Firewire problemi!
Živjo!
V računalnik so mi vgradili firewire kartico,ker imam digitalno kamero. Nekaj pa ne dela, saj ko kliknem sistem in zatem krmilnik vodila 1394 mi napiše, da naprava ni prisotna, ne deluje pravilno ali pa nima nameščenih vseh gonilnikov. Tudi software mi ne prepozna moje kamere. Kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala za odgovor!
Že odgovorjeno.
Verjetno (nič nisi napisal) imaš Windows 98 prva izdaja.
V tej so bili bolj socialni gonilniki za FW, zamenjaj za Win 98 drugo izdajo, ali
kaj podobnega, pa ti bo delalo.
Pa tudi v Linux okolju je že podprto.
lp
Hvala!
Imam drugo izdajo Win 98 in mi je sedaj čudežno začelo to delat. Imam pa sedaj drug problem. Ko v softweru( Power director) prižgem kamero mi napiše, naj vstavim disk z Windowsi, ker češ ne najde datoteke kstvtune.ax ! Tudi v nadzorni plošči v mapi sistem mi piše, da je naprava za imaging neznana. Kaj to pomeni? Ali bi moral imeti za mojo kamero tudi kakšne gonilnike(Panasonic NV GS3)?
Miha.
jo!
Zraven bi moral imeti tudi zgoščenko, na kateri imaš potrebne
šoferje (gonilnike) za Panasonic NV GS3.
lp
Kje pa naj jih dobim?
Kje pa naj jih dobim?
Kje pa naj jih dobim?
Zdravo.
Ta datoteke je del Windows 98 okolja.
V datoteki driver11.cab se nahaja.
Torej vstavi cd z Win98 sistemom in mora gret.
lp
ps. ko bo delalo pa eno sliko luštne sosede na net hehe
Hvala!
Našel sem to datoteko(driver11) in jo imam zdaj na C-ju v Windows -Temp, sam kaj moram pa zdaj? Sem bolj laik na tem področju in bi ti bil hvaležen, če mi lahko postopek opišeš po korakih. Še enkrat hvala, sosedo bomo pa že enkrat posnel!
Greš v nadzorno ploščo – izbereš – sistem
v napravah si izbereš tvojo napravo, ki noče še delati
in klikneš na posodobi gonilnik (nekaj v tem stilu).
lp
Hvala!
Tako sem tudi naredil. Zdaj imam v sistemu med krmilniki za zvok, video in igre tole stvar: 1394 DV Camcorder! Ampak softwer mi še vedno ne prepozna naprave! Kaj bi lahko še bilo? A mogoče vseeno rabim še kaj od Panasonica?
Napiše mi namreč, da DV naprava ni pripravljena!
mogoče pa moraš kje na tvoji napravi kaj enabled ????
da je Panasonic pripravljen za oddajo/sprejem podatkov
lp
Fora je v tem, da ma ta software dva načina in sicer video in DV capture. Na načinu video mi dela( lahko pošljem sliko na računalnik, ne morem pa potem nazaj na kaseto posnet), na DV pa mi napiše, da ne zazna nobene DV naprave. Na kameri se ne da nič vklopit, sam itak očitno pošilja podatke. Ne vem več kaj bi? A maš mogoče še kakšno idejo? Hvala.
Lp
No, zdej se mi dozdeva, kaj bi lahko bilo. Na internetu sem prebral ena navodila in sem naredil vse točno kot piše. Samo pol piše, da preveriš če je vse ok, moraš klikniti v sistemu na imaging device in se ti izpiše Microsoft dv camera and vcr. Fora je tle, da jaz sploh nimam opcije imaging device in zato ne morem nikamor klikniti! Kako je to mogoče?
Saj res – še nekaj ali imaš instaliran DirectX 8.1 od Microsofta
mislim, da je to še eden od razlogov za težave??
lp
Najdu problem! Imel sem gonilnike od Texas Instruments namesto od Microsofta in zato niso prepoznali kamere. Zdaj dela. Vseeno hvala za pomoč.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.