feta sir

Spodaj se mv eni temi brala, da dodajate feta raznim solatam. Tudi jaz. Sedaj me pa zanima, če se tudi vam potem ta sir kar nekam “izgubi”, se stopi ali kako naj rečem. Narežem ga na kockice (kolikor se pač da), solato nato zmešam, ampak, ko mešam sir potem kar izgine, oziroma je spodaj utekočinjen. Jaz bi raje, da bi ostali koščki. Kako to naredite ve in kateri sir uporabljate (mogoče jaz ne pravega)?
Aja, sicer je solata dobrega okusa, ampak pogrešam koščke sira.
Lp




Sir v tetrapaku (modra pakunga, poreklo Danska) NI pravi feta sir (čeprav to piše na embalaži).
Pravi feta sir je narejen iz mešanice kozjega in ovčjega sira, je značilo bele barve in se lepo drobi. Pri nas se dobi pravi feta sir, ki je pakiran v 200g “vrečki” bele barve. Proizvajalec je grško podjetje. Isto podjetje prodaja tudi feti podoben sir (ne vem kako se imenuje), ki je iz ovčjega mleka.
Menda se Grčija bori za zaščito uporabe imena Feta sir. Menda je problem tudi v tem, ker morajo siru iz kravjega mleka dodajati barvila da dobi značilno belo barvo.