Najdi forum

Filipini

Lep pozdrav.
Konec maja se odpravljam na filipine in bi mi prav prisel kaksen nasvet.
Kaj se splaca videti, prevozi po filipinih, cene.
Koliko casa se caka na vizo-in ali kaj komplicirajo?

Tenks vnaprej…

Jaz sem bila pred 3,5 leti, tako, da se prav natančno ne spomnim več vseh podrobnosti,….Vizo dobiš v Ljubljani, nič ne čakaš. Ko boš prišel v Manilo se pripravi na dolgoprstneže 🙁
Meni je bil najbolj všeč Palawan in če bi se ponovno kdaj vrnila, bi ostala tam dlje časa. Boracay kot najbolj turističen kraj – ko si boš zaželel žura 🙂
Splača se ti videt Bohol in njegove čokoladne gričke, pa tudi Visayas – prelepi otočki. Nikar ne pojdi na Masbate – midva sva tam obtičala 3 dni brez nadaljne povezave, prenočišča, sktartka ne pojdi na Masbate! Sever je lep – zelo ruralen, predvsem veliko teras ipd.
Aja pa še to, skoraj se ti ne splača potovat z trajekti, saj so letalske karte tako poceni, da je kar smešno – pa še malo nostalgije, saj so naši stari jugoslovanski DCji

Hvala. Sem ze mislil, da slovenci potujemo samo na hvar ali djerbo:-)
Se morda spomnis kaj rabis za vizo?
S kom si letela? Cebu pacific? Koliko pa so bile karte?

Upam, da te ne gnjavim prevec…

Tenks.

Ja z Air Philippines -notranji leti Cebu. Drugače pa z Air Francom iz Pariza – Bankok – Manila.
Ponavadi letim z Azijci, ko grem na un konc, pa ti morm rečt, da so boljjši let.prevoznik kot Evropejci. Zelo se potrudijo. Glede domačih letov – morš met želodec,…..ha ha ha.
Konec leta greva s sinom na Tajsko, letiva najbrž z Lufthanzo oz nekaj njihovega.
Ne za vizo pa se mi zdi samo pokličeš veleposlanika se zmeniš in prideš k njemu v stanovanje (če me spomin ne vara rabiš sliko??????) ti v zameno za tolarčke da štempelj v vsaj še 6 mesecev veljaven potni list.
Lep dopust
Karmen

Zdravo,

midva sva se ravno vceraj vrnila iz Filipinov, letela sva z Air France iz Ljubljane,preko Pariza do Bangkoka in nato še v Manilo. Vizo potrebujemo, dobiš jo v Ljubljani, traja dobro uro, cena je 7500 sit in velja do 3 mesecev. Bila sva v Manili in nato sva letela na otok Panay, in nato na Boracay za 15 dni, malo se spočiti, dobro jesti, malo žurati. Prav vroče je bilo ta čas, ampak samo do konca maja potem je deževno obdobje, tam do konca septembra.
Karta je stala malo čez 200.000 sit z taksami vred, do maile in nato do otoka Panay.
V manili sva spala v predelu Ermita, Best Western hotel, 30 dolarjev soba za dva in še zajtrk v ceni!
Mesto ni nič kaj posebnega, umazano, gužva, reveži. Samo par dni imaš dovolj,pa ful poceni so mikice raznih firm, zelo dobra kvaliteta za dva ali tri evre.
Na otok Boracay sva šla nato z kombijem in cena je bil tam okoli 3 evre in še ladja je bila vključena v ceno, spala sva v predeli Angol, to je blizu pristanišča št.3, bungalov naju je stal 800 pesosov, za en euro pa dobiš 65 pesosov. Hrana je ful poceni, imaš bufet diner za 180 do 200 pesosov, pivo imajo poceni, od 15 do 20 ure imajo happy hour in stane 20 pesosov.
Znana je plaža white beach, dolga 4 km, kar prijetno in zelo čisto morje.
Drugače pa je še en dober otoček, če letiš na Cebu, tam blizu je otoček Malapusca in tam je še ceneje. Toliko za danes, če te še kaj zanima se pa javi.
Lep pozdrav 🙂 Mare

New Report

Close