Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka financiranje poroke, pa kaj…

financiranje poroke, pa kaj…

Tako je!

Če te povabijo na ohcet prineseš darilo in malo zračunaš hrana in pijača bo recimo 50 € nekaj pa za darilo recimo 30 € (odvisno v kakšnem razmerju si z mladoporočenci) tako, da če gre par daš 150 – 200 €. Če gre za sorodnike brate, sestre, nečake mislim, da je to drugače, sicer pa je vse odvisno od finančnih zmožnosti, zaradi ene ohceti se ne gre zapufati, raje ne grem če nebi imela oz. mi človek ne pomeni tolik, da bi šla! Je pa res, če delajo tamladi ohcet in jo poplačajo z denarjem od daril je to velika neumnst. Ne rečem ohcet v primeru, ko starši plačajo ohcet in denar ostane tamladim.

[/b]

se ne morem strinjati nikakor – moja sanjska kot najlepša poroka je – taka na plači med palmami v beli poletni oblekici – tam nekje v toplih krajih – poročni dan sama uživancija masažice, razvajanje za naju s partnerjem, potem lepo v miru preprost obred, ki ti ga tam pripravij, itd. – vse imaš vračunano v ceni in za 5000 eur imam tako poročno potovanje kot poroko kot tudi večerjo…malo nekaj še za slikice zraven mogoče in prstane – eko pa je cca 6000 eur sanjska poroka s sanjskim potovanjem…ko pridem nazaj povabimo starše na kosilo in še enkra ob pijački in grickanju slanega in pivu pogledamo slikice s kolegi…in to je to…pa nobenega nebi morila z nikakršnimi stroški – poroka je meni poroka zaradi skupnih trenutkov s partnerjem in tako bi imela takšne nepozabne brez da bi koga posebej finančno obremenjevala – trenutke veselja in sreče ob tem bi pa potem delila ravno tako s koligi ob slikah, filmu in obujanju spominov…v prvi vrsti pa bi bil poročni dan še vseeno samo najin in namenjen partnerju :)))

svo jaz sem pometla pred svojim pragom in ti razložila svoje videnje in ja na podlagi tega se meni zdi tvoje videnje in razumevanje gostov za to da nosijo denar oz. da so blagajna poroke popolnoma neutemeljeno in zgražanja vredno ja.[/quote]

pa sej nisva tako daleč narazen glede mnenj… obe se definitivnno strinjava, da ne bi zapravili 5000 € za to, da bi se en kup folka celo noč nažiral in plesal zastonj, ti bi pa morala drago plačati, za darilo pa bi ti nosili razno poceni šaro, ki je res ne rabiš ali celo nič. če že maš toliko denarja odveč, se čisto strinjam,da ga raje porabiš zase, da se imaš fajn ti oz. vidva…[/quote]

mogoče se ti zdi, da sva po mnenju precej skupaj – ampak veš jaz vidim,d a sva si svetlobno daleč narazen – bistvena razlika je v tvojem materialnem videnju – cena je že lahko ista – samo,da jaz za svoje želje in cilje ne mislim obremenjevati drugih, ali celo naše odnose pogojevati s to ceno – pri meni ni to,d a jez nebi zapravila toliko za svoje bližnje – je bolj to,d a jaz vidim poroko kot dan mladoporočencev in mi je pomembno,d a sem na ta dan s svojim izbrancem v uživanciji res čas in trenutki samo naju dveh…brez nepotrebnega stresa frizerskih in drugih priprav, medsebojnega skrivanja do uradnega dela in ne vem kaj še vse – meni so pomembni skupni trenutki z izbrancem…. ostale bližnje, ki so mi pa prav tako pomembni in niti v sanjah nebi nikoli pomislila, da jaz za njihov obed nebi zapravila denarja – z njimi pa bi se poveselila potem in nikomur nebi zaračunala za noben prigrizek še manj se zgražala nad kakršnokoli malenkostko, ki bi mi jo z vsem srcem prinesli v spomin…vidiš tu je najina bistvena razlika – v tem razmevanju odnosov – ti odnose in ljudi povabljence vidiš kot nepotreben strošek, ki če se ne bodo sami krili nimajo kaj delati s tabo, boljše da jih ni, jaz pa jih vidim kot cenjene bližnje, s katerimi želim deliti vse veselje ob pomembnih prelomnicah brez da bi naš odnos kakorkoli finančno ovrednotila, še manj se zgražala na pozornostmi, s s katerimi oni meni želijo polepšati spomin na ta dogodek.

