Finmart Triglav
Žal imava z možem tudi slabo izkušnjo s Finmartom. Še čakava, kako se bo zadeva odvila. Ker hočeva zadevi priti do dna, kličeva kar nekaj časa zastopnico, ki naju je pred leti prepričala, da skleneva pogodbo. Tečni so do konca, po telefonu, da bi le prišli razložiti neke novosti, da jih kao nujno potrebuješ. Ja vem, sami smo se dali prepričati. Tudi nagrado v vrednosti enomesečne premije ti dajo. Želiva jo vnovčiti- spet ne gre drugače, kot da pride na dom. Toda gospe pa zdaj od nikoder. Vedno nujno zasedena, slpoh se ne oglasi na telefon, pol nima avta … v glavnem ko ti njih rabiš, jih pa ni…
Žal pa nismo vsi kvalificirani na tem področju in se pač pustimo voditi…
Upam, da uspešno urediva zadeve.
lp
Kaj pa želita doseči in katero polico imata? Sklepam, da imata naložbeno življ. zavarovanje.
Preberita si pogoje, tam piše vse, kar vaju zanima. Če želita prekiniti (tega ne delat) ali kapitalizirati (odvisno od situacije) ali zmanjšati obrok (najprimernejše v krizi) se to vse lahko naredi, če so preteklamenda 3 leta od sklenitve. Za to niti ne rabita tiste gospe, ampak lahko sama pošljeta dopis na Triglav.
Lahko pa gresta tudi na www stran od Triglava in tam klikneta – Naroči zastopnika – pa bosta spet dobila obisk :))
Lp
Zavedajmo se da so finančni produkti resna zadeva, ki jih vsi potrebujemo.
Pri bankah varčujemo in najemamo posojila,
pri zavarovalnicah zavarujemo osebe in premoženje,
na borzi špekuliramo.
Finančni produkti, ki so mešanica vsega naštetega niso nujno slabi, a laiki naj jih ne sklepajo. So prezahtevni za slovenskega povprežneža. Predvsem pa ne ob asistenci ravno takih laikov ali še huje brezvestnih barab, ki sebe imenujejo finančnii svetovalci.
Zanimivo bi bilo vedeti kaj počne naš šolski sistem na področju domače ekonomike, kamor med drugim sodi tudi znanje ali, če hočete vedenje kaj so banke, zavarovalnice in borza. Kaj te gospodarske družbe pokrivajo in zakaj jih potrebujemo. Na zahodu to poučujejo tudi manj prizadete v šolah s prilagojenim programom, pri nas o tem, pa čeprav smo že skoraj 20 let v kapitalizmu še diplomirani ekonomisti ne vedo kaj prida.
Dokler bo na tem področju vladalo tako grozljivo neznanje bodo lahko tržili vsi vse, ne da bi imeli ti trgovci z novci vsaj osnovni pojem o tem kaj sploh tržijo. In ker so kupci ne tem področju enako slaboumni rezultat ne izostane.
V Sloveniji imamo nepregledno število agencij in posredniških hiš, ki tržijo zavarovalne in bančne produkte ter sklepajo pogodbe o direktnih vlaganjih v vzajemne sklade. Banke in zavarovalnice jih najemajo, ker zlasti za osebna zavarovanja ne želijo imeti svojih zastopnikov, ki so baje predragi. Resnica je čisto drugje, a o tem kdaj drugič.
Včasih kakšna agencija obenem trži tudi astrološka svetovanja in vedeževanje pa tudi erotično linijo imajo a, da ne bo kaj narobe je ne gre poimensko navesti. Kakšen od zasebnikov pa plete še kakšno mrežo ala Amway. Znanja in kredibilnost teh osebkov so nična, njihova morala pa celo krepko pod ničlo. Včasih bi bilo katero od teh agencij in njihovih zaposlenih dobro prijaviti zaradi ne samo prekrškov s področja trženja pač pa za kaznivo dejanje namernega zavajanja kupcev.
