finančna plat poroke?
Živjo vsem!
Bom kr začela z vprasanjem ki me zanima:na kaksen način ste prisli do denarja za poroko?A ste privarcevale,so vam(bodo)pomagali starsi ali ste vzele kredit?Nisem brskala po iskalniku zato se vsem opravicujem ce ste se ze o tem pogovarjale…Sicer nimava planov poroke za letos ampak prihodnje leto 15.maja in ze malo razmisljam o tem.Pa se to me zanima koliko časa prej sta se ze zacele pripravljati?Zelela bi meti določen datum 15 maja in verjetno se moras kar dosti prej it pozanimat kajne?Pa lep dan se naporej vsem skupaj:*
da bi jemala kredit??? za poroko??? ne, ni šans!
midva sva se odločila pred dobrimi 14 dnevi (poroka bo 19.7.) se pravi..dobra dva meseca pred datumom D. Rezervirala sva termin, zdaj se pogovarjamo z restavracijo otočec in njihovim ceremonialom, v nami imajo zdaj eno stilistko, tko da sem se najvla k njej, potem pa samo še rezerviram termin za frizuro & makeup…ampak to pol, ko bom vedela, kaj bom oblekla. Za vse skupaj ne misliva odštet kaj več kot 400,000 sit (cca 100,000 za ceremonial, cca 100,000 za kosilo, max 100,000 za obe obleki, ostalo je pa rezerva-prstani, vizažist ipd). tolk mava pa že našparanga..
Patricia je verjetno spraševala za poroko, ki stane malo več. Recimo okoli 1 mio, predvidevam. Pri nas je bilo tako; kar je bilo stroškov z gostilno so si najini starši razdelili, ceramoniale priče, obleke in ostalo, se pravi, čevlji, make up in frizura, in ostale stvari, katerih ni bilo malo, pa midva. Fantovščina in dekliščina pa oboji.
Je pa res, da najina poroka in ostalo dogajanje pred tem in okoli tega ni bilo samo 1 mio, ampak precej več.
oj!
Midva se ženiva avgusta in sem začela s pripravami 1 leto prej (po mal).
Finance pa so za obleke, prstana, čevlji, rože, fotograf, cerkveni del, civilni del,konfete, vabila, zahvale in kar se tiče kalune in fantovščine z deklišno midva sama, poročno potovanje njegovi starši, poročno večerjo moji starši.
Anja
OJLA!
Hvala vsem za odgovore,naj pa pojasnim silvani da nisem nikakorr!!mislila na poroko ki stane miljon,sej nisem nora!!Zato sem vas pa sprasevala kako ste do tega prisli?Zali nismo vsi na tem svetu tako premozni..Mislila sm na tisto ki stane najvec do 500.000sit.Pa se to ne vem kako bo..sponzorjev pa glih nimava bogatih,ne pri meni ne pri njemu zal.Letos sva skupaj ze 6 leto in ce bi se lahko poročila bi se ze letos ce bi bilo pa nama.Resda sva se samska,vendar ziviva v najemniskem stanovanju in ziviva na svoje kar pa danes ni lahko,čeprav je on zaposlen,jaz pa delam le honorarno in zasluziva le toliko da imava normalno zivljenje in nama ne preostane da bi se sparala.Pač nekaterim ni v rozcah postlano…upam le na bliznjo redno zaposlitev v bliznji prihodnosti letosnjega leta.Morda bo takrat bolje kazalo na prihod tako lepega dogodka!lp,pa brez zamere silvana….:*
midva sva s pripravami začela tudi kako leto prej in skos kaj pomalem nabavljava–obleko in čevlje in tak lahko kupiš že malo prej, da ti vsi stroški ne padejo na zadnji mesec, sploh zdaj ko veš da imaš celo leto fore…marsikaj lahko prihraniš če vložiš malo svojega časa in sama narediš konfete, vabila, in take zadeve…nama bodo ohcet plačali moji straši, za fotografa upam da bo prispeval malo moj brat ali pa tudi ne, še ne vem, za rože kolega, k ma mami cvetličarno pa tak…probej uporabit kake veze in poznanstva pa tut malo ceneje čez prideš…meni se zdi največja potrata denarja poročno potovanje, zato bo najino počitnikovanje v poreču za en teden!
pa veliko zabave s pripravami 🙂
lp, lara
odvisno koliko ljudi boš imela. Otočec je drag. Samo meni za 1 osebo je od 7.5000 dalje. Vina lahko prineseš samo če so flaširana v butelki, drugače pa imaš njjihova vina ki so nekje od 3.000 pa do 15. 000 dalje.
Jaz bom imela tudi na otočcu vse komplet in računam samo za večerjo 600.000.
vse skupaj pa malo čez 1.000.000
Ja prodala sva avto, ker ga ne rabiva več, ker imava oba službenega…
Vse je odvisno kaj si želiš, poroka te lahko stane čist mal, lahko pa daš za ta dan celo premoženje.
Kot so ti že druge svetovale prihraniš lahko pri vabilih in konfetih… Pa pri gostilni. Meni te lahko pride nekje od 2.500 pa do 12.000 na osebo. Po mojem mnenju je tu ves ključ varčevanja. Lepo je pa povsod in ni važno koliko daš za meni, samo da je vzdušje tapravo. Za cerkveno poroko nevem kakšni so kaj stroški, ker se ne ženim cerkveno, mislim pa da znajo biti tam rože problem???
Ja pa pri muziki je tudi kar velik razpon nekje od 50.000 pa tja do 200.000 računajo, odvisno koliko jih je.
Vse je odvisno kaj zmoreš in kaj si želiš in potem gre kar vse po tekočem traku.
