finanna pomota-nujno-do 30/05/2007
Pozdravljeni!
Ker sem bil dalj časa bolan, sem bolj na hitro izpolnil in oddal obrazec za dohodnino, sedaj pa sem se spomnil, da mogoče eno stvar nisem dobro vpisal in bi pri tem potrebival vašo pomoč.
Vpisal sem znesek o plačilu dodatnega zdravstvenega zavarovanja in zdravil. To je sigurno dobro oz. v pravilno rubriko vpisano. Prav tako v to rubriko sem vpisal, da sem plačeval preko Vzajemne DURS-u mesečne zneske za delovno dobo. Ker ko sem nezaposlen, si plačujem to, da potem dobim nekaj delovne dobe, kar na koncu vpišejo v knjižico. Vpišejo pa mi na ZPIZ. Niti mi ni jasno zakaj je to tko zakomplicirano: zaprosiš oz. urediš na Vzajemni, račune ti pošilja DURS, delovno dobo pa ti vpišejo na ZPIZ-u. Za to mesečno plačujem ca. 54 €.
Ali je to huda napaka, da sem to vpisal v to rubriko skupaj z zdravstvenimi zadevami in če ja, potem v katero rubriko moram to vpisati (če se sploh kam vpiše, do sedaj sem še vedno, čeprav so letos malo drugačni obrazci)?
Če moram to popraviti, potem znova izpolnim obrazec in pošljem z dopisom, da se gre za popravek oz. dopolnilo?
Na DURS-u nočem vprašati, ker v mojem mestu nič ne vedo, raje zaupam vam.
Vnaprej lepa hvala za hitre odgovore, saj se čas ful-ful izteka.
Lp, lep vikend!
Pozdravljeni!
Pravi naslov je edino DURS. Da v vašem mestu na DURS-u nič ne vedo ne more držati, kajti ravno oni vam bodo odmerili dohodnino. Svetujem vam, da se osebno oglasite na vaši davčni izpostavi in rešite in morebiti popravite napoved. Glede na to, da direktor davčne upravi vedno povdarja “prijazna davčna uprava”, vam bodo pomagali in ne bo težav.
Lep dan!