Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Filmi, ki jih je treba videti …

Filmi, ki jih je treba videti …

Včeraj zvečer sem gledal film Bernarda Bertoluccija : “Stealing Beauty”.
Posnet leta 1996. Glavne vloge : Liv Tyler, Jeremy Irons, Joseph Fiennes, Rachel Weisz …
Navdušujoč, poetičen … te pribije na stol in v dogajanje … če pa je komu za povrh všeč še Toskana pa sploh ni za zamuditi …

Jaz sem šla pa Gatsbyja za zamudnike pogledat. Knjigo sem prebrala že kar nekaj let nazaj, pa moram priznati, da mi je bil tudi film všeč. Prepričljiva kamera in dobra igra.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Grof (Le Marquis), 2011 – zanimiva francoska komedija 🙂

[img]http://iceimg.com/i/3b/19/8115e67d90.jpg[/img]

Ne gre za film, a vsekakor priporočam ogled dokumentarne serije Discovery Channel-a. Posneto po resničnih zgodbah, ki te vzpodbudijo k razmišljanju o tem kaj je v življenju pomembno, katerim situacijam, dogodkom, ljudjem, skrbem je vredno posvečati svojo pozornost in katerim ne. In navsezadnje kaj lahko preneseta človeško telo in psiha.

I Shouldn’t Be Alive[/url]

------------------------ "And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair." (Khalil Gibran)

Filmi so moja specialnost, samo vprašajte, kaj bi radi gledali..

Dobri dokumetarci o glasbeni DIY sceni?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Dokumentarcev ne gledam.

Torej so samo določeni žanri tvoja specialnost?

Drkaj v glavo koga drugega.

Dokumentarci in potrpljenje ti niso ravno “jaka strana”, ni pa treba tako “na nož” odreagirat, čeprav Senza izredno rada kakšen “feler” kje poišče … a naj bi ji jaz naprimer na to, da “tribute bendov” ne šljivi 5% zato moral kaj zameriti … Floydi pač počasi umirajo eden za drugim in žal že dolgo niso več “sestavljivi” … itak so se že dolgo prej drkali med sabo, tako da …

Moj namen ni bil nikakršno drkanje v glavo, iz tega posta sem sklepala, da o filmu veš kaj več (no, vsaj to, da tudi dokumentarci spadajo pod film):

Pa je očitna samo napihnjena reklama, ki ponuja več od oglaševanega. Ne vznemirjaj se več, bom drugje poiskala.

Dokumentarci in potrpljenje ti niso ravno “jaka strana”, ni pa treba tako “na nož” odreagirat, čeprav Senza izredno rada kakšen “feler” kje poišče … a naj bi ji jaz naprimer na to, da “tribute bendov” ne šljivi 5% zato moral kaj zameriti … Floydi pač počasi umirajo eden za drugim in žal že dolgo niso več “sestavljivi” … itak so se že dolgo prej drkali med sabo, tako da …[/quote]
Zameril bi mi moje lastno mnenje? :O

Dokumentarci in potrpljenje ti niso ravno “jaka strana”, ni pa treba tako “na nož” odreagirat, čeprav Senza izredno rada kakšen “feler” kje poišče … a naj bi ji jaz naprimer na to, da “tribute bendov” ne šljivi 5% zato moral kaj zameriti … Floydi pač počasi umirajo eden za drugim in žal že dolgo niso več “sestavljivi” … itak so se že dolgo prej drkali med sabo, tako da …[/quote]
Zameril bi mi moje lastno mnenje? :O[/quote]

Nikakor nisem tega mislil, da bi zameril lastno mnenje, mi še na pamet ne pade kaj takega … ampak tole je tipičen primer prej omenjenega – dovolj je malo nerodno formuliran stavek, pa beseda premalo ali preveč in ti to najdeš …

Zameril bi mi moje lastno mnenje? :O[/quote]

Nikakor nisem tega mislil, da bi zameril lastno mnenje, mi še na pamet ne pade kaj takega … ampak tole je tipičen primer prej omenjenega – dovolj je malo nerodno formuliran stavek, pa beseda premalo ali preveč in ti to najdeš …[/quote]
Aha.

No, jaz v izogib nesporazumom raje vprašam. V reali deluje, tule očitno ne.
Mogoče se morm pa bl sprostit, pa tkole začet pisat, pol bom mejbi tut mn felrjov pr ostalih vidla. 🙂

Tzameti:

http://www.imdb.com/title/tt0475169/

Gledal sem že vse živo, ampak ta film je pa res…nor.

Pa serije? Kaj podobnega kot nepozabni Jack v 24?

Kaj podobnega kot Spartacus (o my:))

Pa svetuj mi kake dobre, novejše trilerje, grozljivke (ampak ne take, kjer teče kri v potokih)

Hvala

Nekaj, da vas spreleti srh:The Conjuring (Priklicano zlo).[/url]

(trailer)

Gledala, super srhljivo … eto, take filme bi rada gledala 🙂

Zame je Igra prestolov čist ok. Predvsem če prej prebereš knjige in potem gledaš serijo…

Tole si grem pogledat v art kino v kratkem…

http://www.imdb.com/title/tt0024844/?ref_=nm_knf_i1

Zgoraj se hvališ da si expert za filme. ko te pa nekdo v temi vpraša kaj priporočaš pa sploh ne dobi odgovora. sam moje opažanje, ti special

Pa serije? Kaj podobnega kot nepozabni Jack v 24?

Kaj podobnega kot Spartacus (o my:))

Pa svetuj mi kake dobre, novejše trilerje, grozljivke (ampak ne take, kjer teče kri v potokih)

Hvala[/quote]

Serij ne gledam. Napisal sem FILMI.

Novejše trilerje bi rada…

Ne vem sicer, zakaj novejše, starejši so veliko boljši, ampak ok..

End of watch…policijski triler

Shutter Island je izjemen..

Mientras Duermes….odličen španski triler

We need to talk about Kevin..

El orfanato…španski triler – grozljivka

Secuestrados…španski triler

Rec 1, 2 in 3

Wara no tate…meni odličen japonski triler…

Jaz pa nekako srčno pričakujem “50 odtenkov sive” :))

3 knjige sem “požrla” pred kratkim:))

Perfume je zlo fajn 🙂

The Woman in Black[/url], 2012, srhljivka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close