Kupcem finančnih produktov vesoljne Slovenije pa na srce, dušo in tistih pet sivih celic, ki jih upam imajo polagam naslednje:
1. Ko vas kliče kakšen klicni studio na domači telefon ali še bolj žalostno na gsm (ste ga že morali kje nevede zapisati – berite drobni tisk!), se kličočemu lepo zahvalite za klic, mu zaželite lep dan in poklopite slušalko. Pa nobene debate s to ubogo paro, ki si verjemite mi služi svojo bedno skorjo kruha na krvavo žalosten način.
2. Če ste že bili tako bedasti, da ste se dogovorili za sestanek od osebe, ki pride na vaša vrata zahtevajte:
a) delovno dovoljenje (izda prodajalec produkta, banka ali zavarovalnica)
b) osebno izkaznico,
c) potrdilo o opravljenem preizkusu strokovnih znanj za opravljanje poslov zavarovalnega zastopanja – izda Slovensko zavarovalno združenje,
d) druga potrdila in dovoljenja, ki jih prodajalec finančnih produktov mora imeti in jih izdajajo: Agencija za trg vrednostnih papirjev, borzno posrediške hiše, banke, zavarovalnice ali družbe za upravljanje.
Če vse to ima mu prisluhnite, morda (vsa čast redkim izjemam, ki so res pravi prodajalci finančnih produktov) vam lahko kaj svetuje, razloži in podobno.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Predvsem pa ničesar ne podpišite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Če bo začel nabijati, da mu morate podpisati “delovni nolog” vedite, da je to laž. Ti ljudje nimajo delovnih nalogov. Če pa so jih te agencije sedaj že uvedle vam mora pustiti kopijo, na kateri na vrhu piše: DELOVNI NALOG ŠT. …!
Ne dovolite, da bi klical svojega “šefa” iz vašega telefona (Matmarline-sesalci). Če bo že vztrajal pa milo fehtal, da to mora narediti, naj vam da številko tega šefa in ga pokličite vi iz svojega gsm-ja pod skrito številko:# 31#.
Če ne bo kazal znamenj, da ima namen oditi iz vašega stanovanja dokler mu kaj ne podpišete pokličite policijo.
Če ste kljub vsemu kaj podpisali, takoj naslednji dan pošljite pisno (obvezno priporočeno s povratnico) izjavo o odstopu od pogodbe.
Predvsem pa pazite: firma Finmart ima pogodbo z večimi zavarovalnicami. Če brezvestna baraba, ki si pravi finančni svetovalec začuti, da ste eni od zavarovalnic bolj nakljonjeni kot drugi vas lahko krepko nategne. Zagotovil vam bo, da ste sklenili zavarovanje z zavarovalnico A a boste zelo presenečeni ko boste dobili račun zavarovalnice B. Te kreature imajo plan, koliko zavarovanj morajo skleniti za katero od zavarovalnic zato, če ne gre drugače in, če vidijo, da imajo pred seboj popolnega ignoranta si privoščijo tudi take zlorabe.
Pa lep pozdrav in nekaj zdrave pameti vam želim!
Dobro napisano. Ogromno je natege s z raznimi phihološkimi prijemi, s ciljem zaslužna na račun naivnih strank.
Zdravo!
Danes sem dobila lepo roza dopisnico, na kateri je pisalo, da mi niso mogli do dne 20.11.09 dostaviti pošiljke od podjetja FINMART. Stroški odkupa in dostave pa so nič evrov in, da naj pokličem na številko 030 32 32 88 vsak dan…… Vse skupaj lepo in prav, le da jaz nisem nikoli nič naročila pri FINMARTU in tega imena do danes še nisem slišala. Najprej sem hotela poklicati, pa sem se k sreči prej vsedla pred računalnik in prišla na vašo spletno stran….. Hvala za razsvetlitev dogajanja in lep dan vsem skupaj!
PS.: Prihranili ste mi stroške telefoniranja in mogoče še kaj evrov!?!
Tanja
Namen te pošte je samo eden, ve se kak… prepričati, da pokličete, da vas obišče zastopnik, ki postane kot klop, ki se vam zarije v kožo in se ga ne znebite na lahko….
