fiat punto-nasvet prosim
Kupujem rabljen avto, za okoli 650 000. Gledala sem fiat punto letnik 98.Ker imam pol leta staro dojenčico, si res ne smem privoščiti, da me avto pusti na cedilu ali da se zelo kvari. Vem, da je veliko odvisno od sreče, pa vendar prosim za nasvet. Kako se obnesejo ti avtomobili? Dobrodošel pa je nasvet tudi za druge znamke za ta denar.
Hvala vsem in lep večer in dan
Za ta dnar je skoraj vseeno kaj kupiš ker kaj vrhunskega veš da ne moreš dobit. Malo sem gledal kaj dobiš v tem rangu – Polo, Punto, Sephia, Pride, 106, Clio, Twingo, Accent, ALFA146, Lanos, Nexia, AX, Uno…
Ker nisem glih pristaš Renaultov (vsaj ne teh cenejših) mislim da ti ostane samo Punto ali pa….Sicer se Alfa lepo čuje samo tega ti ne priporočam če si v finančni stiski:) Nexia je moj bivši avto…prevelika poraba pa skoz je nekaj crkovalo, drugač pa dobiš največ za ta dnar. Sicer pa Accente kar hvalijo, noben ki ga poznam se ni mel problema z njim pa v avtošoli sem z njim delal izpit in bil kar zadovoljen. Mislim da bi mela z njim celo manj stroškov kot s Puntom. Zdaj se pa odloči;)
No pol so se tu Fiesta, Corsa, Felicia…Fiesto ti takoj odsvetujem – ma jo soseda in skoz jo čujem kak kleje:)) in mela jo je sestrična dokler je ni uničla…sami problemi. Corsa je ql ce je dizl, bencinca nebi. Felicio pa ma tud en sosed ki se sicer bolj malo vozi ampak nikol se mu ni nic crknilo. Se vedno pa ostaja moja opcija Accent – samo se Punto lepše cuje ne?:)
Ej, Jure: Corse za tak denar so bistveno boljše bencinarji kot dizli, ker dobiš mlajšo od 1997, ko so začeli delati ECOTEC mašine, pa so dali noter verigo namesti zobatega jermena itd… Oplovi dizli so boljši novejši (DTI), ki pa so zaenkrat še dražji.
Jaz sem naredil s Corso letnik 1997, mašina 1.0 12V, 100.000km v letu in pol, s tem da sem jo kupil ko je imela 63.000 km. Crknil mi je senzor za obrate na motorni gredi (cca 25 kSIT), drugače pa sem samo menjal olje in tankal.
Pa še to je: če pustiš ob strani razne korejce in malezijce (in iščeš avto v spodnjem razredu), dobiš za tak denar pri corsi daleč največ opreme (npr. corsa Swing l. 1997 ima servo volan, 2x airbag, RDS radio, po višini nastavjiv sedež, daljinsko centralno zaklepanje pa še kaj se najde) cena tekega avta pa je cca 600-700 kSIT. Stroški goriva, vzdrževanja in registracije so pa v primerjavi s kako zverino skoraj zanemarljivi.
Sam vozim Puntota letnik 98 in sem zelo z njim zadovoljen! Z njim imam narejenih že 135.000km in ni bilo z njim nobenih problemov (servisi na 15.000km cca 13.000SIT na servis). Drugače pa mislim,da so puntoti letnik 98 dražji od 650.000 SIT, saj so v razponu 730.000SIT do 850.000SIT!
Jaz ti ga zelo priporočam!
Adijo