Oprosti avtorica, če si moram kosilo plačat, potem bom tudi izbirala, v kateri gostilni ga bom jedla in mi na kraj pameti ne pade, da bi to morala na poroki.

Midva sva se poročila pred štirimi leti in povabila najožje družinske člane in nekaj prijateljev cca 25 ljudi, pa ko so naju spraševali kaj naj prinesejo za darilo, sva odločno povedala, da prav ničesar, ker imam vse kar potrebujeva, poročila se bova izključno zaradi naju in samo želima, da so prisotni ljudje, ki jih imama rada in nama veliko pomenijo. In to je bilo to.

Da sem jaz povabljena na tvojo poroko, sigurno ne bi šla, ker s takimi ljudmi nočem imeti nobenega opravka, ker v mojih očeh si ena velika materialistka in hladna do amena.

Torej je tole zate definicija poroke: “en kup folka se celo noč nažira in pleše zastonj”. Če pa financirajo poroko, potem pa je definicija taka: “en kup folka se celo noč nažira in pleše ter za to plača”.

Krasna definicija dneva, ki naj bi ti pomenil veliko. Torej kup bolj ali manj brezveznega folka, ki ti gre tako na jetra, da ga seveda ne boš vabila, da bi te dejavnosti zastonj počel. Če naj že to počenjajo, naj vsaj plačajo za to. Krasno. No, naj ti povem, eno resnično zgodbo. Zgodilo se je predlani, ko me je poklicala mama moje sestrične (torej od mojega strica žena – teta, če hočeš), da se njena hči poroči in naj pridemo na poroko (sestrična je skoraj 30 let mlajša od mene). Bila sem začudena, glede na to, da se vsaj 8 let nismo slišali, ampak okej, sem rekla v redu. Pa čez teden dni pokliče ena žlahtnica, res fajn oseba:”Ti, Frca, a si tudi ti bila povabljena od Toneta in njegovih na poroko?” Jaz da ja, ona pa meni, da so tudi njo povabili (stara nekaj čez 70 let), pa da je takoj povedala, da sicer rada pride, da pa kot upokojenka ne bo mogla ravno veliko darilo prinesti. Pa da so ji rekli, da itak zbirajo denar in da naj sina povabi (sin je BTW dokaj premožen). No, je klicala sina, ki pa ni imel niti najmanjše želje po tej poroki in je rekel, da ne gre. Jim je sporočila, da pač sin ne more iti in da bi prišla ona sama, ampak kot je rekla, kaj hudo ne bo mogla dati v kuverto, Na drugi strani najprej tišina, potem pa reče ženska:”No, prav, Francka, potem pa nič. Se vidimo mogoče kaj poleti. Pa lepo se imej.” Tale žlahtnica je potem imela še enih 5 minut slušalko v roki in razmišljala, kaj se je pravkar zgodilo. A so jo res skenslali, ker pač nima zadosti denarja? Eno staro žensko, ki bi jim najbrž pojedla za kakšnih 20€, če sploh.

Ej, mene je pogrelo, ker ženska je res okej, super oseba. Sem si rekla, ej, takole poceni je pa ne bodo odnesli. Takoj sem nehala tuhtati, koliko keša bi bilo “primerno” prinest s seboj. Smo šli štirje, žrli, pili, plesali sicer ne, ker nismo tipi za ples, ampak našli smo enih par somišljenikov in se fajn imeli, za darilo sem pa prinesla kolekcijo šamponov Fa (sem hotela zraven še “k” pripisati, pa potem nisem) in kuverto s čestitko, kamor sem napisala, “da mlademu paru želimo vse dobro, veliko zdravja, veselja in predvsem denarja”, keša pa nismo priložili čisto absolutno nada. Grem stavit, da se nam nikoli več ne javijo, ampak veš kaj? Popolnoma dol mi maha. In na porokah takih, kot ste eni tukaj, bi bilo pametno, da čisto vsi naredijo tako kot sem jaz. Itak gre samo za žretje in pitje enega iks bedastega folka, ane? No, in zakaj bi bil ta folk tako bedast, da bi za to blesarijo še plačeval? Hahahaha…..