Zdravo;
Nikomur od vas ne svetujem, da sklepate kakršnekoli pogodbe s temi barabami, ki jim je edini cilj, da podpišete pogodbo potem pa adijo. Ne oglašajo se več na vaše klice oz. vas bodo ignorirali.
Kolikor mi je znano imajo že cel kup zadev na sodišču.
V kolikor se vamo oglasijo naj bo vaš odgovor: NE HVALA !!!
NAJ SE PREDSTVAVIM.
SAM SEM V TEM POSLU ŽE DOOOOLGO LET IN NISEM NATEGANT, SAJ IMAM 94% PLAČLJIVOST.
DRAGI MOJI: STRANKA JE VEDNO TISTA, KI SE ODLOČI ALI PREDOMISLI IN TO TAKO JE, PA SAJ NE ŽIVIMO V MAFIJSKEM FILMU … EJGA?!?
PRIZNAM, DA SE POŠTENO ZABAVAM OB PREBIRANJU “BIBA BOBA”, KI NI NIHČE DRUG KOT NEKDANJI TRŽNIK ENE OD BIVŠIH FIRM FINMARTA, SEDAJ VELIKA KONKURENCA FINMARTA. TOREJ … ČISTA ŠALA.
JANEZ TOMC … VERJETNO PRVI SLOVENSKI KANDIDAT ZA PAPEŽA …. TO TI JE ŠELE BURKA.
PROSIM VAS… UPAM, DA BOSTE ŠE VELIKO PISALI …. JE ZABAVNO BRANJE, KO NEKATERIM TAKO VESELO ŠPRICA ŽOLČ ZA PRAZEN NIČ.
L.P.
Tudi mojo mami so nategnili, polico pa ji je pri 50h naredil za 25 let, valjda, da je takoj omenila, da jo hoče za 10 let, ko pa je podpisovala, pa ni pogledala. Čez kakšno leto je po pregledu police ugotovila in se ji je strgalo – ona je imela ta Finmart preko Zavarovalnice Maribor – takoj jim je pisala in na srečo so ji polico skrajšali na 10 let.
Aja, pa ta bon, ki je za unovčit. Nikjer ti ne povejo, da ti dajo denar nazaj brez davka!!!! Ma, nobenga zavarovalničarja v naše stanovanje, res, nikol, ker se mi ob njih obrača.
Prosim brez žalitev ker bom naslednjič izbrisal poste. Sami dobro veste kako potekajo izobraževanja tržnikov, v kolikor želite biti uspešni in prodati veliko polic. Veliko je taktike in psihologije. Stranki se niti ne omogoči premisliti, da prespi in razmisli ampak nujno čimprej dobiti podpis na polici in napisati položnico. Morda delam komu krivico, je pa res, da uspešnost tržnika ni merilo za kakovost. Nekaj jih je res poštenih in strokovnih, ki stranki ne bodo nekaj prodali kar ne potrebuje ali pa že ima. To je bolj odvisno od posameznika in ne toliko od agencije.
Oh joj, oh joj.
Velika komedija, veliko prahu, pod prahom pa nič.
Zakaj to pišem?
Ali res potrebujete to kar vam ponujajo eni in drugi?
Pa še kaj vse morate zahtevati od ljudi ki vam trkajo na vrata. Osebno, licenco, dovoljenja od tega in tega, a mora imeti tudi svoje copate? Joj se lahko nasmeješ.
Res je: informacija je tista ki jo potrebujem, odločitev je pa vedno moja.
Zakaj?
Agent mi ponudi življensko polico za 25 let. Koliko bom dobil izplačano če plačujem kjer koli na zavarovalnico vsoto 100 €? Samo toje važno, KOLIKŠNO BO IZPLAČILO?
Pa mi zdaj naj oprostijo vsi tisti, ki jih bom tresno po buči: več kot 68.000 € mislim da nikjer, toliko OBLJUBLJAJO, seveda vsi po vrsti pozabijo povedati, da bo ta denar takrat vreden samo se 30.000 € (objavljena inflacija + tista skrita). koliko pa ste vi vplačali? ja ravno 30.000 €. seveda vam povejo da vam bodo izplačevali tudi rento za naslednjih 20 let po 250 €, koliko bo to že takrat vredno pa si zračunajte sami.
