Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem fiat punto

fiat punto

A se res najbolj splača kupit fiat punta v cenovnem razredu do 2,5 mio sit?
V razredu cca 1,4, klima, abs, air bag in vse ostalo.Imam še na razpolago clia ,c3,pola,peugeot…

se, ampak jaz bi raje kupil novo Pando.

Fiata se izogibaj, če se le da. Nima cene pa še kvari se kar naprej.
Feler In Alle Teilen!!!

Ah, ne vem če je to glih res. S punco sva mela štiri leta punta, pa nobenih napak in še zelo malo je pil. Sicer pa lahko danes kupiš avto za 6 mio, npr. Mercedesa, pa ti bo po dveh mescih crknu. Sam tolk.

Gony, ti ocitno zivis v preteklosti (kakih 15 let nazaj) ali pa si zagrizen “Svab”.
Ne vem, zakaj bi drugace govoril take neumnosti. Mislim, da vse raziskave kazejo
na to, da so evropski avtomobili (vsaj nizji in srednji razred) po kvaliteti, pokvarljivosti.. na dokaj izenacenem nivoju, ce pa se kateri bolj kvarijo, so to kvecjemu Renaulti. Italijani verjetno ob prodaji res nimajo tako visoke cene kot npr. Nemci, vendar vsaj jaz gledam predvsem na to, za koliko denarja dobim avto in opremo, kot pa, za koliko ga cez nekaj let prodam. Sama sem 5 let vozila Punta 55 (kupila za 1.6 mio, prodala za 950.000), nato 4 leta Bravota SX 100 KM (kupila za 2.4 mio, prodala za 1.6 mio), zdaj 1 leto vozim Alfo 147 120 KM (kupila 1 leto rabljeno za 2.6 mio). Z nobenim nikoli nobenih tezav. Prav tako vecina clanov v moji druzini ( Uno 1.1 Fire, Punto 75, Punto HGT, Brava SX 100 KM, Alfa 156 1.9 JTD, Alfa 166 2.4 jtd). Zato ti lahko iz prve roke zatrdim, da smo skupaj kar en lep “testni” vzorec voznikov italijanskih avtov. In, ce bi se res “kvarilo vse po vrsti”, bi se verjetno tudi pri nas. Ali pa imamo samo sreco?

Ninika, nič nisem zadaj.Fiatu gre sicer letos malo na bolje, vendar verjemi, da so njegovi avtomobili še vedno dosti nižje kot kakšni Japonci ali Nemci.Mislim na prave Nemce – BMW, ne pa na nemške znamke izdelane na Madžarskem, Turčiji, Španji ipd.
Sicer pa je to nedvomno subjektivna ocena.Lepo se imej!!!

OK, Gony, gre res za subjektivne ocene. Hvala bogu, da obstaja toliko znam in modelov, da lahko vsak najde nekaj zase.
Ampak, ce nekdo sprasuje o Fiat Puntu, mu ne mores predlagati naj raje kupi
BMW-ja, a ne?

Prav imaš Nina!
Bi bilo pa vseeno bolje, če pogleda po malih japončkih.

Kaj pa Seat Ibiza?Meni osebno je lepša od zgoraj navedenih,nemška mašina,španski temperament 🙂
Jest sm za Ibizo,odločitev je pa vsekakor tvoja! 🙂

Lep pozdrav

Gony, ocene zadovoljstva uporabnikov in Adacova statistika okvar kažejo, da so na vrhu Japonci….

Toyota yaris, Nissan Micra… Cirka ista vsota, precej boljša kakovost, če nič drugega, za povrh 3 leta garancije.

Kje se da ogledati ADACovo statistiko okvar…Res me zanima..Hvala

Yaris in Micra sta pomoje malce manjsa avtomobila kot Punto in Polo. Vsaj delujeta mi tako. V nizjem segmentu bi jaz izbrala Hondo Jazz. Je kot en manjsi enoprostorec; je pa res, da je cena 3 mio. Vendar, kakovost se pac placa!

Objavili so jo tudi v Delu, drugače pa na nekatere podatke dobiš na Adacovi spletni strani (poišči na Googlu).

ja pa še diesel motor je pomoje za to ceno, seveda govorim o novem puntotu

Koka. Če ti je Fiat Punto všeč ga enostavno kupi oz Clia, C3, Pola, Peugeota… Torej tistega, ki ti je najbolj všeč oz najbolj ustreza tvojemu okusu, zahtevam in nenazadnje tvojim financam. Mnenja na forumu te po mojem mnenju zbegajo, ker ima pač vsak od nas drug okus, zahteve, finance … Kar je dobro na forumu so pozitivne oz negativne izkušnje posameznika s posameznim vozilom glede uporabe, lastnosti vozila in nenazadnje s prodajalci oz serviserji ob morebitnih napakah tako v garancijski dobi, kot tudi izven nje. Vendar je vsak nakup oz lastnik vozila in njegov odnos do vozila »unikaten«. Če imaš »srečno roko« bo avto služil svojemu namenu brez problemov, v obratnem primeru pač ne. In tu ni izjem glede porekla oz znamke vozil, predvsem iz Evrope. Le »japonci« (mnogi so izdelani v Evropi) po mnogih statistikah slovijo kot avtomobili brez napake oz je število njihovih napak najmanjše.
Torej na kratko, kupi kar najbolj ustreza tvojemu okusu, zahtevam ,financam … Želim ti srečno roko pri nakupu in obilo srečnih kilometrov brez okvar in prask.

punto

punto

New Report

Close