Točno to, kar je poudarjeno prosim še enkrat preberi. Kaj naj jaz rečem, ki sem letno povabljena na 3 poroke? Zakaj bi jaz denar, ki ga nimam dajala, da bo nekdo, ki si tega sploh ne more privoščiti, imel spektakularno, luksuzno poroko, ki je ne bo nikoli pozabil??? In ja, eni trdo delamo, plačujemo drago najemnino, nimamo nič imetja, potem pa naj tisto malo kar mi ostane dajem takšnim kot si ti?
Nobene hvaležnosti, samo daj daj daj….fak ej, kam smo prišli.[/quote]

si pa fenomen, da si vsako leto povabljena na 3 poroke, hahahah :)))))
a to, da se fajn zastonj nažreš in napojiš, pa te ne moti, a ?! torej, ko greš v drago gostilno na večerjo, najbrž tudi pričakuješ, da boš odšla domov brez, da bi drago plačala, kar si pospravila v svoj želodec?[/quote]

Stara sem 30 let, moj fant prav tako. In ne boš verjel, vsak od naju ima prijatelje, kolege, družbo iz dolgoletnih hobijev, sošolce s katerimi smo ohranili stike, sodelavce in celo sorodnike. Samo to poletje ja, so se poročili trije najini prijatelji, nekaj pa se še jih bo… Kaj naj, jim prepovem? Sva pač priljudna in družabna.

Kar pa se drugega dela odgovora tiče, ne pijem alkohola, sem vegetarijanka, poleg tega ne jem celega kupa stvari, bolje, da sploh ne naštevam…verjemi, da grem lačna s porok, ker jem pač spešl hrano, ampak zato sem si sama kriva, ne bunim se nikoli, da bi mi morali delati poseben meni, pač ne jem.

Kalkulirajte kolikor hočete. Staro slovensko nepisano pravilo pravi, da moraš za darilo na poroki dat vsaj toliko kolikor boš pojedel. Če povabiš cele družine, pa ne gre preveč računat, da ti bodo pokrili stroške, ki jih imaš za njihovo hrano. Nič novega ni, da se skoraj vsak par na poroki najbolj skeši na pogostitvi, torej naštevilu menijev + pijača. Računica, da boš s poroko “zaslužil”, če boš ime več svatov, se večinoma ne obnese nikomur v Sloveniji. Če hočete imet poroko “pokrito” s svati, povabite samo tiste najbližje, ki vas imajo najraje in so hkrati tudi najbolj radodarni, ostale pa kdaj pozneje povabite na piknik. Na piknik se seveda ne nosijo darila kot na poroko, tako da nikar bit preveč preračunljivi.

Ko grem v drago gostilno, me ne povabi oštir na žur, ampak grem sama in si sama plačam. Ko me na roj. dan povabi kakšna oseba, pričakujem, da si ne bom sama plačala kosila. Isto velja, če me kdo POVABI na poroko. “POVABI” JE KLJUČNA BESEDA. Če te nekdo nekam povabi, pomeni, da tebi ni treba plačat. Red je seveda, da se darilo prinese, ni pa to nuja in načeloma povabilo ni pogojeno s tem, da moraš prinesti darilo.

Torej, če me ti povabiš na svoj roj. dan/poroko/ločitev/whatever…. pričakujem, da mi ni treba s seboj denarnice vzet, da si bom hrano in pijačo plačala. Seveda načeloma prinesem darilo in ponavadi so moji obdarovanci z mojim darilom zelo zadovoljni, ni pa to pogoj za karkoli. Se je že zgodilo tudi, da sem prišla na prijateljičin roj. dan brez vsega, ker enostavno nisem imela nobenega navdiha, kaj kupiti. Nekaj samo da je, pa jaz ne prinašam. Ker pri nas ne gledamo pod prste, kdo je kaj prinesel, ni bilo nobene zamere sploh. No, sem ji z zamudo potem vseeno nekaj podarila, ko sem čisto slučajno našla nekje nekaj prav zanjo.

