Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek file lososa v pečici

file lososa v pečici

kupila sem fileje v lidlu, rada bi ga pripravila v pečici, v navodilih za pečico so navodila za celo ribo, eno uro in nekaj minut, mislim, da bi bilo to preveč za tale file

na koliko naj ga pečem, kakšen način? imam moderno pečico z več načini pečenja

kaj svetujete

http://www.mojirecepti.com/iskanje/?query=losos

Takšne fileje boš najboljše spekla kar v teflonski posodi na štedilniku. Par kapljic olivnega olja, file začiniš in ga na vsaki strani par minut popečeš, da dobi lepo barvo.

Odlično pride, če ga pečeš v foliji. Na folijo postavi narezano zelenjavo, kakršnokoli, gor file lososa, začiniš po okusu,pokapaš z malo olivnega oljein pečeš ene 20-25 minut. Folijo pa zapogneš tako, da pride kot ena blazinica, tako da para ne uhaja ven in pride lepo sočno, ko se kuha v sopari.

Jaz sem file lososa pripravila po naslednjem receptu in je bil odličen, res odličen.

Daš ga čez noč v paco in sicer:

potreseš ga svežim narezanim česnom, koleandrom, belim poprom, sokom limone, peteršiljem in poliješ z olivnim oljem.Malo tudi posoliš.

Naslednji dan ga najprej na hitro popečeš iz obeh strani v vroči ponvi in nato daš v protvan in v pečico. Skorja lososa mora gledati navzgor. Pomembno je, da ga prej na hitro popečeš. Sem ga pripravila na ta način tudi tako, da sem izpustila postopek “na hitro popeči v ponvi”, pa se je potem v pečici pekel čisto drugače. Ni bilo tako dobro.

Poiskusi, ne boš nič falila in res je mnjaaaaaaaaaaaaaaaam.

Najbrž si mislila koriander. Da ne bi kdo slučajno uporabil oleandra, ki je precej strupen.

na lososa nikar česna

Zakaj pa ne? Jaz sem koper v original receptu nadomestila s česnom, pa so otroci prste polizali za božično večerjo. Delala sem ga po receptu s kulinarike – v smetanovi omaki zapečen v pečici…bi ga najraje še za jutri kupila…
srečno, Nataša

ker je česen za nežno lososovo meso nekaj takega kot pet žlic vegete, pomešane z ojačevalcem okusa E 421 za recimo nežen okus domače iz svežih jurčkov in lisičk pripravljene gobove juhice. skratka, smrt za osnovni okus jedi.

New Report

Close