Najdi forum

Pozdravljeni

Tale forum pa se je odprl v ravno pravem času. V sredini aprila načrtujem z prijatelji izlet na Finsko – konkretno Helsinki in bolj južni del Finske.

Prav prijetno bi bilo podebatirati z kakšnim, ki je to deželo že obiskal. Prav žalostno je, da v knjižnici nisem našla nobene knjige, ki bi pisala o kulturi, ljudeh, podnebju, … Tako, da zaenkrat imam bolj malo pojma kam se sploh odpravljam.

Potovanje bo zelo kratko (letalo- letalo, 10 dni), tako da bo najbolj pametno, da si ogledam najbolj obiskane zanimivosti. Ampak knjig z kakšnimi informacijami dosedaj res nisem zasledila. Če pa na internetu vtipkam Finska, pa se odpre toliko strani, da tudi tukaj ne vem, kaj naj sploh kliknem.

Kooooooomaaaaaaaj čaaaakaaaaam, juuuuuuupiiiiiii

Tisti, ki je pripravljen obujati spomine, kako se je imel v prelepem mestu Helsinki, pa prosim … izlijte svoje spomine tukaj

🙂

poskusi na kakšnem iskalniku pod Turism/Travel – Destination Guides ali poglej na http://www.lonelyplanet.com ali http://www.fodors.com ali pojdi v kod&kam, tam imajo gotovo kakšen vodič po finski.

ali pa http://travel.roughguides.com/destinationshome.html

Ej najlepša hvala 🙂

Sicer te strani vsebujejo bolj podatke kako potovati, kje prenočiti itd.
Jaz pa bolj rabim zanimivosti o kulturi, življenju in kakšno vzdušje je sploh tam na Finskem. Sicer sem se malo potrudila in pobrskala po internetu. Zelo luštna dežela. Joj kok me je mika, da bi šla še višje na sever … ah ja, pa drugič ko bo več keša.

Drugače bi pa res rada slišala od koga na kaj naj se pazim in kaj zares ne smem zamuditi.

Pozdravljena!

Mislim, da se boš mogla kar malo pomatrati in pobrskati po internetu. Probaj na mednarodnih iskalnikih (altavista, yahoo).

Moja starša sta prepotovala cel sever z avtom (do Nordkapa) in ker sta šla v lastni režiji sta rabila res veliko podatkov. Tako da je oči vse “potegnil” preko interneta (o zanimivostih, ljudeh, kulturi, hrani,….). Če boš potovala preko dežele, ne pozabi pisati “dnevnika”. Ko naša dva obujata spomine (šla sta pred 5 leti) in skupaj gledamo diapozitive, jima še kako prav pride, da je mami sproti zapisovala kaj sta videla, kje sta bila,… ker sčasoma se rado kaj pozabi…

Srečno!

Pozdrav, N.

V torkovi prilogi Dela – Ona je bila objavljena reportaža o dveh mladih zakoncih – diplomiranih oblikovalcih, ki sta bila na enoletnem študiju na Finskem v Helsinkih. Sedaj stanujeta v Ajdovščini. Kaj če bi njiju vprašali ?

lp

Moj mož je kot študent rogovilil po Finski. Ga bom poprosila, da ti zvečer od doma kaj napiše!

Vav Špela super si 😉

Ja komaj že čakam …. Finsko namreč, pa tvoj odgovor tudi seveda.

Lep pozdrav

Živjo!

Na Finskem sem bila doslej trikrat – nazadnje pred štirimi leti. Najbolj noro je bilo prvič (leta 1997), ko sem šla kar globoko na sever, in sicer od Turkuja do Ouluja na štop (600 km – avantura!), ker ni bilo kaj preveč denarja, potem pa še z vlakom do Rovaniemija, ki je tik ob polarnem krogu. Drugače pa sem bila tudi v Helsinkih, Vaasi in na južni obali.

Podnebje na Finskem ni tako grozno, kot si ljudje radi predstavljajo. V času tvojega bivanja lahko računaš na kakih 20 stopinj, nikar pa ne pozabi na dežnik.

Finska je predvsem dežela krasne in lepo ohranjene narave. Malo manj mi je bila všeč arhitektura, najmanj pa vzdušje. Potovala sem sama in na koncu sem bila že utrujena od tega, da sem morala vedno – ampak res VEDNO – sama narediti prvi korak. Čeprav pa je bilo po drugi strani vredno – našla sem par prijateljev, ki so to še danes. V glavnem pa lahko mirno rečem, da na Finskem ne bi mogla živeti, ker se mi druženje in komunikacija z ljudmi zdita izredno pomembni. Obiskala pa bi jo še kdaj, zlasti Oulu, ki mi je bil najljubši od vseh mest.

Od internet strani ti toplo priporočam http://www.virtualtourist.com, kjer popotniki sami izdelujejo strani o destinacijah. Najbolje bo, da poiščeš kakšnega Finca in mu pišeš. Morda se lahko celo dobita in ti razkaže svoje mesto – super, ne?

Sicer pa srečno pot – in hja, kljub vsemu, kar sem napisala, ti pravzaprav zavidam! ;)))

Še to: pozor na komarje, ki jih je ogromno (Autan skoraj ne učinkuje).

New Report

Close