FF medjezikovno posredovanje (slo-ang-nem)
Pozdravljeni,
zanimam se za vzporedni študij medjezikovnega posredovanja, smer slovenščina-angleščina-nemščina. Zanima me, če je tu kdo, ki je ta študij že končal oz. ga še vedno obiskuje. Je sam študij zanimiv? Kakšne so možnosti za zaposlitev kot tolmač ali prevajalec? In kakšna je povprečna plača. Za vse informacije se zahvaljujem!
Pozdravljena,
iz svoje lastne izkušnje ti študij (v kolikor te to res ne resnično veseli in druge izbire ne vidiš) toplo odsvetujem. Študij te sploh v praktičnem delu zelo slabo pripravi na pričakovanja trga, prav tako pa se sploh v prvih treh letih daje v 90 % poudarek zgolj na teoretičnih vsebina (dejansko smo prevajali samo pri cca. 5 predmetih). Študij, kot že verjetno veš, je tudi izjemno težak (v prvih treh letih smo imeli cca. 24 izpitov, tudi po 4 na teden), možnosti zaposlitve na tem področju pa so po pričevanju mojih kolegov (sama namreč delam na drugem področju, čeprav sem redno zaključila celoten študij) zelo skope. Prav tako so finančni paketi zelo nizki (minimalno plačilo). Glede oblike zaposlitve pa največkrat zahtevajo delo prek s.p.-ja oziroma avtorske pogodbe. Redna zaposlitev je pred izjema kot pravilo (razen če se odločiš zaposliti na eni izmed institucij EU – kar pa je zelo “naporen” proces). Torej v kolikor po srcu reeees nisi prevajalka, se 3 krat vprašaj, ali je res to to:) Vso srečo 🙂
Pozdravljeni,poznam dobro stran kjer je učenje tujih jezikov užitek.
Forum je zaprt za komentiranje.