Najdi forum

Filipini

Pozdravljeni!

Aprila planiram “backpacker” potovanje na Filipine za cca 1 mesec. Verjetno grem sam , potrebujem čim več informacij o najcenejšem prevozu tja, vizi, kam iti, kaj početi ( sem star 27 let in poleg popotovanja želim tudi malo zabave ) itd. Hvala vnaprej. Janez

Zdravo Janez!

Filipini so odlična destinacija . Sem bil dol pred dvema letoma s punco.
Vizo si lahko zrihtaš v Ljubljani pri konzulu, ki je v eni garsonjeri ( naslov je bil na teletekstu slo 1 )
koštala pa je 30 $ .Filipini so sestavljeni iz 7107 otočkov ,ki so božanski. Cene so zelo nizke ,in pa zelo prijazni ljudje. Nekajkrat sva prespala pri domačinih. Veliko jih govori angleško (razen kakšni šoferji bol švoh). Splača se ti iti na sever pogledat znamenite riževe terase proti jugu maš pa tudi nekaj znamenitosti ( delujoči vulkan ..) Midva sva šla za konec izleta na zelo majhen otoček Malapascua kjer je bilo božansko . Zeleno morje ,na peščeni plaži poraščeni z palmami pa je bilo ogromno školjk in odmrlih koral in oh in sploh. Koliba iz bambusa pa je bila 1500 sit za dva. Prav tako se ustrašiti da so na Filipinih teroristi pa to sranje. So ampak čisto na jugu, tja pa itak ne greš.
Mene je prišla karta 155 k sit iz Ljubljane v Pariz in potem direktiva v Manilo.
Dol sva bla 3 tedne pa sva se ful vozila z busi ,ladjam,taksiji k sva hotla čim več videt pa naju je pršl okol 70 jurjov use

hojla!
rada bi zvedela kje najdeš cene za avio karte (verjetno malo ceneje) na internetu. tudi midva s fantom se odpravljava nekam v toplejše karte pa potrebujem čim več informacij!!
hvala in lep pozdravček

Hmmm poceni, karte probaj odklop.com

Lep dan

Pagoda

Ojla jaz sem bila tam pred dvemi leti in ti lahko dam par nasvetov:
– z zabavo je tako, da ce mislis nekaj ful žura, kot npr v Bangkoku, je ne boš doživel. Midva s fantom sva se sicer izogibala kaksneh ful turisticnih krajev, najbrz pa je tam boljse s zurom. Pozanimaj se za Boracay, vem da množično hodijo tja, nama pa ni uspelo priti (sva našla mirnejšo različico);

– Če imaš rad ful znamenitosti, pa ljudi, ponosne na svojo tradicijo, jih bos na Filipinih bolj težko našel. Vsi nekaj sanjajo o zahodnjaškem načinu življenja itd..Pa tud videti razen lepih plaž, riževih teras, nekaj španske arhitekturne zapuščine, nimaš kaj dosti. Moram pa reči, da so ljudje ful prijazni, hočejo ti pomagat, in te večkrat vabijo tudi domov. Midva sva kar nekajkrat sprejela povabilo in z nekaterimi sva še vedno na stiku po netu. men osebno je bil najbolj všeč stik z ljudmi iz kakšnih odmaknjenih vasi, k je ful zakon k vseeno govorijo angleško;

-Imaš ppar zanimivih možnosti za potapljanje, če te kaj zanima;

-če bi jaz šla še enkrat, bi zih hotela iti na otok Palawan, k je baje noro lep. Tam še živijo ena zanimiva plemena, pa ful bogat živalski svet imajo, je pa tud bolj nevarno za malarijo. Midva sva sicer jemala antimalarike, k so nama v Lj rekli, da je to precej nevarno območje, pa sva potem nehala, k so se nama vsi smejal, kaj se greva. Na Filipinih je bilo takrat le nekaj destinacij, k so bile nevarne.

-je pa fino, k je ful malo turistov (razen nekaj redkih destinacij, predvsem otokov), kamor se pride folk na en otok valat, pa nikamor ne grejo), in ti ful ni problem priti kam, k te folk res debelo gleda, saj si prava vaška atrakcija.

Če te še kaj zanima, pa vpraaš. Bom nehala, da se ne naveličaš brati.

Metka

Ali kdo ve kakšen naslov na spletu o Filipinih? Potrebujem čim več informacij in slik.

Že v naprej najlepša hvala.

Tukaj imaš eno povezavo:

http://www.lonelyplanet.com/destinations/south_east_asia/philippines/

za več informacij pa vprašaj strica GOOGLA

Lep dan

Janez! Potovanje na Filipine v aprilu se mi zdi OK. Če rabiš sotrpina (oz. uživača) na tej poti, se ti rade volje pridružim. Vendar mi prej odpiši mejl, da si uskladiva želje ter (morda – če bo klapalo)spoznava ….. pa srečno novo leto

Vprašanje za vas, ki se spoznate na Filipine. Kako zgleda tam v monsunu – jaz bi lahko šel tja le julija ali avgusta.

THX

Janez,kolko računaš da te bo stalo potovanje po Filipini?
Kaj greš sam ali s sopotnikom?
lp

cca 300000 z letalsko karto. zaenkrat sam.

…ja tudi jaz bi se ti pridružil če siza

čao,

midva letiva drug teden na Filipine in pride karta do Manile 180.000 sit z vsemi taksami vred iz Ljubljane z Air France, nato letiva na Kalibo in malo naokoli, pa na otoček Boracay, za 14 dni, v Manili sva dobila nek poceni hotelček kot guest house za 10 dolarjev na noć za dve osebi, na otoku pa se cene za bungalov za dve osebi od 10 evrov naprej, cool in poceni, uživajte 🙂

New Report

Close