Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Firbčna babica-preveč

Firbčna babica-preveč

Zanima me do kje bi tolerirali poseganje v zasebnost otroka(njene vnukinje)A bi vam bilo normalno, če bi jo babica vprašala koliko ima denarja in koliko bo treba kaj plačati? Recimo šolo v naravi? Ona nas ne vzdržuje in se mi zdi da take kontrole ne bom prenašala. Sem ji tudi povedala, da jo ni sram!!!

Eh, ja, ….. spet ti!

Here se kot butasta tema za klike, če slučajno ni, potem je babica verjetno mislila kaj denarja zraven dati, kot darilo vnukinji.

Niti slučajno ji denarja ne daje-nikoli ga ni. Izključno firbec in kontrola. Tudi ko kam gre, jo zaslišanje koga je videla in kaj pa kako, v detajle. Jaz nikoli ne bi mogla biti taka..Ta firbec nisem in drugi me ne zanimajo.

Nobena tema za klike ni ampak resnična dogodivščina danes zjutraj. Meni je to tako jadno, to turjenje nosa povsod🤨 pa tudi nevem zakaj pišeš-spet ti, ker še nisem pisala o tem.

Odgovor na objavo uporabnika
Auria, 02.05.2025 ob 11:33

Zanima me do kje bi tolerirali poseganje v zasebnost otroka(njene vnukinje)A bi vam bilo normalno, če bi jo babica vprašala koliko ima denarja in koliko bo treba kaj plačati? Recimo šolo v naravi? Ona nas ne vzdržuje in se mi zdi da take kontrole ne bom prenašala. Sem ji tudi povedala, da jo ni sram!!!

A samo tisti, ki te vzdržujejo, te lahko kaj vprašajo?

Hja, nič, pripravi si raje sezname vprašanj, ki jih dovoliš drugim zastaviti tvojim družinskim članom.

In vsi boste srečno živeli do konca svojih dni.

Ali pa ne …

Da gre za tvojo taščo, je jasno. In mi se redno doma pogovarjamo, kaj koliko stane ipd., tudi z mamo, taščo, sosedi ali prijatelji, kadar pogovor seveda nanese na to, zato ne razumem, kje ti vidiš problem. Razen, da si negativna oseba, tašče ne maraš in ti gre vse, kar reče ali ne reče, naredi ali ne naredi, na živce, ker pač iščeš probleme, kjer jih ni.

Naša babi je bila zelo dobra. Bila je zelo radovedna, a nas to nikoli ni motilo.

Meni se to ne zdi kontrola, prej začetek nekega pogovora. Verjetno si želi le-tega in ga vedno začne z vprašanjem. Ni nujno, da odgovoriš natančno, lahko rečeš, da ne veš, še ne veš točno, in pogovor spelješ na temo, ki jo zanima. Kaj bodo otroci počeli, da je obvezno, da je zelo drago, …., da je to zdaj del programa. Tudi mene vedno poklopijo, da hočem imeti kontrolo pa čeprav vprašam samo, kam grejo in kdaj pridejo. Ja, me zanima, ampak zato, ker živimo skupaj. Nikoli pa me nihče ne zanika, ko vprašam, ali bo kdo na kosilu in kdaj pride in kaj bi radi jedli. To pa ni kontrola. To je pač materina dolžnost, čeprav so vsi v službi in imajo svoj denar. Tudi moja mami se mi je zdela nadležna, ko je spraševala za mojo družino, kaj, kam, kako. Zdaj, ko je obnemogla (93 let), sama začnem pogovor o tem, kaj delam, kaj kuham, kje so njeni vnuki. Pogovor, ki ga spelješ v nepomembne podrobnosti, da se nekdo kljub družini ne počuti osamljenega in nezaželenega. Zakaj pa so potem potomci? Da si jim na starost v napoto?

Nasa tudi vlece iz dec koliko kaj stane in nas potem simfa okoli.

Pol pac zanalasc dajem otrokom napacne info.

Kavc? 5k

Nov pc? 5k

Mamini nohti? 100eur

Itd itn

Mama pa menda lahko vpraša – in ve?!? Meni je normalno, še huje, minimum vtikanja. Pravo vtikanje je nadležno, tole pa bolj izgleda kot skrb.

Morda bi bila rada bolj uključena v družino in tako išče kontakt.

Omg, ženska je vprašala koliko stane šola v naravi. Zakaj je pa to takšna skrivnost? Mogoče sprašuje, če imate dovolj denarja. Ti se nauči komunicirati z njo, lepo ji povej, da naj glede plačila in denarja ne skrbi. Zapomni pa si, ste ena široka družina, potrudi se, da boste imeli lepe odnose. Verjemi, imate predvsem eni drugega, vsi ostali odnosi znajo biti, pogosto, še slabši, predvsem pa manj pristni.

New Report

Close