Veliko zabave pri načrtovanju.
Aja če imaš točno določen datum in če imaš že izbran kraj, kjer se želiš poročiti že zdaj pokliči tja kako imajo s tem urejeno, in kdaj lahko rezerviraš datum in uro .nekje lahko rezerviraš termin šele 3 mesece prej (uradno na občini) čeprav so naprimer na gradu že termin rezervirani (pri meni je bilo nekaj podobnega..
Možnosti je ogromno, malo prebrskaj po forumu, nekatere imajo res fine poroke…
Lep pozdrav
midva vecino placava sama. noceva financno obremenjevati starsev. prstane sta nama kupili prici, mojo obleko pa moji starsi. na poroko sva se zacela pripravljati pol leta prej in sproti kupovala stvari. ker ze par let po malo varcujeva (za noben poseben namen), bova vecino poroke placala iz prihrankov. najvecji strosek je gostila in stevilo oseb. midva bova tam pustila 600.000 SIT. pa najin bend je ful drag 350.000 SIT….na takih stavreh lahko ful prihranis..
BB
Ful se mi zdi noro, da za poroko daš 1.000.000 tolarjev ali več. Pa kaj se samo šopiriš pred drugimi ali se poročiš zaradi sebe? Pa tudi veliko je takšnih, ki povabijo vse živo žlahto, samo da jih je številčno čim več. Bedno. Sem bila na porokah, ko se žlahta med sabo sploh ni poznala. Živa groza.
Sploh pa se mi zdi, da tisti fancy ansambli….. metanje denarja skozi okno.
Moje mnenje je, da si lahko tudi za pol manj denarja narediš dobro poroko, ki ti ostane v spominu, pa ne zaradi porabljenega denarja, ampak vzdušja samega.
Sicer pa bi se jaz itak poročila samo v kakšnimi 20-30 svati, če se bom sploh.
Samo moje mnenje………
Lp
Zakaj bi bilo noro? Eni smo si pač želeli takšno, bolj sanjsko poroko. Midva sva imela okoli 60 svatov, sorodnike in prijatelje, ki jih tudi drugače srečujemo vsaj enkrat letno. Brez neznanih, daljnih sorodnikov v desetem kolenu. Želela sva si pa ohcet v malo boljši restavraciji, pa meni, ki ne bi bil sestavljen samo iz krompirja in pohanja in zato sva bila pripravljena plačati več. Izbrala sva si viteško poroko na Otočcu (ker sem že od malega sanjala o poroki na prostem) in restavracijo gradu Otočec in bila zelo zadovoljna. Sicer sva res za vse skupaj porabila okoli milijona, ampak nama ni žal niti za tolar. Pa ne zato, da bi se šopirila pred drugimi, ker me to sploh ne briga, ampak zato, da sva si pripravila dan, ki je za oba nepozaben.
ojla vsem!
Sej ima vsaka po svoje prav,porabis toliko kolikor imas.In tudi za malo denarja se da poroko narest..Midva bi sicer imela najvec 60 svatov,ce od tega racunam 10 prijateljev,drugace le 50,tko da mislim ni tako visoko stevilo…Kar je nad 100 se mi zdi ze luksuz in je potem res veliko med povabljenimi takih ki jih vidis le redko,dvomim da ima kdo tako veliko stevilo sorodnikov ki jih pogosto srecuje,brez veze…Mam namen kolikor sem izbrala in nekaterih vasih predlogov se zacet pripravljat na to ze kar po dopustu..Pa veliko srece vsem ki stopate v zakon!:**
Zdravo!
Nisem brala prejsnjih odgovorov.
Midva sva cca 600 000 SIT privarcevala sama. Starsi so se sami ponudili, da bodo placali vsak polovico (njegovi in moji). Mislila sem, da imajo v mislih le vecerjo, kasneje se je izkazalo, da mislijo financirati kar vse.
Nato sva midva rekla, da bova midva placala konfete, pijaco, muzikonte….. Sicer pa ze obleke, konfeti, uradna birokracija, postrezbina pri civilni poroki in se druge malenkosti nanesejo kar precej. Denarnica je vedno tanjsa!
Midva sva se zacela “pripravljati” na poroko ze oktobra. Na urade je brez pomena tako zgodaj hoditi. Ce se porocis maja, potem bo februar cisto do casa in bo datum zagotovljen.
lp
Patrricia, res ima malokdo tako veliko število sorodnikov (100), ki jih pogosto srečuje. vendar pa jih nekateri vseeno imajo. Midva nimava toliko sorodnikov, pa bo na poroki vseeno več kot 100 ljudi. To pa zaradi tega, ker bova povabila tudi vse prijatelje, ki nama veliko pomenijo. Pomembneje je nama namreč, da so ta najlepši dan v najinem življenju z nama tisti ljudje, ki jih imava rada. Velikokrat je na porokah tako, daje tam cela kopica nekih sorodnikov in tet in stricev in žlahtnikov iz petega kolena, ki jih mladoporočenca vidita samo vsakih 10 let enkrat, ni pa tistih, s katerimi preživita veliko svojega časa. Torej prijateljev.
Tako sva se pač midva odločila, drugi pač po svoje.
marjetica
Najina poroka bo tudi okoli 1 miljn. Imava 55 povabljenih. Cena menija je 6500 SIT. Denar sva kar vecino, skoraj 700 000 sama prisparala, nekaj bodo dali se starsi. Zal se stroski kar kopicijo. Fotograf 50000, obleka in cevlji zame 80000, zanj 100000, frizer in licenje 20000, vabila bo napravila mami, sopek in rozice 15000, torta 30000, obred 100000, pa se kaj bi naslo.