Zakaj vas negdo veže na 10, 15, 25 ali celo več let?
Danes ni služb kjer bi lahko delali 40 let, torej ni stalnih dohodkov.
Mladi potrebujejo denar zdaj in takoj.
Sam sem med starejšo generacijo, Mnogo je stvari ki sem jih videl, slišal, probal in doživel.
Verjamem, da je še kar nekaj kar bom moral izkusit, toda med vsemi ki sem jih videl, slišal in jih doživljam se vedno in zmeraj prepleta denar.
Na tem mestu ne bom delal reklame za nikogar. Vsi imajo možnost svoje predstavitve.
Če gdo meni, da sem ga užalij naj svojo ponudbo napiše javno in pregledno.
Pa še to. Nekoč sem prečital stavek: Ni dober trgovec tisti ki proda hladilnik, dober je tisti, ki prepriča stranko, da ga potrebuje pa čeprav ima doma že dva.
Osebno poznam produkt ki mi z mesečnim vloškom 100 € v 25 letih prinese 170.000 €, (z upoštevanjem inflacije 75.000 €) oziroma mesečno večno rento v višini 1.400 €, (upoštevajoč inflacijo 650 €), če pa bi potreboval denar prej, pa je izplačilo lahko v 30 dneh, seveda se agent vsede z mano pred tem in mi nakaže vmes še veliko drugih možnost, tudi zastonj.
Vi se še naprej ubadajte kaj je koristno, kaj donosno, osebno menim, da je potrebno zbirati informacije, seveda pa se ob tem moramo vprašati tudi zakaj beži kapital iz države.
Zato ker država noče imeti bogatih, ali zato ker se hoče polastiti denarja za katerega pa ni pripravljena nič narediti.
Kaj se lahko spremeni v 10 leti?
Zamenjajo se lahko vsaj dve vladi, in koliko zakonov?
Smejte se narod, zavarovalnice, banke in država so vedno našle pot v naše denarnice in vedno ga bodo.
Zakaj?
Zato ker se nočejo odreči pridobljenim privilegijom in bonitetam.
AUČ, to boli.
Zakaj ne objavim svoje številke ali naslova?
Zato ker sem dejal, da ne bom delal reklame.
Lep pozdrav, od bievro-ta.
Spoštovani!
Zakaj prijavil? Trg sam bo prej ali slej ločil zrno od plevela. Res pa je da se vedno najde negdo ki gre na prvo žogo, ali če hočete negdo ki je naiven. Še vedno trdim, da je informacija tista ki nam da smer, mi pa se moramo zavedati da če hočemo v življenju nekaj spremeniti potrebujemo več smeri, torej potrebujemo več informacij.
Ni kriv samo tisti ki je določen produkt ali izdelek ponudil kriv je tudi tisti ki je izdelek sprejel.
Povedano po kmečko. Kriva sta oba, če jgre za dober ali slabi produkt.
Razlika je samo v obrazu. Ali boste čez čas še želeli videti totično osebo in z kakšnim razlogom.
Pa lep pozdrav.
Spoštovani!
Strinjam se z vami. Če ne uspe enemu, mogoče bo drugemu. Pri tem pa sploh ni pomembno ali stranka sploh določen produkt potrebuje. Včasih imaš občutek da so kakor komarji.
Zato pa trdim da potrebujemo informacijo. V danem primeru nam lahko koristi že za to, da se rešimo komarjev.
Seveda pa brez sprotnih in svežih informacije ne moremo vedeti kaj se v resnici lahko ali da narediti.
Vse temelji na tem, če ti bo negdo vstrajno ponavljal ena in isto določen čas boš prej ali slej začel tudi sam misliti enako. Zadeva deluje nekako na principu pranja možganov in bog nedaj, da bi kdorkoli podvomil v njihove trditve.
Na tem forumu oglaša kar nekaj tržnikov zavarovalniških produktov.
