Najdi forum

feta sir

Spodaj se mv eni temi brala, da dodajate feta raznim solatam. Tudi jaz. Sedaj me pa zanima, če se tudi vam potem ta sir kar nekam “izgubi”, se stopi ali kako naj rečem. Narežem ga na kockice (kolikor se pač da), solato nato zmešam, ampak, ko mešam sir potem kar izgine, oziroma je spodaj utekočinjen. Jaz bi raje, da bi ostali koščki. Kako to naredite ve in kateri sir uporabljate (mogoče jaz ne pravega)?

Aja, sicer je solata dobrega okusa, ampak pogrešam koščke sira.

Lp

To je res odvisno samo od vrste sira… katero vrsto kupiti pa ti žal ne morem svetovati, ker sem v tujini. Se je tudi meni že velikokrat kar raztopil…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Sir, ki je pakiran v tetrapaku (500 gr.) in ga imajo v Mercatorjevih prodajalnah je res zelo mazav in se stopi. Kupiti moraš tistega, ki ga imajo v vodi in prodajajo na vaganje. Je sicer dražji, ampak je kompakten in se v solati ne stopi.

No jaz točno tistega 0,5 kg kupim v Merkatorju, pa tako pazim, ko mešam, pa se mi vseeno vse stopi. So imeli v Merkatorju tudi enega manjšega, pa je bil 3x dražji, zato sem raje vzela tega. Še kakšno mnenje?

Narezan sir potresi po vrhu solate in nič več ne mešaj. DRugače pa ti ne preostane drugo kot, da kupiš drugi sir 🙂

LP, Maja

Ja, to opažam tudi jaz, a važen je okus. Kupujem tistega poceni. V solato ga dam raje čisto na koncu in samo rahlo premešam, pa še kar ostane v koščkih.

Sir v tetrapaku (modra pakunga, poreklo Danska) NI pravi feta sir (čeprav to piše na embalaži).

Pravi feta sir je narejen iz mešanice kozjega in ovčjega sira, je značilo bele barve in se lepo drobi. Pri nas se dobi pravi feta sir, ki je pakiran v 200g “vrečki” bele barve. Proizvajalec je grško podjetje. Isto podjetje prodaja tudi feti podoben sir (ne vem kako se imenuje), ki je iz ovčjega mleka.

Menda se Grčija bori za zaščito uporabe imena Feta sir. Menda je problem tudi v tem, ker morajo siru iz kravjega mleka dodajati barvila da dobi značilno belo barvo.

Sicer to ni prava feta, ampak ga imam vseeno rada: Vipava – v pravokotni posodici, pokriti s folijo, kjer je z modrim narisan vipavski grad. Je kar obstojen. Nekaj ga narezem na kocke in umesam, nekaj ga pa naribam potem na vrh. Na paradiznkovi solati( grski) potem zgleda kot zasnezen Olimp:) Lp

Hvala vsem za odgovore in lp.

hojla,

ravno danes je Grčija zmagala v boju za feto:

New Report

Close