Če bi pa vedela, da me nekdo nekam vabi samo zato, da bi dobil od mene darilo……. no, saj sem že v prejšnjem postu napisala, kako bi se obneslo.:)))))) Ali sploh ne pridem, ali pa bi prišla, ampak nalašč brez darila.

ja, zdaj so take poroke, kjer se en del ljudi vabi samo na obred (pred matičarjem ali v cerkvi ali oboje), drugi del ljudi na obred in pogostitev (taki, ki so pripravljeni dat za darilo od 100€ na osebo naprej) in pa take, ki jih čez par tednov pokličeš na piknik, kjer se pečejo čevapi. Velikokrat povabijo te iste ljud, ki naj bi kasneje prišli na piknik, tudi na obred, pa potem po obredu pobirajo darila od njih. Že videno.

skratka, tele ohceti so postale samo nabiranje keša in nič drugega.

za; Frco

Verjetno si zelo ponosna nase in na to kar si storila. To kaže tvojo primitivnost in …..škoda besed.
Meni poroko pomenijo tudi, da se po dolgem času z nekom vidimo, kar je zelooo dobrodošlo v tem tempu življenja. Da niso to samo žalostni pogrebi, je včasih lepo videti in spregovoriti tudi z bljižno in daljno žlahto.
Kar se tiče daril, pa vsak sam ve koliko in kaj lahko da. Jaz se ne razsipavam, ker nimam, vsekakor pa dam ker prazna niti k sosedi na kofe ne pridem.
Kako je bilo pa s tvojo teto pa veš samo eno plat. Verjetno se je teta zgovarjala da ne more priti ker jo nihče oziroma sin ne more pripreljati. In je bil bolj problem tu ne pa tistih 20 ali 50 eur denarja. Lej škoda zate škoda za teto ker ste zgubili še titi majhen konček sorodstvenih vezi. Morda ti danes to nič ne pomeni ko boš starejša pa verejmi ti bo.
Smejiš pa se lahko samo sebi in svoji velii primitivnosti.

ti si tako butasta, da tega nikoli ne boš razumela……uf…kako mora boleti če si tako butast kot ti…..

in taki ljudje upam da se ne razplojujejo okoli…..

za avtorico teme:

samo za slučaj če nisi razumela prvič….

mater si butasta….auč, kako mora boleti..

ps….upam da nimaš otrok

ODGOVOR ZA FRCO:

tvoj primer, ki si ga opisala, ni v kontekstu z debato. seveda, da je kruto in skrajno nesramno, da so skensali ubogo staro gospo, ker nima denarja. tega jaz nikoli v lajfu ne bi mogla narediti. razumljivo je, da stari ljudje nimajo denarja, saj imajo le tiste skromne penzije, s katerimi težko preživijo.

gre bolj za to, da se pač spodobi, da se spoštuje željo glede daril, če jo nekdo izrazi. midva recimo, kot sem že napisala, razne šare nimava kam dati. ne rabim nobene vaze, slike ali sklede, niti če je iz rogaškega kristala in z ne vem več vse okranclana za večni spomin, ker se bo samo prah nabiral in res nimava prostora. majhno stanovanje sva že lani opremila, imava vse. bi pa bila vesela, če se mi za ohcet ne bo treba zapufati za pet let, ker potem se raje poročiva sama s pričami in konec.

Ne, ne vem samo eno plat, sem zgodbo preverila z vseh plati in je bilo točno tako, kot je rekla tale moja žlahtnica. In ne, ni se zgovarjala na prevoz, ker je bila poroka v njenem kraju, BTW. Če bi jim šlo za to, kar ti praviš, da bi se po “dolgem času radi videli”, ne bi tole gospo takole grdo skenslali. No, na poroki sem izvedela, da še zdaleč ni bila edina. Pa ne pravim, če je sploh ne bi poklicali, ampak poklicat, potem pa, ko človek reče, da bo daroval bolj malo, ker nima, povabilo preklicati….. ej, za tole pa nimam besed in ne, je ni prevelike primitivnosti, da le takim ljudem da vedeti, kaj si človek o njih misli. Pod svojo čestitko sem se podpisala s polnim imenom in priimkom in za svojim dejanjem stojim.

Če se ti moja “primitivnost” zdi večja primitivnost od primitivnosti, da človeku daš vedeti, da na poroki ni zaželen, če premalo prinese, je to tvoj problem. Si pač za moje pojme ti primitivna.

Da o na debelo poudarjenem tisku niti ne govorim. S tem, ko so takole na grobo skenslali ljudi samo zato, ker niso darovali toliko, kot oni menijo, da bi morali, so vse sorodstvene vezi in vse človeške občutke itak poteptali v prah. S takim narodom itak nočem ničesar imeti ne zdaj, ne v prihodnje. Tudi ko bom “starejša” (koliko več od 50, kolikor jih že imam, pa moram imeti? 70?) mi taki ljudje ne bodo pomenili čisto nič. Pa sorodniki ali pa kdorkoli drug.

