Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Fiksni aparat Zagreb

Fiksni aparat Zagreb

Pozdrav!

Pozanimala sem se glede ortodontske ordinacije in storitev dr. Ane Parčina in do zdaj sem bila deležna samih pozitivnih odzivov.
Vplačala sem popust prek kuponkota za fiksni aparat[/url] zgoraj in spodaj, torej sem vzela dva kupona. Z dr. Parčina sem konstantno v stiku preko maila, prvi pregled imam čez 14 dni.
Če je še kak kandidat, ki se bi/bo odločil za fiksni aparat, lahko skupaj kombiniramo prevoz do Zagreba.. Sem iz Ljubljane.

Zdravo,

Mene malce zanima potek zdravljenja, a si se kej že pogovarjala z gospo Ano? Koliko pride popravilo zob v celoti, za ta denar v bistvo dobiš samo pregled? Če prav razume, aparat se potem doplača…..kako pa je z ostalimi nadaljnimi pregledi ?

Oprosti, veliko vprašanj, ti bom pa za vsak odgovor hvaležen, ker se že dlje časa odločam pa mi nekako ne steče

Hvala

Potek zdravljenja je odvisen od primera do primera, zato pa je prvi pregled (brezplačen), da se o tem z njo vse pogovorita. Cena kupona je 100e, potem pa se doplača še 680e za aparat s kovinskimi nosilci, 780e za brezbarvne keramične (za te se bom jaz odločila) in za sistem damon 880e. Torej pride na eno čeljust, v mojem primeru, 880e z vsemi pregledi, namestitvijo in odstranitvijo aparata, neglede na to, koliko časa bo trajalo zdravljenje.. Pri nas so cene okoli 2000e na eno čeljust, torej kar dvojne. Jaz sem oklevala dolgo let, zdaj pa sem se končno res odločila, da nekaj naredim v to smer.
Je pa res, da ima Ana samo ortodontsko ordinacijo, nima zobne, torej si je treba kakršnakoli zobna popravila urejati drugje. Npr. na prvi pregled prineseš ortopan (poslikani obe čeljusti), ona oceni stanje zob, če so potrebna kaka popravila, zdravljenje (npr. odstranjevanje zobnega kamna itd), da se uredi to pred namestitvijo aparata.
Kmalu imam prvi pregled, bomo videli. Menda mi, če imam zobe zdrave, lahko kar namesti aparat.

Jaz sem tudi oklevala ali grem v Zagreb ali kar v Sloveniji. Seveda zaradi cene. Na koncu sem se odločila za Slovenijo. In sem vesela, da sem se. Namreč, pri aparatu je tako, da ko se zobje premikajo se premika tudi žička in ti pogleda zadaj ven in to te začne špikati v usta. Če imaš ortodonta blizu doma ti to brez problema uredi v pol minute. Če ga imaš 100, 200 km stran je zadeva malo drugačna. Meni se je to v enem mesecu odkar imam aparat že zgodilo. Potem se ti lahko odlepi bracket … se menda zgodi v 10 % primerov in spet dolga vožnja, da ti ga prilepi nazaj. Praviloma je treba hoditi na šest tednov. Zaradi mojega stanja zob moram hoditi pogosteje.

Preveri še, če ti za to ceno, da na koncu tudi fiksiranje zob ali z žičko ali z nevidinim aparatom … ko sem jaz gledala na Hrvaškem je to še plus 200 evrov na čeljust. V Sloveniji je to že v ceni. Tako, da ko sem si jaz na koncu zračunala še bencin za vožnje, bi prihranila cca. 400 – 500 evrov na Hrvaškem. Za ta znesek sem se potem dogovorila za nižjo ceno pri nas in tako bom, če pogledam na koncu na boljšem, ker ne bom zgubila časa na vožnjah.

Mi je pa zanimivo, da ti bo takoj prilepila brackete, če bo ok. Meni je najprej odvzel odtis zob in naredil načrt zdravljenja, kar je trajalo par dni. Nato sva se pogovorila in šele nato sva lepila. Sicer je vse skupaj trajalo en teden dni, V istem dnevu pa ne vem kako je mogoče, ker se mora najbrž vsaj malo poglobiti v tvoje izvide.

Konkretno pri mojem ortodontu imam preglede še po koncu zdravljenja in po potrebi še kake korekcije.

Upam, da bo vse ok. Ker te cene, ki jih navajaš, so še za Hrvaško nenavadno poceni.

ortodontka, verjamem, vsak se odloči, kakor si sam skalkulira in misli, da je boljše zanj. Meni vožnje v Zagreb še vedno ne predstavljajo takega stroška, da bi se mi zato bolj splačalo to narediti pri nas. V to ceno je všteto vse, tudi tista žička, ki se jo dobi, ko se aparat sname. Kakorkoli obrnem, še vedno sem na polovični ceni od Slovenske, no, mogoče 90%.
Odtis mi bo vzela na prvem pregledu, koliko pa rabi ona časa, da naredi načrt mojega zdravljenja, pa ne vem, nisem ortodont. Vem samo, da če so zobje zdravi (po njenem pregledu + analizi ortopana, ki ga prinesem s sabo), lahko aparat namesti še isti dan. Seveda to traja par ur, a vseeno- to traja enako, kadarkoli že do tega pride. Mislim pa, da že ve, kaj počne, jaz ne bi bila tako prepričana v to, da si ortodonti za potek zdravljenja posameznika vzamejo več dni premišljevanja.
Upam, da se bo dobro izšlo. 🙂
Hvala za izkušnjo!

živjo, tudi jaz sem se odločila za kupone pri dr. Ani Parčini. Notica, zanima me če si že bila na prvem pregledu in kako je bilo?

Ja, bila sem na prvem pregledu kak mesec nazaj. Ker sem imela s sabo ortopan in imam očitno zdrave zobe, mi je zgoraj aparat kar postavila. Super je. 🙂 Ana je zelo prijazna.
Iz kje si, lahko kako kombiniramo prevoz? 😉

Ortodontsko zdravljenje brez registracije zacetnega stanja (odtisi), brez fotografij in analize rentgena, btez meritev, brez razlage postopka pacientu, brez nacrta (cilj terapije)…je strokovna napaka. Se strinjate?

Rentgen zob oz. čeljusti (ortopan) sem imela s sabo, ga je analizirala, mi izmerila zobe, vzela odtis obeh čeljusti, razložila, kako bo zdravljenje potekalo, kakšen je končni cilj in koliko približno vmesnih postaj, kdaj približno lahko pričakujem, da ga dobim tudi spodaj in koliko časa bo celotna terapija trajala, da bomo dosegli želeni cilj. Torej več kot strokovno! 🙂

Notica, tud jaz se odločam za zobni aparat, in sem dolgo iskala odgovore na te kupone preko kuponkota, in sem prebrala velik pohval glede dr. Ane.

Zanima me, glede na to da doplacas aparat, ce je mozno obrocno odplacevanje tega zobnega aparata ali pac moras takoj skesirat ? In ker si rekla da si kupla kupon za obe celjusti, torej ti ne da takoj ona gor oba? Po teh pogovorih sem zasledila da trenutno imas samo zgoraj, in potem ti bo sele dala spodaj. Pa ce smem uprasat kolko dolgo bo trajalo pri tebi zdravljenje? Hvala za odgovoreeee!!!!!

V zagrebu je s temi kuponi aktualna tudi Domina Reljanović, jo pozna kdo in kakšne so izkušnje?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close