Da mi ne bi kdo očital žaljivosti jih ne gre navajati po njihovih vzdevkih. Vendar se poraja vprašanje: “Ali lahko oseba, ki ne pozna niti osnov slovenskega pravopisa pozna finančne produkte in finančne trge pa naj bodo to zavarovanja ali vlaganja v vzajemce idt?” Moj odgovor je ne!
Kar pa se copat tiče priporočam ogled nadaljevanke Fina gospa in to tistega dela, ko je popolnoma poraženi in izčrpani zavarovalni zastopnik potem, ko ga je porinila ven z zadnjimi močmi obuval čevlje, ki jih je moral ob prihodu pustiti pred vhodom.
Pa nimam nič proti tržnikom česarkoli že. Prodaja od vrat do vrat, komor sodi tudi tak način prodaje osebnih zavarovanj in vlaganj pa tudi vse drugo je krvav posel. In tisti, ki želi delati pošteno to pomeni dobro zase in za stranko kmalu odneha. Nemoralneži pa ostajajo in se na vsa usta hvalijo kako dobri tržniki so.
Vse lepo in prav kako razpravljate tukaj na forumu.
Ali ste pripravljeni plačati za neodvisno finančno svetovanje?
Sam imam licenco in sem že več kot 9 let v tem poslu. Poznam produkte od Generali, ZM, Triglava, Merkurja… Vsi njihovi redno zaposleni zastopniki delajo za plačo-imajo visoke norme, ki jih določajo vodje. Če bi bili ljudje pripravljeni plačati za neodvisno svetovanje, bi to tudi bilo, tako pa pričakujejo vse zastonj-ti pa imaš stroške že s tem ko prideš k stranki ( bencin in telefon…).
Poleg tega mora tak neodvisni svetovalec zelo dobro poznati pogoje. Generali, ZM, Triglav niso čisto nič veseli, če ljudem poveš kako se da dobiti denar predčasno iz Življencov.
Odgovor na:
Osebno poznam produkt ki mi z mesečnim vloškom 100 € v 25 letih prinese 170.000 €, (z upoštevanjem inflacije 75.000 €) oziroma mesečno večno rento v višini 1.400 €, (upoštevajoč inflacijo 650 €), če pa bi potreboval denar prej, pa je izplačilo lahko v 30 dneh, seveda se agent vsede z mano pred tem in mi nakaže vmes še veliko drugih možnost, tudi zastonj.
Odgovor: ali si tako prepričan, da boš čez 25 let videl denar? Kdo ti to garantira? Ali se lahko zaneseš na naš sodni sistem ?
Zavarovalnice se ustrašijo samo groženj z Agencijo za zav. nadzor in z Arbitražo-ljudje uporabljajte jo !!!
Lep pozdrav
Neodvisni svetovalec, ki je že dvema zavarovalnicama stopil na žulj.
“Prosti strelec”, kje v Sloveniji lahko dobiš neodvisnega finančnega svetovalca. Smo premajhni za kaj takega. Vsak “finančni svetovalec” dela za nekoga ali nekaj – beri trži. Dela za zavarovalnice, banke, BPH, borzo največkrat za več finančnih inštitucij. Najraje za tiste, ki mu plačajo višjo provizijo. Prve res neodvisne finančne svetovalce dobiš v ZDA in to za res debele denarje.
Ne strinjam se ravno z educated.
Finančne svetovalce imamo tudi v Soveniji, res pa je da teško prideš do njih in še potem se najde le peščica ljudi ki jim resnično verjame.
osebno poznam nekaj res NEODVISNIH finančnih svetovalcev ki vedo kaj delajo in kako se stvari streže.
Vse pa je v glavi. Potrebujemo informacijo, mnenje si ustvarimo sami.
Finančni svetovalec dela za nekoga. To drži, Toda tudi pri nas so že kar nekaj let NEODVISNI finančni svetovalci, ki pa se ne ukvarjajo z odvisnim svetovanjem, kot svetovalci v bankah, zavarovalnicah ali lizing hišah, ampak se ukvarjajo z neodvisnim finančnim svetovanjem.
To pomeni, da vam predstavijo dejansko rešitev vašega problema, ter prikažejo različne možnosti.
