Fibre Psyllium Husk -alge,posušene; kdo jemlje???
A kdo jemlje te zadeve in kaki so učinki?????
bre Psyllium Husk (vlaknine neoluščenega trpotca) so izjemno kakovosten izdelek in pomenijo vir čistih vlaknin, ki izboljšujejo zdravje ljudi ter poskrbijo za odpravljanje težav z želodcem.
Prehranske vlaknine so kompleksna mešanica večih neprebavljive snovi, ki regulirajo želodčno-črevesne aktivnost in s tem skrbijo, da ostanemo zdravi. Da pa bi seveda tudi ostali zdravi in aktivni ter fit WHO (Svetovna zdravstvena organizacija) priporoča uživanje približno 20-40 g prehranskih vlaknin dnevno.
Ker omenjene vlaknine niso prebavljive ostanejo v želodcu in črevesju ter izboljšuje prebavne funkcije, same vlaknine pa ravno tako stimulirajo živčne končiče v črevesju, kar pospešuje peristaltiko. To je koristno za vsakogar, ki trpi zaradi zaprtja hkrati pa tudi za ljudi, ki želijo doseči popolno in vitko linijo.
Poleg tega omenjen izdelek oz. vlaknine nase vežejo vodo in sicer preko porabljenih neprebavljivih snovi v želodcu, v sled tega pa tudi povečujejo občutek sitosti in zatirajo lakoto. Zaradi omenjenih lastnosti vlaknine neoluščenega trpotca znižujejo sladkor in absorpcijo maščob kar omogoča ohranjanje primerne količine glukoze in holesterola v krvi.
Fibre Psyllium Husk je tako popoln izdelek, ko gre za zmanjševanje maščobe mase in preprečevanje debelosti, zmanjšanje absorpcije holesterola pa izboljšuje tudi srčno-žilne funkcije ter preprečuje arterosklerozo.
Ravno zaradi tega je Fibre Psyllium Husk idealen za vse skupine ljudi, tudi za tiste, ki spadajo v tako imenovano rizično skupino.
Prehranske vlaknine Fibre Psyllium Husk deluje tudi kot razstrupljevalec, ki nase veže vse mogoče strupene snovi v telesu (prosti radikali in toksini, ki s hrano proizvajajo črevesju škodljive bakterije), prav tako pa izboljšuje naravno črevesno mikrofloro, s čimer znatno izboljša prebavo, sintezo vitaminov, imunski sistem ter znižuje tveganje za razne vrste črevesnih motenj.
Priporočena uporaba:
1 žličko izdelka zmešajte z najmanj 300 ml vode ali druge pijače in takoj popijte. Priporočljivo je, da količino proizvoda povečujete postopoma, dokler se ne dosežete popolnega odmerka. Tekom dne povečajte količino popite vode.
Sestavine:
Vlaknine (Psyllium husk-Plantago ovata), maltodekstrin, regulator kislosti citronska kislina), sladilo (apsartem), kalcijev karbonat, natrijev klorid, železov fumarat.
In zakaj si v naslovu zmešala skupaj vlaknine in alge? Pa še piše ti, da je psyllium trpotec. V tem primeru gre za zmlete lupine semen indijskega trpotca, od katerih je pribl. 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vlaknin in ki posledično izboljšajo prebavo in očistijo organizem.
Drugače ti tega proizvoda, s katerega si skopirala tole besedilo NE priporočam, ker je to neka mešanica, v katero so celo uspeli dodati aspartam, da o ostalih sestavinah niti ne govorim.
Če že, uživaj ekološkega, brez dodatkov, kupiš ga lahko recimo tukaj
http://www.barbarella.si/shop/PSILIUM-ALI-INDIJSKI-TRPOTEC-250-g-25-0-255.html
in tukaj
http://www.faceforceyoga.com/trgovina/psilium#.UXmOwMpwsmM
Alge so pa čisto druga zgodba, lahko jih uporabljaš za krepitev organizma ali za razstrupljanje. Pač glede na svojo potrebo izbereš ustrezno algo.
Jaz npr. jem spirulino in sem npr. letos še brez težav s senenim nahodom.
Več o algah si lahko prebereš na obeh zgoraj omenjenih straneh.
Sem jemala tegale indijskega trpotca več mesecev in nisem opazila nobene razlike ne v počutju, ne v prebavi. Res pa je, da tudi sicer zaužijem dovolj vlaknin dnevno. Alge po drugi strani mi pa ne denejo dobro, obe vrsti, chlorella in spirulina me zapreta in to zelo, tako da … jih pa sicer svetujem, čeprav čudežev ne pričakuj.