Fit akademija 10
Oo pozdravljene “sotrpinke”. Jaz sem začela včeraj. Oddelala 1. in 2. Pro trening. Kondicije nimam nekaj hude, ampak mi je kar šlo. Prehrane se ne držim po jedilniku, pripravim kaj po njem. Nekako pazim. Malo preveč edino stalno mislim na hrano. Današnji jedilnik:
Zajtrk: 2 kuhani jajci, žlička zenfa, žlička manj mastne majoneze, košček polnozrnatega kruha
(Malico sem izpustila zaradi poznega zajtrka)
Kosilo: sv. kotlet, zelenjavni riž, zelena solata
Večerja: piščančji file, paradižnik v solati
Pazim na količine. Upam, da ne bo hude želje po sladkem. Seveda sem tja kak košček bo še. Za izgubit imam na dolgi rok največ nekje 15 kg.
Upam in si želim, da nam uspe.
Minka386, 30.05.2023 ob 19:07
Jaz tudi. Jedilnika se držim kolikor gre. Danes sem naredila drugi basic trening. Imam tak musklfibr da se komaj premikam.
Jaz ga imam že dva dni po prvem. Na drugega ne upam pomislit . Je bilo pa lani nekaj podobnega, ampak vem da samo prve dni, potem ni bilo več bolečin.
Tudi če imate v začetni fazi npr. 15x, jih raje naredite 5, pa te prav in ne pozabite na pravilno dihanje. Če je hud muskl, namesto vaj na boleče mestu, delajte druge vaje. Npr. namesto spodnjega dela, delajte zgornji del. Hladite boleči del, Perinskol gel tudi fajn hladi, pa rahlo masirajte. Ne pozabite ogreti in raztegniti mišice ter ohladiti in spet raztegniti.
Leeleenrpr, 31.05.2023 ob 06:20
Nikoli se nisem spuščala v to fit akademijo, ampak če so jedilniki res taki, kot ga je ena zgoraj opisala, vas po zaključku programa zelo negativno presenečenje čaka. Razen, če mislite do konca življenja samo piščančji file in solato jest.
Ne niso taki, sem napisala, da se jih ne držim, mogoče kakšen recept. Jem tisto kar imam pri roki, mi paše in mi je kolikor toliko dobro.
Bil je 27, sedaj je 40. Ampak še vedno ni tako drago glede na to kaj dobiš.
Sem poskusila to fit akademijo. Prav zato ker punce pravijo kako vrhunski so recepti in da je to zdrava prehrana itd.
Moram priznat, da sem bila mocno razocarana. 90% je predelane hrane, ogromno nekih salam, tortilj… Zelo malo osnovnih sestavin. To meni res ni zdrav način prehranjevanja.
Vadbe pa so v redu. A kaj ko sem jaz v to sla zaradi tega, da bi uredila mojo prehrano…
Veste za koga, ki prav tako zraven vadb ponuja tudi jedilnike, le da bolj zdrave?
Ja, jedilniki so mal hecni. Zadnjic mi je sodelavka rekla, da je pekla rogljicke po navodilih akademije. Ha? A to je hujsanje? Pa riz. Tezka bo. Bo treba fino telovadit da ponucas pa da ne bos lacna po takem skoku cukra. Meso pa veliiiiiiikooo zelenjave. S hidrati bo tezka. Vsaj men hidrati samo se hujso lakoto povzrocajo
Fit akademija ti da neke usmeritve in ideje za prehranjevanje. V bistvu hitro lahko ugotoviš da ješ lahko vse, samo količine morajo bit prave. Kar je super za spremembo načina prehravanja. Kar sem jaz pogrešala v jedilnikih je več zelenjave. Tortilje so mi top. Narediš jih hitro, imaš veliko različnih kombinacij. V tistih receptih ki sem jih imela jaz, sta bila samo 2 recepta s salamo. En za zajtrk in en za večerjo. Je pa res da osnovnih sestavin kot so bela moka, sladkor, sončnično olje in podobno ni.
Seveda ješ riž. Zakaj ga ne bi? Samo zelo hitro ugotoviš da je količina na porcijo 3x manjša kot si jo vajen jest. Recepta za rogljičke ne poznam, zato težko komentiram. Sem pa skoraj ziher da noter ni sladkorja in da ni polnjen z marmelado. Če greš kdaj na tik tok ali youtube boš našel polno receptov za zdravo pecivo. Sem ravno prejšni vikend naredila borovničeve mufine. Eden ima 145 kilokalorij. Ni probmlema če je ostali del obroka od 300 – 400 kilokalorij.
Pa nehajte že to gonjo proti ogljikovim hidratom. Organizem jih rabi ravno tako kot beljakovine.
Jaz sem s fit akademijo fino shujšala in težo držim že kar nekaj časa. Tudi med prazniki se nisem nič zredila. Kar se tiče pa vaj, glede na to da sem imela prej slabo kondicijo me je vse bolelo že po basic vajah. Ampak ker sem bila vztrajna, sem kar hitro napredovala. Zdaj hodim skoraj vsak dan tečt, pa potem natedim vaje, obvezno z utežmi in elastikami. Sem pa sedaj v reklami videla da imajo tudi neke nove zvrsti vaj. Mogoče bom pa še enkrat vzela, saj vaje ti potem ostanejo.