Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Finančni svetovalec

Finančni svetovalec

Pozdravljeni!

Zanima me ali se splača najemat kredit preko finančnega svetovalca. Koliko to stane in koliko je to varno? Zanimajo me predvsem izkušnje ljudi, ki so šli v kredit preko svetovalca pa tudi vaše mnenje g. Tominc.

Hvala

Zeki, stvar lastnih izkušenj in znanja ter višine kredita.

Na spletu imaš kar nekaj ponudb za finančno svetovanje, posredovanje, pomoč in tudi za direktno financiranje iz Avstrije, menda vse brezplačno, pa meni osebno ni nič od tega všeč. Če se ti ne mudi, čekiraj, pošlji povpraševanja in išči sam, pa boš dobil sliko. Tale forum mi je všeč, ker je zelo oseben, jaz pa tudi nimam nemena skrivati mojih izkušenj in upam, da tudi drugi ne, zato boš na njem izvedel marsikaj koristnega.

LP

Pozdravljeni!

Vsekakor svetujem urejanje kredita preko svetovalca, ker je to za vas veliko ceneje in vas razbremeni teh skrbi. Če nimate izkušenj, znanja, ne poznate konkurence, nimate pogajalskih veščin, ne boste dosegli takšne pogoje, kot jih lahko v vašem imenu in za vas svetovalec. Glede varnosti ste lahko brez skrbi, ker boste pogodbo podpisali z banko in ne z bančnim posrednikom. Če vam še kakšen strokovnjek pogleda pogoje in drobni tisk je to zelo modro, kot pa da slepo zaupate banki.

Morate pa biti previdni, kdo vam to ureja in koliko vam zaračuna.

Lahko rečem, da sem dosegel takšne pogoje, ki jih stranka sama nebi mogla. S tem se lahko veliko privarčuje.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Spet reklama!!!

Raklama, ki je tudi v mojem podpisu je dovoljena. Pa še dobra je.:-)

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Hvala bogu, zato so si jo tudi izmislili.

Zeki,
vsak človek slej ko prej pride do problema, za katerega oceni, da ga bo sam težko premagal ali pa celo oceni, da problema brez pomoči sploh ne bo premagal. Če se takrat odloči za pomoč, ravna pravilno. Da pa bo ocenil kakovost ponujene pomoči in rezultate moči, mora marsikaj vedeti, zato se mora učiti. Zaupanje v pomoč oz. v osebo, ki ti pomaga – svetuje, pa je stvar osebnosti svetovalca, časa in seveda tudi rezultatov pomoči.

Osebno še nisem najel pomoči na področju finančnih storitev in produktov, sem pa do sedaj še vedno prišel do lastnih sklepov, kaj se mi splača in kaj ne.

Po mojem mnenju je kredit na lestvici zahtevnosti finančnih storitev med najnižjimi in samo nekaj dejavnikov je, ki vpliva na izbor ponudnika. Najprej naberi sam vse možne ponudbe, potem pa pokliči še kakšnega posrednika, naj ti pripravi ponudbo. Taki posredniki so navadno plačani od finančne organizacije in zato je njihova ponudba lahko celo slabša od najboljše, ki si jo pridobil sam, njihovo mnenje pa pristransko, ni pa nujno. Storitve pomoči za enostavne produkte so praviloma za koristnika brezplačne.

Drugače pa je, ko razmišljaš o osebnem finančnem svetovalcu, s pomočjo katerega si boš izgradil ali nadgradil finančno premoženje. Ta pomoč pa je zahtevnejša in je lahko, spet ne nujno, tudi plačljiva.

V enem od prispevkov sem omenil Petrovo načelo ina za vse tiste, ki ne veste, kaj je Petrovo načelo, pa bi to radi izvedeli
Moje misli k Petrovem načelu: Petrovo načelo praga (ne)sposobnosti velja za vsakogar (ampak res čisto za vse!) in na vseh področjih (ne samo v poklicnem, ampak tudi zasebnem). Ne smemo se sramovati in zapreti vase, ko pridemo do svojega praga, temveč se moramo odpreti in poiskati pomoč. Ena od oblik pomoči je tudi ta(k) forum, če nam je le kdo pripravljen pomagati.
Petrovo načelo, knjiga, 1968, avtor Dr. Laurence J. Peter: The Peter Principle
Beseda o avtorju:
Dobra kratka obrazložitev: Adolf Žižek,
Zaradi Petrovega načela prihaja v državnih institucijah in velikih firmah do multipliciranja osebja. To je pa Perkinsonov zakon.
Perkinsonov zakon, knjiga, 1955, avtor Cyril Northcote Parkinson: Parkinson’s Law
Beseda o avtorju:

Obe kjižici priporočam v branje. Za prvo branje ne bo potrebno več kot 2 uri (vsaka), za drugo pa lahko tudi teden dni, ko boste ocenjevali sebe in ljudi okoli sebe.