Frca je ravnala popolnoma prav in hvala bogu, da jim je na svoj način pokazala, kaj si misli o njih.

Jaz rečem samo to, vsak naj si vzame tako veliko žlico, kot mu gre v usta, ne pa da si šeflo not tišči.

Če nimaš za preseravanje, se pač ne preseravaš. Tako je to.

Prav nič ni izven konteksta debate. Avtorica piše tudi o tem, koliko denarja je prav, da se podari in kaj se danes pričakuje. “ne more priti 6 ljudi, vsi skupaj pa dajo 50€” Torej pričakujejo, da boš na osebo dal vsaj 30€, torej če jih pride 6, nekje 180€, no pa da zaokrožimo vsaj 200€. Taka je danes mentaliteta. To, kar sem jaz napisala, pa je samo še korak naprej. Če že vnaprej poveš, da imaš bolj malo, te že vnaprej odpišejo. Očitno.

Osebno me sicer ne moti, če ljudje povedo, da bi raje imeli keš kot pa prt tkan iz idrijske čipke, se tudi prilagodim in prinesem keš. Ampak toliko pač, kot se MENI zdi v redu in NE toliko kot oni menijo, da je v redu. Če mi mislijo težiti s tem, koliko moram dati, me ne bo. Če mislijo drugim odpovedati povabilo, ker se jim zdi, da ne bodo dali toliko, kot bi oni imeli, ne bodo dobili vsaj od mene nič. Preprosto.

Itak, ja. Frca je tu tista, ki je primitivna, ne pa njena grabežljiva žlahta, ki je na ohcet vabila privatnike, s katerimi so v 16. kolenu sorodstva.

se popolnoma strinjam.

@sami
hinavci – ja pa kdo te potem sili,d a narediš veliko poroko – poročiš se itak zaradi partnerja..meni se zdi, da je tvoje razumevanje poroke malo napačno, kot ti je povedala zgoraj, narobno definicijo imaš v glavi in se zato nikakor ne moreš odpovedati misli na dobiček in denar s poroko…tisti, ki v poroki vidimo vse kaj drugega kot to kar ti, nimamo težav s takšnimi problemi kot ti…
tako da pojdi na magistrat s pričami…zakaj pa ne
popolnoma nesprejemljivo je pa kakršnokoli opravičevanje razumevanja gostov kot financerjev poroke…totalno nespoštljivo…in tudi to kar razlagaš o darilih…
btw: s temi boš imela potem večni problem, ker je bolje da ti za noben praznik nihče nič ne podari a ne – meni je to zelo nehvaležno in res k takšni osebi se še čestitat nebi odpravila… namesto,d a bi se nekdo veselil tvojega obiska, bi vedela,da me pričakuješ s tem namenom,da zaslužiš oz. da me boš ocenjevala česa vsega od mene se boš morala znebiti – ja potem je res bolje ne priti a ne…

sama sem takšna,d a se izredno potrudim pri darilih, sploh za osebe, ki so mi blizu, ker mi izredno veliko pomeni to, da to osebo potem osrečim z darilom, sama sem ob tem srečna…in takšni nehvaležneži me potem res odbijejo oz. z njimi raje ne vzdržujem stikov, ker vas je nemogoče osrečiti – razen kot z denarjem…to pa so meni puhli in prazni odnosi…

No, super. Nimaš keša za veliko poroko, pa povabiš sto folka in pričakuješ, da ti jo bodo plačali. Svašta, res.

Ja pa zakaj se pa potem ne poročita samo s pričami in konec, če si velike ohceti ne moreta privoščit? Mislim-halo? Na poroko bi naj povabil ljudi, s katerimi želiš deliti ta poseben dan, ne pa sponzorje, da te rešijo pufov za nadaljnih pet let. Groza. Res, grozno, da v tvojih prijateljih, sorodnikih na poroki vidiš samo ljudi, ki se pridejo tja zastonj nažirat in plesat. Obup.

Točno tako! Najboljše, da svati plačajo za večerjo, kamor so bili povabljeni (ok, naj bo, je pač poroka), ampak vse ostalo pa svatje nimajo kaj plačevati, še najmanj prstanov! Preračunljivost pa taka!

