se poskusijo ugotoviti presek med temami, vezanih na spol, in drugimi sociološkimi kategorijami, kot sta rasa ali sloj. Številni feministi in feministke danes zastopajo stališče, da je feminizem prvinsko gibanje, ki si prizadeva za odpravo mej, vezanih na socialni sloj, raso, kulturo in vero, ki pa je obenem kulturno pogojeno in obravnava teme, relevantne za ženske v izbrani družbi, najsi bo to obrezovanje žensk v Sudanu ali »stekleni strop« v zahodnih družbah; obenem pa razpravlja o tem, katere od specifičnih tem, kot so posilstvo, incest ali materinstvo so univerzalne in zadevajo vse ženske.”
Glejte punce… Mene zivljenje je odgovor na pretirani feminizem. Tocno zaradi opisanih razlogov. Feministke boste rekle, ni res, da smo priviligirane in, pogosteje, ko te jebe. Okay. 🙂
Pac niste sposobne iti korak dlje in se vprasati, posledice mojega zivljenja na zenske. In tega je vse vec. Temu se rece kratkovidnost. Sem ziva lekcija za feministke. Meni pase. Vecina bi pa… se kar lepo vezala. S kaksno se mene kdaj zamika. Ampak ne, hvala, pod pogoji sodobne druzbe. Je lepse uzivati. Sem poskusil oboje. Dovoljkrat. Ne teoretiziram. 😉
Saj pravim, uzivajte. In, starunklja, uzivas? Skela, uzivas? Ko te nekdo osvaja, fuka par tednov, potem pa… odmagli. Kaj mislis zakaj??
Če ne bi bilo feminizma, bi bila sedajle poročena z enim dedcem, imela kup otrok. Namesto na monu, bi bila za štedilnikom, vsa tečna in namrgodena, ker bi bila vsa zgarana. Dedec bi športal, jaz bi pa morala garati. Ker tisti, ki so proti feminizmu, seveda niti pod razno ne primejo za kuhalnico, naredijo par otrok, zanje pa naj skrbi ženska.
Pa menda ne misliš, da si tega želim?
Mene enakopravnost niti malo ne moti. Ko bi je vec bilo. Samo v danasnjem svetu nimamo vec enakopravnosti. To je problem. Kot ze clanek razlozi, sem tudi jaz naredil cost/benefits analizo za “resno” vezo. Zakljucek? Ne, hvala. Pa nisem luzer. 😉
Korak naprej temu ti praviš?
Da se odrečem svoji svobodi in enakopravnosti in postanem spet dekorativni privesek/sužnja
moškega?
In to zato, da se bodo moški, kit si ti mogoče hoteli vezat? Pa saj nisi resen.
Drgač pa uživam, ja. Nč skrbet zame….
Proti feminizmu so tisti moški, ki jim ni jasno, da se dela doma delijo na oba. Ne samo na njo. Napredni moški vedo, da ženska ni njihova služkinja. To je preteklost.
Se pa seveda pogosto prav ženske zgražajo, da one pa niso feministke, da feministke so pa grozne. Te iste ženske potem jamrajo kako so uboge, ker njihov mož nič ne dela, da morajo vse same postoriti doma.
Ženska ima danes izbiro. Če ji ne uspe najti pravega moškega, je preprosto samska. Luzerjev je vedno dovolj tako, da če ženska želi moškega samo zato, da ne bo samska, ga z lahkoto dobi. Če pa želi pravega moškega se pa zna zalomiti. Ampak potem pa ostane samska in to je to.
Danes je tako, da ženski ni nujno se poročiti. Je fajn, če najde kvalitetnega partnerja. Ni pa nujno. Lahko je tudi samska, bistveno bolje kot s tipom, ki je proti feminizmu.
Ja. ti “cost-benefits” so bli tud razred zase, ja. Če ti ne vidiš prednosti življenja v dvoje, jih
naj ne bi nihče? Daleč smo še od tega….
Ko prideš zadevi do dna, je problem samo in edino v tem, da te ženske NE RABIJO tako
zelo, da bi te bile pripravljene prenašat…in to je resen problem, se strinjam.
Samo reševanje tega problema ne gre nazaj v zasužnjevanje žensk, ampak naprej v evolucijo
moških….
Forum je zaprt za komentiranje.