Ej, minimax, človek je samo vprašal za nasvet ali se izplača urejati preko finančnih svetovalcev. Ti pa mu serviraš Petrovo načelo in ga napotiš na dveurno branje knjige! Zelo si mu olajšal odločitev, ni kaj!

Daj, zberi se malo in daj ljudem preproste a koristne nasvete.

Zeki,
evo ti moj nasvet.
Če res nimaš izkušenj na tem področju potem ti priporočam urejanje preko svetovalca. Pri tem pazi, da ti ne bo nič zaračunal. Tisti ta pravi svetovalci,
ki imajo pogodbe z večjimi bankami so plačani s strani banke in te tako najeti kredit (torej preko posrednika) ne stane nič več kot če bi šel direktno v banko.

Izogibaj pa se tistih iz časopisnih oglasov. Le-ti ti bodo že v začetku zaračunali, potem boš plačal banki vse stroške, nato pa ti bodo še t.i.
svetovalci dodatno zaračunali določen odstotek od zneska kredita (vem, da tudi do 2 % od zneska kredita!).

Z eleninom se povsem strinjam. Poznam nekaj svetovalcev, ki zaračunavajo 2 % provizije, kar je zelo veliko. Če ste normalno bonitetni, vam ni potrebno svetovalcu plačati nič. Nekateri kolegi imajo dobre veze na kaki banki in se uredi tudi kredit, za katerega se bančni referent ne bi potrudil, je preslaba boniteta in bi bil zavrnjen ali kaj podobnega. Svetovalec če se potrudi lahko poišče kako sprejemljivo rešitev, če ne na kratki, pa na dolgi rok.

Zase lahko rečem, da za urejanje “normalnih” kreditov ne računam nič, ker dobim nekaj plačano s strani banke. Konec koncev pripeljemo stranko in naredimo veči del posla, se pravi, pripravimo stranko do podpisa pogodbe z banko. Za bolj kompliciran primer, kjer porabim ogromno časa in imam še stroške, ali pa za pravne osebe, je cena stvar dogovora.

Vsi ki jih poznam z mano vred urejamo še zavarovanja, naložbe in podobno. Lahko rečem, da smo družinski svetovalci. Prednost je, da imamo zelo široko znanje in mnogo širše, kot kakšen referent na banki. Vemo, kaj je dobro in kaj ni primerno. Nimamo pa morda strogo specifičnih strokovnih znanj, ker jih tudi ne potrebujemo. izkušenj imamo pa ogromno.

V sosednji Avstriji je toliko bančnih posrednikov, kot zavarovalnih zastopnikov in večina svoje svetovanje tudi drago računa in ljudje plačujajo. Ker v SLO ljudje niso pripravljeni te storitve plačevati, banka plačuje samo od dela stoškov odobritve, se ta dejavnost v Slovenji slabo razvija.

Zaradi tako hitrega razvoja novih, boljših finančnih produktov in stalnega spreminjanja zakonodaje in tempa v življenju, postaja družinski svetovalec vse bolj pomemben. Počasi se ljudje začenjajo tega zavedati, ker sami ne morejo sladiti in dober nasvet je izredno pomemben.

Lp,

No, upam, da si dobil tisto, kar si pričakoval.

No zadeva se je za enkrat iztekla takole. Doma sem imel na posvetu enega finančnega svetovalca, ki mi je svetoval kako in kaj se splača. Zrihtal bi malo bolj ugoden kredit (znižal bi % marže) kar pomeni, da bi v 10. letih profitiral nekje okrog 70.000. Ampak bi zakasiral 1% zneska kredita kar pomeni da bi bil nekje na istem. Torej bi na začetku imel tako strošek svetovalca ki bi se mi pokril v 10. letih. Torej meni se preko njega ni izplačalo. Ok edino manj časa bi porabil ampak to je tudi vse.
Sem pa malo vrtal dalje in se zanimal na banki kako prit do ugodnejšega kredita. V bistvu moraš samo najt pravega človeka in to je to. Tam se zmenil za malo nižjo maržo in se mi je zadeva definitivno obrestovala. Kredit je že odobren in samo čakam da me pokličejo na podpis.

New Report

Close