Koliko stanejo? V primerjavi z tistimi ki delajo na zavarovalnicah, bankah ali lizing hišah za približno 60% manj.
Koliko vam prihranijo?
Lahko tudi do 200% več.
Danes nič več ni samo v ZDA, globalizacija je naredila svoje.
Seveda pa je problem v nas samih. Največkrat ne slišimo tisto kar si želimo slišati, ker je množica okoli nas preglasna.
Osebno sem s pomočjo NEODVISNEGA finančnega svetovanja že skoraj v celoti izplaval iz 150.000,00 € velikega dolga in to v samo štirih letih.
Potreboval sem informacijo, ali ste pripravljeni to informacijo sprejeti tudi Vi.
Lep pozdrav.
Hm… Saj ne vem. Je takšna skepsa in gonja proti zavarovanjem pri nas prisotna zaradi agresivnega pristopa trženja, ali pa smo Slovenci še preveč navajeni na relativno veliko vlogo socialne države in nas večina še ni pogledala resnici v oči, da bomo za svojo penzijo pač morali sami poskrbet.
Tudi sama nisem ravno navdušena nad prodajo zavarovanj (ali česarkoli drugega) na domu, saj gre tu nekako za poseganje v mojo intimo. Pa so me iz različnih agencij klicali vsaj enkrat mesečno, tako da sem na koncu iz radovednosti pristala na sestanek. Naletela sem ravno na Finmart.
Sem bolj lene sorte, tako da sem se zdajle že par mesecev odpravljala na banko, da si uredim nekakšno varčevanje, saj so mi dnevne novice iz televizije glede pokojninske reforme že začele trkati na vest, da bi morala spet malo povišat svoje mesečne prihranke. In mi je tale obisk prišel kar nekako prav.
Glede na to, da sem pred parimi leti, ko so naložbena zavarovanja postala tako poularna – nekje konec 2006, naredila eno polico in nekaj izkušenj že imam, sem kar dosti spraševala. Pa mi je agent dokaj realno povedal, kaj lahko pričakujem, kaj so osnovne razlike med ponudniki, pa še tolk mi je šel na roko, da sva spremenila sklade. Kolikor je meni znano, so naša pričakovanja malo visoka pa vztrajni tudi nismo najbolj. Vsi bi že kar po enem letu dosegali ne vem kakšne donose. Meni je Finmartov agent lepo povedal, da po dveh letih nimam pričakovati več kot polovico vplačanih sredstev, zato pa so tudi dobe dolge vsaj deset let. Se pa strinjam, da ta zadeva ni za vsakogar. Ljudje smo si pač različni.
Tudi meni so dali neko knjigo, kako urediti svoje finance. Ja, seveda gre za promocijsko gradivo, ampak moram rečt, da če firme že zmečejo ne vem koliko denarja za brošure in prodajni material, se mi zdi knjiga še najbolje porabljen denar v ta namen – ne glede na vsebino. Pa če se kdo najde notri in mu pomaga, toliko bolje.
lp Sonja
Prosim za njegov kontakt, tudi jaz bi rabil enega takega, če res obstaja. Lahko tudi na mail: [email protected]
HVALA!
Spoštovani educated.
Sem finančni svetovalec, zato ti lahko ponudim dokaj točen odgovor na tvoje vprašanje.
Res je, so finančni svetovalci, ki tržijo za nekoga. Res je, delajo od provizije (navsezadnje si s tem služijo denar)….
Moram poudariti, da so se v zadnjem desetletju ljudje tudi na splošno precej bolje “izobrazili” o razmerah na našem finančnem trgu. S tem so se finančni svetovalci (kar je tudi prav), prilagodili (vsaj večina) potrebam vlagateljev. Prilagodili pomeni, da SVETOVALCI ŽIVIJO OD STRANKINEGA FINANČNEGA ZDRAVJA. Torej, če Vam finančni svetovalec najde rešitve za vaše finančne težave, pri tem pa tudi nekaj zaslužite, ni nič narobe, če del vašega zaslužka (kot provizijo) pobere tudi finančni svetovalec. Sam sem tak tip finančnega svetovalca zato lahko to govorim iz prve roke.
Lp