Finida Umag
mi smo bili že 2x tam zadnji teden v avgustu (ne kot poletni dopust).
kamp je majhen, prijazen, en del so naključni gostje, v večini nemci, nizozemci in italjani, drug del pa slo pavšalisti.
za otroke imaš nekaj malega igral, notri je ena restavracija, poceni in čist ok, tudi trgovina, ki pa ni preveč dobro založena.
plaža je betonska in skalnata, zelo drsi.
en mini zalivček majhni kamenčki, ki je ob plimi prekrit z morjem in ob oseki primeren za igranje za male otročke.
30m od pomola so nasuli belo mivko v morje in naredili fino igralno površino za igranje v vodi. Ob oseki tudi recimo 10-letniki fino dosežejo tla, sicer pa ne.
naši 10 letniki noro uživajo tam.
kamp je prijazen, ker je bol majhen in se tudi manjši otroci 3+ v njem ne zgubijo in recimo 5 letnik gre komot sam v trgovino.
od kampa je na obe strani lušna peš pot, fina za kolesarjenje (naš 4 letnik je ful užival), rolanje … levo nazaj je SV: Ivan, desno naprej pa Lovrečica. tam je en ful velik kamp (pozabila ime) z bazenom in ogromno parcelami ampak niti približno tako prijazen kot finida.
aja WC čist in lep, posebej previjalnica. eno veliko peščeno igrišče z mivko za odbojko, pa naši tamali se dostikrat tam igrajo kot v peskovniku … skratka ko si tam, ker je res vse tko na mini, ti res ni treba skrbeti za nič in otrokom ni treba ves čas težit, ker jih imaš praktično ves čas na očeh. MI kampiramo na delu kjer so tujci, ker ne maramo preveč slovencev okrog sebe :)))
mi drugače veliko potujemo in kampiramo na vseh možnih koncih in krajih po evropi in finida nam je OK. tko za spočit super:)
če ti plaža ni najpomembnejša stvar na morju, potem je kamp Finida ok. poglej si na http://www.istracamping.com/HR/kampovi/Finida_1762.itu pa še na http://maps.google.com/
Jaz sem se v tem kempu prvič “intimno zbližala” z mojim sanjskim moškim : ) Ki je , mimogrede, zdaj moj mož in oče mojih otrok : )
Pojma nimam, kako je pred petimi leti zgledal ta kemp, ker sem videla le mojega dragega : ))
Pojma nimam, ampak zame je Finida najbolj romantičen kraj in najlepši spomin : ))