Bila sem na orto poproki, kjer se je poročil sila premožen človek. Na Bledu. Večina svatov iz drugega konca Slovenije in bi se zelo težko vozili domov po žurki, zato je vsem plačal nočitev v hotelu, kar je bil ogromen strošek in seveda ni pričakoval, da bo ta strošek povrnjen iz daril ali denar v kuverti. Tako je naredil, ker SI JE LAHKO PRIVOŠČIL, če pa ne moreš, pa ne delaj velikega pompa!

vidva bosta zabavala cca 60 folka, ali bodo oi zabavali vaju??? Če je pa VAJINA poroka. Če se vama zdi noro za en VAJIN večer zapraviti toliko denarja, potem ga ne prirediti, logično, ali ni? In ali misliš, da svatom pa denar z neba leti? Misliš, da svatje komaj čakajo imeti stroške zaradi VAJINE poroke?

Upam, da si do sedaj že tudi sama pred svojim pragom pometla.
.
Pa lepo poroko 🙁

Ma to je ta zblojena Dalia2010. Kaj dudo s pomirjevalom za dojenčka si že našla? Grozota od babe.
Frci pa…..vsaka čast za Fa šampon. Ha ha ha, dobra fora.

Potem pa ne bodita navadna hinavca, in ne vabita ljudi, če vama (ki praviš, da imata že vse!) je žal za vsak evro. Očitno sta tipičen primerek zgolj in samo materialistične vzgoje, z zgolj in samo materialističnimi možgani. Kaj ljudje, “bankomati” so/bodo vabljeni na vajino poroko. Če bom jaz tako slabo vzgojila svoja otroka, se bom močno zamislila in se vprašala kje sem tako močno zavozila.
Če nimaš denarja ali pa ti ga je škoda, pač ne vabi ljudi.

no še jaz! Midva se tudi poročiva letos vendar velike poroke si ne bova privoščila. Za naju je žlahta raztrgana plahta saj nimamo stikov, če pa že potem čez čas izveva prazne marje polne puhlic, neumnega slovenskega škodoželja in hinavščine. Če povabiva eno žlaho ne bo prišla druga, ker so do konca skregani med sabo in eni o drugih govorijo najslabše. Ah jej še enkrat bom rekla slovenska posebnost je zavidanje, škodoželje, pohlepnost poroke morajo biti waaaw, da bi o njih govorili vsi sosedje če ne že cela vas čeprav družina nima niti za burek, se pričakuje, da bodo nastale stroške poravnali drugi. Ah dajte midva tiste ki jih povabiva krijeva tudi stroške saj konec koncev je to najina poroka in ne od sosedovega Janeza čeprav o se o sosedovi Mici govori kako razkošno je bilo in koliko svatov je imela povabljenih kake prstane in joj kakšna obleka jo je krasila po letu pa izveš, da prav ta mici ima afero z Jožetom in to že več kot eno leto uff. Nismo v pravljicah niti v dobi debelih krav razkošje si naj privoščijo tisti, ki imajo in to lahko financirajo. Ostali bomo meli le torto iz domače kuhinje, ter piškotke in kosilo iz babičine. Najlepše doživetje v ožjem družinskem krogu brez kalkuliranja in skrbi, da bi se komu kaj zgodilo. Darilo bo že to, da si obkrožen z tistimi, ki jih imaš najraje ne tisti, ki jih morda vidiš enkrat na leto in ne tisti z denarjem ti tega ne morejo dati!

Se pravi bi moral vsak na svojo poroko povabiti le bogate, da bodo prinesli čimveč denarja, pa čimmanj naj pojejo… Kakšne teorije postavljaš ti… že razumem če svat vpraša mladoporočenca kaj si želita, pač izbereš stvar ki jo potrebujes, in ok ne pretiravaš, nekaj v majhni vrednosti… ampak nekoga vabiti zaradi daril???
Zakaj si raje ne pripravita poroko samo vidva in priče, bi bilo bolj pametno za vaše povabljence, ker nebojo prinesli dovolj za 6 stolov… Najbolje da vam 500 eur prinese neka družina, s katero niste v kontaktu in jo vabite le zaradi darila….

Vsak naj prinese koliko je zmožen. Če bo to nič, tudi ok.. Že lepa beseda je lepo darilo. Ne pa tisto s čem pokriješ stroške svoje poroke.Mislim kdo vas pa sili da se preseravate s par tisoč eur in potem jemljete kredite in gledate kaj bo kdo prinesel. Organiziraj poroko po svojih zmožnostih, ki jih boš lahko kasneje samostojno poravnal!!

New Report

Close